|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Nie ukrywam podoba mi się to i mam nadzieję, że się utrzyma nawet wolniejsza ale tendencja spadkowa.
Powiem Wam, że tfu tfu moje dziecko śpi w nocy jak anioł ok. 22 jedzenie, ok 2 jedzenie i dzisiaj przeszedł sam siebie... 6.15 jedzenie. Żeby tylko mi się te sutki zagoiły i mogła wrócić do normalnego karmienia piersią... i żeby to przebiegło bezproblemowo, mam nadzieję że do jutra już się wygoją całkowiecie
Edytowane przez dotuniek Czas edycji: 2016-07-01 o 08:17 |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot super
ale u Ciebie to bylo do przewidzenia ![]() Ja za godzine jade malego do lekarza rejestrowac. W niedziele skonczylismy antybiotyk a on juz infekcje zlapal. Placze jakby go ze skory obdzierali przed kazdym sikaniem usg ma dopiero ok 20 lipca... Dzis pewnie kolejny antybiotyk dostanie
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaa Ty o wadze mówisz powiem, ci że gdy ważyłam się w szpitalu i ważyłam dokładnie tyle co przed ciążą byłam lekko zawiedziona
Edytowane przez dotuniek Czas edycji: 2016-07-01 o 08:37 |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1kg mi zostal nadprogramowy ale mowia ze na karmienie zostaje :p
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Konto usunięte
|
A ja idę dzisiaj do domu 😁
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4421 |
|
Konto usunięte
|
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6299862388 co myślicie o takim dywaniku? Chcę do Aleksa do pokoju kupić i na dół, żeby na macie piankowej położyć, bo jak jest w spodniach to się ślizga po tym.
|
|
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ już coś wspominał, że będziemy musieli takie ulice kupić
![]() I nieważne czy będzie chłopiec czy dziewczynka;-) Podejrzewam, że sam sobie chce sprezentować;-) jako wspomnienie z czasów przedszkolnych;-) |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziewczyny współczuję wam alergii. Nawet sobie nie wyobrażam jak się męczycie :/ Ukojenie oby Kubuś poczekał jeszcze chwilę. To już naprawdę tak niedługo a w ogóle jak Twoje cukry? Biegaczko, Dotuniek, Plat a u Was? mierzycie dalej? (nie pamiętam czy to były cukrzyce ciążowe )Jols no w końcu! Ileż można się dorabiac na leżeniu ![]() Zrzuconych kg gratuluję ![]() Wiosnaaa hop hop! jak u Was? Gryzia mając mężczyznę chyba się takiego dywanu nie uniknie Wy juz po przeprowadzce?
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;62467916]http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6299862388 co myślicie o takim dywaniku? Chcę do Aleksa do pokoju kupić i na dół, żeby na macie piankowej położyć, bo jak jest w spodniach to się ślizga po tym.[/QUOTE]
klasyka gatunku ![]() moja Sis miała dla dzieciaków- Maluchy uwoelbiały go (chłopiec i dziewczynka)
|
#4425 |
|
Konto usunięte
|
Reniferku nie, jeszcze nie. Na razie stanęło na tym, że w poniedziałek. Ale i to raczej nie, bo mąż wrócił do pracy, wczoraj miał 2 zmianę, dziś 1, jutro 1 i 3, i potem jeszcze trzy 3. Więc raczej nie będzie miał siły, żeby coś robić. Chyba, że szwagier go zmotywuje, to może się uda w poniedziałek...
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie juz sie doczekac nie mozesz co?
wg przesadow najlepiej przeprowadzac sie w środę lub w sobote
|
#4427 |
|
Konto usunięte
|
Oj tak, nie mogę. Do środy chyba wytrzymam, do soboty może być kiepsko - znowu mnie teściowa drażni :/ ale to już ten etap - tak blisko uwolnienia się od niej i może nic nie robić ani nic nie mówić a będzie mnie w☠☠☠☠iać swoim jestestwem 😂😂😂
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Reniferek ja miałam cukrzycę... mierzyłam do wyjścia ze szpitala a ze były ok to już przestałam
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Reniferek ja nie mierze. Az sie dzis zwazylam i 900gram mi zostalo extra
mysle ze spokojnie zejdzie. Teraz tylko prosze zeby ktos zabral ten nadmiar skory na brzuchu :p rozstepy moga byc, przezyje je ale trn flak :p ble :p
|
|
#4430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje kochane, no ja bede zaciskac nogi te dwa tygodnie
Oby syn mial te same plany Gratuluje spadkow wagi, ciekawa jestem jak to u mnie bedzie. Wczoraj u gina mialam pol kilo mniej wiec moja waga tez wariuje. Cale 5,5 kg na plusie Reniferku cukry nadal bez zmian, jak dieta to sa w miare ok. Jak cos odpuszcze to niestety przekroczenia nadal sa chociaz nie jakies mocne. Jutro odprawiamy 5 urodzinki mlodego . Bedzie tort angry birds
|
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Dot super z tą wagą
![]() Gryzia super są takie dywany ![]() Reniferek a ty jak się trzymasz? ![]() Gryzia a jak w pracy tż, będzie ten awans? ![]() My dzisiaj byliśmy w centrum JPII i w księgarni trafiłam na modlitewnik osieroconych rodziców... Modlitwy dla par po # były tak poruszające, że przełykałam łzy całą drogę powrotną... Za to kupiłam fajny modlitewnik dla brzemiennych ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Odbieralam dzisiaj babcie ze szpitala i lekarz, ktory mial mi udzielic informacji pytal czy mam 18 lat hahahaha, wiecie jak przez to uroslam??
Nie pamietam kto odswieza info na pierwszej str ale mozna mnie dopisac do ciezarowek ) Jutro zaczynam 18t, czyli 5miesiac????? Ludzie, ze niby kiedy to zlecialo??
|
#4434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;62473541]Oj tak, nie mogę. Do środy chyba wytrzymam, do soboty może być kiepsko - znowu mnie teściowa drażni :/ ale to już ten etap - tak blisko uwolnienia się od niej i może nic nie robić ani nic nie mówić a będzie mnie wââ☠ââ☠ââ☠ââ☠iać swoim jestestwem ������[/QUOTE]
rozumiem Cie. Nie wiem czy to przez hormony czy po prostu jestem złym człowiekiem ( ) ale odkąd teściowie mają realne plany na budowanie swojego domku zaczęli mnie irytować. To są na prawde dobrzy ludzie no ale mnie wkurzają. Nawet nie robią nic takiego co by normalny człowiek uznał za denerwujące U nas uniezależnienie się potrwa pewnie koło roku ale ja już nie mogę się doczekać... tiaa łopata jeszcze nie wbita a ja już się rozmarzam ![]() Cytat:
Cytat:
Biegaczko spokojnie, z czasem się wchlonie a jak nie to zniszczysz go ćwiczeniami ![]() Cytat:
![]() Ja chce tortu albo gofra. ojeżuuu bitej śmietany bym zjadła Cytat:
Kiedy mija ten nieszczęsny tydzień? hmm... ja to marudze dużo ogólnie nie jest źle ale mi ciężko. Wkurzam się na siebie bo zaczynam robić 5 rzeczy na raz i nie kończe bo padam na pysk ;/ a jak leżę i nic nie robię to mam wyrzuty sumienia Pierwszy lepszy przykład - ile razy mówiłam że musze spakować torbę? Pier...olnik w naszych pokojach też nie chce się sam posprzatac a sam z moją małą pomocą się zrobił ![]() Za to w końcu się zmobilizowałam i kupiłam stanik do karmienia i jeszcze jedną koszulę do szpitala. CHYBA mam już wszystko co potrzebne (o słodka naiwności Jestem nieogarnięta po prostu ![]() 37tydzień za mną
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-07-01 o 17:13 |
||||
|
|
|
#4435 |
|
Konto usunięte
|
Muff jeszcze nie wiadomo.
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- A wiecie co mnie do pasji doprowadza? Jak teściowa pitoli do młodego. Wczoraj robię kąpiel (gotujemy kisiel z mąki ziemniaczanej, bo mały ma po tym super skórę) i wlałam już kisiel do wrzątku i mieszam. A teściowa do Aleksa: "co robi mama? Bełtu bełtu? Bełtu bełtu bełtu mama robi" nosz ludzie, nie można powiedzieć, że mama miesza? Jak Aleks się drze to teściowa do niego "a kto to robi krzyku krzyku?" Doprowadza mnie to do furii... |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia to akurat też rozumiem, że wkurza ale podejrzewam, że na poczatku będę tak samo gadała
Później mam nadzieję się ogarnąć
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-07-01 o 17:01 |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;62487531]Muff jeszcze nie wiadomo.
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- A wiecie co mnie do pasji doprowadza? Jak teściowa pitoli do młodego. Wczoraj robię kąpiel (gotujemy kisiel z mąki ziemniaczanej, bo mały ma po tym super skórę) i wlałam już kisiel do wrzątku i mieszam. A teściowa do Aleksa: "co robi mama? Bełtu bełtu? Bełtu bełtu bełtu mama robi" nosz ludzie, nie można powiedzieć, że mama miesza? Jak Aleks się drze to teściowa do niego "a kto to robi krzyku krzyku?" Doprowadza mnie to do furii...[/QUOTE] Chyba bym w kosmos taką wywalila.. Nienawidze takiego pitolenia do dzieci. Tak samo jak mnie irytuje na ulicy jak obcy dotykaja cudze dzieci. Kiedys w pl sklepie stala babeczka z noworodkiem na rekach i kasjerka zaczela to dziecko po buzi glaskac - zaraz po tym jak kroila wedliny bez rekawiczek i wydawala pieniadze poprzedniemu klientowi! Okrutnie mnie takie cos irytuje.
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wielokrotnie zwracalam uwage obcym ,zeby nie dotykali mojego dziecka. Wiele razy zdarzylo mi sie tez skomentowac to co do mojego dziecka ktos mowil. Po to jestem ![]() Przyklad : mlody cos chcial w sklepie , ja odmowilam , mlody cos tam marudzil a baba albo koles do niego ,ze nie mozna bla bla bla itp . Wiec skomentowalam,ze od tlumaczenia i wychowania jestem ja a nie oni . Wredna ja, wiem ![]() ![]() Gryzia tez nie lubie takiego gadania do dzieci. Nie trawie i juz. Alergie mam nawet na to slynne "nu nu" Nosz kur... czy nie mozna dziecku powiedziec po prostu : nie wolno , nie rob , nie bo ..itp ? Za kazde nu nu dziadkowie zbierali opieprz Reniferek nooo powaznie sie robi z tymi tygodniami Nie znasz dnia ani godziny |
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
No nie znam i to mnie przeraża i ekscytuje jednoczesnie
Hmm zaraz. Mam dzis 37t0d czyli dobrze mowie ze juz 37 skonczylam i 38 wlasnie rozpoczynam Ojeżuuu jak sie nażarłam! Chlodnik litewski, ziemniaczki, fasolka z bułką tarta, jajko sadzone i mizeria. Wszystko mojej roboty I męża dobiłam stwierdzeniem że pozniej ma mnie zabrac na gofry
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciaza donoszona wg ginekologow ![]() Gdybym byla tak daleko jak Ty to bym pewnie miala na dniach cc ![]() goframi mi tu smaka nie rob boooo ![]() Na szczescie u mnie sie chlodnikow nie jada to to mnie nie rusza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

ok. 22 jedzenie, ok 2 jedzenie i dzisiaj przeszedł sam siebie... 6.15 jedzenie. Żeby tylko mi się te sutki zagoiły i mogła wrócić do normalnego karmienia piersią... i żeby to przebiegło bezproblemowo, mam nadzieję że do jutra już się wygoją całkowiecie

usg ma dopiero ok 20 lipca... Dzis pewnie kolejny antybiotyk dostanie 
o rany....jak to możliwe? Zdradź sekret;-)

)
Wy juz po przeprowadzce?
U nas uniezależnienie się potrwa pewnie koło roku ale ja już nie mogę się doczekać... tiaa łopata jeszcze nie wbita a ja już się rozmarzam