|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
no pewnie że tak. ja tak często czuje, bo ciągle leżę w łóżku przed TV, wiec pewnie młodej się nudzi.
Cytat:
nie martw się, my w ciązy za bardzo się przejmujemy i czujemy się często niezrozumiałe! Cytat:
Dziewczyny, znalazłam dwie DWIEEE dziewczyny do pracy. są chętne, już po dniu próbnym! ekstra!! ![]()
![]() |
#452 |
Zadomowienie
|
Dodaje zdjecia kolyski.
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczna! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Ja akurat kupilam kolyske z myślą o salonie. Bo pewnie bede chciala miec malenstwo ciagle blisko, czy bede gotować czy coś robic na dole... a w nasz salon szaro- biało- czarny wkomponuje sie znakomicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Bardzo ładna 😊 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |||
Zadomowienie
|
Witam z wieczora!
Ależ u mnie dziś miłe słoneczko było. Miałam okazję chyba trzeci raz założyć krótkie spodenki ciążowe ![]() Nesu, Lucky, wnioskuję, że musimy w zupełnie innych częściach uk mieszkać, bo u mnie to był najładniejszy dzień chyba od jakichś dwóch tyg, kiedy to przez większość czasu ciągle zimno i brzydko. ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi powiedziała i wśród różnych książeczek, które dała, to jeszcze otworzyła na stronie, gdzie jest cała tabela z tym, żebym pamiętała i w gazetkach tych wszystkich, co w tych różnych paczkach są też to jest ![]() Lista o dziwo powiedziałabym trochę obszerniejsza niż standardowe polskie. O dziwo dla mnie dlatego, że tak generalnie to raczej tu ze wszystkim odnośnie ciąży i zdrowia jest takie luźniejsze podejście ![]() Cytat:
![]() Fajowy masz ten stożek ![]() Cytat:
Coś czuję, że będzie nowa nominacja na spamerkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babcia jest starszej daty to pewnie tez chodzi o przesady ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez czuje Julka jak leze ![]() ![]() Mama mnie wkurzyla niesamowicie, bo przyjechalam wczoraj do domu, patrze a rzeczy mojej kuzynki sa u mnie w pokoju. Rozumiem ze przyjechala z 18 kolezanki i zostala na noc, bo sama mieszka na wsi i mialaby problem z transportem. ALE czemu nikt mi nie raczyl o tym powiedziec? To juz nie pierwszy raz jak jest taka sytuacja. Denerwuje mnie to ze nie moge miec niczego na wylacznosc. Nawet lozka i poscieli :/ plus jest taki ze mama od razu po niej wyprala posciel. Ale awantura poszla o to ze mi nikt nawet nie raczyl powiedziec o takim czyms. Kurcze no, ja w swoim pokoju mam wszystkie swoje rzeczy. To nie jest publiczna sypialnia. Jakby kuzynka sie MNIE wczesniej zapytala to byloby ok, pozwolilabym. A nie tak ze ja sie dowiaduje o tym przypadkiem. I mama robi ze mnie najgorsza corke swiata i zaczela na mnie wrzeszczec ze na pewno gdyby mi wczesniej powiedziala to zrobilabym wczesniej awanture a ona chciala miec spokojny weekend. Denerwuje mnie to ze robi ze mnie takiego potwora. A wszystko przeciez poszlo o to, ze JA nic wczesniej nie wiedzialam, a nie o to ze zostala na noc. Nie wiem czy cos zrozumialyscie z tego mojego rannego belkotu. Pociesza mnie jedynie mysl, ze juz za 89 dni przeprowadzam sie z TZ i juz nie bede musiala sie martwic czy ktos uszanuje moja prywatnosc czy nie. Daawno nie wlaczalam komputera i nie widze zdjec ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Milego dnia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi tylko dala liste, na ktorej bylo napisane o surowym miesie, wedzinych rybach i miesie, tunczyku, mleko mowila, zeby pic z kartonika i o serach plesniowych cos wspominała. O jajkach to sama czytalam. Tylko myslalam, ze po smazeniu bedzie juz ok jak bedzie miekkie. Tak czy inaczej postanowilam jesc na sniadanie omlecik zamiast jajka sadzonego ![]() U mnie wczoraj bylo slonce ale wiatr byl masakryczny. Dzis mamy 13 stopni poki co. Ja jestem z Yorkshire ![]() ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Cytat:
No ale siostra to nie kuzynka. Znowu moja mama ma zasade, ze moze polozyc gosci spac gdziekolwiek ale nie w swojej sypialni. Ja tez tak zaczelam robic. Sypialnia to miesce bardzo prywatne i nigdy nikomu swojej nie uzyczam na przyjazd. Powodzenia na praktykach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Dzień dobry! U mnie piękna, słoneczna pogoda 😊 Miłego dnia 😄 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Chorwacji.
Sytuacja jest nieciekawa. W czwartek, przed samym wyjściem na statek którym mieliśmy płynąć na wyspę dostałam krwotoku. Szok, przerażenie, panika. Szybka decyzja - dzieci płyną ze znajomymi, a mnie mąż wiezie do szpitala. Najbliższy znajdował się godzinę czasu od miejsca naszego pobytu. Jechałam tylko z jedną myślą - to koniec. Skrzepy wielkości mandarynki (i to dosłownie) leciały ze mnie non stop. Zanim dojechaliśmy byłam zalana i krwią i łzami. Z jednego szpitala nas odesłali, bo oni nie zajmują się takimi przypadkami. Akurat przechodził jakiś ratownik karetki który pokierował nas do żeńskiej kliniki ginekologicznej. Tam kazali czekać, a przede mną ok 20 kobiet czekających na wypis/przyjęcie ze/do szpitala. Nie obchodziło mnie co sobie ludzie myślą - wyłam jak bóbr. To jakaś Chorwatka zainterweniowała, i to ona niemal wykłóciła się z lekarzem żeby mnie przyjęli bez kolejki. Chwała Bogu jej za to - niech Bóg obdarzy zdrowiem i ją i jej dzieciątko. Tam pielęgniarka/położna (?) cały czasy głaskała mnie po ręce mówiąc po swojemu, że wszystko będzie dobrze. Lekarz zbadał mnie na fotelu co i jemu sprawiało trudność bo cały czas leciały ze mnie skrzepy w ogromnych ilościach. Po tym zrobiono mi usg i dopiero jak zobaczyłam na monitorze bijące serduszko troszkę się uspokoiłam. Maluch był bardzo ożywiony i co mnie bardzo zaskoczyło - łożysko się nie odkleiło. Nie wiem czy to był stres, moja panika, ale dopiero jak zobaczyłam dzieciątko krwotok zaczął ustępować. A może po prostu już nie miało co lecieć. Zostawiono mnie w szpitalu i dano leki na podtrzymanie. Powiedziano mi, że jakakolwiek forma transportu jest dla mnie dużym zagrożeniem. Słyszałam jak jedna doktorka mówiła do drugiego lekarza, że podczas podróży na 100% stracę dziecko. Problem w tym, że pobyt mieliśmy do soboty. Niby właściciel jak dowiedział się co się stało zaproponował pokój w swojej części domu. Ubezpieczyciel najpierw zaczął obiecywać nam wszystkim transport samolotem do Polski, ale cała procedura zaczęła tak się przeciągać i zaczęli tak kombinować, że w końcu powiedzieli, że mąż ma razem z dziećmi wracać do Polski. Powiedziałam, że sama tam nie zostanę. Tym bardziej, że ubezpieczenie zagraniczne kończyło mi się w niedzielę, a u nich dalej żadnej decyzji. I co ja bym dzisiaj zrobiła? Wyszłam na własne żądanie. Stwierdziliśmy, że wszystko w rękach Boga. Całe szczęście jestem już w domu. Leki i opieka Boska bardzo pomogły. Idę teraz dzwonić do mojego lekarza co dalej bo i leki mam tylko do jutra. Nie wiedziałam czy pisać wam o tym wszystkim, ale musiałam gdzieś się wyżalić. Sam pobyt do środy włącznie był naprawdę fantastyczny. Zakochałam się w Chorwacji i mam nadzieje, że jeszcze będzie nam dane zobaczyć to czego teraz nie zdążyliśmy. Ale nic kosztem mojego dziecka.
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
papaya - rozumiem Cie tez bym sie wkurzyla..
ja stwierdzac ze z rodzicami dobrze ale mieszkac bez nich lepiej.. jak slysze ze tż mowi ze za rok sie wprowadzimy to piany dostaje.. :/ jeszcze tesciowa mi coroz nowe dziadostwa sadzi juz na naszej dzialce... :/ a tż ze sie czepiam no moze ale kurde no .. dzis wizyta na 15 nareszcieee Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
O matko kociulek, współczuję. Nie wyobrażam sobie, co musieliście przeżyć. Całe szczęście, że z maleństwem ok. Daj znać po wizycie. W którym jesteś tyg?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze kochana ze juz jestes w domu i jest lepiej takze lez i odpoczywaj. serduszko bilo, malenstwo fikalo wiec cudownie :-* Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam właśnie do lekarza. Kazał przyjść jutro. Wizytę mam na 13:20. Oby wszystko było w porządku.
Mmgi, to 17 tydzień.
![]() |
#466 | ||
Zadomowienie
|
Papaya nie przejmuj sie. U mnie w domu by w ogole nie było tematu bo bym usłyszała ze to dom/mieszkanie rodzicow a nie moje, wiec o zdanie sie we wsłanym domu pytac nie muszą ...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to stwierdza ze ja ciagle o plocie.. :/ nosz a tam tyle krzaczorow i 5 drzew na 300 m2... i na niej dom stoi . ja chce tam miec sama trawe miejsce na grill i tyle.. dziadek tżta tez swojr madrosci czemu nie szopa, i garaz .. i tlumaczr mala dzialka i bedzie wiata na auto.. taki moj wywod na dzis.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba jakies fatum bo dzis myślałam o tobie, bo sie kilka dni nie odzywalas. Powodzenia i zdrówka!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |||
Zadomowienie
|
Śliczna i przydatna
![]() Cytat:
Zazdroszczę tych kopniaków, ja się jakoś doczekać nie mogę.. ![]() Rozumiem o co się tak zdenerwowałaś i popieram. Również bym o to się wykłóciła, o sam fakt nie informowania o gościu w mojej sypialni. Ale na pewno się pogodzicie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kciukasy za wizytę ![]() Ja dziś nie mam żadnych planów, luźny dzień. Mam nadzieję, że dziś przyjdzie decyzja o kredycie... I to już tylko 2 dni do wizyty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Kociulek - dreszcze mnie przeszly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziekuje zeby nie zapeszyc trzymam kciuki za wizyte i decyzje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem po pierwszych cwiczeniach dla ciezarowek A.Dziedzic i M.Bohosiewicz i to nie jest takie pitu pitu wcale ![]()
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę bo już się nakręciłam...
Rozpoczęłam 15 tc. Jak na razie nie wyglądam jakbym była w ciąży. Mam lekko odstający brzuszek, ale nic po za tym. Nie czuję żadnych ruchów w brzuchu. Czuje się codziennie, normalnie. Dziś rano zagadały mnie koleżanki w pracy, że już dawno powinno być coś widać, a ja powinnam czuć pierwsze ruchy dziecka. Dały na przykład siebie, że jak one były w 15 tc, to już miały wyraźny brzuch i czuły odruchy dziecka. Byłam pewna że mam jeszcze na to czas i że pewnie u mnie będzie to później. Dostałam poradę że powinnam iść do lekarza. I już się zestresowałam że ze mną jest coś ie tak.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brrrrrrrrr ciocie dobre rady sie znalazly ![]()
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi siostra mowila ze w drugiej ciazy szybciej czuc ruchy i tyle. brzuch jak brzuch kazda ma inny, potem mozesz od razu dostac wiekszy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyślij koleżanki na drzewo. Ja jutro zaczynam 19 tc i tez ruchów nie czuje. Nie miałam tez żadnych specjalnych objawów poza tym, że mi często leciała krew z nosa. Mam koleżankę ktora jest w 24 tc i wierz mi ze brzuszek ma malutki bo taką ma budowę ciała i w każdej ciazy tak wygladała. Drugiej koleżance brzuch wywaliło dopiero pod koniec 6 miesiąca , więc nie ma reguły!!! Koleżanki zawistne, pewnie zazdroszczą ze dobrze wyglądasz a nie jak wieloryb. Nie słuchaj ich. Dziewczyny pisały ze w 1 ciazy ruchy mozesz zaczac czuć nawet w 22-24tc!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Raczkowanie
|
kociulek czytam twoja historię i jestem przerażona całe szczęście że jesteście cali i zdrowi w domu. Nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze zobaczysz.
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Dzisiaj w pracy mam luzy kolejny raz już hehe jeszcze myślę że do połowy września i koniec nie mogę się doczekać. Edytowane przez Nesu Czas edycji: 2016-07-04 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdej brzuszek rośnie inaczej ![]() ![]() ![]() Objawy też są różne, na naszym wątku są dziewczyny który wymiotują, mają omdlenia, zawroty głowy i inne i są takie, które nie czują praktycznie nic, może lekką zgagę ![]() W ciąży nie ma reguł, standardu, podstawowych objawów czy typowego wyglądu ![]() Ruchy w 1 ciąży czuć między 20 a 24 tygodniem a w drugiej można od 18-19 lub wcześniej, ale to też nie stała reguła. Ja Zaczynam 19 i czekam na ruchy z niecierpliwością... Takie gadanie to czysta zazdrość, bo pewnie chciałyby byś chodziła jak zombie z brzucholem jak bęben ![]() Jest wszystko dobrze ![]() Dziewczyny, pożarłam pączka z kremem toffi, może to pobudzi dzidzie do pierwszego porządnego kopniaka ![]()
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-04 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej !
![]() Mąż miał 2 dni wolnego to tylko Was podczytywałam bo non stop coś robiliśmy ![]() Z dobrych wiadomości to zaczęli nam montować meble w sobote, dziś albo jutro będą kończyć , tyle czasu na to czekałam ;D Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też bym się wkurzyła.. cudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.