|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
W szpitalu kazali mniej więcej co 3 godziny i tego się trzymam. Czasem wychodź 2,5 czasem 4, jak porządnie przyśnie. Na opakowaniu mam, że powinnam dawać więcej ml i rzadziej, ale wolę mniej a częściej
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Przy mm nie można karmić na żądanie... powinno się co ok 3h nie częściej. No chyba że dziecko zjada małe porcje
Tymus uwielbia spać w foteliku więc każde zakupy wypady są w ciszy i spokoju. W wózku już to nie przejdzie. Obstawiamy że drogę do teściów ok 5h prześpi bez pobudki na karmienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
A to moja je mniej więcej co 2,5 - 3 godz 120 ml.
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- A to dobra ilość? Ile wasze maluchy jedzą?
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Próbuję zrobić zakupy internetowo. Ocipieję zaraz
![]() chcę jakieś zabawki typu grzechotka, może do tego jakieś środki higieniczne typu waciki dla dziecka, szczotkę do butelek, itp. itd...
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu mam 1-2 miesiące 5 posiłków po 150 ml. 5*150= 750. U nas wychodzi 8*90= 720 plus te 30 ml, raz dwa razy na dobę. Ja to traktuje oczywiście orientacyjnie. Bo jak by chciała więcej, to by więcej dostała Wydaje mi się, że 120 ml jest ok. W końcu Zuzia starsza od mojej i na pewno więcej waży
|
|
|
#3037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra ilosc jak dla 2mcs malucha ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Ej, ja nigdy nie mialam problemu z przygotowaniem mleka "w plenerze". Zawsze jak poprosilam w sklepie/kawiarni/barze/restauracji o troche cieplej/zimnej wody to dostalam. |
||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
To może inaczej - tak, doskonale wiem, że poza domem też można przygotować mleko. Tak, zdarzało mi się to robić np podczas dłuższej wizyty u lekarza.
Rzecz w tym, że dla mnie to jest cholernie upierdliwe. Brać/prosić ciepłą wodę/zimną wodę, odmierzać, mieszać, studzić/ogrzewać...no jak dla mnie koszmar, nienawidzę tego nawet w domu. Marzę o dniu, kiedy wyjmę z lodówki porcję swojego mleka, ogrzeję do temperatury pokojowej, wleję do butelki i pójdę gdzie i na jak długo potrzebuję. Ale może znowu przeze mnie przemawia rozgoryczenie, że to wszystko z konieczności a nie z wyboru. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poza tym znowu mamy ból d.... o szczepienia, te dodatkowe. Potrzebuję dobrego pediatry, żeby umiał oszacować na ile większe jest ryzyko, że w szpitalu złapie jakiś syf od pneumokoka albo powali go rotawirus. |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak u Dagi ze po karmieniu jak mi zasnie na lozku jak komandos turlam sie do brzegu a potem cichaczem okopem do drzwi.
Czesto przy odlozeniu jest pobudka ale to loteria kiedy. Przewaznie kiedy juz mam dosyc usypiania ![]() i od wczoraj pilnuje jego rytmu ze po 1,5 h aktywnosci zeby nie wiem co idzie spac i jskos szybciej usypia. ️Tylko ze ostatnia dzienna drzemka wyszla mi przed 20 (za pozno) nie spal dlugo z ponad pol godz ale po kapieli juz nie mial ochoty zaraz na spanie. To musze zmienic nie wiem jakos go przecisgnac ale to z kolei wyjdzie za dlugo i maruda i tez zle... |
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale wiadomo że nie zawsze się uda. Wtedy jest kąpiel karmienie trochę zabawy i spanko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
kocie ja z pary Rota - pneumo bez wahania wzięłabym pneumo.
Rotawirus jest upierdliwy, ale przy dostępie do szpitala nie umiera sie na niego. W przeciwieństwie do sepsy pneumokokowej... |
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mnie głowa zaczęła boleć ![]() Ja też nie lubię tego całego bawienia się z modyfikowanym, jak pewnie większość. No ale co zrobić
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-04 o 10:32 |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
moze chusta?u nas sprawdza sie najlepiej na marude
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
tak ciężko uwierzyć że będę żyła te 128 A tak serio jest mi coraz gorzej mam wrażenie, że się duszę ... Jeśli chodzi o pytania czy zamierzamy sobie tu koczować w symbiozie 4ever to nieeeeee .... Mieszkanie u mnie miało nam pomóc w oszczędzaniu na dom - mamy zamiar się budować, nie chciałam brać kredytu na te 100 lat tylko odłożyć i zacząć ze swoich a potem dobrać kredyt... zresztą przy naszych zarobkach to i z kredytem ciężko W przerwach między zadręczaniem się co dalej organizujemy chrzciny - zapraszamy, szukamy strojów i to jest nie lada problem przejrzałam całe internety i dwie galerie i niestety nie znalazłam sukienki w której można karmić i nie stracić miliona monet. Chyba wybiorę opcje spódnica kontrafałdy/plisowana/tiulowa i jakaś bluzka z dostępem do bufetu. Kolory przewodnie biel/pudrowy róż/łosoś ![]() Dla małej też mam problem bo chcę coś ładnego ale nie chcę jej fundować miliona warstw żeby jej się dupcia nie pociła- ładne te suknie ale nie dla maluszka który leży. A też nie chcę jej ubrać w suknię księżniczkę i zaraz ją przebierać, wolałabym coś prostego ładnego żeby mogła być gwiazdą na całej imprezie ![]() Jak znajdziecie coś fajnego na chrzest dla siebie i księżniczek to się podzielcie Aaaa i jesteśmy w trakcie skoku - a właściwie już wychodzimy na prostą, mam nadzieję że moje dziecko nie czyta wizażu i nie zacznie znów skakać Chociaż znosiłam to dzielnie -im dłużej jestem mamą tym większą mam cierpliwość. Zresztą te szczerbate uśmiechy i próby dyskusji ze mną rozwalają mnie na łopatki - Kocham to dziecko nad życie każdego dnia bardziej i każdego dnia dziwię się że można bardziej. Iguśka to jest moja radość pośród wszystkich "problemów" dnia powszedniego Dobra wiem przesadziłam z tym postem - już mnie nie ma ! Lecę nadrabiać Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-04 o 10:38 |
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też organizujemy chrzciny.... Też już przelecialam caly internet. Na szczęście dla Tymka już mam strój. Sobie też już coś kupiłam ale szukam dalej Wczoraj kupiłam sobie piękne buty ![]() I też mimo że mam już jedno dziecko to caly czas się łapie na tym że kocham te moje dzieci z każdym dniem bardziej!!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3048 |
|
Z deszczem w butach
|
1467622318581.jpg
A propos chrzcin przypomnialo mi sie, ze dla cory sama szylam kiece. Ot, skromna batystowa na ta godzinke, potem i tak zaraz ja przebralam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze mam wrażenie, że uczę się nabierać dystansu do pewnych spraw i z racji ograniczeń czasowych olewac te mniej ważne. No i za bardzo się nie rozdrabniac A i tak jeszcze sporo matczynych wyzwań przede mną
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
W smyku widziałam przeceny sukieneczek na chrzciny, gdyby któraś była zainteresowana.
My planujemy we wrześniu, ale jaki Zuzia będzie wtedy miała rozmiar ?? Chyba kupię tuż przed datą chrzcin.
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki teraz nosi?
|
|
#3052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co kupilas i gdzie? pochwal się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli na coś mi braknie czasu to olewam wychodzę z założenia ze jutro tez jest dzień. Najwazniejsze to być przy tym maluszku bo rośnie mi ta córa mega szybko a czadu nie cofniemy... Ja już tesknie za takim kruchym noworodkiem i juz wiem ze chce kolejne ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo , trochę mnie jeszcze gryzie na tyłek ten "bałagan" wokół ( choć niektórzy się puka ja w głowę co ja nazywam bałaganem) ale na przykład wczoraj wieczorem, m po całym weekendzie we troje, kiedy miałam pomoc i mogłam posprzątać całą chatę, miałam taki bajzel dookoła że aż przysiadlam z wrażenia. No ale, właśnie, wolałam te dwa dni spędzić na maxa z moją małą rodzinką i to był najlepszy pomysł na świecie, podłogi nie uciekły a chwile w nimi umknelyby bezpowrotnie.
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam jakąś sukienkę w new look ale nie da się w niej karmić. Zamówiłam też w orsay ta co chyba Ty wrzucalas albo Fab tyle że niebieska. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Roses - wspolczuje!!!! Dużo siły i cierpliwości Ci życzę :p
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-07-05 o 21:35 |
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez szykuje się do chrzcin, robimy w pierwszą niedzielę sierpnia.
Dla małej znalazłam narazie coś takiego: http://ubranka-lapetite.pl/produkt/s...a-pudrowy-roz/ http://pl.dawanda.com/product/756365...onka-i-royczki |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Mia witojcie! No tak mieszkanie z kims na pewno jest...męczące. Tyle dobrego dla Ciebie ze jestescie u Twojej mamy (o ile dobrze zrozumiałam) to troche pewnie inaczej. No ale zawsze...
Kurcze u nas chrzest 14.08. Zaklepane. W koncu sie dogadalismy. O kurcze to faktycznie trza juz szukac stroju. Juz widze jak zawsze bedzie problem na tą moją chudą dupe cos znaleźć. Tez chciałabym jakąś spódnice tylko nie prostą zeby ten tyłek a w zasadzie jego brak zakamuflowac i bluzke/koszule. Moze jakaś tiulowa co piszecie nie byłaby głupia dla mnie...? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Dla małego chciałabym jakis typowo dziecinny strój bez zadnych garniturow much czy krawatów. Dziwnie mi to wygląda z niemowlęcą buziunią. ![]() Obawiam sie ze internety sa zalane tym jednak. Najwyzej kupie osobno body spodenki czy co tam zechce białe i tyle.
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze maluchy krztuszą sie podczas karmienia piersia? Lenka prawie zawsze kaszle ale ostatnio miała problem złapać powietrze i się wystraszyłam. Połozna kazała mi ja podnosic do gory gdy zacznie kaszleć ale ja boje sie czy to zawsze zadziała. Zastanawiam sie czy nie lepiej zaczac ja karmic butelka...? Mala lezy zawsze glowka wyzej do karmienia i nie przykladam jej do piersi jeżeli placze ale ja uspokajam no i karmie na zadanie nie czekam az sie zdenerwuje. Jest odbijana w dzien za kazdym razem w nocy zasypia i jest spokojna to przekladam tylko do lozeczka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

i od wczoraj pilnuje jego rytmu ze po 1,5 h aktywnosci zeby nie wiem co idzie spac i jskos szybciej usypia.
️
tak ciężko uwierzyć że będę żyła te 128
A tak serio jest mi coraz gorzej mam wrażenie, że się duszę ... Jeśli chodzi o pytania czy zamierzamy sobie tu koczować w symbiozie 4ever to nieeeeee .... Mieszkanie u mnie miało nam pomóc w oszczędzaniu na dom - mamy zamiar się budować, nie chciałam brać kredytu na te 100 lat tylko odłożyć i zacząć ze swoich a potem dobrać kredyt... zresztą przy naszych zarobkach to i z kredytem ciężko

chcialabym tak zbudowac nasza relacje zeby przyszla do mnie z kazdym problemem zeby widziala we mnie wsparcie zebysmy były zawsze blisko zebym nigdy nie była dla niej "starą" takie tam rozmyslania matki 8tyg.dziecka