|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
Jak chwilę więcej pochodzę to brzuch się spina, nogi puchną jak balony, ręce... słabo mi się robi. Ale mogło być gorzej... Szkoda mi T bo przeze mnie nigdzie nie wychodzimy, lato zmarnowane na moje narzekania na upał...
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Korciło mnie poleżenie na kanapie przed tv zamiast spaceru ale - wiem że jak zalegnę to będzie mi tak dobrze, że jeszcze trudniej będzie się ruszyć - wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć jak mnie spuchnięte stópki i kostki bolały a fizjoterapeutka na bóle zaleca ruch - jak myślę jakim wysiłkiem fizycznym jest poród to chcę dbać chociaż o śladowe resztki kondycji i dlatego co dzień staram się choć trochę ruchu sobie zapewnić a łatwiej mi rano póki to gorąco jest jeszcze znośne ![]() Ja za to nie myję okien (choć ciągle mam nadzieję, że to jeszcze zrobię), nie kończę urządzania pokoiku bo mi jeszcze ileś rzeczy nie przyszło i nie ogarniam wielu innych domowych prac ![]() Cytat:
Ale optymistyczny post!! Super ![]() Wiesz co się robi przy nawale czy podesłać zebrane rady? Wczoraj przeglądałam fotki w tefonie i to z jakim szokiem patrzyłam na siebie bez brzucha aż mnie samą zaskoczyło!! Jakie to będzie cudowne znów za jakiś czas tak żyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Rozeznanie
|
kamila_509 nic nie jest zmarnowane
![]() ![]() Poza tym, kochane to już LIPIEC ![]() ![]()
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie musiałam być odpowiedzialna ![]() No i ja nie chcę rodzić !!! :P
![]() |
#2226 |
Rozeznanie
|
Olutka, ja narazie odciągam laktatorem kiedy czuję że już nie daje rady i są bardzo nabrzmiałe. Ściągam tylko do uczucia ulgi, potem je masuję jak wyczuwam gdzieś gródki. W nocy z desperacji wpadłam na pomysł żeby nie czekać aż się mała obudzi tylko karmić na śpiocha
![]() ![]() Wieczorem robiłam też okład zimny na biust, a dzisiaj w planach kapusta. Ale już jest dużooooo lepiej. Masz jeszcze jakieś sparwdzone metody? Bo chętnie poczytam i w razie kryzysu wypróbuję ![]()
#2227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w ciąży nie puchlam,dopiero na 3 dzień po porodzie nogi w kostkach miałam jak banie,byłam to konsultować o ponoć w połogu może się to zdarzac. Ja już prawie nie mam brzucha,schudłam 7 kg i czuje się jakby pusta w środku.w końcu na plecach i brzuchu mogę spac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Zle mi się napisało przystawiala co 1.5~2godz,a teraz jemy co 2,5~3godz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Dzojsticzek też odbicie/ulewanie zabiera mi sen z powiek.Ale już powoli uczę się,i teraz wyżej go kładę na ramieniu i nawet dziś nie ulał tylko głośno beknal.no i czkawka masakra,Twój też ma tak często? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
Ja też jeszcze jeżdżenia autem
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Czekam niecierpliwie na maleństwo, chociaż wczoraj popłakałam się jak sobie pomyslałam jak będę tęsknić za "wężem" - budyń level master ![]() Spaceruje dużo, ale raczej po oddziale,bo co chwile cos - a to KTG/usg/ciśnienie/liczenie ruchów/sprawdzanie tętna małego/itp. Obok szpitala nie ma terenów "w cieniu" - wszystko odsłonięte, wiec jak ostatnio wyrwałam sie na spacer to wróciłam spuchnięta i upocona. Jedzenie znośne, ale wszystko smakuje tak samo, wiec po 10 dniach mam trochę dość. Ale domowych obiadków nie ma kto dostarczyć, wiec "jak sie nie ma co sie lubi to wie lubi co sie ma" i trudno. KATARINA - szkoda, ze nic sie nie rozkręciło, ale lepiej czekać w domku niż na oddziale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
Ja autem jeżdżę ale jak nie muszę to się nie pcham. Do lekarza już bym nie chciała jechać znowu te półtora godziny :/
#2232 |
Zakorzenienie
|
Dreamer, mam taką ściągę:
ImageUploadedByWizaz Forum1467443853.707953.jpg I też wiele razy słyszałam to o czym pisze Wesoła Ania, czyli kapusta z wycięciem na brodawki. Liść kapusty przed zmrożeniem należy lekko rozbić bo podobno to ten sok ma super właściwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie i szlag mnie trafia bo na spacerze pocięły mnie takie robaki, których ani nazwać ani opisać nie potrafię :/ takie szaro-grafitowe latające potwory... Mam bąble i mega swędzi ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś liczę na lepszy humor. Jedziemy nad morze porobić jakieś fotki na pamiątkę a potem z teściami idziemy na kolacje bo mają 40 rocznice ślubu. Dla dobrego jedzenia jestem nawet w stanie znieść teściową 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Weź mnie ze sobą... będę grzeczna !!!!
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Cześć, witam się w dwupaku. szykuję się na ktg, potem pędzimy na fontanny i na basen. Jakby co dam Wam znać. Nie spekulujcie ;-)
Miłego dnia! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2237 |
Zadomowienie
|
Olutka, Ty nie lepsza :P Też robociejesz
![]() Współczuje Yousthyna szpitala, też tego nei cierpie a przeleżałam w ciąży też sporo. Strata czasu w moim przypadku. ![]() A mnie w nocy taki skurcz łydki złapał i trwał chyba z pół godziny! Myślałam, że odlece bo aż mi słabo było ![]() Edytowane przez MuniaMusia Czas edycji: 2016-07-02 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morze... Plaża... Piasek... Gofry... Ehhhh, marzenia ![]() Baw się dobrze! Cytat:
Kciuki za dobry zapis i wcześniej brak kolejek! ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Daleko mi do Ciebie ![]() Trochę przerażający ten skurcz :/ ale wszystko puściło w 100%?? Muszę pamiętać zanieść do auta matę do ćeiczeń do zabrania na porodówce, żebym ćwiczyć z piłką mogła też na leżąco... Ale oczywiście nie mam weny, żeby teraz wejść na górę po matę i od razu wrzucić do auta :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||
Zakorzenienie
|
Witam sie w dwupaku bez mocy. Ale jest lepiej niz wczoraj, zdecydowanie! Za to nie spalam za dobrze, ciagle sie budzilam i nie bylo mi wygodnie :/
Nutik ja takie dystanse 2km to jezdze bo sklepy mam tak daleko. Ale np do miasta 15 czy 20km juz nie pojade bo sie boje ze zemdleje przez ten "brokat". Wydaje mi sie ze to efekt uciskania tej slynnej zyly glownej ktora gdzies tam pod dzieckiem jest... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zadomowienie
|
Hej kobiety
Ja od rana namawiam Wiktora na ewakuację z brzucha. Mówię mu że go przytule i jeść dam. A on tylko kopy. Faceci... Z tego co widzę to sytuacja na forum taka że mamusie zaczynają powoli ogarniać, maluszki przybierać a ciężarówki teraz mają kryzys i narzekają 😁😢 Katarina - szkoda że niewyszło. Yousthyna - trzymaj się tam i pisz nam tu. My tu wysłuchujemy wszystkiego 😘 Zazdraszczam wyjazdów. Mój tż jak wraca to ma tyle do zrobienia w domu że trzy weekendy by mu brakły. Także u nas dziś sprzątanie, ogarnięcie działki i takie tam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Mnie T namawia ba zakupy dziś. Waruuuuuum?
Znowu zobaczę milion rzeczy które chce a mnie nie stać ! :P Muszę wywołać zdjęcia. Hmmm. Gdzie ja mam pena? Dobre pytanie. A gdzie jest moja torebka? ![]() Zjadłam z 20 czereśni i jestem pełna ![]() Od kiedy można bujac się na pilce ? 38 tydzień ? Ma to już jakiś sens? ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Aaa. Wczoraj kupiłam kocyk w miarę cienki więc nie muszę zamawiać z neta :P
#2244 |
Zadomowienie
|
Wstałam o 5;40 i chce mi się spać. Ale kuzyn nam kończy łazienkę i we wtorek będę już miała kibelek. Szybę odbieramy e czwartek. No i mąż musi przysprincic bo 13 meble wjeżdżaja na chatę. Myślicie ze zdążymy do 24?
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Ypusthyna wspolczuje tego lezenia, ale dla bezpieczenstea dziecka lepiej sie poswiecic. Moze juz niedlugo beda wywolywac zeby Xie juz nie meczyc?
Katerina szkoda ze nie podzialalo... ale az dziwne ze wywoluja przed tp? Gdzie to takie cuda? ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Kamila ja jeszcze musze sobie zamowic przescieradla do wozka do tego nowego materacyka i mysle co jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba nie będę zamawiać specjalnie do wózka. W razie czego podłoże pieluszke a później kocyk. Źle myślę?
![]() |
#2247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie zamowie ze 2-3 bo to ten sam rozmiar co na przewijak wiec sie przyda. Ja mam ta cerate z gory juz popekana to musze to czyms zakryc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Hmmm. Teraz to i tak nie zdąży dojść a po za tym trochę puste konto.
Będę myśleć jak już trzeba będzie :P
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdążycie!! Tylko nikomu nic nie można odpuszczać. Nawet za 30 min spóźnienia stawiać do pionu to wszystko będzie skończone na cacy przed czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.