|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam z gęsią skórką całą Twoją historie!Na pewno wszystko będzie w porządku, ale nerwów co się najdałaś Dlatego ja Was dziewczyny podziwiam że wyjeżdzacie gdzieś dalej na wakacje, ja bym się bała. Po pierwsze bym się nie dogadała w szpitalu , tu nie chodzi o podstawowy angielski ale o słownictwo medyczne itp, jednak co w kraju to w kraju. Wiadomo że coś takiego mogłoby się zdarzyć i na krajowych wakacjach ale ja bym się po prostu pewniej czuła. No ale przecież niektórzy wakacje planują dużo wcześniej itp.
|
|
#483 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !!
Cudna Cytat:
Wierze i trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze !!!!Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Koleżanki chciały Cie nastraszyć, albo po prostu nich to wszystko działo się szybciej, nie masz się czym przejmować ![]() Ja wczoraj pojadłam grilla, szaszłyki grillowane warzywne Poza tym tydzień szybko zleciał, ale zaczynam znowu tęsknić za wizytą, a tu 3 tygodnie trzeba czekać...
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Kochane - dziękuje za ostudzenie mojej głowy
Też wychodzę z założenia że każda kobieta jest inna i każda inaczej się zmienia. Czuję się dobrze, nie jem "za dwoje" tylko jem "dla nas" aby było zdrowo i bez przesady. Może dlatego nic nie przytyłam i dalej chodzę w swoich ulubionych jeansach. Ale tak już jest, jak toś Ci pogada za uchem to potem o tym myślisz. To moje pierwsze dziecko, dlatego reaguje na takie głupie komentarze. Dobrze że jesteście kobietki
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam sobie w link z pierwszej strony o wyprawce i stwierdzam że trzeba zacząć kupować
pokażę dziś mężowi bo on twierdzi że jeszcze tyle czasu ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Bodziaki z pepco po 5.99zł
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy w tym miesiącu kupić łóżeczko, ale niestety trzeba zainwestować w coś tam do samochodu, więc zakup dla małego odkładamy na sierpień
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Bodziaki bardzo ładne i jakie tanie! Muszę zajść do pepco
![]() Ja trochę poczytałam o ciuszkach i stwierdzam, że na początek będę kupować ubranka rozpinane po środku, żeby nie naruszać delikatnej główki zbyt często. Mam i takie przekładane przez głowę, ale będę spokojniejsza z rozpinanymi
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mają rozmiaru na metce ale tak na oko to będzie na 68
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Kociulek ze łzami w oczach przeczytałam co napisałaś. Nie wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć... Najważniejsze ,że z Dzidzią wszystko dobrze ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Tak wogóle to Dzień Dobry ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- LuckySparkle przesliczna kołyska
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o body to było mi obojętnie czy przez głowe czy rozpinane.Szybko się dochodzi do wprawy jeśli chodzi o ubieranie malucha
|
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Kociulek co za przerażająca historia! Całe szczęście, że już jesteście w domu! Trzymajcie się mocno!
Ja sobie nie wyobrażam mieszkania z rodzicami/teściami, a z mężem to już w ogóle. Zresztą oni też sobie tego nie wyobrażają i mówią to otwarcie Ostatni rok na studiach mieszkałam z rodzicami, bo tż był za granicą i niby nie było jakoś nadzwyczajnie strasznie, ale jednak brak swobody dał się we znaki. Teraz mieszkamy daleko od rodziny, tęsknimy, ale jak już się spotykamy to jest wszystko jest pięknie Wiadomo, jak nie ma innego wyjścia to trzeba się przemęczyć. Jednak nigdy nie zrozumiem małżeństw, które podejmują taką decyzję świadomie, bez żadnej presji
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam bardzo dziewczyny za słowa pocieszenia
Justynia, ja też się bałam jechać ale właśnie dlatego poszłam do lekarza 2 dni przed wyjazdem. Lekarz stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i spokojnie mogę jechać. Pomijam już to, że wczasy były zamówione i opłacone jak jeszcze nie byłam w ciąży. Tak naprawdę to nawet nie jest znany powód tego mojego krwotoku. Być może tamtejsze słońce. Nie wystawiałam brzucha na słońce, chowałam się pod parasol, zakrywałam pareo, a do wody wchodziłam właśnie po to żeby się schłodzić, ale jak widać nawet to za mało. Takich sytuacji się nie przewidzi. I fakt, z językiem jest ciężko, bo choć mój angielski kuleje, to oni nawet nie próbowali porozumieć się ze mną w tym języku. Chodzili z komputerowym tłumaczem. A tak na inny temat, cudne bodziaki MK_02, nie przejmuj się słowami koleżanek. Zawsze w takich sytuacjach przypominam sobie jak kilka lat temu pracowałam w sklepie z bielizną i przyszła do mnie klientka kupić biust. do karmienia. Miała minimalnie zaznaczony brzuszek, więc mówię, że to pewnie coś ok 4 miesiąca? A ona mi na to, że jest 2 tygodnie przed terminem Oczywiście to są jednostki. Mnie w pierwszych dwóch ciążach bardzo szybko brzuch wyskoczył. Teraz natomiast koleżanka do mnie mówi, że ja coś chyba oszukuję z tą ciążą, bo nic nie widać. Nigdy nie byłam jakoś specjalnie szczupła i miałam troszkę brzuszka, ale tego typowo ciążowego nadal brak, mam raczej ten tłuszczowy Każda z nas ma inny organizm i każda ciąża jest inna, więc spokojnie, wszystko w swoim czasie.Kamisha, wiem o czym mówisz, bo jak my wprowadziliśmy się do siebie, to teściowa też próbowała mi zagospodarować działkę swoimi badylami. Ja wtedy powiedziałam stanowcze NIE. W tym roku tez przyszła do mnie z jakimiś dziwnymi "kwiatami" żebym sobie pod płotem posadziła, ale powiedziałam wprost, że nie chcę, że tu będzie co innego rosło. Mąż na początku nic nie mówił, ale powiedziałam mu, że jeśli pozwoli mamie na posadzenie tu czegokolwiek sam będzie przy tym chodził, pielił i dbał. Szybko zmienił zdanie. Aaaa, i jeszcze na tym chorwackim usg dzidziuś tak rozłożył nóżki, że już chyba nie ma wątpliwości co będzie i nie będzie to dziewczynka Moja Karolina jest załamana. Najpierw nie odzywała się do nas przez pół godziny, a później stwierdziła, że oni na pewno się pomylili i jak pójdę do swojego lekarza, to on na pewno powie, że to Hania
|
|
#496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizyteZnow musialam nadrabiac, dziekuje za przyjecie do klubu, licze ze niedlugo znajde czas zeby tam poczytac. Witam nowe Grudniowki ![]() Dziewczyny, odwiedzilam na razie dwa sklepy w KRK i troche mnie przeraza ze wybor wozkow jest taki maly, musze chyba poszukac jakiejs hurtowni. Boje sie kupowac wozek online jezeli go wczesniej nie sprawdze "fizycznie" - jak sie prowadzi, czy da sie wygodnie podniesc itp... Zazdroszcze tym z Was, ktore juz czuja ruchy - ja dzis mam 15t5d i tak po cichu mam nadzieje ze moze za tydzien, dwa... a 12 lipca wizyta wiec zobacze Malego |
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku w takim razie gratuluje synka
Dobrze że tylko na strachu się skończyło, może faktycznie słońce mocniejsze organizm osłabiony, inny klimat... powodów może być mnóstwo. Teraz najważniejsze że czujesz malucha ![]() ![]() Ps. z tym tłumaczem to nieźle ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Migdałku proszę o dopisanie na 1 stronie 19 lipiec wizyta a 2 sierpień II prenatalne z góry dziękuję
|
#498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mogłobyć z gorąca. Z takiego właśnie ryzyka, że coś się może wydarzyć, dzisiaj anulawaliśmy rezerwację wakacji nad naszym morzem. Muszę być w razie czego blisko szpitala/lekarza po tej całej mojej akcji z krwawieniem i łożyskiem. Wolę nie ryzykować. Najwyżej pojedziemy sobie na pare dni w pobliskie okolice 😊 Jak oczywiście 21.07 dostanę na to zielone światło. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Ale ładne! |
||||
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
PaniMigdalek - narobiłaś mi smaka tym pączkiem
No i w ogóle teraz będę musiała iść do cukierni i kupić np. 2 szt. jagodzianki. Dzisiaj rano widziałam takie jaśniutkie, pulchniutkie z kruszonką i cukrem z wierzchu. A i po bokach wypływały jagody.. To chyba jest silniejsze ode mnie ;-)
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już tworzę listę dla męża co ma kupić po pracy: -pączek z dżemem i z budyniem - jagodzianka - lody zobaczymy co jeszcze
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Narobiłyscie mi mega ochoty na jagodzianke... a kupic jagodzianke w Anglii graniczy z cudem. Cos czuje ze dzis objade wszystkie polskie sklepy za jagodzianka.
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa ja rano kupiłam jagodziankę i właśnie mi o niej przypomniałyście
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam odmowę kredytu
![]() No nic, będę kombinować dalej...
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam wczoraj w pepco i nie widzialam takich body, one sa piekne!!!!
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- szkoda
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie przypomniałam że mam męża który siedzi już w domu po pracy i to on może po te jagodzianki skoczyć
jednak jest ze mnie paskuda 🐽Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi
wiem ile nerwów mnie kosztowało czekanie na decyzje...
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a dla zimowego maluszka kupujecie body z krótkim rękawem? Bo ja właśnie ciągle myślę, że muszę kupić te z długim, a go głowy mi nie przyszło krótkim rękawku, dopiero jak zobaczyłam zdjęcia tych z Pepco
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Kupilam... znalazłam jagodzianke w nowo otwartym polskim sklepie. Ale nie umywa sie ona do jagodzianki mojej ukochanej z Ilawy ze starego miasta. Lata temu tam kupowalam najsmaczniejsze jagodzianki jakie w zyciu jadlam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Wierze i trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze !!!!

Koleżanki chciały Cie nastraszyć, albo po prostu nich to wszystko działo się szybciej, nie masz się czym przejmować
Poza tym tydzień szybko zleciał, ale zaczynam znowu tęsknić za wizytą, a tu 3 tygodnie trzeba czekać...

Oczywiście to są jednostki. Mnie w pierwszych dwóch ciążach bardzo szybko brzuch wyskoczył. Teraz natomiast koleżanka do mnie mówi, że ja coś chyba oszukuję z tą ciążą, bo nic nie widać. Nigdy nie byłam jakoś specjalnie szczupła i miałam troszkę brzuszka, ale tego typowo ciążowego nadal brak, mam raczej ten tłuszczowy