|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Cytat:
Ostatnio w smyku dla takiego malucha kupiliśmy czaszkę dinozaura, zalaną gipsem w kolorze ziemi. Myk polega na tym, że trzeba przy pomocy mini dłutka i pędzelka, warstwa po warstwie, dostać się do eksponatu. Ale to było w prezencie dla chłopca I jak blue, polecam gry planszowe, zabawy edukacyjne itd. Zwykle staram się wybierać coś w ten deseń. Cytat:
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę w końcu napisać, że mam coś dla Malucha
![]() - Monitor oddechu - kosz na pampersy - pieluchy tetrowe - pakę mokrych chusteczek - matę edukacyjną a i jeszcze 2 staniki do karmienia, tż znalazł w szafie więc zabrał
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mozna cos zasugerowac, podpowiedziec - "teraz interesuje sie tym i tym, bawi sie, lubi to i to to moze poszukaj czegos w tym stylu" druga sprawa - skoro zblizaja sie jakies swieta typu gwiazdka, urodziny, imieniny, dzien dziecka, zajaczek to tez mozna delikatnie podpytac dziecko co by chcialo dostac, chociazby dla siebie samego, zeby wiedziec co kupic.sorry, ale ja mam hopla na tym punkcie dla mnie odpowiedz "nie wiem albo kupcie co chcecie" to troche takie lekcewazenie dziecka. No bo najlatwiej jest kupic "byle co" i miec to z glowy a ze dziecko zadnej frajdy z tego nie bedzie miec to juz nie wazne
|
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie na razie trochę ciuszków i parę na krzyż kosmetyków. Powstrzymuję się na siłę, żeby nie kupować na razie ubranek i poczekać na potwierdzenie płci ![]() Cytat:
A samemu ciężko trafić, te zainteresowania tak szybko się zmieniają a to Kraina Lodu, a to Violetta, My Little Pony
|
||
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Nasza ma za miesiąc urodziny. Od nas dostanie upragniony rower, bo jej jest już za mały. A reszta jak chcą to mogę się zrzucić na kuchnię do zabawy
Bo tych małych duperelków to ma już cały pokój ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pochwalę sie moimi kwiatami od tż
![]() mietowka ja nie pomogę bo nie mam kontaktu z dziecmi i sie kompletnie nie znam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie wysypuje jakos szczegolnie, ale zrobily mi sie przebarwienia. Na czole i nad ustami. Najgorsze jest to nad ustami, bo jest podluzne i mam wrażenie, że ludzie patrza na mnie i myślą, że napilam sie czegos i resztki zostaly na twarzy :P |
|
|
|
|
#2022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie kosmetyków! Chyba się przejdę do Rossmanna i zobaczę, co tam mają. Może te dziecięce będą dobre dla mnie. Chciałam smarować twarz kremem BB ale każdy się waży, z kremem nic nie zmieszam bo nie mam kremu do twarzy ![]() Cytat:
I tak np body z długim rękawem w rozmiarach 50 albo 56 mam 6szt, a tych większych 56 i 62 jest razem 2 Wytłumaczyłam czy zagmatwałam? ![]() Cytat:
Serio, a podobno z miętą trzeba uważać jak z każdym ziołem ![]() Może balony na wodę? Ale trudno dostać, tyle że dzieci lubią Książka jak lubi czytać albo jak ktoś jej czyta na dobranoc, albo z naklejkami, klocki, jakiś spory sprzęt na bańki mydlane, gadżet z jakiejś bajki, którą lubi, sporo jest też gier (np w Auchan polecam jak masz dostęp, bo duży wybór i taniej niż np w Smyku).... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Miałam tak pół ciąży pierwszej, także współczuję. Teraz czasem bolą mnie plecy ale jeszcze rzadko, bardziej spojenie łonowe...
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drogie zabawki to juz inny temat tak jak i przypadek brata panny izabeli - tu juz wplywu nie mamy na to ze cos sie dziecku nagle odwidzi. w sumie czesta przypadlosc ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- mnie tez napitala spojenie lonowe. najgorzej rano, tzn. generalnie po dluzszym lezeniu. ale jak rozchodze to potem juz jest ok. ale rano jest nieciekawie, a najgorsze jest takie strzykanie kosci brrrrr
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
PANNA IZABELA ale co ma mięta do pokrzywy? No chyba, że ja coś niezrozumiale przeczytałam
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Godzina 23 prawie a ja pieke wytwane muffinki
![]() Panna Izabela tak zrozumiałam. Ja wlasnie nie wiem co i czego i jak kupować dlatego dopytuje A to co kupiłam w tesco to spioszki nie body, tak sie znam ze nawet czesci niemowlęcej garderoby myle
|
|
|
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela, tylko przygotuj się na bielenie
dziecięce potrafią zrobić maskę i twarz lubi się po nich świecić . Na próbę weź sobie ten z babydream, ma przystępną cenę, zobaczysz czy Ci odpowiada![]() I taki filtr najlepiej pozostawić na minimum 15 minut do wchłonięcia, a potem zmatowić jakimś pudrem ryżowym czy bambusowym. To poszaleliście z mężem pięknie
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
ochlodzilo sie i lekko zaczyna kropic ![]() kurde, nie wiem jak pomalowac pokoj chlopakow, jak ustawic meble, nie mam jakiegos artystycznego zmyslu ehh, trudne to bardzo :/ |
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez z urzadzaniem mam problem, moze wklej zdjecie to cos pomozemy
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się znad kawusi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo... Trzy raz sprawdzałam zegarek czy dobrze widzę godzinę :-D
My nadal w łóżku z mruczacym kotem I od wczoraj witam 20 tydzień
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde faktycznie, my od wczoraj mamy 20tc
|
|
|
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo,
a ja od rana zaczęłam od mierzenia kiecek bo dziś jedziemy na chrzciny i jakies dziwne rzeczy się dzieją bo 3/4 szafy jest na mnie za mała ![]() jeszcze się w coś wcisnę ale na wesele na wrzesniej trzeba bedzie w cos zainwestować bo wtedy już nie będzie tak "łatwo"Tak mi się chce z domu dzisiaj ruszać, że chyba dałabym się przykuć do kaloryfera z nocnikiem obok xD
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marianna tak mnie skopala wczoraj na przywitanie tego 20 tyg że nie mogłam że smoechu |
|
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
U mnie fatalna pogoda. Bez kawy ani rusz. Przeglądam właśnie stronę Ikei, chyba zdecyduje się na ten najprostszy przewijak za niecałe 90zł. |
|
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, te które są już na L4.
Dostałyście już kasę z ZUSu? Księgowa mi mówiła, że mają 30 dni na wypłatę kasy od momentu uzyskania wszystkich dokumentów, ale nie wiem, jak wygląda to w praktyce? |
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem od pierwszego lipca, pierwsza wyplata jest od zakladu pracy, dopiero chyba nastepna bedzie z ZUSU. z Kubą nie mialam zadnych obsuniec, zawsze bylo na czas, czy to na zwolnieniu czy na macierzynskim. mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie
|
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leci mi już teraz wypłata Zusowska, a na czas tzn, że dostawałaś przelewy zawsze tego samego dnia miesiąca, co z pracy? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Weszłam dzisiaj na KarolinaMagdalena i ostatnio logowała się prawię miesiąc temu, czyli wtedy, kiedy pisała, że jest w szpitalu... Mam nadzieję, że nic z Nią złego się nie dzieję, a nie wchodzi bo nie ma ochoty. |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zależy od ilości zatrudnionych osób, powyżej bodajże 20 - przelewa pracodawca, rozliczając się później z zusem, poniżej 20 - zus.
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Bo przyznaję bez bicia, że chociaż mało chodzę po dworze, to nie stosowałam ostatnio żadnych filtrów.

druga sprawa - skoro zblizaja sie jakies swieta typu gwiazdka, urodziny, imieniny, dzien dziecka, zajaczek to tez mozna delikatnie podpytac dziecko co by chcialo dostac, chociazby dla siebie samego, zeby wiedziec co kupic.
u mnie na razie trochę ciuszków i parę na krzyż kosmetyków. Powstrzymuję się na siłę, żeby nie kupować na razie ubranek i poczekać na potwierdzenie płci 

Mówie mu ze nic nie szkodzi miec na uwadze kilka imion bo to nie tak prosto cos wybrac ot tak z biegu. Po miesiacy czesto zmienia sie zdanie, cos zaczyna podobac sie bardziej lub mniej. Tym bardziej, ze imie musi sie podobac nam obojgu. Nie dogadalismy sie, prosilam go zeby poszukał sobie w internecie inspiracji ale po co skoro imię ma byc proste