|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dostałam dzisiaj od męża prezent na wczorajsze imieniny - kubek z napisem "Najlepsza Mama"
|
|
#362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już wyczekuję powolutku... Ale też myślę póki co, że narazie to jelita się tylko odzywają U mnie bardzo wcześnie jeszcze, bo 15 tc, ale młodszego synka właśnie w 15 pierwszy raz poczułam, choć były to tak delikatne bąbelki, że jeszcze jakieś 2 tyg sobie nie dowierzałam. Może za trzecim razem będę bardziej pewna ![]() Cytat:
Nie chcesz nic wcześniej dla bobasa robić, tak? To możemy na razie jechać z szalikami i serwetkami ![]() I tak trzymaj! Pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- MK, Nesu, witajcie Nesu, o ile mi nie się pomyliło, to jesteś czwarta na wątku z uk. Rośniemy w siłę
|
||
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak mam wstawić zdjęcie do klubu >?
wstawiam zdjęcie na zapodaj albo fotosiku, wklejam potem link pod tą ikonkę "wstaw link" albo "wstaw obrazek" i nic. wyświetla mi sie taki złamany obrazek, uszkodzony. nie wiem o co chodzi
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie dobre wiadomości 😊 po krwiaku praktycznie nie ma już śladu
Malutka ma jakieś 10 cm i waży ok 143 g Jagoda - tak, obecnie takie imie nam pasuje 😊 Ufff ale ulga jak się zobaczy swoje dziecię i że wszystko dobrze! |
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jagoda - sliczne imie ![]() Ja nadrobie was kiedy indziej bo jutro mam jeszcze egzamin, potem roczek synka kolezanki... Kurcze, im jestem starsza tym mam mniej czasu na internet
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ulga na pewno, też już bym chciała zobacZyć naszego skarba te 4 tygodnie to strasznie długo,.nie wiem jak kiedyś kobiety nie miały robionego usg albo sporadycznie masakra..
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Nesu, o ile mi nie się pomyliło, to jesteś czwarta na wątku z uk. Rośniemy w siłę
[/QUOTE]Bardzo fajnie. Nie napisałam wcześniej mam termin na 26grudnia. W pracy dzisiaj miałam pełen luz. Dziewczyny może wy mi podpowiecie mam problem z synem a dokładnie z kąpielą nie ma mowy żeby wszedł do wanny jest krzyk i płacz a uwielbiał to jeden wypad do dziadków i mam problem z nim teraz. Próbowałam wszystkiego i nic. Myślicie że mu to przejdzie ? |
|
|
|
#370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Dziękuję Kochane za kciuki i dobre słowa 😊 ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tą wodą też miałam ze musiałam wypić przed usg. Ciężko było wytrzymać. Edytowane przez Nesu Czas edycji: 2016-07-01 o 20:53 |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż się ze mnie nawet śmiał, że noszę małpkę bo jadłam banany jak opętana teraz zajadam się głównie arbuzami, brzoskwiniami, czereśniami i czekam na maliny
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadlam 700g czereśni i mam brzuch jak z blizniakami. Masakra..ale były pyszne. Pierwszy raz kupiłam taka wielkie czeresnie. Były większe niż 5cio zlotowki.
Alicji chyba się podoba bo wciąż się rusza. Pół dnia leżę w lozku i cały czas czuje że się przemieszcza. Mówię Wam, ma ADHD po starym..masakra. A ja leżę i oglądam harrego Pottera ha ha ha Witam nowe dziewczyny Monia super ze na wizycie wszystko dobrze. Świetnie usłyszeć dobre wieści Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że napewno przejdzie Ja zastosowałabym metode małych kroczków nic na siłę i duuużo cierpliwości. Może powrzucaj zabawki do wanny, zrób dużo piany i puszczajcie bańki z mydła albo poświęć ulubionego pluszaka i wykąp go razem z Synkiem Może powiedz mu żeby zamoczył tylko stópki, a jak postoi tak z 10 minut to sam się przekona i usiądzie w wannie?
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jagódka -śliczne imięKamisha gratuluję kredytu!
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za cynk o Harrym Potterze, teraz też go oglądam :P
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest wstyd bo ostatnio jestem czesta klientka mcdonalda
![]() Ale od jutra zaczynam zdrowe odzywianie i nie dam sie juz namowic TZowi ![]() Moj Julek uwielbia jak leze bo wtedy zaczyna rojbrowac w brzuszku niestety, malo mam okazji w ciagu dnia do odpoczynku Praktyki bede miala w godzinach od 7 do 13 wiec pozniej caaala reszte dnia bede mogla leniuchowac |
|
|
|
#380 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A coś się stało konkretnego, czy taki foch na kąpiel ?? |
|||||
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
A coś się stało konkretnego, czy taki foch na kąpiel ??[/QUOTE] Tak jak był u dziadków podczas kąpieli włączył się wentylator który jest dosyć głośny i synek się tego baaardzo wystraszył teraz ma uraz i wodzie mówi stanowcze nie. Nawet w basenie w ogrodzie to nie tylko chodzi o wannę. Naprawdę się martwię i nie wiem gdzie szukać pomocy. Żeby nie został mu uraz taki jak mój mąż ma nie chodzi na basen nie wejdzie do wody nad morzem czy nad jeziorem. To znaczy pomoczyc stopy owszem ale nic więcej. |
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Ja to mam teraz mieszany apetyt. Boję się jeść smażonych, grillowanych..bo następnego dnia cierpię. Ale jagodzianka, coś słodkiego to inna sprawa
Powiem Wam że czasem zapominam że jestem w ciąży. To 14 tc i nic się nie dzieje. Oprócz brzuszka jaki mam ( jakbym najadła się kapusty ) to nic. Czekam na jakiś pierwszy ruch, aby być pewną że wszystko jest ok. A tak czekam z niecierpliwością na usg. I myślę o bzdurach.. Termin 25 grudnia Będe miała najpiękniejszy prezent Ale martwie się jak to będzie wyglądało w szpitalu, w święta...
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
A coś się stało konkretnego, czy taki foch na kąpiel ??[/QUOTE]
Tak jak był u dziadków podczas kąpieli włączył się wentylator który jest dosyć głośny i synek się tego baaardzo wystraszył teraz ma uraz i wodzie mówi stanowcze nie. Nawet w basenie w ogrodzie to nie tylko chodzi o wannę. Naprawdę się martwię i nie wiem gdzie szukać pomocy. Żeby nie został mu uraz taki jak mój mąż ma nie chodzi na basen nie wejdzie do wody nad morzem czy nad jeziorem. To znaczy pomoczyc stopy owszem ale nic więcej.[/QUOTE] Warto na pewno trochę przeczekać jeśli to świeża sprawa, mój jak się buntował (ale bez powodu) kupiłam kolorowe tabletki musujące do kąpiel które barwiły wodę, są również pisaki do rysowania po wannie, różne fajne płyny w piance najlepiej z jakimś ulubionym bohaterem z książek lub bajek na opakowaniu, pistolety na wodę itp.No niestety myć się trzeba więc czasem musimy wysłuchać tych wrzasków te kilka minut. Warto uzbroić się w cierpliwość i kombinować bo dzieci z reguły lubią kąpiel więc myślę, że jest nadzieja, iż mu przejdzie
|
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
A coś się stało konkretnego, czy taki foch na kąpiel ??[/QUOTE]
Tak jak był u dziadków podczas kąpieli włączył się wentylator który jest dosyć głośny i synek się tego baaardzo wystraszył teraz ma uraz i wodzie mówi stanowcze nie. Nawet w basenie w ogrodzie to nie tylko chodzi o wannę. Naprawdę się martwię i nie wiem gdzie szukać pomocy. Żeby nie został mu uraz taki jak mój mąż ma nie chodzi na basen nie wejdzie do wody nad morzem czy nad jeziorem. To znaczy pomoczyc stopy owszem ale nic więcej.[/QUOTE] Myślę,że to chwilowy uraz Napewno nie robiłabym nic na siłę. A może spróbujcie pokazać mu jeszcze raz ten wentylator niech dotnie zobaczy,że to nic strasznego?
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
A ja już jestem ciekawa jak to jest, jak czuję sie te ruchy. Czekam na te chwile.. A w tej chwili zjadłabym frytek
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Nesu ja też myślę że spróbuj z jakimiś fajnymi tabletkami do wody i tymi pisakami. Chyba są w rossmannie do kupienia. Będzie dobrze.
Kamisha gratuluję kredytu Teraz możecie działać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny na pewno spróbuje.
Ja zjadłam naleśniki na kolację mąż zrobił. Synek śpi pełen relaks teraz. Miłej nocki. A ruchy to mi się wydaje że już czuję ale nie wiem sama nie chce się nakrecać. |
|
|
|
#389 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko ok ![]() Zjadłam czereśnie po kolacji... nie polecam ich na noc. Brzuch jak balon i wiatry chalne ![]() Dostałam dziś paczkę od siostry z wielkim worem ciuszków <3 Jutro wam pokaże ![]() Dobranoc
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna polka w UK. Bedziemy sie mogly wymieniać doswiadczeniami z angielska służba zdrowia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Również mamusia grudniowa. Miło mi Was wszystkie poznać!

Także czekam dalej
U mnie bardzo wcześnie jeszcze, bo 15 tc, ale młodszego synka właśnie w 15 pierwszy raz poczułam, choć były to tak delikatne bąbelki, że jeszcze jakieś 2 tyg sobie nie dowierzałam. Może za trzecim razem będę bardziej pewna