![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Dzien dobry Mamusie
![]() U mnie kryzys minał ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62462916]Dzień dobry! Ja chce chrzcic w lipcu, w przyszlym tygodniu zabieram się za organizację trgo. Ile wasze maluchy śpią w dzień?[/QUOTE] Moja wczoraj spala 2razy po 3 godziny a reszta to takie drzemeczki po 20min... Dzis przychodzi do nas położna skontrolowac wagę i jedzieny na usg bioderek. Prosimy o kciuki za nóżki mojego Słoneczka ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1467354971.615634.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Mój je i śpi ma że dwie godziny aktywności w dzien ale to się zacznie zaraz wydłużać
![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstalysmy. Mala cosik zjadla. Ubieram się i idziemy na spacer.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Moja śpi dwa razy po 2-3 H w dzień. Druga noc z rzędu budzi się po 3 i do 5 jest aktywna, dzień z nocą pomyliła ehhh.
Soffinka mi w szpitalu na hemoroidy polecili hemoclin ale nie było go w aptece i kupiłam proctoez i pomogło ![]() I my też idziemy na spacer. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Poszłam spać wczoraj przed dogrywką, bo myślałam, że Mała niedługo się obudzi, a ta skubana spała od 21 do 1!! ![]() ![]() Do nas dzisiaj też przychodzi położna, ciekawa jestem ile moja Pudziankowa przybrała od zeszłego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
![]() Honcia trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() My też dzisiaj mamy wizytę położnej. Ciekawe, co nam powie ![]() Mecz był piękny. Szkoda, że nie udało się przejść dalej, ale to był fuks. Ale jeszcze pokażemy, na co nas stać ![]() ![]() Mały ma dzisiaj przedstawienie z okazji zakończenia roku i będzie grał główną rolę ![]() Jest królewiczem, który odtrącił niesympatyczną królewnę Gburkę, która nie umie się zachowywać, nie mówi, dzień dobry, do widzenia, przepraszam ![]() Kiedy królewicz odjeżdża z pałacu, śpiewa Gburce: " Nie płacz, kiedy odjadę", a Gburka płacze. ![]() Już się nie mogę doczekać ![]() Młody ma piękny kostium królewicza i koronę, więc wszystkie panny jego ![]() Co do drzemek, to Izunia po nakarmieniu śpi 2-3 godzinki, czasem krócej. Czasem idzie spać od razu po jedzonku, a czasem musi się trochę pogapić na mamusię i braciszka ![]() Ale ogólnie daje się wyspać ![]() W nocy budzi się też tak co 2-3 godzinki, więc nie jest źle ![]() soffinka, cudnego masz synka ![]() anuszka, super, że się odezwałaś ![]() Myślałam ostatnio, co tam u Was. Cieszę się, że z Olusiem już jest dobrze ![]() ![]() Madzia, super, że operacja się udała ![]() ![]() Trzymam kicuki za szybkie wyjście ze szpitala, żebyś mogła szybcutko przytulić córeczkę ![]()
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Honcia kciuki zaciśnięte! ![]() Kanwa jak u Was? Idka dalej w brzuszku? Dziś wychodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Madziu super wieści
![]() ![]() My dziś idziemy na wizytę na 17.15.Idziak siedzi i ani myśli wyjść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wizazowe ciotki też chcą już witać Idke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Witam, jestem na bierzaco ale dam tylko znac co u Nas.
Po cesarce spalam w sumie zawrotne 7 h :/ czyli jak obudzilam sie we wtorek o 6 rano do tej pory to jest masakra. Mone dziecko glodne strasznie a ja pare kropelek mleka mam wiec jest tragedia. Kupki ida, nawet trzy mokte pieluchy byly wiec polozne pocieszaja ze jest dobrze, bo gdyby nic nie bylo w cyckach to by kupki nie szly. Maly ladnie ciagnie, tylko czekac az bedzie wiecej mleka. Czyli czas spedzam na karmieniu, przekladania z cycka do cycka, proby odlozenia do lozeczka, i podnoszenia po 10 min bo glodny. Tutaj strasznie walcza o kp wiec kaza caly czas przystawiac a mnie juz tak suty bola, bo nie maja kiedy odpoczac. Jak do tej pory bylam sama w pokoju dwuosobowym to wczoraj dostalam sasiadke z brzuchem, ya pogasila siatla, wiec i ja przyciemnilam, maly tylko by ciagnol ka juz padalam, balam sie ze usne z nim na rekach i mi wypadnie. Poszlam do pokoju karmien bo tam jasniejsze swiatlo, polozna, mloda dziewczyna widziac mnie ze chodze jak zombie pytala sie co i jak, zaproponowala ze moze poda mm, maly pospi w pokoju u nich, a ja w koncu zdrzemne sie. Ja w placz, chodz wiedzialam ze to najlepsze wyjsce. Zgodzilam sie, ona poszla po jego lozeczko, a ja do swohegi. Wyryczalam sie jak glupia ze go tam zistawilam, ale po przespaniu 4 h od razu mi lepiej. Nawet przy sorawdzaniu sutow, kropelje taka spora widzialan siary. A jak mi go rano przywiozla jak jeszcze spal, normaknie nie jak moje dzuecko, aniolek, zdazylam z poranna toaleta, i znowu cycolenie. Tetaz spi na klacie, wiec mam chwile zeby sniadanie zjesc. Nie odkladam go, bo sie rozbudzi. Dzis bedzie spal na klacie ojca jak sie odnajdzue po pepkowym ![]() Ciezko jest, ale jak wyryczalam sie i cheile pospalan od razu inaczej sie czuje. Szwy jeszcze bola, ale fizycznie spoko.
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62462916]
Ile wasze maluchy śpią w dzień?[/QUOTE] Cały czas ![]() ![]() W tym szpitalu to czasami wolałabym żeby się obudził na dłużej bo mi się nudzi. Cytat:
To kto jeszcze został do rozpakowania? Silesian pewnie już dawno po bo przecież miała mieć cesarkę. Gerda rzadko się odzywa, może też już po. U nas bez zmian. Odliczam czas do wtorku i do badania laryngologa. Nie dopuszczam myśli że może być coś nie tak dalej. Ale tu jedna dziewczyna mi powiedziała że siedzi już 1,5 tyg i właśnie się dowiedziała że zostaje na kolejne 10 dni. Wczoraj nudy bo nie miałam żadnych gości ale za jakiś czas ma przyjechać mąż z córeczką żebym z nią poszła tutaj na plac zabaw chociaż. Justyna nie miej wyrzutów sumienia. Jak jesteś w miarę wyspana to będzie ci łatwiej walczyć o kp. Mi położne mówiły że właśnie na początku bardzo dobrze jak idzie siara bo ona pobudza jelita do pracy i czyszczenia się. Także skoro kupy idą to znaczy że siarę pije. Na pewno się uda ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-07-01 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Madziu dzisiaj może coś więcej się dowiem na wizycie u ginki.Trzymajcie kciuki żeby się okazało że mam 9cm rozwarcia hehe hehe. A tak serio to pewnie skieruje mnie gdzieś we wtorek do szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62462916]Dzień dobry!
Ja chce chrzcic w lipcu, w przyszlym tygodniu zabieram się za organizację trgo. Ile wasze maluchy śpią w dzień?[/QUOTE] Moje prawie cały czas śpią, czasem trochę po jedzeniu popatrzą, pomarudzą i śpią. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Sofinka, cudny ten Twój synuś :-D Madzia super że wychodzicie, w domu się zregenerujesz, no i małą będziesz miała przy sobie :-D Kanwa, nie ociągać się proszę, miałyśmy ten sam termin, a moje dzieci już ponad 3 tygodnie mają :-D ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Biorę się za odciąganie. Mam w planach drzemkę przez dzień, teraz śpi moja mama, więc potem ona wartę przejmie :-D Ja nie wiem, jak mamy bliźniacze zostają same z małymi, ja bym chyba nie ogarnęła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Motylku wiem właśnie. Ty i Madzia też miała nasz termin.Wszyscy rozpakowani a Ida czekała żeby być lipcowa
![]() Już bym bardzo chciała móc ją przytulić do cyca♡♡♡♡ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Ania
|
Cześć [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62462916]Dzień dobry!
Ja chce chrzcic w lipcu, w przyszlym tygodniu zabieram się za organizację trgo. Ile wasze maluchy śpią w dzień?[/QUOTE] Moja zaczyna wydluzac swoja aktywność, ale jak jest na dworze to spi nawet 4-5 godzin ![]() ![]() Takze odpukac nie mogę narzekać. Cytat:
ale super ![]() ![]() I jakie ciekawe przedstawienie ![]() A z meczem bardzo szkoda, bo grali naprawde świetnie!! Cytat:
![]() Bo psychicznie to wiem ![]() Kanwa- bo lipec bardziej sie córeczce podoba ![]() Justyna - nie miej wyrzutów sumenie, dobrze ze odpoczelas ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-01 o 09:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Justynko nie martw się, że na razie tylko siara, to bardzo dobry znak i na pewno laktacja się rozkręci. Gabrys wisi na cycu bo potrzebuje Twojej bliskosci, w koncu on jeszcze nie chciał wychodzić
![]() ![]() Madziu fajnie, ze idziecie do domu. Trzymam kciuki zeby kp udalo się rpzkręcić. Szukaj pomocy u doradcy laktacyjnego. Kanwa oby te 9cm juz tam bylo o Idka szybko wyskoczyla ![]()
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzieci nie dały mi dziś pospać! Od 3.30 do 6 Olek był baaaardzo aktywny (w szpitalu przesypiał całe nocki z jedną pobudką na karmienie). A jak zasnął wreszcie to parę minut po 6 obudziła się Zuzia. Także tyle z mojego spania ![]() Olek pospał ponad 4,5 godz., więc przynajmniej mogłam trochę ogarnąć mieszkanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olek miał aż 21! Był naświetlany. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Madzia ja z pod Lublina, Chełm dokładnie a Ty, tzn. Twoi rodzice?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
My nie wiem kiedy zrobimy chrzciny. Mamy z mężem konfliktu interesu kto zostanie chrzestna. Ja chcę, aby to była moja siostra a mąż chce, aby to była jego siostra. I nie rozmawiamy o tym
![]()
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Lbn rodzilas? Cytat:
![]() Haneczkab fizycznie boli, dół brzucha jednak trochę pocięty w środku też boli, od wczoraj wieczorem nie prosiłam o przeciwbólowe także daję radę ![]() Po cc było lżej widok maleństwa leżącego obok ulatwial powrót do formy. Liczę, że jak będę już z Hania będzie podobnie jak po cc. Honcia będę się starała przywrócić pokarm bo szkoda mi troszkę ![]() Justyna absolutnie nie miej wyrzutów z powodu mm! Masz prawo odpocząć,być wyspana tak żeby w pełni zająć się Gabrysiem i rozkręcić kp! Motylku dziękuję ![]() Oby kolki u Was się nie rozkrecaly :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Madzia9999;62473961]Okolice Lubartowa także bliżej Lublina niż Ty
![]() W Lbn rodzilas? Tak, na Staszica i jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy problem z chrzestną; teoretycznie na chrzestną kwalifikuje się kilka dziewczyn, ale mi coś nie pasi ![]() Mąż nie ma problemu, zaakceptuje mój wybór. Położna porażka. Siedziała u nas...1,5h ![]() Czy można odwołać resztę wizyt? Bo mają być jeszcze 3.... ![]() Zapisz
Zapisz
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-07-01 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Wrocilysmy z 2 godzinnego spacerku. Znalazłysmy drogę do parku i na plac. Myślałam ze kupie sandalki ale nic nie było :/ za to kupilam 4 różowe surfinie i bede je sądzić jak wrócimy od pediatry.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- My nawet tematu nie poruszylismy. Caly czas jesteśmy w konflikcie.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=K_a_s_i_a_86;624744 51]
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ania to długi spacer zrobiłaś ![]() Maja spała w wozku, spokojna była? U Nas z chrzestnymi nie ma najmniejszego problemu tz ma jedną siostrę, ja brata. Więc będzie jego siostra i mój brat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-07-01 o 11:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas chrzestni w zasadzie wybrani tylko mamy bardziej problem czy robić chrzest w Warszawie czy w naszym rodzinnym mieście... w Warszawie jest fajny kościół, fajny ksiądz, ale mamy małe mieszkanie, lokale są droższe, większość gości musiałaby dojechać z rodzinnego miasta a w rodzinnym mieście moglibyśmy zrobić u rodziców w domu, ale nie wiemy w którym kościele, goście mieliby blisko, za to my będziemy musieli 300 km dojechać z maluszkiem, łóżeczkiem turystycznym i sama nie wiem z czym jeszcze. Więc kazda opcja ma plusy i minusy i zanim się zdecydujemy to sie jesień zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.