|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Heloł
![]() Dotka, mnie szkoda tego szmaragdu, już się zdjęć w necie naoglądałam i napaliłam 😜 wczoraj tż usnął z Jagodą o 21, to do 23 indio na grupach sprzedażowych oglądałam sobie w spokoju ![]() U nas z wyjazdowymi spacerami jest ten problem, że często jesteśmy bez samochodu, więc trzeba autobusem podjechać. Ale jutro chyba będziemy mieć auto, to się gdzieś wybierzemy 😀 Kojec mamy baby design play 😊 Ewusia_marchew, dzięki za namiary na Busko ![]() Nasza wanienka chyba po prostu jest kijowa, dlatego się nie sprawdziła 😋 bo dość krótka, głęboka i mało wody można wlać. A chętnie Wam dzieci próbują nowych rzeczy? Ja już w sumie czekam na to rozszerzanie z niecierpliwością 😊 wczoraj dałam Jagodzie rozkrojonego pomidora powąchać, to się krzywiła, więc chyba nie podziela mega entuzjazmu 😜 Gdzie się w ogóle dziewczyny podziały? Casaa, Kasia, Malwi...? ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-07-05 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Muszę zobaczyć co w tym Busku ciekawego
![]() ![]() Ja byłam na spotkaniu z dziewczyną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Mieta, my wlasnie ten kojec chcemy kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Hej
Mieta ja zaczęłam dawać w ubiegłym tygodniu i na razie odpukac jest chętny. Ile mu dam tyle zje. Ale musi być ciepłe, jak za słabo podgrzeje to pluje 😤 Na razie dałam marchewkę, marchewke z ziemniakami i kalafior. Mogą mieć dzieci rewolucję po kalafiorze? Tak wył wieczorem wczoraj i przedwczoraj że myślałam że wyjdę z siebie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Sheenka po wszystkim może mieć. Dawalas że słoika czy swoją?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Ze sloika, ale teście niedługo swoją przywioza więc spróbujemy też.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Sheenka może musi oswoić brzuszek z czymś innym niż mleko?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie w sobotę jadę nauczyć się plecaka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No więc tylko cierpliwość może mnie uratować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uspilam Księcia, wisi jeszcze na cycu ale powoli odpada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
mojemu banan tez nie podszedl,pies zjadl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
U nas pojedyncze warzywa szału nie robią ale sloiczkowe obiady z indykiem a dziś z rybą mu smakują.
Do brokuła buzie chętnie otwiera , banana uwielbia ale mu nie daje bo się przyzwyczai zbytnio do słodkiego. ![]() Kupiłam nowe mm. Hipp mu nie podchodzi. Teraz Wzięłam humane. Zobaczymy ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Mięta Szymek chętnie próbuje, brokuły ze słoiczka mu nie podszedł zjadł 3 łyżeczki i więcej buzi nie otworzył i robił yyy
![]() Malwi co się nie chwalisz nowym sprzętem, tez myślę coś innego kupić żeby lepsze zdjęcia robił, ale nie znam się i zwlekam ![]() Russiandoll ja staram się zapierac od razu szarym mydłem i jak tak zrobię to schodzi, a jak uleje mu się trochę i tak zostanie to mam plamy, dlatego mam już takie bodziaki po domu i je zakładam jak coś z marchewką. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Ile można talerz dla dziecka wybierać. Koniec wybierania zamawiam. Szymek śpi na brzuchu przekrecony buzia do ochraniacze, a ja chodzę sprawdzam czy oddycha. Kurde przekrecilabym go, ale się obudzi i dopiero będzie. Dobrze że anioł jest to trochę spokojniejsza jestem. Wy używacie jeszcze monitorów oddechowych? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-07-05 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
Hej.
Kiedy moje dziecko zacznie normalnie w nocy spac.. A nie budzi sie sryliard razy:/ Kinga tez musze kupic nowy tel bo obecny moj nie ma pamieci...:/ musze kasowac jakies tam zdjecia czy filmiki zeby zrobic nowe. Ja chyba najpierw dam dynie ale chyba na razie nie bedziemy blw, boje sie jakos, ale ja to jestem taki obsraj dudek ![]() Dotka ja to jestem pod wrazeniem jak Twoj maly ladnie je te kawalki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Cześć dawno mnie nie było ale poczytaj was
![]() Młody niedługo 6 mies a zębów nie widać ![]() Chciałabym poznać wasze opinie na temat nosidełka zaffiro n18. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Kinga nie chwale sie, bo taka zajeta jestem ogarnianiem :-P ale fakt zdjecia robi super
![]() Kasiulenkowo zaffiro chyba ma modele od n22 do n25, ze sa ok, reszta to wisiadla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Malwi, a co to masz za sprzęcior? ![]() Ewusia, a dajesz już kilka rzeczy do wyboru? Czy po jednej na posiłek na razie? I od kiedy można coś bardziej skomplikowanego, jak jakieś pulpeciki z kaszy czy makaronyz sosami? Muszę się w końcu w książkę zaopatrzyć, bo mam dużo pytań natury technicznej 😜 Oo i Dotka, bo miałam pytać- korzystacie już z krzesełka? Albo ktoś inny z tego ketera korzysta? Jak tam wygląda sprawa z podnóżkiem? W sensie, czy dzieci już mogą opierać na nich nóżki czy jeszcze za małe? Kinga, fajnie że Szymek wcina ![]() Magda, powodzenia z plecakiem 😊 ja mam plan dziś ćwiczyć, jak tż wróci z pracy 😊 W ogóle, wyprałam moją chustę po wyjeździe i jest z niej deska ![]() Aaa, czy któraś z Was się orientuje co potrzeba żeby dziecko za granicę wywieźć, np. do Słowacji się przejechać? Pewnie paszport albo dowód trzeba wyrobić? My wczoraj, a właściwie dziś😜, z tż do 1 się zagadaliśmy, niestety Jagoda o 6:30 już się obudziła, więc ledwo chodzę. teraz mi się po wielkich bojach udało ją w chuście uśpić, bo maruda się włączyła, więc siedzę z nią i kawką i dogorywam na fotelu 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 | |||
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym u nas są skłonności do alergii więc tak ostrożnie dość wprowadzam produkty Żeby za granicę jechać trzeba mieć przynajmniej dowód dla dziecka ![]() Nocka spoko, jedna pobudka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak zareagował na miesko? nie było problemów brzuszkowych? bo my mamy za soba marchewkę, brokuła, dynię, marchewke z ziemniakiem (bo sam nie smakował) no i mysle czy dalej dawac same warzywa czy moze juz miesko albo rybkę? Cytat:
u nas nocka super, młoda zasneła o 20.15, odleciałą przy cycku ja za starych, dobrych czasów ![]() ![]() ![]() dziewczyny jaka powinna byc porcja takiego obiadku (na razie warzywnego) zeby zastapiła posiłek z cyca? wczoraj młoda zjadła 90g marchewki z ziemniakiem i po tym zasneła a obudziła sie głodna po 30 minutach.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy z tego co pamiętam to Olka jadła taki mały słoik, ale miała 10 msc już.
Malwi co masz za nowy sprzęt bo ja też chcę kupić coś nowego. I żelazko fajne chce. Jakie polecacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Uzywam.
Ja tez ![]() ![]() Wisiadło Cytat:
![]() Do podnozka za daleko, ale jest maly - w czerwcu mial 66cm. phiips azur gc 4410 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
Ahnessy z tym mięskiem i rybą zaryzykowałam. Nic się nie działo.
My już drugą noc w swoim pokoju . Budzi się i 24/3 na jedzenie a od 4:30 juz się kręci i ma lekki sen. Około 6 je i wstaje. Ranny ptaszek. Narazie śpię z nim w pokoju , ale myślę że jak zaakceptuje na dobre butlę z mm to będzie spał lepiej bo on w nocy mało je ,tylko tyle ile samo leci... Co mnie wkurza. . Drze się wtedy że się skończyło w cycku .. Z butli pewnie jadł by więcej... Może się mylę. . Ale spróbujemy. ... Wydaje mi się że 90 to sporo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
W takim razie jakie byście polecily?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szyte na wymiar- pathi, keiki hug,hanimatula, my owl town, kropka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy Szymek zjada praktycznie cały słoiczek 190 i czasem potrafi jeszcze sporo mleka wypić. Raz zjadł cały ale to chyba za dużo było no mu się ulewalo.
Kasiulowa ja mam ergobaby . Powoli mam dość tego jak Szymek ciągnie. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Mięta my mieliśmy dla Szymka paszport, teraz mamy już i dowód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Mieta jestem, jestem 😊 czytam ale np w temat chust sie nie wbije, kojec dostaniemy od sasiadow i tak o 😊 noce teraz sa spoko , mlody kasze wcina na sniadanie i poprawia cyckiem wiec jest calkiem ok. Ja mam znowu nawal i cieknie i ciagle przepelnione 😒
Co do nowych pokarmow to kupilam mlodemu ten gryzak z siateczka ale jakos nie robi to szalu 😉 Kinga, u nas monitor caly czas w uzyciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajecie soczki ? ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Tefel FV 5340 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Kinga moja matka ciagle mi truje zeby dawac soczki, a zwlaszcza z marchewki wycisnac.... Mi sie wydaje ze skoro pije wode to lepiej slodkim sokiem tego nie zaburzac i poki co nie podaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
Dotka no wlasnie tego jakos sie boje, tego zadlawienia
![]() A powiedz mi ile dokladnie mial Twoj synek jak zaczeliscie rozszerzac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Też nie daję i się zastanawiam czy jest jaka kolwiek potrzeba żeby dawać?
Wczoraj kupiłam z ciekawości dwa pić mi sie chciało na zakupach i mówię a spróbuję te które pisze że od 4 miesięcy. Kupiła jabłko i jakieś czerwone owoce, jabłko jeszcze nawet ok, ale te czerwone owoce strasznie słodkie były. A może takie wyciśnięte domowe są ok, z owoców czy właśnie z marchewki. Jak to jest ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.