CV wysłane w ciemno - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-20, 08:54   #31
Michalina83
Zakorzenienie

Dot.: CV wysłane w ciemno

Ja tak dostałam ostatnią pracę i też miałam odzew po takim wysyłaniu.

Pisałam różnie w zależności od tego czym się firma zajmowała i co ja w danej chwili robiłam. Jak miałam w tej dziedzinie jakieś doświadczenie to krótko pisałam o tym doświadczeniu w jednym zdaniu.

Obecnie poszukuję pracy/Obecnie chce zmienić pracę. Mam doświadczenie w pracy z programami ... / Do tej pory zajmowałam się .... . W załączniku przesyłam CV
Jeśli będą państwo szukać pracownika z moimi kwalifikacjami to proszę o kontakt.

Pozdrawiam
imię nazwisko .

196/150/2022262/200/2021371/366/2020 288/100/2019; 250/100/2018; 368/100/2017; 210/100/2016; 143 /100/ 2015
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-08, 18:26   #32
evikus
Raczkowanie

Ja nie wysyłałam CV w ciemno ale chodziłam osobiście do firm głownie do dyrektorów. Nie polecam zostawiania CV w kadrach
evikus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 12:38   #33
Cioccolatina
Raczkowanie

Co napisać w mailu z CV bez ogłoszenia

Hej Dziewczyny. Mam takie pytanie. Obecnie szukam pracy i chciałam wysłać kilka aplikacji do firm, które nie ogłaszają naboru. Wiedzie na zasadzie "a nuż może się uda". Chciałabym wiedzieć co w takiej sytuacji napisać w treści maila, skoro nie odpowiadam na żadne ogłoszenie, tylko tak z sama z siebie wysyłam aplikację?
Cioccolatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 18:11   #34
allicya
Przyczajenie

Najlepiej napisać, że chciałabyś pracować w ich firmie, dlaczego i załączyć cv. Może akurat planują jakąś rekrutację i się załapiesz
allicya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 13:39   #35
zbychun22
Przyczajenie

Najlepiej zanieść do firmy zarówno list motywacyjny jak i CV. Potem zostaje już tylko czekać na jakiś telefon.
zbychun22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 15:45   #36
Mary685
Raczkowanie

Lepiej iść osobiście a nie wysyłać, moim zdaniem takie cv przyniesione osobiście spotka się z większym zainteresowaniem ze strony potencjalnego pracodawcy
Mary685 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-15, 18:19   #37
Izma56O
Raczkowanie

uważam, że osobiste roznoszenie to bardzo dobry sposób. Sama tak kiedyś znalazłam prace. Czasem te ogłoszenia internetowe sa tak dla picu wstawiane.
Izma56O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 13:17   #38
Clarise_Pn
Przyczajenie

Wysyłanie CV w ciemno ma zazwyczaj największy sens w przypadku większych firm i korporacji, ponieważ tam są największe zmiany kadrowe i ciągle odbywają rekrutacje na różne stanowiska. Jeśli bardzo zależy nam na pracy w jakiejś firmie, warto wysłać CV nawet ciemno pisząc, dlaczego chcemy się tam zatrudnić (np. podoba się nam kultura organizacji firmy, mamy doświadczenie, które może wpłynąć na rozwój przedsiębiorstwa)
Pracodawcy nastawieni na rozwój coraz częściej zwracają uwagę na Employer Branding i takie maile na pewno potraktują poważnie, ponieważ są one miarą ich działań.

Czym zajmuję się na co dzień? >> http://hrownia.pl/
Clarise_Pn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-24, 13:04   #39
gosiulag2
Przyczajenie

Witam Was,

pytanie kieruję zarówno do osób poszukujących pracy jak i tych pracujących w kadrach/sekretariatach, którzy mają styczność z odbieraniem CV na stanowiska na które nie ma aktualnie oferty pracy

Jak to wygląda w Waszym odczuciu i co według Was przynosi lepsze efekty - wysyłanie CV to takich firm drogą mailową czy też osobiste roznoszenie do działu kadr/sekretariatu? Od niedawna nie pracuję (w ostatniej pracy zostałam polecona przez znajomą i zaproszona na rozmowę) , zabieram się za szukanie pracy i szukam efektywnych rozwiązań, chociaż zdaję sobię sprawę z tego, że na to nie ma reguły. Na stronach firm w których chciałabym pracować szukają pracowników na inne stanowiska niż te którymi jestem zainteresowana podając przy tym adres mailowy bezpośrednio do kadr/sekretariatu, zastanawiam się co pracownicy robią z CV które nie są odpowiedzią na wystawione przez nich ogłoszenie.

Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź
gosiulag2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-25, 20:37   #40
MissCath
Zakorzenienie

Moim zdaniem sporo zależy od firmy. Jeśli któraś ma wpisane, że "aktualnie nie rekrutujemy, ale prosimy zostawić CV", to można to zrobić. Może akurat się odezwą, jak ktoś będzie pasował na dane stanowisko? Jeśli zaś firma nic o tym nie wspomina, to moim zdaniem lepiej sobie darować. U siebie w firmie miałam kilka takich przypadków, że przychodzili ludzie lub wysyłali maile, że szukają pracy. Stawia to w dość niezręcznej sytuacji, bo i co miałabym powiedzieć, odpisać? Jedynie oklepaną formułkę, że na razie nikogo nie szukamy.
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 12:52   #41
olka922
Raczkowanie

Ja mam pytania odnośnie CV, ale nie wysłanego w ciemno, tylko ogólnie:
Jeśli jestem na ostatnim roku studiów to jak w rubryce "wykształcenie" ując to, że jeszcze nie mam tytułu magistra, tylko jestem w trakcie studiów?
Czy w wykształceniu wpisywać też technikum? Po technikum uzyskałam tytuł technika ekonomisty. Studia są również ekonomiczne.
Czy w CV obowiązkowo trzeba umieścić zdjęcie? Jeśli tak, to jakie ono ma być? Najlepiej takie jak u fotografa?
olka922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 16:24   #42
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez olka922 Pokaż wiadomość
Ja mam pytania odnośnie CV, ale nie wysłanego w ciemno, tylko ogólnie:
Jeśli jestem na ostatnim roku studiów to jak w rubryce "wykształcenie" ując to, że jeszcze nie mam tytułu magistra, tylko jestem w trakcie studiów?
Czy w wykształceniu wpisywać też technikum? Po technikum uzyskałam tytuł technika ekonomisty. Studia są również ekonomiczne.
Czy w CV obowiązkowo trzeba umieścić zdjęcie? Jeśli tak, to jakie ono ma być? Najlepiej takie jak u fotografa?
1. Napisz w dacie przy studiach mm.rrrr - obecnie - będzie wiadomo że jeszcze nie skończyłaś
2. Ja bym wpisała, warto żeby była informacja że masz tytuł technika
3. Nie trzeba umieszczać zdjęcia i jak dla mnie jest to passe - niczego nie wnosi do pracy biurowej Twój wygląd
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-02, 10:25   #43
olka922
Raczkowanie

Dot.: Jak się zachować ? (szukanie pracy bez ogłoszenia)

A jeśli pracę chciałabym podjąć dopiero za kilka miesięcy albo w niepełnym wymiarze to o to już pytać bezpośrednio potencjalnego pracodawcę? Bo chyba nie ujmuje się tego w CV
Stary 2017-03-03, 18:52   #44
ankieta01
Przyczajenie

Cytat:
Wpisz np. 2015 - obecnie. Każdy wie, ile trwają studia magisterskie i kiedy kończy się rok akademicki.

Cytat:
Tak, warto wpisać taką informację. W przypadku LO można to pominąć, ale technikum bym wpisała.

Cytat:
Obowiązku nie ma, umieszczasz, jeżeli tego chcesz.
Jeżeli zamieszczasz zdjęcie, to koniecznie formalne, np. do dowodu albo legitymacyjne.
ankieta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-06, 20:35   #45
olka922
Raczkowanie

A jeśli pracę chciałabym podjąć dopiero za kilka miesięcy albo w niepełnym wymiarze to o to już pytać bezpośrednio potencjalnego pracodawcę? Bo chyba nie ujmuje się tego w CV
Stary 2017-03-10, 14:13   #46
Bogusia_86
Raczkowanie

To dobry sposób takie osobiste roznoszenie cv. Też kiedyś dzieki temu dostałam prace.
Bogusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-27, 16:08   #47
olka922
Raczkowanie

Jeśli bronić się będę dopiero we wrześniu/październiku to jak wtedy wpisać studia magisterskie w CV? Bo jako tako one jeszcze nie będą ukończone całkowicie.

Czy w CV można pominąć "Zainteresowania" jeśli nie ma się jakichś konkretnych?

Czy w CV należy umieścić klauzulę o przetwarzaniu danych?
Stary 2017-04-27, 16:52   #48
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-05, 02:43   #49
Kadaw
Raczkowanie

Szukanie nowej pracy bez ogłoszenia

Witam aktualnie pracuje w pewnej firmie. Bardzo dobrze sobie radzę itd. Jednak czuję, że to nie to. Nie wyobrażam sobie tutaj pracować cały czas. Mam na oku pewną pracę w której wiem, że bym spełniała się zawodowo. Tylko problem jest taki, że nie szukają nowego pracownika. Czy warto samej z siebie nawiązać kontakt i złożyć CV? Czy jednak sobie odpuścić i jeżeli pojawi się ogłoszenie wtedy kandydować?
Kadaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 10:57   #50
Timon i Pumba
hakuna matata

Dot.: Szukanie nowej pracy bez ogłoszenia

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 21:13
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-07, 14:58   #51
Kadaw
Raczkowanie

Tak kojarzę. Bardzo ale to bardzo rzadko.
Kadaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-07, 17:25   #52
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Wyślij, co Ci szkodzi.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-11, 12:43   #53
megamag
BAN stały

Gdybym czekała, aż ktoś wystawi ogłoszenie, nie miałabym chyba żadnej ze swoich prac.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-11, 19:08   #54
magi18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kadaw Pokaż wiadomość
Witam aktualnie pracuje w pewnej firmie. Bardzo dobrze sobie radzę itd. Jednak czuję, że to nie to. Nie wyobrażam sobie tutaj pracować cały czas. Mam na oku pewną pracę w której wiem, że bym spełniała się zawodowo. Tylko problem jest taki, że nie szukają nowego pracownika. Czy warto samej z siebie nawiązać kontakt i złożyć CV? Czy jednak sobie odpuścić i jeżeli pojawi się ogłoszenie wtedy kandydować?
Wyślij, bo nic przy tym nie tracisz, a możesz coś zyskać.

Wyzwanie zwane życiem ---> "Milion cudownych listów"
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-12, 13:50   #55
darkoutside
Przyczajenie

Ja też często wysyłam nawet jeśli nie ma ogłoszenia i w sumie parę razy odzew był.
Na pewno nie zaszkodzi
darkoutside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-15, 13:29   #56
Mlecznabulka
Raczkowanie

Ja po prostu mowie, że ja w sprawie oferty pracy na stanowisko XY i chcialabym zostawic CV.
Mlecznabulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-15, 14:06   #57
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlecznabulka Pokaż wiadomość
Ja po prostu mowie, że ja w sprawie oferty pracy na stanowisko XY i chcialabym zostawic CV.
Tylko, jak sam temat wskazuje- nie ma oferty pracy, bo nie ma rekrutacji.

Btw. polecam czytać wątki, a nie pisać w każdym bezsensownie, aby tylko coś napisać i zareklamować
Stary 2019-04-18, 13:33   #58
Shady_Lady
Raczkowanie

U mnie bylo tak, że po prostu stawilam sie osobiscie, mowilam ze chcialabym zostawic swoje cv do rozpatrzenia, dziekowalam za odebranie i wychodzilam :P
Shady_Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości