|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Ojejej ale pospaliśmy z TŻ
Od 17 wczoraj do teraz Nadrobię pewnie wieczorem a póki co miłej soboty wszystkim
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Jestem jednak tydzień do przodu wiec dziś mam 33+6 tc. Termin porodu ustalony na 14 sierpnia. Mała waży obecnie 2.215. Dziś pobudka 5.40 ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Moj sobie na szczęście radzi z obowiązkami domowymi. Nie cierpi jedynie zmywać ale teraz jak mnie nie ma to nie ma wyjscia Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-02 o 08:04 |
|
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Pięknego dnia
|
#1895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za informacje, też gdzieś za 3 tygodnie się wyposażę w tą herbatkę, ale pamiętam że 2 lata temu jak koleżanka rodziła to długo jej poszukiwała i nigdzie nie mieli, taki towar deficytowy
|
|
#1896 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A rozmiaru lozeczka zazroszcze, bo tych 120x60 jest masa i juz sama nie wiem co mi sie podoba :P No i dochodzi kwestia materaca :/ Cytat:
A jaki materac wybraliscie? ![]() Cytat:
![]() Czesc Piernik ![]() Cytat:
)Dzien dobry! ![]() Ale dzis w nocy bylo goraco :/ oby sierpien nam odpuscil, bo sie roztopie juz z Mala
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() materacyk kupiłam z tej firmy co piernik - hevea - wybrałam kokosowo lateksowy (krzyś się nazywa)
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-07-02 o 08:37 |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzuch, z prawej strony.
|
|
#1900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale mi w nocy nieprzyjemnie stopy drętwiały Esik o 3 usłyszał, że po kolei idziemy do WC to uznał, że on też wstanie. Pobiegał i poszedł spać. Potem jego budzik zadzwonił po 5 i znowu pobiegał i chyba doszedł do wniosku, że się nim nie interesują i poszedł dalej spać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło że jednak liczą ci tp wg om? |
|
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Wpadam się tylko szybko zameldować, że jestem i żyję. Nie dam rady już dziś doczytać, ani nadrobić. Wczoraj udało nam się zamówić łóżko i jakimś cudem będzie dzisiaj już dostarczone. Więc zaraz zmykam do przemeblowywania sypialni. Do tego teściowa zapytała się czy może przyjechać do nas na weekend. Więc ma być po 13. Jutro w takim razie pojedziemy z nią na jakiś spacer i obiad. W poniedziałek przywożą nam sofę i jakoś ten tydzień wychodzi na wielkich obrotach. Z wieści gorszych znów nas czekała wizyta u weta. Tym razem wybrałam kolejnego weterynarza. I ona też powiedziała, że to jest NA PEWNO alergia i musimy znaleźć alergen i go wyeliminować. A może to być wszystko. Np kurz. Ciekawe jak mam wyeliminować kurz z domu.....Ja już naprawdę często jeżdżę na szmacie przez swoją własną alergię... Za to jako pierwsza zasugerowała alergię pokarmową i dała nam namiar na kilka karm, które możemy wprowadzić. Ale mamy kupić jedną i przez najbliższe 12 tygodni jej trzymać. Zważywszy na to, że ja dzień wcześniej zamówiłam karmę na dwa miesiące to się wkurzyłam. Próbowałam zadzwonić do zooplus ale już byli nieczynni, w weekend nie pracują więc muszę mieć nadzieję, że uda mi się zamienić zamówienie w poniedziałek rano....chyba, że dziś to wyślą.... Dla mnie z tym karmieniem to będzie dom wariatów, bo nawet psu muszę zmienić karmę bo one lubią czasami wyjadać z jego miski. Także ta zmiana trochę mnie kosztuje W dodatku nie wiem czy one to będą jeść, bo jak kiedyś chciałam im zmienić karmę to nie jadły przez 3 dni. Pozostaje mi liczyć, że mój syn nie będzie alergikiem, bo jeżeli przy kocie takie cyrki muszę odstawiać to co to może być przy dziecku? Jeżeli chodzi o mnie, to dłuższe chodzenie oprócz bólu biodra nie nasila żadnych skurczy a dzięki zmęczeniu lepiej mi się w nocy śpi. Standardowe HB - czasami mniej lub więcej ale już się do nich przyzwyczaiłam. Ciekawe kiedy się zaczną przepowiadające ![]() Miłego weekendu dziewczyny
|
|
#1903 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Ojej, w którym miejscu boli? Czy przeszło po nocy? Cytat:
Ale super spanie, zazdroszczę! ![]() Cytat:
To dobrze, że jesteś pod opieką i są sterydy na wszelki wypadek, mam nadzieję że wszystko będzie ok, informuj nas. ![]() Cytat:
Też się naszukałam łóżeczek, ale w końcu Ikea zwyciężyła. przynajmniej od razu dostępne. :P U nas też mega gorąc i musiało być zamknięte okno, bo ktoś sobie zrobił imprezę u nas w bloku. :/
|
||||
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytalam sobie wlasnie o porodzie na blogu mom and the city, ladnie napisane, moze jednak porod nie bedzie taki zly?
![]() http://mumandthecity.pl/czy-porod-moze-byc-piekny/
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Będę was informować
Cytat:
W szpitalu stwierdził że mam niewydolność szyjki macicy z patologicznych powodów, nie wiadomo jakich w sumie bo skurczy na ktg nie wykazało. Jeszcze przypałętała się grzybica pochwy Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-02 o 10:14 |
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajny tekst. Ja myślę, że źle na pewno nie będzie i dzieciaki nam wynagrodzą ewentualne trudy. Nastawiam się na słuchanie personelu medycznego i zachowanie spokoju. ![]() Cytat:
To dobrze, że przechodzi, mam nadzieję że w ogóle da Ci spokój.
|
||
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przyspieszenie z TP ![]() Odpoczywaj. Mam nadzieje ze nie masz tak gorąco na sali jak ja ;/ Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie jest źle z gorącem
|
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alergia na kurz to duży problem, rzeczywiście ciężko byłoby z eliminacją alergenu. ;/ Oby się udało zmienić zamówienie, współczuję tych kombinacji z karmami. Cytat:
Ojej jeszcze grzybica. ![]() Chociaż warunki nie takie złe.
|
||
|
|
|
#1913 | |||
|
Zadomowienie
|
Brawo za kolejny tydzień
i piona za wózek! ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nic się nie stanie z tą pępowiną.. pępowina 'spływa'jej po szyi tak jak rozłożony szal.. na szczęscie nie jest owinięta wokół szyi.. Staram się być spokojna.. ![]() Cytat:
Pokaż efekt, jak skończycie ![]() Cytat:
Nie zwracać na niego uwagi, nie rozbudzać i w końcu pojdzie dalej spać![]() Mi ostatnio też 'chodzą mrówki' po rękach Dziękuję Staram się nie stresować.. Nie liczę ruchów, ale obserwuje ogólnie.. Mniej więcej znam już jej tryb, kiedy zwiększa aktywność.. ![]() Te bóle przepowiadające czym różnia sie od porodowych? Nie przypuszczalam, ze równie mogą boleć pewnie różnia się częstotliwością występowania? Jak się mylę to mnie poprawcie
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemem jest jeszcze to że mała jest juz bardzo nisko główką w dol |
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Pati mam nadzieję, że szyjka da radę. A ty nie będziesz musiała tam leżeć aż do rozwiązania.
I znów zrownalyśmy sie Jesli chodzi o termin. |
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi lekarz powiedział że wątpię bym dotrzymała do 40 tc choć nic nie wiadomo. W 37 tc będziemy już spokojni czyli za 3 tygodnie. Też mam nadzieję że szyjka wytrzyma
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie te 3 tyg to tez taka magiczna granica. Byle przetrwać.
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze 3 tygodnie jeszcze wytrzymasz (w sumie to nie Ty, tylko dziecko ), w kazdym badz razie dobrze, ze jestes pod opieka ![]() A ja wczoraj Tza prawie o zawal serca przyprawilam... Jak wychodzilam spod prysznica (dlatego nienawidze glebokiego brodzika ) to za szybko noge opuscilam i malym palcem od stopy zahaczylam o prowadnice szyb i sie prawie wywalilam, zeby utrzymac rownowage szarpnelam palec i zaczelam sie tylko po chwili drzec ze boli i plakalam jak dziecko huk tez narobilam, wiec Tz znalazl sie w lazience w hmmmm 2 sekundy blady jak sciana swiecie przekonany, ze sie wywalilam Palec na szczescie w calosci, troche tylko spuchl i boli, ale ruszac nim moge wiec go nie zlamalam Moje "ałaaaaaaaa!!!!!!" chtba slyszal caly blok
|
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czytałam, że przepowiadacze mogą boleć i ogólnie chyba to jest tak, że są rzadziej niż prawdziwe, nieregularnie, no i przechodzą? Ja to ciągle mam jakieś bóle, całą ciążę, a to jakby się okres zbliżał, a to twardnienia, naprawdę ciekawe, jak rozpoznam to co będę miała rozpoznać. Cytat:
Cytat:
![]() To już szybko zleci Wam dziewczyny i będzie spokojniej! Cytat:
Właśnie wybrałam się do sklepu po parę rzeczy i wzięłam również piwo, które wraz z mężem chcielibyśmy sprezentować ewentualnemu pomocnikowi w ustawianiu skręcanej obecnie szafy. Sprzedawczyni spojrzała na mnie jakoś tak dziwnie, już się spodziewałam, że może skomentuje taki zakup ciężarnej i szykowałam się na jakąś gadkę, żarcik np. związany z mężem zatraconym w Euro i żoną latającą po piwko. Ale pani kompletnie mnie zaskoczyła, bo poprosiła mnie o dowód.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Od 17 wczoraj do teraz

organic cos tam... Bo akurat tam byliśmy i stała, to wzielam
dzieki za informacje, też gdzieś za 3 tygodnie się wyposażę w tą herbatkę, ale pamiętam że 2 lata temu jak koleżanka rodziła to długo jej poszukiwała i nigdzie nie mieli, taki towar deficytowy

i piona za wózek! 
czerwiec 2015