A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-06, 23:35   #1141
Germini
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Dziękuję, dziewczyny
Wiem, że to żadne osiągnięcie tak naprawdę i że dopiero za kilka lat będę mogła powiedzieć, że coś tam mi się udało w tym temacie Ale takie trąbienie o tym wszem i wobec motywuje mnie
Choć tak naprawdę to ciężko mi jest; chodzę po ścianach i tynk gryzę z nerwów i chęci zapalenia

Ana, mgr jakoś idzie, choć baaardzo powoooli Zwłaszcza teraz, gdy przez rzucanie fajek nie mogę się skupić. Termin oddania pierwszego rozdziału mam w najbliższy czwartek - podejrzewam, że się wyrobię, więc nie jest źle

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Germini - cierpliwości, rozwinie Tylko niektórym się baaardzo z początku dłuży, podobnie jak oglądanie "Wielkiej ciszy"
A wiesz, że masz rację?
Zaczęłam się powoli wciągać, zresztą napisałam przed chwilą o tym TUTAJ (jakoś tak rozeszło mi się z tą książką na dwa wątki )

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
i jest bardzo ciekawe autorka pisze z dużą historyczną dokładnością i wspaniale oddaje ducha epoki, dużo miejsca poświęcając znaczeniu bushido w życiu głównego bohatera, tu jest link do stronki bibliograficznej
http://www.fantasticfiction.co.uk/r/laura-joh-rowland/
jako źródło polecam empik.com, ceny paperbacków bardzo przyzwoite i mają 9 kolejnych pozycji, co jest istotne bo naprawdę trzeba czytać to po kolei.
To tego jest więcej?
Na stronie Empiku znalazłam tylko jedną jej książkę, a cena faktycznie jest całkiem bookworm-friendly
Byłoby sympatycznie, gdyby przetłumaczono te książki na polski, bo podejrzewam, że mojego TŻa by wciągnęły.

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
ja dziś odebrałam kilka przedświątecznych, długo tropione "ostateczne wyjście" natsuo kirino i trzy lekkie kryminały angielskie
Oddawaj

Też się czaję na nią od hoho

Stary 2008-01-07, 14:08   #1142
scarlett26
Zakorzenienie

[quote=Germini;6225492]Dziękuję, dziewczyny
Wiem, że to żadne osiągnięcie tak naprawdę i że dopiero za kilka lat będę mogła powiedzieć, że coś tam mi się udało w tym temacie Ale takie trąbienie o tym wszem i wobec motywuje mnie

Osiągnięcie to to jest, zresztą zawsze musi być jakiś początek, a trąbienie to bardzo dobra taktyka, bo to jeszcze jeden argument dla Ciebie żebyś nie paliła ... Tyle osób wie że rzucasz i co, Germini ma je zawieść??? A tak w ogóle to pomyśl ile książek możesz kupić za tą kasę co szła z dymem

A wiesz, że masz rację?
Zaczęłam się powoli wciągać, zresztą napisałam przed chwilą o tym TUTAJ (jakoś tak rozeszło mi się z tą książką na dwa wątki )

Wiem . Przeczytałam i wiem, że fajna.

A dziś mimo, że w portfelu widać już drugie i trzecie dno - centra handlowe to zmora, jak tu wejść do Bomi po chleb i coś do chleba i nie wejść do księgarni, która jest za ścianą..... Miałam tylko popatrzeć, powąchać, pogłaskać i.... Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam Waris Dirie - "Kwiat pustyni" - opis z okładki super ciekawy a i coś kiedyś czytałam w jakiejś babskiej gazecie no i chyba w wątku.... No i okazja bo tylko 9,90

Obym zdała egzamin i mogła iść do pracy od marca....
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 15:53   #1143
emememsik
po prostu Em :)

scarlett26, nie żałuj zakupu. Czytałam tę książkę kilka lat temu, ale pamiętam, że wywarła na mnie duże wrażenie.
Stary 2008-01-07, 19:11   #1144
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to pomyśl ile książek możesz kupić za tą kasę co szła z dymem
Myślałam o tym

Cytat:
No i okazja bo tylko 9,90
Okazja to moje ulubione słowo

Dzisiaj okazyjnie nabyłam trylogię "Talizman z nefrytu" Frechesa (45zł z przesyłką ) - nie ukrywam, że to ta "wstrętna Ondine" mnie zmobilizowała oraz "Honor samuraja" Matsuoki, który zostawił po sobie taki fajny posmaczek

Cytat:
Obym zdała egzamin i mogła iść do pracy od marca....
A na jaką specjalizację?
Będę trzymać kciuki
Stary 2008-01-07, 19:40   #1145
scarlett26
Zakorzenienie

Pediatrię

jako przesądny babsztyl nie dziękuję za trzymanie kciuków
Stary 2008-01-07, 19:44   #1146
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
scarlett26, nie żałuj zakupu. Czytałam tę książkę kilka lat temu, ale pamiętam, że wywarła na mnie duże wrażenie.
Dzięki za wsparcie, mnie, Utracjuszki

No ale książeczkę nową mam
Stary 2008-01-07, 20:09   #1147
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość

Dzisiaj okazyjnie nabyłam trylogię "Talizman z nefrytu" Frechesa (45zł z przesyłką ) - nie ukrywam, że to ta "wstrętna Ondine" mnie zmobilizowała oraz "Honor samuraja" Matsuoki, który zostawił po sobie taki fajny posmaczek
Gratuluję Germini nabycia trylogii Frachesa po tak atrakcyjnej cenie.
A ja teraz przez Twoje zachwyty i zachęte bedę polowała na "Honor samuraja" lub "Chmarę wróbli"
Z chęcia bym przeczytała ksiażkę, której akcja toczy sie w czasach szogunatu. Jakos nie trafilo mi sie nic takiego.
Witaj Scarlett
No i dla Ciebie , Germini, gratulacje za rzucanie zgubnego anlogu, kciuki trzymam za powodzenie. Zawsze pzrelizcaj te papierosy na ilość książek
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 21:36   #1148
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

A ja już w tym miesiącu zakupiłam dwie książki J. Chmielewskiej - Rzeź Bezkręgowców i Zapalniczę oraz Gringo wśród dzikich plemion - W. Cejrowski.
Dodatkowo musiałam sobie kupić ponownie Cień Wiatru, który pogryzł mi mój kochany piesek, kiedy został sam w domu
To tak przez ten wątek - nigdy tyle książek nie kupowałam, dopóki nie zaczęłam go czytać. Teraz mnie wciągnęło i gdy tylko mam okazję (i wolną gotówkę) to wpadam do księgarni.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 13:32   #1149
foxina
Rozeznanie

Germini po Twoich ostatnich recenzjach napaliłam się na ten 'Honor Samuraja' i...ten tego.... mam pytanko, czy Honor to 2 cz. Chmary? Czy można je przeczytać niezależnie?
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 14:15   #1150
shachownica
Zakorzenienie

u mnie tydzien pod znakiem allegro
dwa tomy opowiadań p.tremayne, podobał mi sie "cień kruczego skrzydła",
a.taylor "amerykański chłopiec",
s.gruen "woda dla słoni"
jutro osobiście idę po jeszcze jeden allegrowy nabytek ale jak go pomacam to dopiero się pochwalę

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 14:19   #1151
Germini
Zakorzenienie

Ondine, dzięki
Co do czasów szogunatu to czytałam jeszcze "Czystą ziemię" Alana Spence'a - i choć to już zupełnie inna bajka, to też mi się podobała. Tylko jakoś tak "mało Japonii" w niej było

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Germini po Twoich ostatnich recenzjach napaliłam się na ten 'Honor Samuraja' i...ten tego.... mam pytanko, czy Honor to 2 cz. Chmary? Czy można je przeczytać niezależnie?
Wygląda na to, że to jest druga część, ale z opisu "Chmary" (bo nie czytałam jeszcze) wnioskuję, że wydarzenia z obu książek się niejako przeplatają i że nie jest to typowa kontynuacja. I jestem pewna, że to, że zaczęłam od "Honoru", nie zepsuje mi frajdy z czytania "Chmary"
Zresztą trzeba to samemu przeżyć - książka jest dosyć specyficzna i mimo że historia w niej opisana w sumie do niczego bardzo konkretnego nie prowadzi , przyjemność ze śledzenia i składania do kupy pokręconej fabuły jest wieeelka. A fabuła jest pokręcona w sposób niezwykle intrygujący i przemyślany, a nie denerwujący i chaotyczny
Myślę, że możesz zacząć od tego, co Ci pierwsze w łapki wpadnie

Btw: już wiem, co z kliniką - idę tam pod koniec lutego. Kupiłam sobie dziś z tej okazji mały słodziutki notesik na nową listę książek-to-buy
Stary 2008-01-09, 14:46   #1152
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Wygląda na to, że to jest druga część, ale z opisu "Chmary" (bo nie czytałam jeszcze) wnioskuję, że wydarzenia z obu książek się niejako przeplatają i że nie jest to typowa kontynuacja. I jestem pewna, że to, że zaczęłam od "Honoru", nie zepsuje mi frajdy z czytania "Chmary"
Zresztą trzeba to samemu przeżyć - książka jest dosyć specyficzna i mimo że historia w niej opisana w sumie do niczego bardzo konkretnego nie prowadzi , przyjemność ze śledzenia i składania do kupy pokręconej fabuły jest wieeelka. A fabuła jest pokręcona w sposób niezwykle intrygujący i przemyślany, a nie denerwujący i chaotyczny
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź Germini!!!
Skąd wiedziałaś,ze wodzę palcem wokół enter-a potwierdzającego złożenie zamówienia, czekając tylko na wiadomość od Ciebie, którą książkę wybrać?

Cytat:
Btw: już wiem, co z kliniką - idę tam pod koniec lutego. Kupiłam sobie dziś z tej okazji mały słodziutki notesik na nową listę książek-to-buy
Germini...
Ale będziesz tam miała dostęp do netu i będziesz się odzywać?!??
Stary 2008-01-09, 15:41   #1153
scarlett26
Zakorzenienie

Leżę sobie w łóżku, bo coś zdrówko nie dopisuje ostatnio i przeczytałam właśnie stosik zaległych gazet oraz "Kwiat pustyni" Waris Dirie.... Baaardzo się ciekawie czyta, choć od opisów zwyczajowych somalijskich obrzezań aż mnie wszystko boli No ale za 9.90 to bardzo okazyjny zakup...

Jak tam niepalenie Germini??? Bo ja 3mam kciuki
Stary 2008-01-09, 20:35   #1154
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Ondine, dzięki
Co do czasów szogunatu to czytałam jeszcze "Czystą ziemię" Alana Spence'a - i choć to już zupełnie inna bajka, to też mi się podobała. Tylko jakoś tak "mało Japonii" w niej było

Wybrałam sie dziś do ksiegarni, chciałam ponownie przekartkować "Chmarę wróbli ". I nie bylo książki! ktos kupił , a tak długo sobie stała spokojnie.
To co piszesz o "Czystej ziemi", że malo w niej Japonii nie zacheca mnie do poszukiwań .
A czytałaś "Kronikę rodu Otori"Lian Hearn? 4 tomy juz są i to wszystkie dostępne ! Japonia w konwencji fantasy. Nie czytałam. mam zamiar I tom przeczytac , bo pisarka przenosi wiele zwyczajow, nazewnictwa japońskiego do ksiażki, ale zaznacza,że pisze o zmyślonym kraju.
Germini , ta klinika , trzymam kciuki
Stary 2008-01-10, 14:15   #1155
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, mgr jakoś idzie, choć baaardzo powoooli Zwłaszcza teraz, gdy przez rzucanie fajek nie mogę się skupić. Termin oddania pierwszego rozdziału mam w najbliższy czwartek - podejrzewam, że się wyrobię, więc nie jest źle

O, to bardzo się cieszę, że tak sprawnie Ci to idzie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6243185]
To tak przez ten wątek - nigdy tyle książek nie kupowałam, dopóki nie zaczęłam go czytać. Teraz mnie wciągnęło i gdy tylko mam okazję (i wolną gotówkę) to wpadam do księgarni. [/quote]

Ehh... I znowu jest na nas

Cytat:
To przy naszym tempie interesowania się kolejnymi pozycjami, jeśli jest malutki to szybko się skończy...

A ja w przyszłym tygodniu wybieram się po książki do ŚK. W sumie dalej nie wiem ile kupię, bo... dziś zaszalałam na Merlinie. Do 20stego jest wyprzedaż - nawet fajne tytuły, zerknijcie sobie

W sumie zamówiłam:
- nowe wydanie trylogii 'Władcy Pierścieni' (113 zł., ale bardzo chciałam mieć...
- 'Barocco' Tobiasza W. Lipnego (12 zł.)
- 'Johnnego i zmarłych' Terry''ego Pratchetta (9.50 zł.)
- 'Miłosierną siekierę' R.N. Morrisa (20 zł.)

Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 14:26   #1156
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
[/color][/size]dziś zaszalałam na Merlinie. Do 20stego jest wyprzedaż - nawet fajne tytuły, zerknijcie sobie

no nie wytrzymam zaraz......

Ana

Obiecałam sobie, że w tym miesiącu nic już nie kupię. Dopiero co złożylam zamówienia w ŚK, empiku (nawet x2) i czytelniku.
Stary 2008-01-10, 14:31   #1157
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
no nie wytrzymam zaraz......

Ana

Obiecałam sobie, że w tym miesiącu nic już nie kupię. Dopiero co złożylam zamówienia w ŚK, empiku (nawet x2) i czytelniku.

Przepraszam

Ja znów jeszcze w styczniu nic nie kupiłam, więc powoli nadrabiam zaległości. Ale też nie poszaleję za bardzo - tylko ten Merlin i ŚK. Sesja się zaczęła i ehh... ksera mnie wykończą Ale niech tylko zacznie się luty... Jeśli wszystko pozdaję w 1wszym terminie to od 1 do 29 mam wolne (miesiąc tylko i wyłącznie na czytanie książek (Wtedy też może wreszcie ten mój dziennik literacki odreanimuję
Stary 2008-01-10, 14:51   #1158
scarlett26
Zakorzenienie

Ana ja tu się źle czuję, im więcej czytam tym bardziej ta pediatria się rozrasta, w portfelu kilka monet, jutro przelew kuroniówki (wydanej zanim doszła, bo z czego tu żyć...), a Ty jeszcze kusisz, a tam tyle wspaniałości....
Stary 2008-01-10, 16:18   #1159
basilissa
Rozeznanie

Cytat:

A ja w przyszłym tygodniu wybieram się po książki do ŚK. W sumie dalej nie wiem ile kupię, bo... dziś zaszalałam na Merlinie. Do 20stego jest wyprzedaż - nawet fajne tytuły, zerknijcie sobie

W sumie zamówiłam:
- nowe wydanie trylogii 'Władcy Pierścieni' (113 zł., ale bardzo chciałam mieć...
- 'Barocco' Tobiasza W. Lipnego (12 zł.)
- 'Johnnego i zmarłych' Terry''ego Pratchetta (9.50 zł.)
- 'Miłosierną siekierę' R.N. Morrisa (20 zł.)

Ana, możesz coś krótko napisać o Barocco. Wydaje mi się, że kiedyś czytałam informację w Elle, nawet byłam nią zainteresowana, ale odstraszyła mnie cena i nie za duża ilość stron. Chciałabym się przekonać, czy o tej książce myślę.
Stary 2008-01-10, 16:27   #1160
gasta18
Wtajemniczenie

Też miałam w tym miesiącu nic nie kupować.. a już kupiłam aż 12 książek...
Zaczyna mi brakować miejsca na pólkach
no dobra miałam nie kupować, ale już mi się uzbierało parę książek w KKKK i trzeba złożyć zamówienie
Dziewczyny... drogi ten nasz nałóg
Stary 2008-01-10, 16:35   #1161
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Ana, możesz coś krótko napisać o Barocco. Wydaje mi się, że kiedyś czytałam informację w Elle, nawet byłam nią zainteresowana, ale odstraszyła mnie cena i nie za duża ilość stron. Chciałabym się przekonać, czy o tej książce myślę.
Jasne To może na początek skorzystam z informacji ze strony W.A.B.:

Piękna i tajemnicza kobieta; obraz Madonny włoskiego mistrza odkryty w prowincjonalnym kościółku, skradziony, a następnie odnaleziony w niejasnych okolicznościach; międzynarodowa „sekta” miłośników erotycznych wrażeń sado-maso; tajemnica skarbu wyłaniająca się z zapisków postaci historycznych, którą odkrywa bohater, historyk sztuki; trzy morderstwa, porwanie, napad, spektakularne samobójstwo – w książce Barocco Tobiasz W. Lipny mnoży zagadki, podsuwa tropy i zagęszcza fabułę.

Warszawa, marzec 2006, wydanie I,
powieść, format 12,5 x 19,5 cm, 184 strony, oprawa miękka (skrzydełka)
ISBN 83-7414-186-7

Jest to pierwszy z cyklu kryminałów, których głównym bohaterem jest Karol, młody historyk sztuki. Dotychczas ukazał się jeszcze drugi tom pt. 'Kurlandzki trop', natomiast na kwiecień przewidziana jest premiera trzeciego pt. 'Brukselska misja'. Spotkałam się z wieloma pozytywnymi recenzjami książek Lipnego. Pisano o nim, że jest jednym z nielicznych przedstawicieli dobrej polskiej prozy rozrywkowej. Czy tak jest w istocie... Ocenię już wkrótce. Wcześniej przed zakupem, tak jak i Ciebie, powstrzymywała mnie cena. 25 zł. za ledwie ponad 150 stron w miękkiej obwolucie to dużo za dużo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 447.jpg (10,2 KB, 1 załadowań)
Stary 2008-01-10, 16:36   #1162
basilissa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Też miałam w tym miesiącu nic nie kupować.. a już kupiłam aż 12 książek...
Zaczyna mi brakować miejsca na pólkach
no dobra miałam nie kupować, ale już mi się uzbierało parę książek w KKKK i trzeba złożyć zamówienie
Dziewczyny... drogi ten nasz nałóg
Gasta18, wszak jesteś mistrzynią taniego kupowania Z tego nałogu nie należy się leczyć.
Stary 2008-01-10, 16:42   #1163
basilissa
Rozeznanie

Cytat:

Jest to pierwszy z cyklu kryminałów, których głównym bohaterem jest Karol, młody historyk sztuki. Dotychczas ukazał się jeszcze drugi tom pt. 'Kurlandzki trop', natomiast na kwiecień przewidziana jest premiera trzeciego pt. 'Brukselska misja'. Spotkałam się z wieloma pozytywnymi recenzjami książek Lipnego. Pisano o nim, że jest jednym z nielicznych przedstawicieli dobrej polskiej prozy rozrywkowej. Czy tak jest w istocie... Ocenię już wkrótce. Wcześniej przed zakupem, tak jak i Ciebie, powstrzymywała mnie cena. 25 zł. za ledwie ponad 150 stron w miękkiej obwolucie to dużo za dużo
Ana, dzięki za informację. To o tej książce czytałam. Myślę, że dopiero teraz to jest dobra cena do zakupu książki mającej 150 stron.
Stary 2008-01-10, 17:12   #1164
gasta18
Wtajemniczenie

Załączam zdjęcia zakupionych książek w nowym roku
używane:
1) "When the wind blows" - J. Patterson 1zł
2) "Come to grief" - Dick Francis 1zł
3) "Aggressor" - Andy McNab 1zł
4) "The double tap" - Stephen Leather 1zł
5) "Annie of Alberts Mews" - Dee Williams 1zł
6) "The distant echo" - Val McDermid 1zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0556.jpg (8,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0555.jpg (17,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0554.jpg (27,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0553.jpg (64,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0565.jpg (7,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0558.jpg (17,7 KB, 1 załadowań)
Stary 2008-01-10, 17:15   #1165
gasta18
Wtajemniczenie

i dalej
używane:
7) "Bought with blood" Ann Quinton op. twarda 1zł
8) "Gould's book of fish" Richard Flanagan op. twarda z obwolutą 1zł
9) "Bitter sweet" LaVyrle Spencer 1zł

nowa:
9) "Dekalog Dobrego Dextera" Jeff Lindsay 6.99zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0559.jpg (21,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0560.jpg (12,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0557.jpg (28,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0561.jpg (6,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 0564.jpg (20,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-01-10, 17:19   #1166
niesmialy
Raczkowanie

Jeżli upatrzę sobie jakąś książk i bardzo chce ją przeczytać to ją kupie
Najwięcej za książkę zapłaciłem chyba 15ozł, ale to był album o górach
Ostatnio zbierałem się do kupna "Templariusze. Tajemni strażnicy tożsamości Chrystusa" ale wyprzedziła mnie TŻetka i pożyczyła ją od swojeje siostry
Miło

niesmialy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 17:27   #1167
niv_
Zakorzenienie

Dziewczyny kusicie, tyle fanych książek kupiłyście

Planowałam, że w nowym roku trochę przystopuję z kupowaniem ksiązek
(ostatnio nie mam zbyt dużo czasu na czytanie). Oczywiscie, nic z tych planów nie wyszło (ach, te nałogi), w tym miesiącu zdążyłam już kupić:
  • William Golding - Władca much
  • Shan Sa - Cesarzowa
  • Tash Aw - Faktoria jedwabiu
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wm.jpg (8,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cesarzowa_137.jpg (16,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 287354478fj.jpg (14,3 KB, 3 załadowań)
Stary 2008-01-10, 17:44   #1168
gasta18
Wtajemniczenie

Niv zaciekawiła mnie "Cesarzowa" i podoba mi się okładka
Stary 2008-01-10, 18:59   #1169
Ondine
Rozeznanie

O "Cesarzowej " wymieniłyśmy posty z Germini. Historia kobiety , wywodzacej sie z ludu, która została rzadzacą cesarzową, To VII wiek , dynastia Tang. Myślalam nad jej kupnem ....ale były inne, bliższe sercu.
Mnie interesuje "Faktoria jedwabiu" .Mozesz Niv kilka slowek na jej temat napisać?
Stary 2008-01-10, 20:18   #1170
asiek14
Zakorzenienie

ehh... wy kusicielki jedne
takmi sposobem kupiłam właśnie na merlinie:
'Nazywam sie czerwień" i "Śnieg" Orhana Pamuka
"Barocco" Tomasza Lipnego
"Trzynastą opowieść" Diane Setterfield

ufff
kocham książki

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości