Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-05, 10:00   #2431
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja nie mam maszyny i talentu
Ale zazdroszcze, bo takie samoróbki sprawiają najwięcej radości do tego chyba wychodzi to taniej ;-)
taniej bo cały komplet pościeli to koszt ok 65-70 zł
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:02   #2432
basiczek24
Wtajemniczenie

Listopadowa, Tak mialam, 6 lat temu. Bylam usypiana wlasnie (moze teraz robia bez usypiania tylko daja jakis srodek miejscowy) i tak jak piszesz to krotki zabieg. I pamietam ze cala bizu musialam zdjac. Wypisana zostalam tego samego dnia z wielgachna podpaska na majtkach i z L4 na 5 dni. Wyniki chyba do 3 tygodni mialam.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:13   #2433
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Te zwykłe.
To fakt, są beznadziejne.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:38   #2434
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Za około dwa tygodnie będę mieć połówkowe

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
A co to za psiunko takie duże?
Golden retriever, ale już go z nami nie ma

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Hejka Wstawiam fotki kocyka i podusi które zrobiłam dla Zosiulki Wrzucam Wam też nowe zdobycze ubraniowe, bluzeczka z wielorybem jest chyba bardziej dla chłopca - kupiłam ją dla chrześniaka, reszta to symk,peppco i h&M
Śliczności

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam

A więc, jesteśmy po połówkowym i nie ma najmniejszych wątpliwości, że mamy zdrowego CHŁOPCZYKA Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, bezwstydny jak ojciec

Wszystko pomierzone, posprawdzane, paluszki policzone, nawet zęby w dziąsłach oglądaliśmy
Waży niecałe 200g, a stopa długa na całe 2,79cm
Lila poszła z nami, podejście lekarza mnie miło zaskoczyło Dał jej krzesło, żeby siedziała obok niego i wszystko pokazywał, na koniec dostała swoje zdjęcie braciszka, na wielkiej kartce papieru, matko jaka była dumna
Zwłaszcza jak powiedział, że braciszek do niej podobny

Rozmawialiśmy już wstępnie o porodzie no i moja nadzieja prysła, będzie mnie mimo wszystko namawiał na CC. Skoro przy córce były takie problemy to on by nie chciał ryzykować zdrowia dziecka tym samym, ale to będziemy po 30tc rozmawiać

Hemoglobina ponad 13, więc tutaj też wszystko ok. Na stawianie się brzucha mam uważać i obserwować bo to jeszcze czas na "normalne" twardnienia.
Pobrali krew na AFP, więc tu się bede trochę stresować jakie będą wyniki.

Jak na razie mamy być ze wszystkiego szczęśliwi bo Edek zdrowo rośnie
Aaaaa gratki super potraktował Lilę

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. w końcu mam chwilę aby nadrobić

nie wiem jak psiak od Patrycjizuzannny, ale ja mam labradora i waży 38 kg. misiaczek <3

chyba też bym chciała sobie kupić takie tampony sportowe by móc chodzić na basen, ale właśnie sobie je oglądałam i nie do końca wiedziałabym jak ich używać

co do jazdy samochodem- to ja się znowu lepiej czuję za kierownicą niż gdy jadę jako pasażer. za kierownicą muszę być skupiona, a będąc pasażerem przeszkadzają i drażnią mnie wszystkie hamowania, uskoki, progi zwalniające.
Labki koleżnka na swojego mówi żebrador, tak wymusza jedzenie. Mój goldek też robił maślane oczy do talerzy

Nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak tampony sportowe

Też wolę być kierowcą, jednak ostatnio się wystraszyłam. Jechałam główną i widziałam jak na podporządkowanej podjeżdża do linii stopu jakiś koleś, rozgląda się i nagle wyjeżdża prosto pod moje rozpędzone auto no to trąbię, bo nie wyhamuję, a ten idiota wjechał w poprzek na mój pas i wtedy stanął całe szczęście sąsiedni pas miałam wolny i dałam radę zjechać. Jakoś strasznie się nie podenerwowałam, ale brzuch zesztywniał mi na kamień w momencie

Cytat:
A no i zapomniałam napisać. 20tc i 4,5kg na plus
Dobrze przecie, ściągaj tę torbę

Cytat:
Hey

Udało mi sie ze skierowaniem na ten piątek już zarejestrowac na tę kolposkopię : jupi:
Super to teraz trzymamy kciuki za wyniki
Stary 2016-07-05, 10:41   #2435
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Śliczności
Teraz w symku jeszcze większe promocje
Stary 2016-07-05, 10:42   #2436
bluesberry
Zakorzenienie

LISTOPADOWA super !
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:44   #2437
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuuurde no, ja bym kupiła coś dla mojej córeczki, tylko nie mamy jeszcze stuprocentowej pewności do tego, że nie schowała siusiaka.
Stary 2016-07-05, 10:53   #2438
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuuurde no, ja bym kupiła coś dla mojej córeczki, tylko nie mamy jeszcze stuprocentowej pewności do tego, że nie schowała siusiaka.

no u mnie to samo chyba się skusze i zamowie spodenki dresowe z hm, jest tylko r50 ale w hm to i tak na spore wypadają...
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:54   #2439
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
taniej bo cały komplet pościeli to koszt ok 65-70 zł
to jeszcze lepiej ;-)

Widzialam chyba kiedyś na allegro ze są oferty ze ktoś uszyje takie cuś ;-)
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:54   #2440
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Golden retriever, ale już go z nami nie ma

Śliczności

Też wolę być kierowcą, jednak ostatnio się wystraszyłam. Jechałam główną i widziałam jak na podporządkowanej podjeżdża do linii stopu jakiś koleś, rozgląda się i nagle wyjeżdża prosto pod moje rozpędzone auto no to trąbię, bo nie wyhamuję, a ten idiota wjechał w poprzek na mój pas i wtedy stanął całe szczęście sąsiedni pas miałam wolny i dałam radę zjechać. Jakoś strasznie się nie podenerwowałam, ale brzuch zesztywniał mi na kamień w momencie
kochane piesunie

Ja to na takich stopowców bardzo uważam, bo tutaj w It niestety co drugi pod koła wyjeżdża, więc już zawczasu zwalniam. Najlepsze, że debile na ostatni moment czekają A o kierunkach czy innych takich wymysłach, to w ogóle można tu zapomnieć Jedzie jedzie, hamuje na środku drogi i okazuje się, że skręca bałwan jeden z drugim

Dobrze, że się u Ciebie na stresie skończyło
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:56   #2441
bluesberry
Zakorzenienie

MIETOWKA mozesz nas przemalowac na niebiesko
Stary 2016-07-05, 10:56   #2442
Cherry_24
Wtajemniczenie

patrycjazuzanna A no to chyba musisz jeszcze poczekać

Wiecie co jest mi tak bardzo przykro w sobotę przyjadą teściowie, chciałam zaprosić i moich rodziców na kolację i dzwonię do mamy z zaproszeniem no i co słyszę ? Ona to chętnie ale ojciec to nie przyjdzie bo mamy w domu kota i do póki go mamy to on się u nas nie zjawi....wiecie co to już jest nie do zniesienia. Z jednej strony to jest tak absurdalne, że aż śmieszne i żałosne a z drugiej jest mi cholernie przykro
Stary 2016-07-05, 10:58   #2443
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
dziewczyny co rozumiecie pod pojęciem że brzuch się stawia?
bo może też to mam tylko nie wiem że to o to chodzi

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

chodzi już do szkoły rodzenia?
jak wyglądają te ćwiczenia?

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

ale mogłabyś opisać te ćwiczenia?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Zielinka trzymaj się pewnie że rozumiemy i czekamy na Twój powrót
Tak, chodzę już.
Są to ćwiczenia na piłce i na macie.
Ciężko jest mi je opisać.
Jeżeli chodzi o rozciąganie krocza, to ogólnie wszystkie ćwiczenia polegają na rozłożeniu nóg

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

Taa zaszkodzić może wszystko ale są rzeczy, które zaszkodzić mogą bardziej. Z tego co wiem, to jej ćwiczenia do lekkich nie należą i nie są wskazane w ciąży, ale jak kto woli.

A na jaką się uparł?
My to nawet sami szukamy farb w sensie firmy, bo sami malujemy. Kolory wiem jakie bym chciała i tyle. Przy dziecku dobrze, jakby to były zmywalne farby...

A do smażenia lepsze rafinowane oleje

Szkoda, że wysuszają. Lipa.

Zależy jak masz w domu, ale ja tak właśnie chcę ubierać. Z krótkim to tylko u teściów bo przesadzają z paleniem przy dzieciach i można się udusić...

Ja jutro robię badania ale od ostatnich nie brałam żelaza jeszcze, więc lipa...

Dokładnie, ale śpiochy nie zawsze mają rozpięcie w kroku

A jaki to ten koktajl, bo zapomniałam?

Super!
Dziewczyny jeszcze za wcześnie na masaże, nie róbcie ich teraz!!! Jeszcze sobie wywołacie skurcze i zaszkodzicie... Póki co same ćwiczenia.

A co ze skurczami macicy? Przygotowuje się macica do porodu i chwilami może się napinać. Tylko na krótko i bez bólu.

Pregna Plus, a jakie dodatkowe?

Przykro mi... Wróć kiedy tylko zechcesz!!!

Ja póki co dochodzę do wagi sprzed ciąży i dojść nie mogę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Tak samo mi gin tłumaczył.
To normalne i prawidłowe zachowanie macicy, która już ćwiczy przed porodem.
Być może, źle to nazywam, że się brzuch stawia i dziewczyny o czymś innym piszą, co jest już groźne, natomiast u mnie to jest zwykły bezbolesny i bardzo króciutki skurcz, którym lekarz nie kazał się przejmować, tym bardziej przy długiej i prawidłowej szyjce

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!

ja robie wszystko prywatnie

aha, to dzis sobie kupie. a pisalas ze Zelazek trudno sie polykalo. znaczy sie tablety mialy pol kilo i metr srednicy czy jak? bo ja mam mega problemy z polykaniem tableteczek, nawet tych mikro wiec wole wiedziec zeby sie na jakas mine nie wpasowac

ze mna na sali lezala dziewczyna ktora po porodzie miala strasznie nieskie wyniki i tez jej wlasnie chcieli robic transfuzje. ale sie nie zgodzila, i wypisala sie na wlasne zadanie

Duuuzo sily zycze!!! i oczywiscie poczekamy na Ciebie!
Żelazek ma takie kapsułki, które w środku mają takie kuleczki i one podczas przełykania tak nieprzyjemne latają. Ja kilka razy ją zwróciłam dlatego zamieniłam na inne żelazo.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:58   #2444
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Listopadowa, Tak mialam, 6 lat temu. Bylam usypiana wlasnie (moze teraz robia bez usypiania tylko daja jakis srodek miejscowy) i tak jak piszesz to krotki zabieg. I pamietam ze cala bizu musialam zdjac. Wypisana zostalam tego samego dnia z wielgachna podpaska na majtkach i z L4 na 5 dni. Wyniki chyba do 3 tygodni mialam.
O kurde....znieczuleniemiej scowe, to może boleć ? Myslalam ze to jak zwykle badanie na samolocie tylko dokladniej pobierają nabłonek. Już sie boje Moj gin tlumaczyl mi ze na duzym monitorze maja podgląd i bardzo dokladnie pobierają materiał. no i ze moge lekko krwawić po tym. ciekawe czy wczesniej zrobi mi jakies usg, czy ciaza ma jakiś wplyw na takie badanie. Tam gdzie jade lekarz ma prywatny gabinet ale tez robi na nfz.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:58   #2445
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
to jeszcze lepiej ;-)

Widzialam chyba kiedyś na allegro ze są oferty ze ktoś uszyje takie cuś ;-)
są dziewczyny co szyją takie rzeczy i pewnie całkiem dobrze na tym wychodzą
Stary 2016-07-05, 10:58   #2446
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam

A więc, jesteśmy po połówkowym i nie ma najmniejszych wątpliwości, że mamy zdrowego CHŁOPCZYKA Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, bezwstydny jak ojciec

Wszystko pomierzone, posprawdzane, paluszki policzone, nawet zęby w dziąsłach oglądaliśmy
Lila poszła z nami, podejście lekarza mnie miło zaskoczyło Dał jej krzesło, żeby siedziała obok niego i wszystko pokazywał, na koniec dostała swoje zdjęcie braciszka, na wielkiej kartce papieru, matko jaka była dumna

Rozmawialiśmy już wstępnie o porodzie no i moja nadzieja prysła, będzie mnie mimo wszystko namawiał na CC. Skoro przy córce były takie problemy to on by nie chciał ryzykować zdrowia dziecka tym samym, ale to będziemy po 30tc rozmawiać

Hemoglobina ponad 13, więc tutaj też wszystko ok. Na stawianie się brzucha mam uważać i obserwować bo to jeszcze czas na "normalne" twardnienia.

Aleee Kruszynka Ci się szykuję
Aż sama jestem ciekawa ile mój będzie miał teraz za tydzień na prenatalnych skoro ostatnio miał prawie 300g
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:05   #2447
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
a jak wy liczycie wagę ile przybrałyście? od wagi wyjściowej z przed ciąży czy od najniższej w trakcie ciąży
MajWija kiedy pisała że jej gin mówi że kg które się przybrało liczy się od najniższej z ciąży jak np. się trochę schudło
ja liczę od najniższej przed ciążą bo w ciązy nie schudłam

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Taa zaszkodzić może wszystko ale są rzeczy, które zaszkodzić mogą bardziej. Z tego co wiem, to jej ćwiczenia do lekkich nie należą i nie są wskazane w ciąży, ale jak kto woli.
Jak to mówią punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:09   #2448
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co jest mi tak bardzo przykro w sobotę przyjadą teściowie, chciałam zaprosić i moich rodziców na kolację i dzwonię do mamy z zaproszeniem no i co słyszę ? Ona to chętnie ale ojciec to nie przyjdzie bo mamy w domu kota i do póki go mamy to on się u nas nie zjawi....wiecie co to już jest nie do zniesienia. Z jednej strony to jest tak absurdalne, że aż śmieszne i żałosne a z drugiej jest mi cholernie przykro
przykro A może dla świetego spokoju dacie radę na te pół dnia komuś podrzucić kocie dziecko?
Stary 2016-07-05, 11:10   #2449
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:10   #2450
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:

Co za ojciec To niech mama sama przyjedzie.
Cytat:
O kurde....znieczuleniemiej scowe, to może boleć ? Myslalam ze to jak zwykle badanie na samolocie tylko dokladniej pobierają nabłonek. Już sie boje Moj gin tlumaczyl mi ze na duzym monitorze maja podgląd i bardzo dokladnie pobierają materiał. no i ze moge lekko krwawić po tym. ciekawe czy wczesniej zrobi mi jakies usg, czy ciaza ma jakiś wplyw na takie badanie. Tam gdzie jade lekarz ma prywatny gabinet ale tez robi na nfz.
Nie martw się, to nie jest tak straszne jak napisałam czy jak to wygląda z boku. Najważniejsze jest Twoje zdrowie i może Ty nie bedziesz musiała mieć żadnego środka przeciwbólowego. Powodzenia

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:12   #2451
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogole to bije sie z myslami czy oddac mocz do badania u nas w wsiunskiej przychodni czy jednak jechac do miasta prosto do labo. i tu i tu robilabym platne badanie bo nie amm skierowania wiec tylko roznica w paliwie. ale chyba przejade sie do city. u nas babka z labo (tego samego do ktorego bym jechala) odbiera mocz po 11tej, zanim go dowiezie bedzie 12, zanim go zbadaja to i 13 wiec czas leci... nie wiem czy wyniki beda jutro czy w czwartek wiec ewentualny posiew zrobilabym dopiero w piatek. a przy bakteriach to jednak kazdy dzien chyba na wage zlota, co?
a jak zawioze prosto do labo to wyniki bede miec dzis kolo poludnia.
jeśli dobrze kojarzę to cos miałaś ostatnio złe wyniki moczu a jak pokreciłam to przepraszam
ale w takiej sytuacji ja bym pojechała do miasta , choć raz tam zrobić dla porównania

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-05, 11:13   #2452
paulinika
Zakorzenienie

Dobry!! W końcu po 8 dniach ciągłych po 12h mąż ma wolne w końcu się nim naciesze. Wczoraj sie najadlam pół kilo bobu i zdychalam pół nocy do tego mąż w snie jak mi walnal łokciem w oko to dzisiaj mam siniaka pod okiem ale i tak go kocham
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:13   #2453
bluesberry
Zakorzenienie

MAJWIJA gin powiedział ze na następnej wizycie tj 24tc powinien mieć już ok 500g

CHERRY a co ma kot do tego? Alergik czy jak?
Stary 2016-07-05, 11:15   #2454
paulinika
Zakorzenienie

Bluesberry gratuluję wizyty!!
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:18   #2455
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
przykro A może dla świetego spokoju dacie radę na te pół dnia komuś podrzucić kocie dziecko?
ale to nie chodzi o to, że jej ma nie być na chwilę tylko nigdy....
Jak tż sis jest u nas to my kotkę podrzucamy do kolegi bo ona ma alergię i my to rozumiemy, nie jestem chora psychicznie i nie będę kogoś męczyła. Mój ojciec jej nie lubi, i koniec a ja mam wybierać albo ojciec albo kot - no czy wy to słyszycie, przecież to absurd.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
MAJWIJA gin powiedział ze na następnej wizycie tj 24tc powinien mieć już ok 500g

CHERRY a co ma kot do tego? Alergik czy jak?
nie, nie lubi jej i tyle. Kot to dla niego zło....jakby miał alergię to ja jestem w stanie zroumieć, ale to jest jego widzimisię....

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Co za ojciec To niech mama sama przyjedzie.

Nie martw się, to nie jest tak straszne jak napisałam czy jak to wygląda z boku. Najważniejsze jest Twoje zdrowie i może Ty nie bedziesz musiała mieć żadnego środka przeciwbólowego. Powodzenia
Tylko mi głupio przed tż rodzicami jest..
Stary 2016-07-05, 11:18   #2456
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam

Gratulacje

To będzie u was parka

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-05, 11:21   #2457
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to nie chodzi o to, że jej ma nie być na chwilę tylko nigdy....
Jak tż sis jest u nas to my kotkę podrzucamy do kolegi bo ona ma alergię i my to rozumiemy, nie jestem chora psychicznie i nie będę kogoś męczyła. Mój ojciec jej nie lubi, i koniec a ja mam wybierać albo ojciec albo kot - no czy wy to słyszycie, przecież to absurd.
No to nie mam więcej pytań
Stary 2016-07-05, 11:27   #2458
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
No to nie mam więcej pytań
No właśnie....czuję się jak gówniara której rodzice coś karzą a ja albo się zgodzę albo szlaban..no totalny absurd ale jest mi bardzo, bradzo przykro...i najgorsze jest to, że ja wiem, że on mi nie ustąpi...od naszego ślubu był u nas może ze 3 razy- mieszkamy 5 km od siebie....paranoja ale ja nie mam zamiaru odpuszczać...trudno...
Stary 2016-07-05, 11:33   #2459
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Hey

Udało mi sie ze skierowaniem na ten piątek już zarejestrowac na tę kolposkopię : jupi:
to super

Nadrobiłam
Dzień dobry
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:33   #2460
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Imparat

Witam się z rana, obudziła nas jakąś wstretna natretna mucha. Jeszcze trochę i będę się zbierać na badania bo jutro wizyta u gin
Co to imparat??

Cytat:
hejka!

ze mna na sali lezala dziewczyna ktora po porodzie miala strasznie nieskie wyniki i tez jej wlasnie chcieli robic transfuzje. ale sie nie zgodzila, i wypisala sie na wlasne zadanie

Duuuzo sily zycze!!! i oczywiscie poczekamy na Ciebie!
Ja po porodzie miałam beznadziejne wyniki, straciłam sporo krwi. Ale na szczęście obeszło się bez przetaczania, wyniki się poprawiły lekko i puścili mnie do domu.

Cytat:

Chyba nie wszystko trzeba używać, żeby na pierwszy rzut oka wydało się nie za bardzo ?

Najlepszego!

Właśnie jako pasażer to jeszcze pół biedy bo można się swobodnie ułożyć, ale jako kierowca zaczynam odczuwać dyskomfort
W pierwszej ciąży nie kierowałam samochodem więc nie mam porównania. Zaczynam się zastanawiać nad adapterem :/
Ale z drugiej str ja jeżdżę odcinki po 1km do przedszkola i z powrotem

Gin na ból bioder i pleców kazał mi wybrać się na basen. No to mówię, że na ostatniej wizycie mi zabronił basenu ze względu na infekcje. Kazał mi kupić sobie takie specjalne tampony dla sportowców i śmigać na basen

Jakieś takie kształtem są bez formy, i ta wata w środku pod palcami się zbija a co dopiero jak będzie mokra :/
Myślałam, że te malutkie rozmiary są jeszcze w miarę, bo to, że 3. 4. itd były beznadziejne to wiem z testowania
Ale tak jak już gdzieś, komuś odp to tylko moje zdanie

Nigdy nie oddawałam moczu rano. Wczoraj też po 17 dopiero
Może nie wszystko, ale jakoś tak pieluchy mi się wydawało, że trzeba najpierw użyć
Ale wielkiego doświadczenia nie mam w temacie, bo u mnie w rodzinie się kupuje tylko Pampersa i już. Ja jestem jedyna, która "cuduje" i ma Dadę kupioną na początek. Ale nie otwierałam jej nawet, nie wiem jaka jest. Aby młodego nie uczuliła i żeby chłonne były to będzie git.

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam

Super, gratuluję!!!
I podejście lekarza cudowne! Też bym chciała chodzić ze starszym rodzeństwem. Ale moja szwagierka np nie chce swojej 2-latki zabrać, z lekka mnie to dziwi ale nie moja sprawa.
Z porodem rozumiem, też mam obawy że skończę cc.

Cytat:
Jak to jeszcze większe, od kiedy?

Cytat:

Ja jak nie muszę to nie spotykam się z rodziną, która ma psy. Moja kuzynka ma i nie rozumie, że ktoś nie lubi czy się boi, skoro mam całą wizytę się zastanawiać kiedy mi wskoczy na kolana zamiast się wyluzować, to bez sensu mi tam chodzić. Niestety przyjeżdżają do moich rodziców z psem na Boże Narodzenie i wtedy wszyscy jesteśmy mega zmęczeni ich obecnością.
Jakbyś np schowała kota na ten czas (zaniosła komuś, albo do drugiego pokoju, albo pilnowała żeby nie podchodził kot do ojca) a ojciec i tak by nie chciał przyjść to to już by było dla mnie dziwne.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości