|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jemy zioła transylwańskie, żony będą z nas spartańskie -PM 2017 cz. 21
Cytat:
Planujemy pójść dziś do księdza po wieczornej mszy. Czy będzie się pytał czy mieszkamy razem?
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj,TŻ się na to napalił,ale niech se idzie sam
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Gorzej jak pracę stracisz to będzie ściągał z Ciebie przez komornika ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62548116] jeśli patrząc kto lepiej bronił karne to jak dla mnie Neuer, lepiej karne strzelali Włosi. Niemcy tak pudłowali, że szok a i tak przeszli Tak ja piszesz Niemcy mieli szczęście ![]() Aczkolwiek byłam zaskoczona, że Zaza i Pelle nie strzelili [/QUOTE] To bylo mistrzowskie tup,tup,tup i przestrzelony
|
|
|
|
|
#3213 |
|
catwoman
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Tez na tym bylismy jakis czas temu, podobalo mi sie, warto isc.
Widze, ze temat kont. U nas teraz kazdy ma swoje, ale mamy ogolnie wspolne pieniadze i nie rozliczamy sie, ze moje czy Twoje. Wieksze wydatki razem planujemy. Po slubie pewnie bedzie jedno wspolne, ostatecznie dwa, ale bedziemy mieli oboje dostep. Na pewno nie bede robic jakis procentowych podzialow. ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#3216 |
|
City of Bones
|
Jakiś taki bardzo straszny to nie jest - przynajmniej w moim odczuciu
Na pewno film lepszy niż "Egzorcyzmy Emily Rose" |
|
|
|
#3217 |
|
polaczek cebulaczek
|
U nas po ślubie nic się nie zmieni. Każde z nas ma swoje konto, ja mam w Polsce też jedno, na którym są wszystkie nasze oszczędności
na razie nie czujemy potrzeby, by zakładać wspólne konto. I tak już od dawna moja wypłata i jego wypłata to "nasze" a nie moje czy twoje
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczorajszego meczu nie komentuję, próbuję dojść do siebie. Małgosia, długość podwójnego nazwiska moim zdaniem niczego nie przesądza. Dużo ważniejsze, żeby dobrze brzmiały razem. Co z tego, że są krótkie jak brzmią śmiesznie? Autentyczny przykład: Ruszała-Kulig ![]() My mamy... 4 konta Każdy ma swoje, jedno wspólne i jeszcze ja mam oszczędnościowe, na które obecnie odkładamy razem. Na początku plan był podobny jak pisze luna, tzn. wpłacaliśmy po równo na wspólne konto i stamtąd braliśmy kasę na rachunki i codzienne zakupy. Ubrania itp. każdy sobie kupował ze swojego. Ale teraz to już całkiem się rozmyło. Nie ma różnicy kto zapłaci z jakiego konta, bo nasz budżet i tak liczymy tak, że wszystko sumujemy Może niedługo zostawimy tylko wspólne konto i oszczędnościowe, ale póki nic nas to nie kosztuje to po co zmieniać ![]() Pisałam, że byliśmy w Kazimierzu. Było wczoraj kilka ślubów i sobie obserwowaliśmy Tylko jedna panna młoda mi się podobała, a i tak nie była ubrana w moim stylu... ![]() |
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba jak co najmniej jedno nazwisko w podwójnych jest krótkie. Dwa długie słabo dla mnie brzmią. O tym co napisałaś-bez żartów zostawić sobie takie brzydkie panieńskie Wzięłabym męża bez zastanowienia ![]() Magdenka skomentuj chociaż karnego Zazy |
|
|
|
|
#3220 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Lecicie jak burza
|
|
|
|
#3222 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kont to my mamy wspólne chyba od 2-3 lat
teraz zmieniliśmy bank i do tego mamy konto oszczędnościowe i tak wpływa kasa na wesele
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedzieliśmy na rynku, więc widzieliśmy tylko, jak co godzinę jedna para podjeżdża a druga wyjeżdża. Mogliśmy ocenić, jak byli ubrani i czym przyjechali. Zdecydowanie królują suknie księżniczki
![]() W Kazimierzu dużo par jedzie bryczkami, ale tam to nawet fajnie pasuje. Jedni mieli drona ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tej okazji warto przypomnieć sobie zwycięski skład Kaiserslautern z meczu z Bayernem w sezonie 97/98: Reinke, Kadlec, H. Koch (31. Hristov), Kuka, Marschall, Ratinho (75. Reich), Roos, Schjönberg, Schäfer, Sforza, M. Wagner |
|
|
|
|
#3225 |
|
Konto usunięte
|
My też nie rozliczamy się, ale wspólnego konta nie widzimy sensu na razie zakładać, bo i nie mamy takiej potrzeby. TŻ wszystko co zarobi dostaje do ręki, ja na swoje konto. Jednak nie liczymy co moje co jego. Każde odkłada na wesele tyle ile jest w stanie, a na życie wydajemy tyle ile kto ma. TŻ przez kręgosłup nie miał pracy pół roku i z własnych oszczędności brał miesięcznie 500 zł na życie, reszta na wspólne życie szła z moich. Po ślubie będzie tak samo. Moje jak i jego pieniądze będą wspólne.
|
|
|
|
#3227 | |||||
|
Żona Idealna :)
|
i jak?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my zawsze rzucamy się na dużą 40 lub 50 cm czasem 60, a potem zjemy max połowę i resztą zostaje na później ![]() no niestety ![]() u mnie w mieście kilka lat temu powiesiła się kobieta, zwolnili ją z pracy, po tym jak klient oskarżył ją o kradzież portfela.. potem się okazało, że portfel schował zamiast do swojej saszetki to do siatki jakiejś, ale jak przyszedł o tym powiedzieć, to było już za późno.. fakt, że zamiast przyznać się jak to odkrył to czekał kilka dni, bo mu głupio było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my nie ukrywamy przed sobą wydatków, póki co mamy osobne konta, ale kasa i tak jest wspólna po ślubie albo i przed wspólne załozymy widziałam to i myślałam, że się popłaczę ze śmiechu pospałam, pojadłam i nie wiem co dalej robić, za 2 godzinki trening
|
|
|
#3228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Konto usunięte
|
ja wypiłam kawę mrożoną i rozważam drzemkę albo kolorowanie
![]() a od jutra może uda mi się wreszcie coś poćwiczyć
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;62550666]Ja też chcę zmienić na TŻa, nie wyobrażam sobie zostać po ślubie przy swoim czy mieć dwuczłonowe. Moje nazwisko nie jest brzydkie. Po prostu chcę mieć koniecznie takie samo nazwisko jak mąż. Dla mnie to naturalna kolej rzeczy. I też nie mogę się doczekać zmiany
[/QUOTE]To też Nie ważne jakie bym miała No ale nie ukrywam, ze swojego chcę się pozbyć
|
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;62550666]Ja też chcę zmienić na TŻa, nie wyobrażam sobie zostać po ślubie przy swoim czy mieć dwuczłonowe. Moje nazwisko nie jest brzydkie. Po prostu chcę mieć koniecznie takie samo nazwisko jak mąż. Dla mnie to naturalna kolej rzeczy. I też nie mogę się doczekać zmiany [/QUOTE]Dokładnie naturalna kolej rzeczy |
||
|
|
|
#3232 | |
|
catwoman
|
Cytat:
![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;62550461]My też nie rozliczamy się, ale wspólnego konta nie widzimy sensu na razie zakładać, bo i nie mamy takiej potrzeby. TŻ wszystko co zarobi dostaje do ręki, ja na swoje konto. Jednak nie liczymy co moje co jego. Każde odkłada na wesele tyle ile jest w stanie, a na życie wydajemy tyle ile kto ma. TŻ przez kręgosłup nie miał pracy pół roku i z własnych oszczędności brał miesięcznie 500 zł na życie, reszta na wspólne życie szła z moich. Po ślubie będzie tak samo. Moje jak i jego pieniądze będą wspólne.[/QUOTE] U nas to chyba jest tak dziwnie dlatego, że zaczynaliśmy jako małolaty i zawsze liczyliśmy wszystko z kalkulatorem... Cały czas jest tak samo, jakoś nie mogę się przestawić Nawet jak mi kupi piwo to mnie to męczy i potrafię oddać mu to 3,5 zl Jak kiedyś sporo zarabiał i zabierał mnie do miejsc na które nie było mnie stać to oczywiście płacił za mnie, ale było mi w tym źle... Na pewno jak zamieszkamy razem to się to zmieni, ale mam uczucie, że nie będzie tak bez żadnych granic Mam uczucie, że jako jedynaczka jestem trochę nauczona, że co moje to moje, a co czyjeś to nietykalne, więc będzie mi ciężko Tż też tak ma i to nam chyba najbardziej pasuje Moim rodzicom wyszło na dobre rozdzielenie kont Mój ojciec był super przez 20 lat małżeństwa, a potem się magicznie zmienił.No i myślę o tym, że w razie problemów finansowych nikt nie będzie nam wchodził na wspólną kasę, więc w razie czego będzie ktoś, kto utrzyma dom i poratuje drugą stronę kasą ![]() |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne jest
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak-kariera i dorobek naukowy ![]() ![]() Przy ostatnim umarłam |
|
|
|
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie w nocy i rano padało, teraz na chwilkę przestało i wyszło słoneczko ![]() Co do kont, to na razie mamy osobne, ale jakoś się nie rozliczamy dokładnie, bo po co. A po ślubie raczej będziemy mieć jedno, no i może ewentualnie moje zostawimy na jakieś oszczędności czy coś.
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś na obiad karkóweczkę mogłaby już się upiec..A od jutra ścisła dieta (który to już raz)
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
|
Cytat:
![]() karkówkę bym zjadła najlepiej taką z grilla ![]() oo tak dieta mi się przyda, dziś sobie nakupiłam serki, jogurty naturalne, owoce, rybki i inne zdrowsze cuda jak TŻ nie ma to lepiej mi idzie trzymanie się zdrowego jedzenia choć niby oboje staramy się zdrowo odżywiać odkąd razem mieszkamy, no ale co z tego, że główne posiłki robimy zdrowe, skoro TŻ za chwile przytarga to batoniki, to cukiereczki, chipsy itp itd
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajoma postraszyła mnie,że ciężko będzie mi utrzymać wianek na weselu ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Za slodyczami nie przepadam,ale takie drożdżoweczki to kocham. O chipsach i innych fast foodach to juz nawet nie będę mówić Jak studiowałam i z TŻ widywałam się w weekendy to byłam zadowolona z ciała,a teraz jak TŻ jest na co dzień to jest jakaś masakra
|
||
|
|
|
#3239 | |
|
|
Cytat:
![]() moja znajoma miała wianek, ostatnio oglądałam jej płytę z wesela i trzymał się calutki czas
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Gorzej jak pracę stracisz to będzie ściągał z Ciebie przez komornika 

To bylo mistrzowskie
Na pewno film lepszy niż "Egzorcyzmy Emily Rose"

plan na dziś: przeżyć do 21 i urlop
a 9 lat temu jego brat popełnił samobójstwo. 
ale szybko minęło!

mogłaby już się upiec..