![]() |
#2131 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() ![]() u mnie kg dużo poleciało bo ma i z czego spadać;/ ale nie przejmuję się tym, ile przytyję tyle będzie ![]() ![]()
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie chłopczyk ale na następnej wizycie potwierdzimy bo to jeszcze bardzo wcześnie
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Ja mam termin na 2 stycznia i tez bede zaciskać jak sie da zeby siedział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe kiedy nasz Bąbelek sie ujawni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
Mi pow tak widze ze mu tam cos dynda ale co chwile łapki miedzy nogi pcha to nie moge w 100 procentach powiedzieć.
No i sie śmiałyśmy ze jak łapy tam pcha to na pewno chłopczyk Hehe Moj synek sie ujawnił tez jakos na poczatku 4 mc ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Podobno dobrze zjesc cos słodkiego przed wiejsciem do gabinetu bo wtedy dziecko sie wierzga |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny juz kiedys pisalam na ten temat. Moja mama i siostra mialy bardzo mala laktacje. Patrzylam w interecie, jak zapewnic sobie dobra laktacje itp, ale nic nie moge znalezc, czy sa jakies sposoby, zeby w ciagu ciazy zapewnic sobie laktacje po porodzie? Bardzo zalezy mi, zeby karmic piersia, a nawet jesli to po prostu odciagac mleko i z butli, ale zeby bylo to moje mleko. Chyba, ze dzidzia bedzie taka jak ja i bedzie uczulona na mleko matki
![]()
#2137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
Nie znam sposobów ja bez problemu karmiłam ale mały dostał strasznych kolek wkoncu posłuchałam siebie nie innych dałam mu butle i kolki ustały. Pózniej okazało sie ze ma alergie na białko mleka ja jadłam duzo jogurtów serków białych itd i bardzo mocno go brzuszek bolał i to nie były kołki tylko bol brzuszka .
Dlatego wydaje mi sie osobiście nie ma sie co spinać zobaczysz co i jak bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
Okeej, dziekuje dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2140 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sporo ![]() Uroczy ![]() Cytat:
Bardzo ładne imiona. Cytat:
Nie wiem, dlaczego Twoja mama i siostra miały ten problem - czy zdrowie, czy brak wsparcia i wiedzy laktacyjnej. Jeśli problem w hormonach, to tego nie przeskoczysz teraz (w ciąży i połogu nikt nie będzie diagnozował). Jeśli to drugie - kontakt do dobrego doradcy laktacyjnego, lektury itp.
![]() |
#2141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
mnie sutki bolały, były pogryzione, krew leciała ale zacisnęłam zęby i poszło.
Ja w ogóle ciesze się, ze synuś urodzony zimą, bo bardziej sie chciało walczyć o ta laktację. A latem podejrzewam, że szybciej zrezygnowałabym.
#2144 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.Tak czytam,czytam i sie nie moge nadziwic jak te wasze babelki szybko rosna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie każdy chce dobrze, ale ja Cię rozumiem - też nie lubię pouczania i traktowania jak kogoś kto sobie nie zdaje sprawy z tego że ma o siebie dbać i jak się powinno zachowywać. Ostatecznie to Twoje dziecko i Twojego TŻta, zawsze możesz po prostu wyjść albo niemile odpowiedzieć, i tak będzie Ci to wybaczone ![]() Ja się cieszę jak ktoś pyta, rozczula mnie jak rodzice czy teściowie pytają czy mi nie zimno, czy mi się nie chce jeść/pić itp. Ale jak ostatnio teściowa mi nie chciała dać lodu do soku w tym upale to ją obśmiałam. A oto mój jednorożec ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj zaczynam 15 tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2148 | |
Raczkowanie
|
A jak kobietki myslicie...czy malowanie scian w masce ochronnej farba akrylowa mogloby zaszkodzic dziecku?Niestety konieczne bedzie odmalowanie scian w mieszkaniu do ktorego sie przeprowadzamy a nie bardzo podoba mi sie wizja placenia fachowcom za cos co do tej pory zawsze robilam sama...
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Furjatka....twoja dzidzka skojarzyla mi sie z Elvisem Presleyem ...taka "grzywa" z cialka zoltego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny! Ja też uwielbiam oglądać zdjęcia i filmiki z USG. Zadziwia mnie to, jak tydzień po tygodniu wszystko się zmienia i bardzo mnie to rozczula. ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62472321]Eee, to u mnie nie ma takiego problemu. Może dlatego że większość osób nie wie. A reszta to najbliższa rodzina i oni już wiedzą, ze ja ich rad nie potrzebuje ![]() ![]() Dzisiaj zaczynam 15 tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oh ta zgaga, mam ją ciągle, nie mam chwili spokoju. Jak sobie radzisz? Cytat:
Ja w 1 ciąży, którą straciłam, razem z TŻ przez cały weekend rąbałam i układałam drewno na opał. (tzn on rąbał, ja woziłam i układałam). Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i szczerze mówiąc do tej pory zastanawiam się, czy to mi nie zaszkodziło... Elvis ![]() U mnie dziś kiepskie samopoczucie, od rana mdłości, zawroty głowy i straszne osłabienie. Włączyłam sobie wiatrak, kładę się na kanapie i zaczynam po raz setny czytać całą serię Harrego Pottera - po kilku kryminałach potrzebuję czegoś innego. ![]()
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahahaahahaha faktycznie ![]()
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zostawić Was na 1,5 dnia i od razu kilka stron czytania
![]() Wybaczcie, że bez cytowania - mam wrażenie, że szybko bym się w tym pogubiła. Co do TSH, ja mam 2,98, gin kazał mi łykać Euthyrox 25. We wtorek idę na badania krwii i moczu, to zobaczymy czy coś się poprawiło. Wtedy też się okaże co z tym moim poziomem cukru, bo ostatnio było 87, czyli niby w normie (max w normie to 99), ale Glucophage dalej mam łykać w zwiększonej dawce, jest ryzyko cukrzycy ciążowej a zanim zaszłam w ciążę to przy jakichś rutynowych badaniach cukier miałam na poziomie 100, czyli stan przedcukrzycowy :/ Zdam relację jak tylko odbiorę wyniki. Waga delikatnie poszła w górę, raptem o 1,5 kg na razie, ale przed ciążą udało mi się zbić kilka kilo do 80 kg. My w sumie też chcemy pojechać na parę dni nad morze, bo wyjazd zagraniczny na pewno odpada. W sumie to się cieszę, że nie wykupiliśmy nic wcześniej, tylko chcieliśmy poczekać do września na jakieś last minute. A tak to pojedziemy może właśnie nad polskie morze ![]() Co do imienia Pesteczki to już długo przed ciążą ustaliliśmy, że jak będzie dziewczyna, to będzie Adela, a jak chłopak - Aleksander. Zobaczymy 7 lipca na USG - może wtedy będziemy mogli mieć większą pewność co do tego, jakie imię będzie nosiło nasze potomstwo, skoro piszecie, że u Was już coś tam dyndającego było widać ![]() A co do sprowadzania wszystkich rozmów do ciąży i wkurzania się na to, to na szczęście aż tak nie mam. Mnie natomiast wkurza coś innego. Mam koleżankę, również w ciąży (niedługo rodzi), która każdą rozmowę ze mną kończy w stylu "pamiętaj, że musisz teraz dbać o siebie i się zdrowo odżywiać" :P Już zaczynam tym rzygać i mam ochotę zrobić na złość (oczywiście tak nie zrobię). No... i to by było chyba na tyle, chociaż istnieje ryzyko, że o czymś zapomniałam ![]() PS. dziś mnie jakoś pogoda strasznie dobija, jestem zmęczona wyjątkowo, senna, choć ciśnienie mam ok. Też tak macie? No i jeszcze suszarka do włosów mi się zepsuła ![]()
Karma tastes so sweet. Edytowane przez alica84 Czas edycji: 2016-07-01 o 13:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My ostatnio oglądamy HP na tvnie - cała serię. Zaczęłam z nudów, a ostatnio musiałam ściągnąć jedną część, bo mąż przegapil w tv :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, a u mnie niezależnie co zjem, to mi dokucza. Czasem doprowadza do wymiotów, ostatnio nie dała mi spać do 3 rano.
![]() Dziś 5 część HP w TVN. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę ze spokojne mozesz malować, teraz farby nie są tak toksyczne, ja malowałam bejcą ostatnio biurko które robimy z Tż ale na następny dzień juz mi zabronił. " Bo śmierdzi" Ludzie jak mają wśród bliskich osób kobietę w ciąży zachowują się inaczej, szczególnie Ci którzy nie mają pojęcia jak to jest. Przecież my nie jesteśmy chore !! ![]() Ale przyznam ze często jest mi bardzo miło kiedy ktoś wyręcza mnie w jakiejś pierdułce. Najlepszy jest Tż tak się troszczy ![]() A propos skał... to uważajcie bardzo dziewczyny na kleszcze ! Są wszędzie ! Na łąkach, w lasach. Ja już kilka wyciągałam sobie i Tż. Tż złapał boleriozę niestety :/ Fakt że my dużo czasu spędzamy w lesie, na polankach ale uczulam wszystkich bo są nawet w mieście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62482726]Zgage próbuje przetrwać i tyle. unikam lykania czegokolwiek. Zresztą teraz już mniej więcej wiem co ja może spowodować i staram się unikać takich potraw [/QUOTE]
A co powoduje zgagę u Ciebie? Bo mnie powoli zaczyna dopadać tylko pojęcia jeszcze nie mam po czym :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2159 |
Raczkowanie
|
Ja nie lubie robactwa ale na prawdę nigdy w życiu nie widziałam tylu kleszczy. Nigdy wcześniej mnie nie ugryzł a ostatnio będąc na łące w ciągu pół godziny chyba z 10 po mnie chodziło !
Tż biedny bo się źle czuje no i antybiotyk na miesiąc. Mam nadzieję, że to pomoże. Ostatnio mało czasu na zaglądanie tutaj. Powoli przymierzamy się do remontu. Jak wspomnialam robimy już biurko nie jest to zwykłe biureczko, pokażę efekty ![]() Ja za to robię porządki, wywalam stare nie potrzebne rzeczy. No i tak mija dzien za dniem. Praca a później sprzątanie. Jak dobrze że jutro sobota ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Raczkowanie
|
U nas tez wysyp kleszczy co chwile słyszę ze ktoś ma , moj tata ostatnio przeszedł po trawie i kleszcz a wcześniej był w pracy wiec na pewno z trawy
W przedszkolu co młodego odbiorę tez słyszę ze kolejne dziecko ma Moj synek miał w zesZlym roku wyjęli mu na pogotowiu i odrazu zawiozłam do badania tego kleszcza na sZczescie kleszcz był zdrowy bo ta bolerioza to straszne cholerstwo ;( Ja wiem ze farby niby nie sZkodliwe itd ale ja osobiście bym nie malowała , poprostu nie i koniec nie chciałbym tego jednak wdychać , u mnie w pracy jest malarnia niby tez nie sZkodliwe farby a szef mi zabronił sie tam nawet zbliżać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.