![]() |
#2011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Mi stopy nie puchną ale uda mam dziwne tak jakby woda mi się w nich zbierała albo to cellulit którego tak właściwie przed ciążą nie miałam...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam sandały na poczatku czerwca. Będą na wrzesien jal bedzie ciepło
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! ![]() Cytat:
Współczuję bólu, może to właśnie jakiś ucisk był... Cytat:
Brawa za owocne zakupy! ![]() Cytat:
Oby to jakaś niestresująca przyczyna była, dobrze że niedługo lekarz, może jakoś będzie mógł obczaić. Cytat:
To dobrze, że sytuacja ok! Cytat:
Ojej! :/ A to pech, że była taka "pułapka" w szufladzie. Mój mózg się chyba skurczył, bo nie wyprowadziłam męża z błędu przy skręcaniu szafy (ja miałam kontrolować kolejne kroki i jak zwykle cudowna instrukcja była, wszystko jasne...) i trochę narobiliśmy sobie problemów, bo pomyliliśmy 2 podobne rodzaje zawiasów, co doprowadziło do przedłużenia całej akcji i małego uszkodzenia drzwi. No ale nie widać. :P |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
umyłam..\
chyba bym na tym etapie już nie dała rady..obejrzałam w pierwszym trymestrze i ryczałam co poród.. cellulit mam wszędzie..nawet na ramionach,rękach..fuu..ni edługo na twarzy mi wyjdzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi nogi jakos nie puchna, zaobserwowalam nawet ze waga mi zmalala o 1kg w stosunku to tygodnia ubieglego, wiec chyba ta zatrzymana woda ruszyla. No ale celulit na udach to mam mega ![]()
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Na opuchnięte stopy polecam http://www.biedronka.pl/index.php/pl...amskie-korkowe .
Mam te różowe, bo chyba jako jedyne miały regulacje szerokości, jako że stopy mi jakoś strasznie nie popuchły, to mam jeszcze spory zapas, a od biedy to dziurki można dorobić ![]() ![]() ![]() Mnie prawie ciągle boli podbrzusze z lewej strony. Na początku myślałam, że Młody uciska, ale jednak nie, ciągnie coś tam jak cholera. Brzuch też mi twardnieje czasami, gdzie póki co zdarzało mi się to bardzo rzadko (miałam chyba ze 2-3 dni twardnień i przechodziło po nospie i odpoczynku, nospę w sumie chyba tylko raz wzięłam), a teraz tak naprawdę schylę się dwa razy i już brzuch jak kamień i bolący. No i chyba jakieś pojedyncze skurcze wyczułam dzisiaj, nie jestem pewna. W sumie to już akurat dość realne, że ze 3-4 w ciągu dnia się zdarzą, bo wcześniej takiego uczucia specyficznego nie miałam ani razu. Zbliża się pomału godzina zero (do donoszonej mam 24 dni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Dziewczyny, Tz na spotkaniu integracyjnym, to ja sie dzis wyspie w tej cudownej trmperaturze ![]()
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
U mnie zerwał się wiatr. Jest nadzieja na ochłodzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie podobnie twardnienia od byle czego. Robi się poważnie z terminami! Ale jakoś to będzie mam nadzieję. :P Cytat:
Dobranoc. ![]() U nas burza i powietrze wpada do mieszkania wreszcie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Drobne pomyłki sie zdarzają ![]() Cytat:
Współczuje Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Rozeznanie
|
Dobranoc dziewczyny
![]() Mam nadzieję że dziś przyśni mi się coś innego niż to że urodziłam kota i karmiłam go piersią. Ładny był- taki mix tych co mam czarne- pręgowane 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to samo. Ble. Aż sie sama wstydzę. Jak usiądę nie tak i ogólnie ta skóra taka dziwna sie zrobiła już nie mowię o dupsku ![]() Tętno tez mam podwyższone średnio 90cos do 100kilku - po jakimś wysiłku kilkunastu. A teraz zauważyłam ze jak jest tak duszno to samo z siebie mi skacze i czuje jak mi srrducho wali. Nie odzywałam sie bo w sumie cały zabiegany dzień ale mamy już coraz więcej. Przede wszystkim wózek i fotelik ![]() Kupiłam tez jeden smoczek taki New born i wyrwaliśmy fajna karuzele za polowe ceny bo była ostatnia ![]() ![]() ![]() Kasia - oby to nie był czop :/ aż sie sama zestresowałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sen! :P Dobranoc. ![]() Cytat:
Fajnie, że zakupy udane. ![]() Jutro koniecznie zażyj odpoczynku. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Kasia ale się zestresowalam. Mam nadzieje, ze to nie czop
![]() Dobrej nocy :-*
#2026 |
Raczkowanie
|
Hej!
Dziś wyszliśmy z domu o 11, wróciliśmy o 20. Padam na pysk totalnie. Oprócz tulika mamy już wszystko-kupilismy łóżko (bez szuflady na dole, nad czym ubolewa moja mama-natomiast na szufladzie zbiera sie kurz, a my mamy dwa koty i wystarczajaco miejsca, by z szuflady zrezygnowac, przynajmniej mniej sprzatania bedzie) oraz, za radą super pani ekspedientki, materac lateks-pianka. Jakoś wymyśliłam sam lateks, ale pani powiedziała, że sam lateks byłby zbyt miękki dla noworodka. Był jeszcze lateks-kokos, ale już sam przekrój materaca mi się nie spodobał. Gryka-kokos w ogóle nie brałam pod uwagę. Kupiliśmy tez stelaż do środka wanienki z nakładaną siateczką-plastikowe siedzisko oddamy z powrotem do Smyka. W ogóle niezła różnica w cenach- w Smyku taki leżaczek ok. 50 zeta, tutaj 15; ceratka motherhood pod przescieradło 55 zł, tutaj 23 zł-z atestem, oddychająca i hipoalergiczna. Fakt faktem, że to sklep na kształt hurtowni i może dlatego ceny sporo niższe, hm... Kupiliśmy także kosze z trawy morskiej w Ikei-okrutnie śmierdzą tytoniem ![]() ![]() Zaliczyliśmy też warsztaty chustowe-rewelka! Nie mogę się doczekać, aż będę nosić w chuście dziecko. Byłam na trakcie porodowym w szpitalu, w ktorym chce rodzić. Położna mega sympatyczna babka, mówiła, jak jest i tak: -nie zakładają wenflonu rutynowo (ale ja będę mieć, bo chcę zzo), nie nacinają rutynowo krocza, chyba, że widzą, iż pęknie-wtedy wolą naciąć -nie ma problemu z zzo-zawsze ma kto podać, nie ma sytuacji, że anestezjolog nie może podejść -jeśli wszystko jest ok, to po dwóch dobach można pójść do domu -można rodzić na klęczkach/na krześle/jak tam wygodnie -duzo pomagają w karmieniu-i to widziałam, bo byłam na noworodkach i rzeczywiście pielęgniarki siedziały przy dziewczynach i coś tam majstrowały z nimi przy tych piersiach ![]() -nacisk na karmienie piersią, ale jesli nie będę sobie zyczyć, nie spodoba mi się itp., to dadzą butelkę-nie muszę mieć swojego mleka -kangurowanie 2 godziny w tej samej sali, w której był cały poród; sala pojedyncza, więc moge sobie być na golasa, jesli mam taką ochotę (to odnosnie tej nieszczęsnej koszuli ;-) ) -muzyczka, którą lubię oraz wszelkie akcesoria, które wg mnie mogłyby mi pomóc, mile widziane Wady: -wanna w jednej z sal jest tylko dla ozdoby, nie korzysta się z niej i nie ma mozliwości -do szycia nie dostrzykują zzo, tylko dają zastrzyk-w szpitalu mojej gin dostrzykują...Jaki sens czuć szycie, skoro i tak ma się cewnik w kręgosłupie i można w ogóle nie czuć nic podczas szycia ![]() -wspólna łazienka na 4 sale -jesli wszystkie sale są zajęte, to część porodu może odbyć się na patologii ciązy, gdzie warunki są także patologiczne ![]() Położna poświęciła nam sporo czasu, pokazała, którędy najszybciej wjechac pod budynek, gdzie dzwonek na ip itp. Nie czułam się jak niechciany gość, tak jak to było w innym krakowskim szpitalu. Jutro chyba wybierzemy się nad wodę i wtedy Was nadrobię może? ![]() ![]() Miłej niedzieli! ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dziewczyny, pytanie! Jak to jest z tym GBS? Niektóre moje koleżanki miały tylko posiew z pochwy, a mnie ginka dała skierowanie na posiew z pochwy i odbytnicy. Fuj. Zwieracze zaciskają mi się na samą myśl, ale mimo błagań nie odpuściła mi tego odbytu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szpital zapowiada się spoko. ![]() Ostatnio było pisane coś na wątku na temat GBS, że z odbytu niestety też się robi badanie. :P Idę się położyć i ja, chociaż wcale mi się nie chce spać, mam wrażenie, że zaraz nie będę w ogóle spała w nocy, bo coraz gorzej z zasypianiem i coraz wcześniej pobudki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to samo z zasypianiem i pobudkami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dobrze mi się spało, ale obudził mnie Esik i zaraz potem dołączył ból biodra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() GBS lokuje się w pochwie i odbytnicy dlatego z dwóch dziurek się pobiera. Ale to jest tylko maźnięcie patyczkiem zaraz po wierzchu. Część dziewczyn już ma pobrany ![]()
![]() |
#2030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
serio? zniknie ta galareta?dajesz nadzieję.. witam się w 33t0d (Krefetka ![]() śniło mi się,że ukradłam kawał mięsa ze sklepu dla męża (on wege,więc spoko) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno ![]() ![]() Ciekawy sen ![]()
![]() |
#2032 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Znowuzapomnialahasla - u Ciebie tez fajnie, ze tyle ogarneliscie. I szpital wydaje sie byc spoko ![]() Cytat:
![]() Milego dnia dla Was! U nas dzis zdecydowanie chlodniej - da sie zyc! ![]()
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Pierniku gratuluję nowego tygodnia. Miałam u siebie gości-teściowie przyjechali... Rady jakie słyszałam od teściowej to myślałam, że wyjdę z siebie. Mam do Was pytanie jaką wysokość mają wasze łóżeczka? Chodzi mi też o wysokość tej nakładki na której będzie leżeć noworodek. Dostaliśmy wczoraj łóżeczko i wydaje nam się bardzo niskie... A tam gdzie miałby leżeć noworodek to już w ogóle...Tż by musiał chyba na kolanach sięgać małego. Nie wiem czy takie są wszystkie czy są też wyższe. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez miałam kiepska noc i to w zasadzie druga z kolei bo sąsiedzi postanowili sie zebrać grupka i zrobić grilla na schodach pomiędzy mieszkaniami :-/ darli mordy śpiewali disco polo normalnie patologia :-/ a w piątek Sasiad obok miał imprezę z okazji 30tych urodzin i tez zabalowali z tym, ze akurat oni kulturalnie uprzedzili wszystkich sąsiadów już dwa tyg temu. Ci dzisiaj to przegięli pale serio :pała: Cytat:
Tez sie cieszę, ze mam już te najważniejsze rzeczy z głowy... Jeszcze dopieścić trochę i Będziemy gotowi... Wrzucam fotki fotelik wzięłam jednak inny niz początkowo planowałam Asicuha masz ten sam kolor wozka? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Superhuman - fajne te rzeczy ![]() Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-03 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze lozeczko ma ogółem 85cm wys a od materacyka w gore 26cm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
slonko dokładnie nie wiem jak wysokie mamy łóżeczko, ale mamy je z Ikei i one nie są za wysokie. Trochę się poschylamy
![]() superhuman śliczny wózek! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale paczek do nas przyjdzie w przyszłym tygodniu ![]() ![]()
![]() |
#2038 | |||
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie to samo zdanie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas też wczoraj popadało ale mi dalej gorąco. I nie wyspałam się. Jedziemy niedługo do kościoła a potem z dziewczynami na basen, na więcej dziś nie mam siły.
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Dostałam ostatni steryd na rozwój pluc. Jestem po obchodzie i nic nie wiem w sumie. Mam leżeć wczoraj miałam 34+0 tc więc jeszcze za wcześnie na poród. Dziś nic nie robią bo niedziela. Jutro pewnie jakieś badania zlecą. Rano trochę bolał mnie brzuch jak na @ ale przeszło. Ja już mam wszystko oprócz wanienki którą jutro mąż kupi i wózka :/ Fotelik pozyczylismy od koleżanki Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-03 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kolejny tydzień za nami, dziś 32t0d... leci ten czas strasznie szybko... U nas w końcu przyjemna temperatura, cała noc deszcz padał. Otworzyłam okno gdzieś tak ok 1 w nocy i prawie do rana przy otwartym spaliśmy, cudnie było ![]() ![]() Ostatnio pojawiła mi się nowa dolegliwość - jak obudzę się w nocy / nad ranem to strasznie bolą mnie kostki w palcach u dłoni.. muszę je kilka razy pozginać bo są bardzo sztywne i bolesne :/ ma któraś z Was też tak? buziaki na niedzielę! my pokoik mamy już pomalowany, dzisiaj sprzątanie, a przynajmniej jego pierwsza część ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.