Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-05, 12:18   #2461
MietaZCytryna
Raczkowanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Heloł

Dotka, mnie szkoda tego szmaragdu, już się zdjęć w necie naoglądałam i napaliłam 😜 wczoraj tż usnął z Jagodą o 21, to do 23 indio na grupach sprzedażowych oglądałam sobie w spokoju tż chyba podejrzewa, że coś się święci, bo się podejrzliwie patrzył jak 3x chustę mierzyłam 😊

U nas z wyjazdowymi spacerami jest ten problem, że często jesteśmy bez samochodu, więc trzeba autobusem podjechać. Ale jutro chyba będziemy mieć auto, to się gdzieś wybierzemy 😀

Kojec mamy baby design play 😊

Ewusia_marchew, dzięki za namiary na Busko jeszcze z tż muszę pogadać, ale wygląda to bardzo fajnie i tylko 1.5h drogi od nas 😊

Nasza wanienka chyba po prostu jest kijowa, dlatego się nie sprawdziła 😋 bo dość krótka, głęboka i mało wody można wlać.

A chętnie Wam dzieci próbują nowych rzeczy? Ja już w sumie czekam na to rozszerzanie z niecierpliwością 😊 wczoraj dałam Jagodzie rozkrojonego pomidora powąchać, to się krzywiła, więc chyba nie podziela mega entuzjazmu 😜

Gdzie się w ogóle dziewczyny podziały? Casaa, Kasia, Malwi...?

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-07-05 o 12:30
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 12:55   #2462
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Muszę zobaczyć co w tym Busku ciekawego może i my byśmy pojechali z tz na weekend

Ja byłam na spotkaniu z dziewczyną ma raczkujacego już synka i zaczepiali się nawzajem z Bartkiem
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 16:16   #2463
Dotka90
Zakorzenienie

Mieta, my wlasnie ten kojec chcemy kupic
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 16:31   #2464
sheenka
Raczkowanie

GG do sheenka

Hej

Mieta ja zaczęłam dawać w ubiegłym tygodniu i na razie odpukac jest chętny. Ile mu dam tyle zje. Ale musi być ciepłe, jak za słabo podgrzeje to pluje 😤
Na razie dałam marchewkę, marchewke z ziemniakami i kalafior. Mogą mieć dzieci rewolucję po kalafiorze? Tak wył wieczorem wczoraj i przedwczoraj że myślałam że wyjdę z siebie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-05, 16:32   #2465
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Sheenka po wszystkim może mieć. Dawalas że słoika czy swoją?
Stary 2016-07-05, 16:45   #2466
sheenka
Raczkowanie

GG do sheenka

Ze sloika, ale teście niedługo swoją przywioza więc spróbujemy też.

Stary 2016-07-05, 17:01   #2467
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Sheenka może musi oswoić brzuszek z czymś innym niż mleko? my jeszcze nie rozszerzamy, raz dałam Mlodemu ziemniaka z obiadu do ręki to jadł jakbym go glodzila conajmniej. W.sumie był troxhe placzliwy na wieczór ale podejrzewamy nadmiar wrażeń.
Stary 2016-07-05, 19:30   #2468
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Prawdopodobnie w sobotę jadę nauczyć się plecaka szał ciał
Stary 2016-07-05, 19:36   #2469
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Heloł

Dotka, mnie szkoda tego szmaragdu, już się zdjęć w necie naoglądałam i napaliłam 😜 wczoraj tż usnął z Jagodą o 21, to do 23 indio na grupach sprzedażowych oglądałam sobie w spokoju tż chyba podejrzewa, że coś się święci, bo się podejrzliwie patrzył jak 3x chustę mierzyłam 😊

U nas z wyjazdowymi spacerami jest ten problem, że często jesteśmy bez samochodu, więc trzeba autobusem podjechać. Ale jutro chyba będziemy mieć auto, to się gdzieś wybierzemy 😀

Ewusia_marchew, dzięki za namiary na Busko jeszcze z tż muszę pogadać, ale wygląda to bardzo fajnie i tylko 1.5h drogi od nas 😊

Nasza wanienka chyba po prostu jest kijowa, dlatego się nie sprawdziła 😋 bo dość krótka, głęboka i mało wody można wlać.

A chętnie Wam dzieci próbują nowych rzeczy? Ja już w sumie czekam na to rozszerzanie z niecierpliwością 😊 wczoraj dałam Jagodzie rozkrojonego pomidora powąchać, to się krzywiła, więc chyba nie podziela mega entuzjazmu 😜

Mój na razie na wszystko się krzywi dziś dałam banana, myslalam ze będzie zachwycony bo to słodkie przecież a on plul jak wszystkim innym
No więc tylko cierpliwość może mnie uratować
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Muszę zobaczyć co w tym Busku ciekawego może i my byśmy pojechali z tz na weekend

Ja byłam na spotkaniu z dziewczyną ma raczkujacego już synka i zaczepiali się nawzajem z Bartkiem
W Busku ogólnie sporo emerytów głównie ale hotel fajny
Cytat:
Napisane przez sheenka Pokaż wiadomość
Hej

Mieta ja zaczęłam dawać w ubiegłym tygodniu i na razie odpukac jest chętny. Ile mu dam tyle zje. Ale musi być ciepłe, jak za słabo podgrzeje to pluje 😤
Na razie dałam marchewkę, marchewke z ziemniakami i kalafior. Mogą mieć dzieci rewolucję po kalafiorze? Tak wył wieczorem wczoraj i przedwczoraj że myślałam że wyjdę z siebie.

Podobno kalafior wzdymajacy jest, więc możliwe że mu zaszkodzil...

Uspilam Księcia, wisi jeszcze na cycu ale powoli odpada

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 21:26   #2470
Dotka90
Zakorzenienie

mojemu banan tez nie podszedl,pies zjadl
Stary 2016-07-05, 21:40   #2471
86ewula
Rozeznanie

U nas pojedyncze warzywa szału nie robią ale sloiczkowe obiady z indykiem a dziś z rybą mu smakują.
Do brokuła buzie chętnie otwiera , banana uwielbia ale mu nie daje bo się przyzwyczai zbytnio do słodkiego.

Kupiłam nowe mm. Hipp mu nie podchodzi. Teraz Wzięłam humane. Zobaczymy

Dobranoc
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 21:46   #2472
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Heloł

Jestem, ale ostatnio cos slabo ogarniam telefon (bom se kupila nowy sprzecior) i mi sie wizaz nie aktualizuje a nie moge do tego dojsc jak wlaczyc powiadomienia
Cytat:

Magda w Busku nic! Ale 14 km dalej my mieszkamy!

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Mój na razie na wszystko się krzywi dziś dałam banana, myslalam ze będzie zachwycony bo to słodkie przecież a on plul jak wszystkim innym
No więc tylko cierpliwość może mnie uratować

W Busku ogólnie sporo emerytów głównie ale hotel fajny

Podobno kalafior wzdymajacy jest, więc możliwe że mu zaszkodzil...

Uspilam Księcia, wisi jeszcze na cycu ale powoli odpada

Serio? Bo Wojciecho nie podaruje kalafiora jak gotuje, zarlok jeden. Ostatnio na grilu buzke do boczku otwieral. Wie co dobre

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 23:42   #2473
kinga1701
Zakorzenienie

Mięta Szymek chętnie próbuje, brokuły ze słoiczka mu nie podszedł zjadł 3 łyżeczki i więcej buzi nie otworzył i robił yyy wcale się nie dziwię ja jak próbowałem czy ciepłe to tylko raz, dalej mąż próbował i on dojadl. Ugotowany wsadził do buzi mamlal i wypkul, za jakiś czas damy jeszcze raz. Jeszcze tej pietruszki nie zjadł, a tak to wszystko jak do tej pory je. Jutro mu zupę gotuje, zobaczymy czy zje.

Malwi co się nie chwalisz nowym sprzętem, tez myślę coś innego kupić żeby lepsze zdjęcia robił, ale nie znam się i zwlekam

Russiandoll ja staram się zapierac od razu szarym mydłem i jak tak zrobię to schodzi, a jak uleje mu się trochę i tak zostanie to mam plamy, dlatego mam już takie bodziaki po domu i je zakładam jak coś z marchewką.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Ile można talerz dla dziecka wybierać. Koniec wybierania zamawiam.

Szymek śpi na brzuchu przekrecony buzia do ochraniacze, a ja chodzę sprawdzam czy oddycha. Kurde przekrecilabym go, ale się obudzi i dopiero będzie. Dobrze że anioł jest to trochę spokojniejsza jestem. Wy używacie jeszcze monitorów oddechowych?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2016-07-05 o 23:38
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 06:32   #2474
keas
Raczkowanie

Hej.

Kiedy moje dziecko zacznie normalnie w nocy spac.. A nie budzi sie sryliard razy:/

Kinga tez musze kupic nowy tel bo obecny moj nie ma pamieci...:/ musze kasowac jakies tam zdjecia czy filmiki zeby zrobic nowe.

Ja chyba najpierw dam dynie ale chyba na razie nie bedziemy blw, boje sie jakos, ale ja to jestem taki obsraj dudek

Dotka ja to jestem pod wrazeniem jak Twoj maly ladnie je te kawalki
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 07:18   #2475
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cześć dawno mnie nie było ale poczytaj was

Młody niedługo 6 mies a zębów nie widać

Chciałabym poznać wasze opinie na temat nosidełka zaffiro n18.

punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 08:16   #2476
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kinga nie chwale sie, bo taka zajeta jestem ogarnianiem :-P ale fakt zdjecia robi super

Kasiulenkowo zaffiro chyba ma modele od n22 do n25, ze sa ok, reszta to wisiadla.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 08:49   #2477
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł

Malwi, a co to masz za sprzęcior? ja w lutym wymieniałam telefon, bo tamten poprzedni to był złom, co mnie do szału doprowadzał 😜 na nowym od razu lepiej, tym bardziej że mi służy zamiast lapka, bo nie ma czasu usiąść spokojnie😉

Ewusia, a dajesz już kilka rzeczy do wyboru? Czy po jednej na posiłek na razie? I od kiedy można coś bardziej skomplikowanego, jak jakieś pulpeciki z kaszy czy makaronyz sosami? Muszę się w końcu w książkę zaopatrzyć, bo mam dużo pytań natury technicznej 😜

Oo i Dotka, bo miałam pytać- korzystacie już z krzesełka? Albo ktoś inny z tego ketera korzysta? Jak tam wygląda sprawa z podnóżkiem? W sensie, czy dzieci już mogą opierać na nich nóżki czy jeszcze za małe?

Kinga, fajnie że Szymek wcina z brokułem się nie dziwię, bo ja też zmiksowanego w zupie np. to nie bardzo, a w całości lubię 😊

Magda, powodzenia z plecakiem 😊 ja mam plan dziś ćwiczyć, jak tż wróci z pracy 😊
W ogóle, wyprałam moją chustę po wyjeździe i jest z niej deska już zmiękła trochę, ale jeszcze to nie to... a taka mięciutka już była. Już nie będę prać 😋

Aaa, czy któraś z Was się orientuje co potrzeba żeby dziecko za granicę wywieźć, np. do Słowacji się przejechać? Pewnie paszport albo dowód trzeba wyrobić?

My wczoraj, a właściwie dziś😜, z tż do 1 się zagadaliśmy, niestety Jagoda o 6:30 już się obudziła, więc ledwo chodzę. teraz mi się po wielkich bojach udało ją w chuście uśpić, bo maruda się włączyła, więc siedzę z nią i kawką i dogorywam na fotelu 😉
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 09:16   #2478
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
mojemu banan tez nie podszedl,pies zjadl
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Jestem, ale ostatnio cos slabo ogarniam telefon (bom se kupila nowy sprzecior) i mi sie wizaz nie aktualizuje a nie moge do tego dojsc jak wlaczyc powiadomienia

Magda w Busku nic! Ale 14 km dalej my mieszkamy!

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Serio? Bo Wojciecho nie podaruje kalafiora jak gotuje, zarlok jeden. Ostatnio na grilu buzke do boczku otwieral. Wie co dobre

Podobno tak jest z tym kalafiorem, ja nigdy nie zauważyłam
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mięta Szymek chętnie próbuje, brokuły ze słoiczka mu nie podszedł zjadł 3 łyżeczki i więcej buzi nie otworzył i robił yyy wcale się nie dziwię ja jak próbowałem czy ciepłe to tylko raz, dalej mąż próbował i on dojadl. Ugotowany wsadził do buzi mamlal i wypkul, za jakiś czas damy jeszcze raz. Jeszcze tej pietruszki nie zjadł, a tak to wszystko jak do tej pory je. Jutro mu zupę gotuje, zobaczymy czy zje.

Malwi co się nie chwalisz nowym sprzętem, tez myślę coś innego kupić żeby lepsze zdjęcia robił, ale nie znam się i zwlekam

Russiandoll ja staram się zapierac od razu szarym mydłem i jak tak zrobię to schodzi, a jak uleje mu się trochę i tak zostanie to mam plamy, dlatego mam już takie bodziaki po domu i je zakładam jak coś z marchewką.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Ile można talerz dla dziecka wybierać. Koniec wybierania zamawiam.

Szymek śpi na brzuchu przekrecony buzia do ochraniacze, a ja chodzę sprawdzam czy oddycha. Kurde przekrecilabym go, ale się obudzi i dopiero będzie. Dobrze że anioł jest to trochę spokojniejsza jestem. Wy używacie jeszcze monitorów oddechowych?
Ja używam monitora oddechu cały czas jakoś tak się bezpieczniej czuję

Cytat:
Heloł

Malwi, a co to masz za sprzęcior? ja w lutym wymieniałam telefon, bo tamten poprzedni to był złom, co mnie do szału doprowadzał 😜 na nowym od razu lepiej, tym bardziej że mi służy zamiast lapka, bo nie ma czasu usiąść spokojnie😉

Ewusia, a dajesz już kilka rzeczy do wyboru? Czy po jednej na posiłek na razie? I od kiedy można coś bardziej skomplikowanego, jak jakieś pulpeciki z kaszy czy makaronyz sosami? Muszę się w końcu w książkę zaopatrzyć, bo mam dużo pytań natury technicznej 😜

Oo i Dotka, bo miałam pytać- korzystacie już z krzesełka? Albo ktoś inny z tego ketera korzysta? Jak tam wygląda sprawa z podnóżkiem? W sensie, czy dzieci już mogą opierać na nich nóżki czy jeszcze za małe?

Kinga, fajnie że Szymek wcina z brokułem się nie dziwię, bo ja też zmiksowanego w zupie np. to nie bardzo, a w całości lubię 😊

Magda, powodzenia z plecakiem 😊 ja mam plan dziś ćwiczyć, jak tż wróci z pracy 😊
W ogóle, wyprałam moją chustę po wyjeździe i jest z niej deska już zmiękła trochę, ale jeszcze to nie to... a taka mięciutka już była. Już nie będę prać 😋

Aaa, czy któraś z Was się orientuje co potrzeba żeby dziecko za granicę wywieźć, np. do Słowacji się przejechać? Pewnie paszport albo dowód trzeba wyrobić?

My wczoraj, a właściwie dziś😜, z tż do 1 się zagadaliśmy, niestety Jagoda o 6:30 już się obudziła, więc ledwo chodzę. teraz mi się po wielkich bojach udało ją w chuście uśpić, bo maruda się włączyła, więc siedzę z nią i kawką i dogorywam na fotelu 😉
Zawsze 2-3 rzeczy na raz podaję żeby miał wybór, ale na razie na wszystko reaguje podobnie praktycznie od początku po 6 miesiacu można różne rzeczy bardziej złożone podawać ale ja czekam aż ogólnie zalapie jak jeść bo na razie mi szkoda czasu na szykowanie jak i tak wszystko jest wyrzucone albo wyplute
Poza tym u nas są skłonności do alergii więc tak ostrożnie dość wprowadzam produkty

Żeby za granicę jechać trzeba mieć przynajmniej dowód dla dziecka

Nocka spoko, jedna pobudka pogoda dziś mocno średnia, spacer będzie loteria

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 09:25   #2479
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
U nas pojedyncze warzywa szału nie robią ale sloiczkowe obiady z indykiem a dziś z rybą mu smakują.
Do brokuła buzie chętnie otwiera , banana uwielbia ale mu nie daje bo się przyzwyczai zbytnio do słodkiego.
miesożerca

a jak zareagował na miesko? nie było problemów brzuszkowych?
bo my mamy za soba marchewkę, brokuła, dynię, marchewke z ziemniakiem (bo sam nie smakował) no i mysle czy dalej dawac same warzywa czy moze juz miesko albo rybkę?

Cytat:
Dobrze że anioł jest to trochę spokojniejsza jestem. Wy używacie jeszcze monitorów oddechowych?
ja to jestem chyba jakas dziwna bo dostalismy po znajomych tez taka mate z czujnikiem oddechu ale nawet tego nie założyliśmy bo młoda w kołysce obok spi i tak myslałam ze jak ja do jej pokoju przeniesiemy to wtedy w łóżeczku to wykorzystamy ale nie wiem czy przy 6 msc dziecku jest sens?

u nas nocka super, młoda zasneła o 20.15, odleciałą przy cycku ja za starych, dobrych czasów niestety po godzinie sie obudziła i musiałam ja usypiac, wystarczyło sie połozyc z nia na naszym łózku i odlot od razu ehhh w ogóle ona sie budzi nad ranem tylko po to zeby ja do łóżka wziac kurcze a ja sie szykuje na pół roczku ja do pokoju własnego wywalic

dziewczyny jaka powinna byc porcja takiego obiadku (na razie warzywnego) zeby zastapiła posiłek z cyca? wczoraj młoda zjadła 90g marchewki z ziemniakiem i po tym zasneła a obudziła sie głodna po 30 minutach....
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 09:35   #2480
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ahnessy z tego co pamiętam to Olka jadła taki mały słoik, ale miała 10 msc już.

Malwi co masz za nowy sprzęt bo ja też chcę kupić coś nowego.

I żelazko fajne chce. Jakie polecacie?
Stary 2016-07-06, 09:55   #2481
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Wy używacie jeszcze monitorów oddechowych?
Uzywam.
Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość

Dotka ja to jestem pod wrazeniem jak Twoj maly ladnie je te kawalki
Ja tez Aczkolwiek nie rpzewidzisz - raz jadl nektarynke w kawalkac, wsio super, a ostatnio zadlawil mi sie 3x pod rzad
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Chciałabym poznać wasze opinie na temat nosidełka zaffiro n18.
Wisiadło
Cytat:

korzystaamy. Moj opiera nogi o mnie
Do podnozka za daleko, ale jest maly - w czerwcu mial 66cm.
Cytat:

phiips azur gc 4410
Stary 2016-07-06, 09:59   #2482
86ewula
Rozeznanie

Ahnessy z tym mięskiem i rybą zaryzykowałam. Nic się nie działo.

My już drugą noc w swoim pokoju . Budzi się i 24/3 na jedzenie a od 4:30 juz się kręci i ma lekki sen. Około 6 je i wstaje. Ranny ptaszek. Narazie śpię z nim w pokoju , ale myślę że jak zaakceptuje na dobre butlę z mm to będzie spał lepiej bo on w nocy mało je ,tylko tyle ile samo leci... Co mnie wkurza. . Drze się wtedy że się skończyło w cycku .. Z butli pewnie jadł by więcej... Może się mylę. . Ale spróbujemy. ...

Wydaje mi się że 90 to sporo pewnie trochę potrwa zanim nasze dzieci zrozumieją że nowym jedzeniem można zapchać brzuszek
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 10:01   #2483
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

W takim razie jakie byście polecily?

punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 10:04   #2484
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
W takim razie jakie byście polecily?

tula,manduca,bondolino,le nny lamb, storchenwiege,ergobaby. womar np.n22.
szyte na wymiar- pathi, keiki hug,hanimatula, my owl town, kropka.
Stary 2016-07-06, 10:14   #2485
kinga1701
Zakorzenienie

Ahnessy Szymek zjada praktycznie cały słoiczek 190 i czasem potrafi jeszcze sporo mleka wypić. Raz zjadł cały ale to chyba za dużo było no mu się ulewalo.

Kasiulowa ja mam ergobaby .

Powoli mam dość tego jak Szymek ciągnie.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Mięta my mieliśmy dla Szymka paszport, teraz mamy już i dowód.
Stary 2016-07-06, 10:20   #2486
Casaa
Zakorzenienie

Mieta jestem, jestem 😊 czytam ale np w temat chust sie nie wbije, kojec dostaniemy od sasiadow i tak o 😊 noce teraz sa spoko , mlody kasze wcina na sniadanie i poprawia cyckiem wiec jest calkiem ok. Ja mam znowu nawal i cieknie i ciagle przepelnione 😒

Co do nowych pokarmow to kupilam mlodemu ten gryzak z siateczka ale jakos nie robi to szalu 😉

Kinga, u nas monitor caly czas w uzyciu.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 10:34   #2487
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Ja karmie mieszanie- blw bo chce a papki bo musze... Wiec młoda je jedno i drugie. Tyle ze w całości to jej musze to sama podawać bo nie umie zjesc bez rozgniecenia- No chyba ze to skutkami chleba lub wafelek
Co to za wafelek ?

Dajecie soczki ?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:

Tefel FV 5340

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 10:46   #2488
Casaa
Zakorzenienie

Kinga moja matka ciagle mi truje zeby dawac soczki, a zwlaszcza z marchewki wycisnac.... Mi sie wydaje ze skoro pije wode to lepiej slodkim sokiem tego nie zaburzac i poki co nie podaje.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 10:49   #2489
keas
Raczkowanie

Dotka no wlasnie tego jakos sie boje, tego zadlawienia
A powiedz mi ile dokladnie mial Twoj synek jak zaczeliscie rozszerzac?
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 10:51   #2490
kinga1701
Zakorzenienie

Też nie daję i się zastanawiam czy jest jaka kolwiek potrzeba żeby dawać?

Wczoraj kupiłam z ciekawości dwa pić mi sie chciało na zakupach i mówię a spróbuję te które pisze że od 4 miesięcy. Kupiła jabłko i jakieś czerwone owoce, jabłko jeszcze nawet ok, ale te czerwone owoce strasznie słodkie były.

A może takie wyciśnięte domowe są ok, z owoców czy właśnie z marchewki. Jak to jest ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości