Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 09:20   #2431
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Ruda wszystkiego najlepszego dla panny!

Ja usypiam na drzemke małego i idę pod prysznic.. Przy okazji oglądam tupot małych stóp
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 09:26   #2432
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Kornelia wszystkiego najlepszego dla Ciebie rośnij zdrowa.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 09:28   #2433
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Aaaaaa i zapomniałam, Kornelka dzisiaj kończy pół roku
Najlepszego dla Kornelki
Stary 2016-07-04, 09:38   #2434
Dotka90
Zakorzenienie

Ruda 100 lat dla Kornelki

A my kupujemy kojec. Musze tez zamowic duzy ochraniacz na lozeczko, wpadl mi taki w oko:
http://allegro.pl/dudus-wysoki-ochra...285154462.html

szare gwiazdki, bez falbanek of kors
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 10:42   #2435
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie zniose tego dłużej!!! Koniec kp!
Stary 2016-07-04, 10:52   #2436
Dotka90
Zakorzenienie

Ech biedna
Stary 2016-07-04, 11:08   #2437
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Gryzie?

A ja chciałam kleik dziecku dać, ale za rzadkie na łyżeczkę, a w smoczku dziura za mała, trzeba chyba rozciąć. I tym sposobem zaczęłam czytać w internecie i okazuje się że moje półroczne dziecko je ze smoczka jedynki ciągle, a on jest dla 0+ miesięcy hehehe. Bidulka ;-)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 11:14   #2438
86ewula
Rozeznanie

Magda co się dzieje ? Chociaż głupia co ja pytam sama mam dość
Mój egzemplarz dziecka jest nie kompatybilny z KP i tak ze pół roku dałam radę

U nas ok. Młody raz ma lepszy raz gorszy dzień. 27 tydzień pokazuje szczyt skoku rozwojowego więc na razie wybaczam ale jego jęki czasami doprowadzają mnie do szału

Wczoraj dostaliśmy wiadro wiśni. Siedziałam do 22 i drylowałam. Robie czekowisnie. Wieczorem jeszcze chce zrobić kompot i zamrozić mus . Mam już truskawkowy, malinowy teraz będzie wiśniowy. Jeszcze brzoskwinia i będę mieć na każdy dzień zimy do kaszki ,jogurtu trochę owoca.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 11:44   #2439
russiandoll
Raczkowanie

samych dobroci dla Kornelki

ruda nam kleik poszedł dopiero z levelu 4 dr browna z Y nie dalo rady sama probowalm wszyatkie levele niestety i tak mlody z czwórki ciumka

Ewula dobrze ze do przodu

Magda a u Ciebie co bidulo?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

rany u nas tak zimno ze hej! chyba bede wciskac tylek w jeansy a cycki w kurtke do tego okulisy takie lato nie mogloby byc ciagle po 25 stopni?

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2016-07-04 o 11:39
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 11:51   #2440
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
keas super ze przechodzi

ewusia Tobie to dobrze moj jeszcze imprezuje na calego
Mój zawsze śpi ok 21, po długich bojach udało mi się go do tego przyzwyczaić
Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
dzień dobry
my sie witamy po okrutnej nocy ale z nadzieja na lepsze jutro
u nas marchewkę to moge sobie sama jesc ...

moja Kuba odkryła stopy (swoje stopy dla ścisłości bo moje od dluzszego czasu wywołują banana na twarzy zwłaszcza jak pazury kolorowe albo jak mam jakiekolwiek melissy szał i impreza normalnie )

3majcie kciuki za okuliste dobre kobitki

Cytat:
Aaaaaa i zapomniałam, Kornelka dzisiaj kończy pół roku
Najlepszego
Cytat:

Cytat:
Gryzie?

A ja chciałam kleik dziecku dać, ale za rzadkie na łyżeczkę, a w smoczku dziura za mała, trzeba chyba rozciąć. I tym sposobem zaczęłam czytać w internecie i okazuje się że moje półroczne dziecko je ze smoczka jedynki ciągle, a on jest dla 0+ miesięcy hehehe. Bidulka ;-)
Mój też je cały czas z tych pierwszych butelek nie protestuje więc nie zmieniam, raz w tygodniu chyba mu nie zaszkodzi

Na spacer się miałam zbierać ale Młody kima przy cycu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 11:57   #2441
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co się dzieje!? Te glupie dwa małe siekacze na dole! znowu mnie ugryzł tak ze się poryczalam z bólu. I jeszxze chciałam mu zabrać cycka to sam koniec sutka mi złapał zębami i zacisnal. O nieee.. Myślałam że wszystko zniose ale to jest gruba przesada..
Stary 2016-07-04, 14:14   #2442
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Co się dzieje!? Te glupie dwa małe siekacze na dole! znowu mnie ugryzł tak ze się poryczalam z bólu. I jeszxze chciałam mu zabrać cycka to sam koniec sutka mi złapał zębami i zacisnal. O nieee.. Myślałam że wszystko zniose ale to jest gruba przesada..
o matko wole sobie nie wyobrazac tego bólu
współczuję oby Bartuś oduczył sie takich "pieszczot"
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Ahnessy nie przejmuj się,ja wczoraj na urodzinach znajomej usłyszałam, że co ja robię dziecku banana daje, jak owoce to po roku się daje.
kurde a obcym ludziom co do twojego dzieckaale jestem ostatnio przeczulona na takie teksty

Ruda najlepszego dla Kornelki
jesli masz butelkę z Aventu to oni maja smoczki do kaszek
a moje dziecko ma dzis dzien spiocha zalicza juz 2 drzemkę i całkiem długą bo prawie godzinke juz spi szkoda tylko ze ja mam taka niemoc ze ciezko mi zrobic nawet herbate
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 14:21   #2443
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Uaoo a Twoje yaro to 100% bawelna?
tak

Moje dziecko w końcu zasnęło! w końcu mogę coś zrobić w domu.

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
jesli masz butelkę z Aventu to oni maja smoczki do kaszek
Dokładnie. Ja mam te smoczki one są w literę Y.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 14:27   #2444
keas
Raczkowanie

Kornelciu duzo zdrowka

Moje dziecko podnosi pupe do gory i nogami przebiera, przesowa sie do przodu!nie ogarnia ze do tego trzeba jeszcze cos z rekoma zrobic

Sluchajcie, najpierw dalyscie warzywo? I jakie jako pierwsze?
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 14:37   #2445
uaoo
Zakorzenienie

już się obudziła, eh

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
ja dałam dynie z ziemniaczkami z hippa

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 15:14   #2446
Dotka90
Zakorzenienie

Keas, ja marchewkę gotowaną do ręki. Potem fasolka szparagowa, brokuł.
Dynie z ziemniaczkami tez dalam, ale smierdzi to okrutnie Mlody srednio chetnie jadl, aczkolwiek podejrzewam, ze nie lubi ziemniakow
Stary 2016-07-04, 15:45   #2447
czarnulax
Zakorzenienie

Magda

My daliśmy marchewkę, a potem ziemniaczka.
Stary 2016-07-04, 15:47   #2448
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dynia
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 16:49   #2449
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł

Jak Wam w ogóle idzie rozszerzanie diety, szczególnie mnie ciekawi blw ? ktoś w ogóle oprócz Dotki też tak karmi?
My jutro 5 miesięcy kończymy 😊 za miesiąc marchewa
A w ogóle, dziewczyny blw - na pierwszy ogień dawałyście 1 warzywko czy 2?

My już w domu, ale mi smutno z tego powodu tyle tam miejsc było na spacery, a u nas już wszystkie trasy znane, nuuuda. Chyba muszę się gdzieś dalej wypuścić, może gdzieś nad Wisłę się wybierzemy, ale to na pół dnia wyprawa, bo na godzinkę to się nie opłaca.
W ogóle wyjazdy z Jagodą są super! Chyba trafiliśmy teraz też na dobry czas, ale była idealnym dzieckiem. Nasi znajomi i znajomi naszych znajomych byli w szoku 😜 i chyba teraz myślą, że ja to mam raj z nią jak jestem w domu, bo oni swoich dzieci nie mają, to nie wiedzą jak to bywa 😉

Za niewypał wyjazdowy uznaję wanienkę turystyczną dmuchaną - użyliśmy jej pół raza 😜 tak to Jagodę pod prysznicem kąpaliśmy, niestety przy akompaniamencie krzyku... chyba jej brakowało wanny, bo jak ją wczoraj w domu już tż kąpał, to aż mruczała z zadowolenia 😎

Tak się nam spodobało podróżowanie, że jeszcze w lipcu na rocznicę ślubu chcemy na weekend gdzieś wyskoczyć 😊
macie jakieś fajne miejsca do polecenia? Byle nie Zakopane 😜 Może być i spa gdzieś w lesie 😊 byle pokoje duże i z tarasem, żeby było gdzie siedzieć jak Jagoda śpi 😋
Ewusia_marchew, a Wy też chyba gdzieś na rocznicę byliście z Konradkiem, o ile dobrze kojarzę? Masz coś fajnego do polecenia?

Dotka, zmierzyłam mojego pasiaka i on ma 4.5 metra, a chciałbym indio w takiej samej długości, więc szmaragd za krótki

Ruda, wszystkiego dobrego dla łobuziary

Aaa, Dotka, my też mamy kojec. Tż był sam w sklepie po niego i kupił jakiś wielki, ale jest super Jagoda się w nim bawi i turla do woli, a ja mam gdzie wszystkie jej pierdoły wrzucić jak idzie spać 😜

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-07-04 o 16:53
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 18:10   #2450
Dotka90
Zakorzenienie

Mieta,no to nic, Indio poleci w swiat

A jaki ten kojec macie?

Co do wypraw, to ja jezdze na spacery blizej lub dalej, nawet jesli chce spacerowac godzinke

U mnie moge isc do lasu, ale teraz juz srednio, bo bardzo las zarósl. Wiec jade kawalek dalej do Puszczy albo do Niepolomic albo do Krakowa, zalezy na co mamy chec i potrzeby

Super, ze wyjazd udany

Co do blw,to ja dalam 1 warzywko (marchewkę).No i ja karmie i blw i lyzeczka, ale coraz bardziej widze, ze Witek woli jak mu podaje produkty (nawet stale) na lyzeczce/widelcu. Jakos sam do reki nie lubi
Stary 2016-07-04, 18:15   #2451
keas
Raczkowanie

Mieta my w piatek skonczylismy 5 miesiecy i tez jeszcze nie rozszerzamy diety. Chociaz strasznie mnie korci

O kojec tez musimy chyba kupic
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 18:44   #2452
czarnulax
Zakorzenienie

Mieta super że wyjazd udany

U nas Pola na razie w całości dostała tylko marchewkę.
Stary 2016-07-04, 20:50   #2453
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze a to lobuziak
Mój mnie dosłownie parę razy tylko ugryzł
Cytat:
Kornelciu duzo zdrowka

Moje dziecko podnosi pupe do gory i nogami przebiera, przesowa sie do przodu!nie ogarnia ze do tego trzeba jeszcze cos z rekoma zrobic

Dawałam najpierw marchewke, później brokuły i ziemniaki

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Heloł

Jak Wam w ogóle idzie rozszerzanie diety, szczególnie mnie ciekawi blw ? ktoś w ogóle oprócz Dotki też tak karmi?
My jutro 5 miesięcy kończymy 😊 za miesiąc marchewa
A w ogóle, dziewczyny blw - na pierwszy ogień dawałyście 1 warzywko czy 2?

My już w domu, ale mi smutno z tego powodu tyle tam miejsc było na spacery, a u nas już wszystkie trasy znane, nuuuda. Chyba muszę się gdzieś dalej wypuścić, może gdzieś nad Wisłę się wybierzemy, ale to na pół dnia wyprawa, bo na godzinkę to się nie opłaca.
W ogóle wyjazdy z Jagodą są super! Chyba trafiliśmy teraz też na dobry czas, ale była idealnym dzieckiem. Nasi znajomi i znajomi naszych znajomych byli w szoku 😜 i chyba teraz myślą, że ja to mam raj z nią jak jestem w domu, bo oni swoich dzieci nie mają, to nie wiedzą jak to bywa 😉

Za niewypał wyjazdowy uznaję wanienkę turystyczną dmuchaną - użyliśmy jej pół raza 😜 tak to Jagodę pod prysznicem kąpaliśmy, niestety przy akompaniamencie krzyku... chyba jej brakowało wanny, bo jak ją wczoraj w domu już tż kąpał, to aż mruczała z zadowolenia 😎

Tak się nam spodobało podróżowanie, że jeszcze w lipcu na rocznicę ślubu chcemy na weekend gdzieś wyskoczyć 😊
macie jakieś fajne miejsca do polecenia? Byle nie Zakopane 😜 Może być i spa gdzieś w lesie 😊 byle pokoje duże i z tarasem, żeby było gdzie siedzieć jak Jagoda śpi 😋
Ewusia_marchew, a Wy też chyba gdzieś na rocznicę byliście z Konradkiem, o ile dobrze kojarzę? Masz coś fajnego do polecenia?

Dotka, zmierzyłam mojego pasiaka i on ma 4.5 metra, a chciałbym indio w takiej samej długości, więc szmaragd za krótki

Ruda, wszystkiego dobrego dla łobuziary

Aaa, Dotka, my też mamy kojec. Tż był sam w sklepie po niego i kupił jakiś wielki, ale jest super Jagoda się w nim bawi i turla do woli, a ja mam gdzie wszystkie jej pierdoły wrzucić jak idzie spać 😜
Ja też stosuje blw pierwsza była sama marchewka

Super że tak Ci się spodobal wyjazd z Jagoda
Nam się akurat wanienka dmuchana sprawdziła na wyjeździe jakoś nie lubię Małego pod prysznicem kąpać

My byliśmy na rocznicę w Busku Zdroju w hotelu Słoneczny Zdrój i polecam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-07-04, 21:10   #2454
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kurcze, my tu kąpiemy dziecko w miednicy. Za wygodnie nie jest, no ale... ;-)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 22:45   #2455
mojakaren
Zakorzenienie

U nas ziemniak z koperkiem fuj, z pietruszka jeszcze gorzej, marchewka szalu tez nie zrobila takze no cyc do 18-stki

Kinga tak - tylko taki gwaltowny bol lapie mnie jak sie zapomne i zle / za mocno kciuka odegne. No to tak boli ze placze doslownie. Współczuje zatem Twojemu mężowi, dobrze ze antybiotyk pomogl bo mi nic nie pozostaje jak zimne oklady...

Ruda no czyli podobnie jak u nas - wielkie plany rozszerzania diety od warzyw na razie ida jak krew z nosa ale nektarynke to tak mi wylizywal z reki ze prawie wypadla

Buziaki dla Kornelki!!!

Ewula jak robisz mus brzoskwiniowy? Mrozisz czy pasteryzujesz? I daj przepis na te czekowisnie

Magda o jaaa az mnie cycki bola od samego czytania

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 00:46   #2456
kamilka
Zadomowienie

Ja karmie mieszanie- blw bo chce a papki bo musze... Wiec młoda je jedno i drugie. Tyle ze w całości to jej musze to sama podawać bo nie umie zjesc bez rozgniecenia- No chyba ze to skutkami chleba lub wafelek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 07:07   #2457
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
U nas ziemniak z koperkiem fuj, z pietruszka jeszcze gorzej, marchewka szalu tez nie zrobila takze no cyc do 18-stki

Kinga tak - tylko taki gwaltowny bol lapie mnie jak sie zapomne i zle / za mocno kciuka odegne. No to tak boli ze placze doslownie. Współczuje zatem Twojemu mężowi, dobrze ze antybiotyk pomogl bo mi nic nie pozostaje jak zimne oklady...

Ruda no czyli podobnie jak u nas - wielkie plany rozszerzania diety od warzyw na razie ida jak krew z nosa ale nektarynke to tak mi wylizywal z reki ze prawie wypadla

Buziaki dla Kornelki!!!

Ewula jak robisz mus brzoskwiniowy? Mrozisz czy pasteryzujesz? I daj przepis na te czekowisnie

Magda o jaaa az mnie cycki bola od samego czytania

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Spokojnie, nauczy się Konradek na razie też 95% wypluwa

My już od 6 nie śpimy, moje dziecko wymyśliło że już wyspane jest ale noc generalnie ok, tylko jedna pobudka o 4 była

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-07-05, 09:20   #2458
86ewula
Rozeznanie

Karen mus mrożę w formie do kostek lodu. Tak po prostu miksuje.
A czekowisnie wysmarzam wiśnie z cukrem aż soku nie będzie i w rumie mieszam kakao gorzkie. Robiłam pierwszy raz. Przepis pierwszy lepszy z neta. Pyszności !
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 09:44   #2459
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry czekam aż się królewicz obudzi i zbieramy się na spotkanie z chustomama w mieście obok
Stary 2016-07-05, 12:03   #2460
russiandoll
Raczkowanie

dzień dobry bardzo

po cudownej nocy ( moze ze dwie rwane godziny przespalam) opalamy sie z paniczem i czekamy na wujka Mariusza ktory ma przywieźć bodziaki

a sluchajcie dopieraja sie wam ciuchy po sloiczkach tak na 10000 procent ze naqet w slonku nie widac? jesli tak to co robie zle?
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości