|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wcześniej przechrzci mnie moja mama która najchętniej już by księdza wzywała.
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Poddaje sie druga proba wyjscia na spacer do dupala!!!
Ciekawe jak my jutro z nim na kontrole wyjdziemy. Juz widze wrzask od momentu wlozenia do fotelika. Boszzzz |
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak spacerow ale w chwili odłozenia do wozka jest płacz. Dzis wytrzymał w wozku jakies 10 min |
|
|
|
|
#3097 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Medrla calma i avent natural first flow. Z obu ladnie pije. Z tym ze ja daje z butli moze 1-2 razy w tygodniu swoje mlenio
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Ginger ty dajesz swojej małej wodę koperkową ? A gdzie ją kupujesz?
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnie mam na parterze domu i czesto jak cos robie ona spi w wozku - czasem 80%dziennych drzemek to wozek. Gorzej jak ja nie chce siedziec na dole bo na lozku czy w lozeczku juz tak dlugo nie spi - lubi chyba to ze w wozku tak ciasno i ciemno to samo w bujaczku Dobrze ze w nocy akceptuje łóżeczko. Chyba powinnam ograniczac ten wózek? |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Uuu.. młody dał popalić. Tatuś zobaczył do jakich cyrków zdolny jest synek trochę może mu się wreszcie przejaśni w głowie, że zmęczone niemowlę nie potrzebuje przekładania z miejsca na miejsce i zabawiania. A przecież to nie jest pierwsze dziecko... W końcu wpadł do pokoju i z pretensją i podniesionym głosem mówi do mnie, że to jest do niczego nie podobne i może trzeba by go zabrać do lekarza ... I teraz jestem ciekawa, czy jak padł o 18.30, to już na dobre.. A w ogóle to mi się dzidek dziś najwidoczniej przebodźcował, ale nie wiem, jak i gdzie, bo robiliśmy to, co zawsze w sumie.. chyba, że od dźwięków bajki z tv, gdy siedział chwilę w bujaczku.. |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Przeszczep będzie z kości biodrowej.
Zmieniliśmy przychodnię, mam nadzieję, że na lepszą. Jutro postaram się umówić na wizytę u pediatry i omówić te szczepienia, ale lekarka zrobiła na moich znajomych bardzo dobre wrażenie. Ja za to mam wrażenie, że jak na zbyt długo "sprzedam" kociaka to później jest foch na cały świat i nawet tata nie może butli dać, bo jest ryk. Dziś była moja mama i ona go więcej nosiła i zabawiała a ja ogarniałam dom i później właśnie był foch. No chyba, że noszenie po naszych zawrotnych 39m2 żeby oglądał szafki, obrazki itp może już podejść pod przebodźcowanie... |
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ależ będzie bidulek, jeszcze nic nie będzie rozumiał z tego, co się dzieje. Młody wstał zadowolony, załatwił się, poprzytulał, pojadł i zasnął jak aniołek. Nikt by nie uwierzył, co się działo 2h temu. |
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa przypomnialam sobie bo "już zna wózek" "zna bujanie" "zna raczki" bo ja naucze dziadostwa![]() Dobrze ze maz widzial bo pewnie tez by nie uwierzył ? :p |
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju..pierwszy dzien poza domem. Byłyśmy u teściowej. Ojj nie prędko pojedziemy znów :/ Plus mam pieciolatka pod skrzydłami. Padam na pysk. Nie wiem jak Daga czy inne kobity dajecie rade. Serce pęka jak dziecko chce ze mna spac, a ja wysylam je do babci(mieszka obok), jak chce sie bawic a ja nie mam jak
![]() Miałam pocytowane posty aby odpowiedzieć i d.pa skasowaly mi się.
|
|
#3107 |
|
Z deszczem w butach
|
Nie uwierzy, bo nei było go w domu w tym czasie
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Mia, poki dziecku dobrze sie spi w wozku to niech spi. Teraz jeszcze sie nie przyzwyczai.
Zazdroszcze Wam planowania chrzcin. U mnie to nie wiem kiedy, moze jak u Bony. Sam podrepta hah My dzis wrocilismy z wyjazdowego weekendu. Maly byl tak grzeczny, cudak maly! Tylko nie wiem po co wozek wzielismy, bo nosilismy w chuscie caly czas. Jak bylismy w restauracji to sobie spal na mnie i moglismy spokojnie zjesc. Super wyjazd. W srode kolejna wycieczka po paszporty
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pytanie pewnie juz sie przewijalo ale nie pamietam, szukam dla Emi karuzeli do lozeczka, poleci ktos cos?macie jakies sprawdzone?
ps. ktos mi dzis podmienil dziecko...jestem wykonczona calym dniem od 10 miala tylko 2 drzemki po pol godz....teraz padla...
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-07-04 o 22:40 |
|
|
|
#3110 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Moja slodka corunia wpadla dzis w furie na rekach u tesciowej. Co ja uspokoilam to tescioweczka znowu ja brala i znowu ryk. Co za cudowne dziecko
![]() Karuzelke mam dziadoska to nie polece. Kupowalyscie juz maty edukacyjne? |
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupowałam używaną na olx jeszxze z gwarancją, jak nowa
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj też się tak zdarzyło. Pod koniec (czytaj jakieś 30 ml) zaczęła płakać. Zmieniłam jej butelkę na ta "aktywne ssanie" i to samo, wiec to nie butelka była winna. Nadal nie wiem co, ale z dwie godziny z przerwami przeplakala. No chociaż w nocy był spokój teraz znowu się karmimy i buzia w mleku mi podpowiada, że coś tam leci
|
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
ja dostałam w prezencie matę edukacyjną Canpola i niby jest od 0 mc ale mały chyba jeszcze mimo wszystko za mały... bo w karuzeli to zwierzątka się obracają i grają melodyjki więc go to interesuje a na macie nic samo się nie rusza...są różne efekty dźwiękowe które np piszczą po naciśnięciu przez dziecko, więc jeszcze trochę zanim on sam będzie umiał to chwytać
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję w rossmannie. Herbata z kopru włoskiego BIO, Hipp. Rozcienczam dodatkowo woda przed podaniem. Wychodzi taka delikatna woda koperkowa
![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
Zależało mi na tym, żeby to małe było. Jestem zadowolona tak jak mała. Interesuje ją to i potrafi skraść trochę czasu Karuzela nie ma dodatkowych bajerów typu projektor. Nie można również regulować głośności melodyjek ale są dwa tryby z melodyjką lub nie. Sama wyłącza się po 15 minutach.---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
Raczej ją nic nie bolało, bo to był inny rodzaj płaczu i chwilowo jakąś grzechotką dało się odwrócić jej uwagę. Może nadmiar spacerów, bo z 6 godzin w sumie wyszło ![]() U mnie tatuś zazwyczaj zajmuje się małą wieczorem i już dawno miał okazję poznać ją z tej najgorszej strony. Stwierdził, że przy opiece nad dzieckiem trzeba się wymieniać, bo jedna osoba może się psychicznie zajechać I tak też się wymieniamy. Szczerze to nie wyobrażam sobie siebie jako samotnej matki. Chyba na klamce bym się powiesiła :P---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Zazdroszczę tych przygotować do chrzcin, a konkretnie tego polowania na sukienki. Jak dla mnie to jest najprzyjemniejsza część zakupów
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-05 o 04:04 |
||
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie ochraniacze do łóżeczka? Ja nie kupowałam ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Mała mi się w nocy strasznie wierci, aż w końcu ląduje przy szczebelkach i się uderza co powoduje płacz i wybudzanie się...
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dwa: jeden na pół łóżeczka, drugi na całe...narazie jest trochę zgiete, bo w upały strasznie duszno się robiło...baldachim też póki co od początku związany....
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie polowanie na kiecke to koszmar
chrzcin nie planujemy szybko ale idziemy na rocznicę ślubu wujostwa, msza plus obiad w restauracji więc muszę coś kupić. A to wszystko w sobotę ;(
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy jakbym ja położyła spać o 4. 00 to też by wstała o 4.30? Czy moje dziecko ma wbudowany zegar z kukułką?
![]() KARUZELA http://forbabies.pl/mobile/tiny-love...karuzela-pilot nienawidzę tych melodyjek, do tego są koszmarnie głośne, mała tez jej nie lubi MATA http://minilo.com.pl/pl/p/Mata-eduka...y-Day/23103696 Super, Nina się lubi bawić
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-05 o 05:06 |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Ohh co 1,5 godz szamanko. Padam i głowa boli. I tak ciągle w nocy.Zaczne podawać jej kiełbase
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-05 o 05:57 |
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Otoz to!!! Tez sobie nie wyobrazam bycia samotna marka. U nas wyjatkowo karmienia co 2h. No padam... Co sie dzieje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Ja jeszcze mam wrażenie, że uczę się nabierać dystansu do pewnych spraw i z racji ograniczeń czasowych olewac te mniej ważne. No i za bardzo się nie rozdrabniac

TEN dzień: 09.08.2014