![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() tez mam podejscie, ze bede kupowala na biezaco co zbraknie. bo teraz ciezko mi powiedziec co tak naprawde lubie i co pasuje ![]() nawet tak specjalnie nie liczyłam co czego mam, tyle co w dwie srednie szuflady sie te ubranka mieszcza. TZ juz teraz uwaza ze za duzo, to ja nie wiem czego on oczekuje ![]() ze jak on, dwie koszulki na zmiane , dwie koszule, i jedne jeansy? heh on nie lubi baaaardzo marnowac kasy na ciuchy, moze nosic jedna koszulke pare dobrych lat. Niektóre maja po 10 lat jak nie dluzej ![]() ![]() Dobrze, ze mam wlasna kase bo przynajmniej nie widzi moich zakupów :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Tinkerbell ja może nie aż tak szybko się przywiązuję, ale jak już się przywiążę to się przywiążę.... . Ja to mam chyba serce na dłoni i szczera jestem i zakładam, że inni mają tak samo a niestety zdarzają się fałszywe osoby...
![]() Superhuman ja też bym się wkurzyła na taki tekst a odp. 'nie wiem' to żadna odpowiedź ![]() Idę chyba poczytać bo pół dnia tu z Wami przesiedzę ![]()
#2463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale weź idź i kup mężczyźnie z mięśniami coś co nie jest spodniami rurki....
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tinkerr Moja bratowa zakładała córce śpiochy jak ta już raczkowała tak że one się odwijały i można było zęby stracić! Komicznie to wyglądało bo nóżki ruszały się w śpiochach a śpiochy nie nadążały za dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
TAANTEA - po jakim czasie od wysłania listu do job centre dostałaś odpowiedź w sprawie maternity pay? Ja czekam i czekam i zaczynam się martwić;/
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze pod pajace zaglądałam body, ale córka urodzona w marcu.
Ewentualnie body +spodenki, body + spioszki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio ja nic nie kupuje bo wiadomo, nic nie pasi, ale i w sklepach nic mi sie dla mnie nie podoba. Ostatnio zminimalizowałam moja szafe i sie bardzo ciesze. ![]() Przed ciaza przezucilam sie na normalne jeansy z wysokim stanem i T-shirt bez nadruków i chyba najlepiej sie tak czuje. Co do listu to chyba zeszło 4 tygodnie, wyslalam okolo 12.05, decyzje przyslali 06.06. Ja wyslalam pod adres do Wrexham Maternity Allowance. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-07-05 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra jakaś.. Cytat:
z twardnieniem to ja nie wiem..nie jestem zbyt aktywna,zeby umieć to ocenić.. napewno pod wieczór skóra jest mocniej napięta na brzuchu, a rano i w nocy luźna..a typowe twardnienie (jesli to to co do tej pory uznawałam za wypychanie się dziecka) pojawia się bez związku z porą dnia,ale raczej jak leżę niz jak chodzę.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
najważniejsze,że przepływy są ok i córeczka prawidłowo się rozwija.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore planuja rodzic na Polnej w Poznaniu, poza naszymi kosmetykami i ciuchami na wyjscie, to nie musimy nic brac, bo WSZYSTKO daje szpital, nawet te wielkie podpaski do nas i koszule, ale koszule sa ponoc straszne i niewygodne, wiec pewnie smialo tez mozna swoje. Ubranka do dziecka mozna zabrac, bo chlopiec bedzie czesto na rozowo :P, ale wiadomo, ze moga przepasc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||||||||
Zadomowienie
|
Byłam u diabetolog i wszystko spoko, mam być bardziej elastyczna jeśli chodzi o dopasowywanie sobie insuliny, nie bać się jej zwiększać i jeść, bo ważę mało, ale powiedziała, że ważne że dziecko w normie.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spina mi się różnie, przy wysiłku, przy nicnierobieniu też, nie ma reguły. ![]() Cytat:
![]() Mam podobne ilości ciuszków, jeszcze oprócz tego pojedyncze spodnie i bluzy dresowe i cieplejsze pajacyki, za to nie mam żadnego rampersa. :P A akcesoriów dodatkowych też mam mniej więcej tyle, tylko pieluch mniej (5 tetrowych, 8 muślinowych, ale to chyba uzupełnię po porodzie kiedy zobaczę jak się sprawy mają). ![]() Cytat:
![]() Na pewno jednak bezproblemowo urodzisz naturalnie, co tam, olać wzrok... ![]() Gadaniem o wadze się nie przejmuj, przyrost jest ok i to jest ważne. ![]() Cytat:
Torbę lepiej mieć niż nie mieć, jak się wszystko do niej już ma, to na co tu czekać. ;P Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() florence dobrze że wizyta u diabetolog udana ![]() a jak się zapatrujecie na te wszytskie maści/kremy? bo ja kupiłam Linomag - krem A+E, Linomag - maść i Bepanten baby extra i 2 słoiki oleju kokosowego i chcę kupić coś do kąpania - może ten biały jeleń ? i teraz nie wiem co do czego służy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasniecwyszla ode mnie kolezanka, ktora w zeszlym toku rodzila w tym szpitalu w ktorym ja bede rodzic i mowi, ze koszule do rodzenia daja, ciuszki dla Dzieciaczka tez swoje uzywaja, wiec tez bede minimalizowac moja torbe, bo bez sensu to tachac ![]()
![]() |
#2473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli koszule rzeczywiście daje szpital ale kilka rzeczy trzeba zabrać ![]() Słyszałyście że porodówka w szpitalu św rodziny jest po remoncie i jest to bardzo nowoczesny oddział? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kąpania narazie tylko woda, pozniej sie namysle co dalej bo mam jakies tam próbki to zuzyje. Jaki olej kokosowy kupiłas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
calkiem fajnie wygląda
![]() ja zwykle kupuje z vita coco, calkiem przyzwoity, ale poszukam czegos innego moze jak ten sie skonczy. Co pewnie troche potrwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Piorę naszą pościel. Przez chwilę zastanawiałam się czy nie wyprać jej w środku dla dzieci. Jest spora szansa ze kolejnym razem założę ją jak już Bobo będzie na świecie. Ale zrezygnowałam. Musiałabym wszystko poprać w dziecięcych płynach, łącznie z ubraniami gości. Ubranka dziecka i jego bielizna pościelowa to ok, ale z naszymi nie będę szaleć (poza moimi koszulami do szpitala).
Co do pielęgnacji to z doświadczenia i zajęć w szkole rodzenia: 1. oczka wystarczy przemywać tylko przegotowana wodą, niekoniecznie solą 2. do pępka octenisept, ale tylko jak coś się dzieje. wystarczy dobrze osuszać. I pani radziła małą butelkę. p.s. na opryszczkę się sprawdził 3. lepiej zapobiegać niż leczyć. Pośladki (i tylko pośladki, nie pachwiny) dobrze zasmarować czymś co stworzy barierę ochronną (linomag, bapenthenn, alantan). Sudocrem w razie problemów. 4. Jeśli nie ma problemów nie ma konieczności używania emolientów. Mam wrażenie, że moje dziecko jest coraz niżej. Brzuch jakby znów zmalał w okolicach żołądka (opadł??), za to trudno zrobić mi siku. Dziś znów pojawiają się te dziwne skurcze/bóle (??) w okolicach szyjki. Na dodatek moja lewa noga nadal jest większa od prawej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
Super :Oklaski: ;-)
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam na SR polozna mowiła, ze wyremontowali dwie albo trzy sale i mozna je zarezerwowac- płacąc ![]() A, i o Polnej mowila, ze jej jej pacjentka poszla i zazadala cc i odrazu jej zrobili. I podobno coraz czesciej na Polnej wlasnie robia cc na zadanie, jesli ktoras sie zastanawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Rezerwacja miejsc w szpitalu?? Jestem w szoku. A co jeśli zacznę rodzić a wszystkie sale będą zajęta a te po remoncie wolne ale zarezerwowane?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie też wszyscy sie zdziwili na sr, ale ona mowiła, ze to jest wlasnie rodzina- remont typowo dla kasy robiony, jesli sie zdecydujemy tam rodzic to nie mamy za bardzo liczyc na znieczulenie/przyspieszenie porodu, bo tam sie takich rzeczy nie robi i od zawsze tak tam bylo. Szczegolow nie znam co do tych sal, bo ona sama bardzo zorientowana nie byla, ale mowila, ze komfortowo jest. Dla mnie porazka placic za sale, jak nawet nie wiem kiedy urodze, to na kiedy rezerwowac? A i mowila, ze te pokoje to juz z polozna sie rezerwuje, tak jakby w pakiecie. Przychylnie wypowiadala sie tez o Lutyckiej, co mnie zaskoczylo i dziewczyny tez fajnie sie wypowiadaly, ze coraz wyzszy standart i opieka jest super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Raczkowanie
|
Sto lat, stoooo laaat, nieeeech zyje, zyjeee naaaaaaaaam!!!!!
Wszystkiego najlepszego, oczywiscie latwego porodu, zdrowia, bo bez tego ani rusz oraz wszystkiego, co na te chwile przyniosloby Ci radosc ![]() Zeby tylko po porodzie tez byla taka grzeczna ![]() Lub krzyz niesie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No, moim zdaniem przesadzasz ![]() Moja tesciowa bardzo lubila pierwsza, dlugoletnia milosc mojego tz. Zreszta wszyscy ja lubili, wiem, ze uwazali ich za fajna pare i do dzis mowia o niej w superlatywach. Nie mam z tym problemu. Skoro moj tz byl z nia tyle lat i na dzien dzisiejszy sa w stanie ze soba normalnie rozmawiac tzn., ze musiala byc w porzadku. Na fejsie nikt nie dziala, ale czasem przy okazji roznych rozmow zdarzylo sie wspomniec tesciowej czy szwagierce o M. Jesli lajkowalyby jej posty albo spotykaly z nia czasem, to tez nie mialabym z tym klopotu. Co Ci w zasadzie przeszkadza w tym, ze lajkuja sobie posty? To tylko fb ;-) Jedyne co, to byloby mi nieprzyjemnie, gdyby tesciowa mnie nie lubila, ubolewala nad rozstaniem synka z byla i ostentacyjnie to pokazywala m.in. w ten sposob. Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wykończyłam już wszystkie moje oleje na rozstępy, zostało mi trochę rycynowego (od włosów miałam) i migdałowego. Czytałam, że można stosować taką mieszankę na rozstępy.
ALE Przeczytałam też, że olej rycynowy przyspiesza poród - tzn. podawany doustnie i w większych dawkach (żeby nie było - w życiu bym się nie zdecydowała) i tak się zastanawiam, czy jak będę taką mieszanką smarować ciało to jest jakaś szansa, że to przeniknie do organizmu i przyspieszy poród?
#2484 |
Zakorzenienie
|
Ja slyszalam, ze odradza sie rycyne w ciazy. No i ja bym na skore za duzo nie waliła, bo ona lubi mnie przesłuszać
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
ble, ja podziękuję
![]() dzięki dziewczyny za pocieszenie ![]() ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-07-05 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Owoców na pewno nakupię. ![]() Do pupy mam Bepanthen, na odparzenia i gorsze stany Sudocrem, do kąpieli Hipp. Do szpitala u mnie każą brać tylko krem do pośladków i chusteczki nawilżane, czyli temat przewijania mam sobie załatwiać sama, a jakieś tam jedno mycie co ma być to rozumiem, że oni. ![]() Cytat:
Zamierzam wyprać w dziecięcych proszku koszule i szlafrok do szpitala, nad pościelą również się zastanawiam, ale w sumie trzeba by być konsekwentnym i prać dalej swoje ubrania do spania w tym proszku, ubrania męża, a potem tak jak piszesz dosłownie wszystko, czego nie planuję robić. :P Może Bobo rzeczywiście troszeczkę niżej, to i pewnie w szyjce to czuć... Cytat:
Haha, ale bym nabrała rzeczy, komp, tv, zestaw książek musi być, ja się tam nie chcę nudzić. :P Jeszcze mam takie pytania torbowe: ile bierzecie pampersów do szpitala, ile sztuk majtek siateczkowych (a poza tym brać też normalne majtki, żeby sobie je mieć na tyłku przed decydującą fazą porodu? jak to wygląda w praktyce jak powiedzmy mają lać się wody, będzie sprawdzane rozwarcie czy coś tam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.