Jesienne Mamy 2007 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-10, 09:39   #2431
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

biankaa dlatego kupiłam monitor oddechu
Stary 2008-01-10, 09:48   #2432
annula
Raczkowanie

GG do annula

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
A o to i sprawczyni radości mamy i taty
cudna! i te wloski... ach!

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
ponoc uczuleniowcy tak maja, pediatra zawsze macka oglada- mowi,ze ma typową skore dla uczuleniowca(ale akurat za uszami nic sie nie dzieje)
Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
u nas też się paskudzi za uszami. Często ma za uszami wręcz ranki. Trzeba w kółko osuszać i smarować i jest ok. Tylko muszę cały czas pilnować żeby było suchutko
ech... no to masz babo placek, a juz myslalam ze z tym jego uczuleniem to sobie wymyslilam sama, w takim razie dalej dieta...

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u nefrologa-Marta w 1 nerce ma 2 miedniczki nerkowe-trochę to zakręcone,ale taka jej uroda,
o kurcze a czym sie to objawia?

Cytat:
Czy jak nosicie dzieci pionowo na rączkach odwrócone do Was to odchylają główkę do tyłu?????Dziś tż mnie tak spytał kontrolnie czy to ok.Jak myślicie.Czasem jak leży to też potrafi się wygiąć do tyłu jak łuk.
Maciek tak robi permanentnie - rzadko polezy spokojnie na ramieniu - musi wszystko widziec wiec podnosi lepek i sie rozglada dookola

Cytat:
z tymi wypadającymi włosami to ja wczoraj pzeżyłam szok-czesząć je wieczorem na szczotce została aka ilość jak przypuszczam po chemii.Aż włączyłam neta żeby o tym poczytać,bo się wystraszyłam.Podobno tak musi być.Tylko czy mi włosów wystarczy na kolejną ciążę
a ja mam akurat odwrotnie - w ciazy mialam kopke siana na glowie a teraz fajne proste lsniace wloski
na wypadajace wlosy polecam odzywke henna treatment wax - mi pomogla bardzo

Cytat:
Napisane przez Roxette Pokaż wiadomość
Dzis Gabrysia pierwszy raz w swoim życiu przespała calutą noc, wczoraj ostatbnie karmienie o 21 i dzis o 9.rano budziłam ja, żeby zjadłą cos przed wyjściem do przychodni

No, a my mielismy wczoraj zostać milionerami i nie zostaliśmy, mą zawsze obstawia totka jak jest jakaś duża kumulacja
zazdroszcze takiego spioszka...
hehe - tez czasem obstawiam jak jest duza kumulacja, TZ sie ze mnie wysmiewa i mi wylicza jakie jest prawdopodobienstwo ze wygram, ekonomista jeden...

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Widzę na fotkach, że wiążesz swoją chustę troszkę inaczej niż ja. Czy masz może jakąś e-instrukcję?
ja mam cala ksiazke z instrukcjami wiazan, choc na razie wyprobowalam dopiero 2. to ze zdjecia nazywa sie kangurek albo kieszonka i wiaze sie tak:
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/kieszonka.html
podoba mi sie w nim to ze mozna az 3 warstwami chusty otulic maluszka co jest istotne jak sie wychodzi na zimno
a tu jest fajne forum o chustach jakbys chciala sie zaglebic w temat:
http://www.chusty.info/forum/

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Annulo, świetna chusta!
dziekuje!

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
My też mamy Fasolki i Domisie (obie płyty dostałam), a ostatnio kupiłam sobie (tak, tak – sobie ) Akademię Pana Kleksa, Podróże Pana Kleksa i Pana Kleksa w kosmosie .
my na razie mamy "kolysanki-utulanki" Turnaua i Magdy Umer - sama slucham z wielka przyjemnoscia
oraz 2 czesci kolysanek mini-mini - te juz nie sa takie fajne jak dla mnie
no i Muzyka bobasa - Pysiu dzieki! - wymiata

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

A dziś kilka fotek Kubusiowych... (Sylwunia pozazdrościlismy zdjęć z misiami )
Kubulek slodki

Cytat:
Za to musimy się wziąć za sprzątanie i to raczej tylko ja, bo znów sama w domu jestem z dziećmi, wiec błagam, niech mi ktos wreszcie odetnie ten internet!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

oj u mnie czasem tez by sie przydalo zeby ktos przecial ten kabel...

to jeszcze na koniec Maciek - pogromca zyrafy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070150.JPG (56,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070146.JPG (76,4 KB, 10 załadowań)
annula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 09:48   #2433
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie cierpie tego drinka
gustuję w prostocie że tak napiszę - uwielbiam drinki na soczku grejpfrutowym
a teraz ide przeciąć ten cholerny kabel
A ja go uwielbiam, ale jest przecież prosty do wykonania. 1miarka ginu (najlepszy jest lubuski ), 1-2 miarki (w zależności od upodobań) toniku + cytrynka pokrojona w plastry. Niektórzy wyciskają cytrynę do drinka, ale ja tak ni lubię.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 09:51   #2434
Kancia
Zakorzenienie

Poissymi to smakuje jak perfumy ale to by tłumaczyło dlaczego go uwielbiasz

ale oczywiscie o gustach się nie dysktuje ja np. nie przepadam za żadnym alkoholem prócz malibu z mlekiem
Stary 2008-01-10, 10:07   #2435
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Poissymi to smakuje jak perfumy ale to by tłumaczyło dlaczego go uwielbiasz

ale oczywiscie o gustach się nie dysktuje ja np. nie przepadam za żadnym alkoholem prócz malibu z mlekiem
Malibu z mleczkiem

To fakt Kancia coś w tym jest, może rzeczywiście trochę za bardzo aromatyzowane, ale ja właśnie takie lubię. No i jak wchodzę do knajpy i nie widzę ginu lubuskiego, to wychodzę. Innego nie uznaję.
Stary 2008-01-10, 10:13   #2436
sylwia-zuza
Zakorzenienie

poissy postepuje z zasada "teraz polska"
Stary 2008-01-10, 10:18   #2437
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6255300]Snobka [/quote]
To wynika z faktu, że wtedy czuję co piję, jak jest inny, to wcale nie czuję jałowca.
Cytat:
poissy postepuje z zasada "teraz polska"
Sylwia za obronę biednej Ivy
Stary 2008-01-10, 10:31   #2438
joli31
Rozeznanie

Super się Was czyta. to lepsze, niż Szymon Majewski
Kubuś cudny.
Biankaaa straszna przygoda, senność od razu mija. Jednak natura tak to zaprogramowała ( na szczęście), że nawet wiercenie się nocą w łóżeczku nas budzi.
Agatka wczoraj wieczorem włączyła płaczkę, chyba dziąsełka. Na szczęście pierś załatwiła sprawę, fakt, trwało to godzinę. Dawno tak długo z cyckami nie wierzchu nie siedziałam.
Program, horror, o którym piszecie leciał, ale w tym czasie kapałam małą. Na szczęście, bo bym chyba telewizor rozwaliła. Nienawidzę takich babsztyli, ja bym od razu bez sądu ....miała być strzelanka, ale nie chce się otworzyć.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 10:39   #2439
sylwia-zuza
Zakorzenienie

http://pl.youtube.com/watch?v=uqaGUtHUIs4
http://pl.youtube.com/watch?v=YC2C8Xc-Gbs
nowe mackowe filmy
Stary 2008-01-10, 10:43   #2440
maatra
Wtajemniczenie

zdjecia cudne!!!
. podobnie jak lea, mielismy ciezka noc ;/ nie wiem co sie stalo,ale karmilam co godzine ;/
od rana buszuje w necie i zbieram przepisy
jak to jest z tym alkocholem ? ja ostatnio nie wytrzymalam i po ostatnim karmieniu wieczorem wlalam 2 lyzki baileysa do cappucino,wczesniej rozcienczonego juz mlekiem taki moj wlasny drink :P

na dodatek mam problem,dostalam atopowego zapalenia skory na piersiach ;/ zawsze bylam alergikiem i wcale mnie to nie dziwi,tylko co ja teraz mam zrobic jak piersi niczym smarowac nie moge

jakis ten moj post bez ladu i skladu ;/
Stary 2008-01-10, 10:45   #2441
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Annula dzięki za linki. Moje wiązanie jest podobne, ale to chyba jakby wygodniejsze. Będę musiała wypróbować.

Ta muzyka bobasa widzę, że Wam się podoba. To może i ja się skuszę... Czy mogłaby któraś z Was mi przesłać? Ostatnio u nas furorę robią tzw. bajki posłuchanki (mój syn wymyślił taką nazwę ) co to kiedyś w promocji Ramy były. Nie zawsze mam siłę wieczorem jeszcze czytać Kacprowi, albo jak Michał miał ciężkie zasypianie to nie chcę palić światła, więc włączam im bajeczki i dzieciaczki słodko śpią
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 10:47   #2442
berbeaa
Rozeznanie

Maciuś i Kubuś wprost malowani. Prześliczne chłopaki

Biaanka współczuję nocki na szczęście usłyszałaś i wszystko dobrze się skończyło! Najpierw cud że nosimy w brzuszku potem że potrafimy usłyszeć nawet przełknięcie ślinki Bóg wiedział co robi.

Poiss z limonką lepszy ten drin

U nas też piękna pogoda i zaraz wybywamy na spacerek tylko tatko się obudzi i pomoże wózeczek znieść
Miłego dnia dziewczynki

Sylwia czekam na zdjęcia
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 10:52   #2443
sylwia-zuza
Zakorzenienie

wiecie jaki drink jest dobry? puszka zmiksowanych brzoskwin wymieszana z szampanem pycha. Beata juz zgrywam zdjecia , musze sie odlaczyc od neta, bo ma tylko jedno wejsci ubs-sprawdz poczte za jakies 15 minut
Stary 2008-01-10, 10:55   #2444
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
jak to jest z tym alkocholem ? ja ostatnio nie wytrzymalam i po ostatnim karmieniu wieczorem wlalam 2 lyzki baileysa do cappucino,wczesniej rozcienczonego juz mlekiem taki moj wlasny drink :P
Ja wypijam czasami trochę piwa, czasami trochę wina. Myślę, że nie można przeginać w żadną stronę, Simon na pewno od tych dwóch łyżek baileysa się nie upije.
Cytat:
na dodatek mam problem,dostalam atopowego zapalenia skory na piersiach ;/ zawsze bylam alergikiem i wcale mnie to nie dziwi,tylko co ja teraz mam zrobic jak piersi niczym smarowac nie moge
Ale na brodawkach, czy na skórze wokół?
Cytat:
Uśmiech cudowny, a tego smoka to z takim zaangażowaniem ssie
Stary 2008-01-10, 11:08   #2445
Roxette
BAN stały

GG do Roxette

Sylwia, co do kierunku to na razie zdecydowana jestem na bibliotekoznawstwo, ale jak mi coś odstrzeli to złoże jeszcze na kosmetologię i zobaczymy gdzie sie dostanę
Ja widzę, że wy dosć obeznane z tymi drinkami jesteście, co lepsze macie jeszcze jakieś oparte na włąsnych pomysłąch, wow, ja tak nie eksperymentuję, w ogóle to po jednym piwie jest mi baaaardzo wesoło a drinki to już tylko na jakeijś imprezie, bo jakbym sobie w domu strzeliła to pewnie dzieci by ze mnie pożytku nie miały

Napiszę Wam jeszcze, że jestem WKURZONA na pocztę polską. Jak w niej pracują tacy ludzie jak np. moja listonoszka to podejrzewam, że moje przesyłki z allegro nie dojdą szybko, albo listonoszka zdażyła je już pogubić. W poniedziałek nadano do mnie jedną przesyłke poleconą, nie dotarła do dzisiaj i we wtorek nadano dwa priorytety, których nadal nie ma. Mam numery nadania tych przesyłek i jeśli dziś do mnie nie dotrą, to jutro idę zrobić mega awanturę na poczcie. Nie mogę robić zakupów na allegro bo jestem strasznie nerwowa w oczekiwaniu na przesyłkę
Roxette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 11:15   #2446
poissonivy
Zakorzenienie

No dobra Lea padłam po tym ostatnim Twoim poście

Roxi ja już olewam pocztę, bo szkoda nerwów. To i tak nie masz źle wczoraj w telewizji jedna pani mówiła, że wysłała przesyłkę 27 grudnia, a dotarła 9 stycznia, oczywiście priorytetem, żeby było szybciej .

Właśnie w ramach odchudzania wcinam łososia z limonką (znów Lea napisze, że jestem snobką, ale ja łososia z cytryną nie uznaję )
Stary 2008-01-10, 11:23   #2447
sylwia-zuza
Zakorzenienie

poiss podaj lepiej przepis
Stary 2008-01-10, 11:40   #2448
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
poiss podaj lepiej przepis
Jaki przepis? Nie ma nic prostszego, łosoś wędzony (bez dodatków, żeby smaku nie zaburzały) i skrapiam limonką. Ja to uwielbiam ten smak, mój mąż mówi, że smakuje jak łajno... no ja nie wiem łajna nie jadłam .

łosoś pod wpływem kwasu zawartego w limonce robi się jakby marynowany.

Edit: Potrzebuję dobrej duszy do wyciągnięcia kabelka z modemu... sama nie mam serca...
Stary 2008-01-10, 11:44   #2449
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Jaki przepis? Nie ma nic prostszego, łosoś wędzony (bez dodatków, żeby smaku nie zaburzały) i skrapiam limonką. Ja to uwielbiam ten smak, mój mąż mówi, że smakuje jak łajno... no ja nie wiem łajna nie jadłam .

łosoś pod wpływem kwasu zawartego w limonce robi się jakby marynowany.

Edit: Potrzebuję dobrej duszy do wyciągnięcia kabelka z modemu... sama nie mam serca...
a to takie buty czy wasz dzieci tez chca juz stawac? czy tylko maciek tak madry, ze zamiast najpierw siedziec , to odrazu chce stac
Stary 2008-01-10, 11:47   #2450
maatra
Wtajemniczenie

Ivy nie na brdawkach,ale to nie zmeinia faktu,ze zadnego kremu antybiotyku na to nie dam ;/ narazie uzywam E45

Lea smiej sie smiej :P dzien mam zmarnowany,bo w ciagu dnia spac nie potrafie,a sily mi brak,zeby z krzesla wstac.chyba musze zjesc wielkiego batona enetgetyzujacego, tylko kto mi po niego pojdzie do sklepu ?

wlasnie dziewczyny podajcie jakies przepisy na Wasze ulubione danie,jakies niebanalne tworze nowy zeszyt kucharski. dodam,ze jestem wszystkozerna

ps. czy moze mi ktos przeslac probke muzy dla bobasa ?? chcialam kupic,ale jest tyle roznych plyt,ze nie wiem ktora tak zachwalacie

ps. czy moge prosic zdjecie Pani Chemicy na prv ?:P
Stary 2008-01-10, 11:49   #2451
sylwia-zuza
Zakorzenienie

maatra podaj mi meila na pw
Stary 2008-01-10, 11:51   #2452
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Ivy nie na brdawkach,ale to nie zmeinia faktu,ze zadnego kremu antybiotyku na to nie dam ;/ narazie uzywam E45
Ja to smarowałabym Oilatum, czy czymś z ciekłą parafiną, w końcu w tym kąpię Olę, to nic by jej nie było.
A co to jest E45
Cytat:
ps. czy moze mi ktos przeslac probke muzy dla bobasa ?? chcialam kupic,ale jest tyle roznych plyt,ze nie wiem ktora tak zachwalacie

Wyślij mi adres mailowy na pw, to odrazu wyślę i zdjęcia i muzykę bobasa
Stary 2008-01-10, 11:55   #2453
maatra
Wtajemniczenie

juz Wam wyslalam

Ivy E45 to krem na atopowe zapalenie skory(podobny do Balenum),antalergiczny,oi latum tez uzywam.
Stary 2008-01-10, 12:02   #2454
sylwia-zuza
Zakorzenienie

poszlo 10 wiadomosci
Stary 2008-01-10, 12:05   #2455
Roxette
BAN stały

GG do Roxette

Cytat:

Lea smiej sie smiej :P dzien mam zmarnowany,bo w ciagu dnia spac nie potrafie,a sily mi brak,zeby z krzesla wstac.chyba musze zjesc wielkiego batona enetgetyzujacego, tylko kto mi po niego pojdzie do sklepu ?

wlasnie dziewczyny podajcie jakies przepisy na Wasze ulubione danie,jakies niebanalne tworze nowy zeszyt kucharski. dodam,ze jestem wszystkozerna

to ja też poproszę tego batona, maatra leć do sklepu
czeka na mnie sterta prasowania

dziękuję za pocieszenie z ta przesyłką z listonoszami pracującymi w naszym mieście mogę już porzucić nadzieję, że w ogóle dojdą
w okresie swiątecznym rzeczywiscie pracy mieli mnóstwo, ale u diabła już niedługo połowa stycznia, wiec raczej nie roznoszą zaległych życzeń (mam nadzieję, ze nie pracują tak wolno)

......................... ..........

Gabrysia śpi po zjedzonej zupie, jadła o 11.30, a po zupie spokojnie cztery godziny do następnego karmienia wytrzyma, w sumie wczoraj nawet po czterech godzinach mało co zjadła
kurcze, powinam wyłaczyć kompa, ale w dvd laser juz chyba całkiem padł dzis rano, bo nie chce nic czytać więc na winampie słucham muzyki i nie mogę się odciać od wizazu w ten sposób, co chwila sprawdzam pocztę no i wizaz

tym sposobem nie wykorzystuję dnia na priorytety no i jeszcze szykuje sie kolejny wydatek - nowe dvd
Roxette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 12:05   #2456
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Widzę, że moja prośba została przeoczona. Nic to, w takim układzie proszę ponownie o muzykę bobasa, choć małą część, żeby zbadać co to jest
Sylwia-zuza pozwolę sobie na wysłanie do ciebie maila
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 12:07   #2457
sylwia-zuza
Zakorzenienie

juz wysylam

poszlo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 12:50   #2458
sylwia-zuza
Zakorzenienie

doszly wiadomosci?
Stary 2008-01-10, 13:34   #2459
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

U mnie z listonoszem to tez lipa. Poleconych nie przynosi na gore, nawet nie zadzwoni domofonem i nie sprawdzi czy jest ktos w domu tylko cyk awizo do skrzynki i dluga. I tak np w jednym tyg przyszly 3 polecone listy co za tym idzie 3 wycieczki na poczte.

Wlasnie wrocilam ze spaceru z Patrykiem i tak sobie lazimy i lazimy po parku a tu idzie grupa chlopakow z plecakami (ok 10-12 lat) i slychac:
- oooo to wlasnie ty jak wracasz do domu to robisz wszystko co Ci stara mowi
na co drugi sie odzywa:
- tak, a ciebie stara (piiiiiiip) walkiem ja nie robisz tego co Ci mowi
i wszyscy w smiech

no i ja sobie zatroskana mama mysle: ja tu teraz nad Patrykiem skacze, pieszcze i boje sie o niego a on wyrosnie, i pewnie bedzie szedl z kolegami i tez bede dla niego stara
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 13:36   #2460
biankaaa
Zadomowienie

a ja przylazlam po 3 godzinnym spacerze - bylysmy z blanka nad odra, piekne slonko, super sie przewietrzylam.Malutka dospia a ja cos musze na obiad zrobic:/ niestety nie mam lososia jak co poniektorzy ;P nawet dorsza nie mam skonczy sie chyba na niwyszukanych nalesnikach
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości