|
|
#1951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
a wczoraj to miałam atak bólu bardzo dziwny..ostry ból po prawej stronie brzucha, od razu usiadłam ale nie przechodziło, próbowałam przenieść się na łózko, ale ledwo doszłam tak mnie bolało..chwilę polezałam i przeszło..nie wiem co to było..obstawiam ucisk dziecka na jakiś nerw? narząd? okropieństwo..zastanawiał am się tylko jak się dostanę do szpitala jak nawet nie mogłam drgnąć bo tak napieprzało.. oby nigdy więcej to co innego.. serio? ja słyszałam odwrotne teorie.. chyba,że chodzi o stres, jaki pojawia się już w trakcie samego porodu.. Cytat:
![]() ![]() klask i:wielki dzień się zbliża.. Cytat:
świetne termy są w Uniejowie..kiedyś często jeździliśmy,ale w ciązy to i tak nie pokorzystam z ciepłych kąpieli, więc trzeba poczekać i pojechać we troje |
|||
|
|
|
#1952 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam z Natalką u alergolog, potem w aptece i na zakupach i zmachałam się okrutnie a jeszcze musiałam nieść Natalkę na rękach bo zasnęła w samochodzie. A potem przyłożyłam się też, nie zdążyłam zasnąć a zadzwonił TŻeta a że nie odebrałam, zaczął tarabanić jak szalony...
. Po pracy jedzie z Natalką po swoją córę, ma je zostawić na chwilę u teściowej i wyskoczyć na kurki, może wtedy będę miała chwilę na złapanie oddechu...Cytat:
![]() ![]() Tobie również! hej hej Cytat:
. I kciuki za kocura!Cytat:
![]() Cytat:
.full wypas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tija, mam pytanie do Ciebie. Mam ciągle podwyższony puls, dziś np.93 i zwykle coś w okolicach 90, wiem, że w ciąży może być wyższy, ale czy aż tak?
|
|
#1953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Tija dzięki za odp.
Spotkałam się też dziś z gościem, z którym współpracuję od wielu lat min.przy tych ostatnich kursach, żeby przekazać książki dla lektorki, która ma przejąć w kursy w hospicjum i już się dopytywał kiedy wracam .
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam całą ciążę tętno ok 90-95, w porywach do 115.
Wy tu o zaparciach a ja się czuję jakby mi sie organizm oczyszczał. |
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie wiem co to znaczy zaparcia w ciąży
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calą poprzednią ciażę miałam takie akcje, po każdym owocu, warzywach w skórce (pomidory to mordercy...) itd. Ale to oczyszczanie przedporodowe to naprawdę inny typ. Nie pomylisz ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Nadal w normie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieję że to nie to tylko czereśnie itp. I 3l wody wypite od rana.
Ale przybiera na częstotliwości
Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2016-07-02 o 16:37 |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale mam nerwa, oczywiście akcja z teściami. Ech...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie.. co się stało? znaczy co zrobili? |
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-02 o 16:59 |
||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień brat mojego tżta bierze slub. 400 km od nas w stronę, gdzie nie ma porządnych dróg :/ 6 godzin jazdy minimum plus postoje. Jedzie mąż z synkiem, ja wiadomo- zostaję w domu, jadą w sb, wracają w nd. Już rzygam tym tematem, bo cała moja rodzina nas ciśnie, żeby Młody został, bo po co go tak męczyć. I kurde moi boscy tesciowie zamiast docenić, że mąż chce małego wziąć, to nie, afera, że nie zostaną dłuzej (co tam żona w ciąży, nie?), do tego dziś wyszło, że w nd mają być poprawiny, o czym nikt nam nie mowił i też źle, że nie zostaną itd. Generalnie mega pierdoła, ale jestem zmęczona tym tematem, do tego bardzo przeżywam, ze jadą, a ja zostaję i już mi nerwy trochę puściły. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia to wasza decyzja i nikomu nic do tego.
|
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale burza u mnie była... na obiad zaplanowaliśmy z tż grilla (kiełbaski, kaszankę i cukinie z naszego ogródka) i dopiero teraz są ku temu warunki ale nie martwcie się, nie głodowaliśmy bo upiekłam pyszny placek drożdżowy![]() Dziś mija 9 lat odkąd się poznaliśmy 😃 TŻ pięknie pomalował mi paznokcie u stóp 😃 i to 3 warstwy- taki szybki domowy a'la hybrydowy
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie było tak duzo osob w basenie sportowym, w ktorym sie zaszylam generalnie w tym Mszczonowie jest jeden basen termalny, jeden rekreacyjny i jeden sportowy szału nie ma, ale na kilka godzin polecam W Uniejowie byłam, jak sie pozniej okazało byłam juz w ciąży wtedy a w termach siedzielismy chyba 3 godziny....dzieki Bogu Maksowi sie nic nie stało!
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ta woda morska to taka?https://www.google.pl/search?newwind....0.ER6JuzigCYc bo chyba z tej firmy polecałyście?
O i jeszcze olej z wiesiołka, chodzi o taki jak ten?
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-07-02 o 17:36 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tylko sterimar. Pozostałe mają za duże ciśnienie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja nienawidzę wtrącania się wszystkich wkoło..a jeszcze teraz w ciąży to robienie problemu z "niewiadomoczego" dobija mnie podwójnie..jakbyś miała mało na głowie to wałkowanie tematu ślubu/wesela na pewno Ci służy czasami myślę,że niektórzy to naprawdę nie mają zmartwień..dotarło to do mnie jak leżałam w szpitalu, teściom chyba kubeł zimnej wody by się przydał![]() ![]() Cytat:
udanego wieczoru zatem kurcze Wasi teżeci z tymi paznokciami to powinni dostać ![]() mój kiedyś ,przed ciążą, próbował coś tam maznąć mi,ale efekt był opłakany.. Cytat:
podobało Ci się w Uniejowie? Maksiu to silny chłopak jak widać.. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę sama już nie wiem, nie używałam tego nigdy
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A jak mieliśmy jakieś inne, bo tego nie było w aptece, to płakał, uciekał, a jak był większy, to mówił, ze boli. I jak sprawdzałam sobie na dłoni, to te inne jakoś rzeczywiście mocniej walą.
|
||
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Hm to chyba póki co dodam do koszyka ten sterimar
dzięki
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle powiem wam, ze wykańcza mnie myśl, że jeszcze tydzień będzie tłuczony temat tego wyjazdu. Nawet babcia tżta się zaangażowała i dzwoniła, żebyśmy dziecka nie mordowali (czyli żeby nie jechal). Czaicie...
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
I cała rodzinka zainteresowana tym tematem? Jejku nie mają innych zmartwień?
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- buahahah.. masakra.. chyba bym już dawno stanowczo wyraziła swoje zdanie |
|
|
|
|
#1978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mnie zaskoczyła Twoja opinia, że jest delikatny, bo do nas sporo rodziców przychodzi i narzeka, że za mocny strumień ma. Sama nie używałam, ale wiem, że rodzice często źle aplikują, bo powinno się na boczną ścianę noska a nie wprost do kanału, stąd pewnie różne opinie. Niemniej jednak u nas wszyscy najbardziej chwalą disnemar baby bo on nie ma rozpylacza pod ciśnieniem, tylko taką delikatniejszą mgiełkę tworzy. Ja na pierwsze dni będę ampułek z solą fizjologiczną używać, a później dopiero spray. |
|
|
|
|
#1979 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam tonimer lab baby- dostałam gratis do zamówienia. Myślicie że będzie ok? Używała któraś?
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w życiu bym nie wiedziała,że trzeba psikać w bok..dzięki za tak ważne informacje..i z solą chyba też wykorzystam patent, choć sama nie lubię jej sobie zakraplać..jak to zrobić,żeby dziecko nie czuło dyskomfortu? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

;-) ;-) ;-)
klask i:
. Po pracy jedzie z Natalką po swoją córę, ma je zostawić na chwilę u teściowej i wyskoczyć na kurki, może wtedy będę miała chwilę na złapanie oddechu...

czasami myślę,że niektórzy to naprawdę nie mają zmartwień..dotarło to do mnie jak leżałam w szpitalu, teściom chyba kubeł zimnej wody by się przydał