|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam wielki rozmiar to może coś zgapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Wciagnelam sie w zakupy na ali, zaraz zbankrutuje. Zartuje, dopiero 3€ wydalam :p
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Mia sukienka będzie u mnie jutro, dam znać czy fajna na żywo. A Ty co tam wyhaczylas w internetach?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ta druga już tak nie mówi do mnie. https://www.zalando.pl/mint-berry-su...=COM48_1881703 http://www.avocadostyle.pl/rozkloszo...akiem-z-przodu Znalazłam jeszcze fajne z motywem kwiatowym, też by pasowały chyba ? Tyle, że brak rozmiaru ![]() http://www.asos.com/Iska/Iska-Wrap-F...e12d031b0376ec http://www.newlook.com/eu/shop/women...43e50f12af4d12 Cytat:
Cytat:
Szukałaś już stroju dla Ali ?Rzucaj linkami jak coś będziesz miała na oku ![]() Dotarły do mnie biustonosze polecane przez Ciebie za to ten z Alles Mama jest superowy ładnie leży wreszcie można wyjśc do ludzi
|
|||
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tabletki odpadają. Po jednych przytyłam, po drugich wychudłam, po trzecich mało mi nogi nie urwało... i to by było na tyle w tym sposobie antykoncepcji.
Jutro jedziemy na badania bilirubiny. Jesteśmy po 24 h bez mlenia z piersi z powodu testu karencji. Musze powiedzieć, że jadąc na samym mm można zbankrutować. A i tak była jakaś taka niedojedzona i niezadowolona. Jutro mamy też łapać siuśki, ale żeby było zabawniej, to ma to być z wykluczeniem woreczka, ze środkowego strumienia... juz to widzę, będzie łapańsko.
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak a propos mm, jakie to są koszty mniej więcej?
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko w przeciągu jednej doby zjadło 1/5 jednej puszki (takiej domowej), 1/5 drugiej puszki (takiej, którą wozimy w torbie od wózka) i kupiliśmy nową puszkę, którą napoczęła.
My za 400 g płacimy ponad 30 zł (gemini) lub koło 40 zł w stacjonarnej aptece. Czyli objadła prawie połowę. Szok. Z tym, że cały szkopuł w tym, że mleka nie można podgrzewać i po godzinie się nie nadaje, więc sporo się wylewa. Uznaję to za wymysł producentów. Chyba, że ktoś ma jakieś badania potwierdzające tę tezę. A jak nawet jest rzeczywista, to nie uwierzę, ze w XXI wieku nie da się wymyślić mleka, które można ogrzać ponownie i nie będzie trujące. Przecież to nie rakieta kosmiczna, są chyba ma tym świecie jacyś naukowcy
|
#3188 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Zależy od mleka. Możesz kupować "tanie" Bebiko, możesz kupować drożdzy Enfamil lub Bebilon. Przy okazji Bebiko i Bebilon to ten sam producent -> Nutricia. Ja w sumie nie liczę, straciłam rachubę jak szybko to mleko schodzi. ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo wygodna sprawa. Bardzo. Jedna tableteczka dziennie i teoretycznie sprawa załatwiona. Chociaż znam przypadek poczęcia podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej i to dopiero stres dla matki. Jednak rzeczywiście w dłuższej perspektywie nie jest to obojętne dla organizmu. Szczególnie, że wielokrotnie dobiera się tabletki na tzw. czuja.
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się znaleźć przyczynę, bo przecież to nie jest możliwe, żeby dzieciak przez godzinę tak histerycznie płakał. Wczoraj to na pewno coś z brzuchem, bo pod koniec jedzenia się zaczęło. Przeszła samą siebie, pierwszy raz to był taki hardcore, nawet po szczepieniu to był luzik. No a teraz doszły jeszcze te łzy, to już w ogóle czarna rozpacz A były dwa takie piękne dni, że praktycznie nic nie płakała i staram się otworzyć w myślach co i jak po kolei robiłam, ale pamięć słaba i zawodna Please, oddajcie mi te dwa dni!!!![]()
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzz ale Igor odwalił numer jak mu zmieniałam pampera teraz. Karmienie nr 2 wczesniej o 1.30.
Polozylam go na przewijak i standardowo polozylam tetre na siusiaku w razie sikniecia ale jakos pieknie ominal zabezpieczenie iiii poooszlo przez pokoj na łóżko ![]() ![]() Co do rumakowania...-bolało to to. Nie tego oczekiwałam po taaaakiej przerwie.
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emerytura też niezbyt duża się szykuje, więc nawet za bardzo nie będzie mnie stać na lekarzy ![]() ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
Zdecydowanie nie tego się spodziewałam. Po 2 tygodniowej przerwie jest jak przed ciążą, także w moim przypadku trzeba było poczekać. Domyślam się, że tam w środku nie wszystko się jeszcze pogoiło.Jednak fajnie mieć dziewczynkę i łóżko suche, bo u nas przewijak też na przeciwko łóżka
|
|
|
#3194 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Iwonia, do 3 razy sztuka. U nas przy 3 próbie juz nie bolalo
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odkrylam coś. Wczoraj dziecko przespało przespało ponad 5godz na klatach, a ja martwilam sie ze glodna i dalam jej jeac na spiocha. W ta noc odkrylam, ze ona nie glodna tak czesto a ja ją futrowałam :/ I pewnie wszystko nasilałam. Budzi sie i stęka bidula z bólu brzucha. Biore ja na klate na chwile odkladam na chwile o tak sie bawimy. Jak temu dziecku ulzyc??? Bede w koncu jak zombie..
Ps. Wieczorem czytalam posty mialam poodpisywac to skasowalam niechcaco :/
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-06 o 05:02 |
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmilam dzisiaj w nocy milion razy, chcę spaaaac
|
|
|
|
#3197 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znasz jakieś inne RTF poza bebilonem i humaną? Musimy chyba zmienić mm, dawaliśmy hipp bio combiotic, ale ostatnio kociakowi ciężko po nim dwójkę wydusić, biedny cały się spina, pręży i pokrzykuje... |
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My karmimy Enfamil 1 Premium Lipil. Kupki po nim są przepisowe, także raczej na to nie mogę narzekać. Problemów tez nie ma, bo nawet ja nie jestem w stanie zobaczyć, że kupę zwaliła, bo po niej tego za bardzo nie widać, no ale zapach mówi swoje Wybraliśmy to mleko, bo to było pierwsze które w szpitalu dostała, wiec stwierdziliśmy, że skoro już miała z nim styczność od pierwszych dni życia, to nie będziemy jej fundowac jakiś rewolucji, bo inny producent, pewnie nieco inny skład.---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Czy Wy też macie taki problem z apka na android? Jak tylko wyślę posta, to mnie wylogowuje i przekierowuje na stronę logowania :/
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-06 o 07:35 |
||
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my za dużo nie próbowaliśmy i w naszym przypadku się to sprawdza przynajmniej jeśli chodzi o kupy, ale martwią mnie te kolki czy bog wie co to jest, jak nie kolki :/ No mi też wczoraj pod koniec picia mleka płakała, ale nie winie mleka póki co, bo na przykład w nocy i dzisiaj praktycznie nie płacze, a dzisiaj rano po jedzeniu banan na twarzy.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-06 o 07:56 |
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
4.33, ja się zabiję! Nie przypominam sobie żebysmy instalowali gdzieś naszej córce zegar z kukułką !
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ten bocian co ja przyniósł, coś tam przy niej kombinowal :P
|
|
#3205 |
|
Z deszczem w butach
|
Nie bede juz chwalic dziecka, od tego zawsze się psuja. Kolo 23 dotknelam jego nadgarstka, zeby zobaczyc, czy ma cieple rece i tak sie zaczal wiercic, ze w koncu sie obudzil.. i potem juz tak lecialo co max. 3h.
Za to spanie od 20 do 8 rano. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Nieźle można popłynąć na tym mm, dzięki Ci Panie za moje pełne cycuszki
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
To powiem wam anegdotke o kolezance ktora karmi tylko tym gotowym w buteleczkach. 1€ za butelke... Ale tu mozna dostac w kazdej aptece
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- A moja mleczarnia wcale nie hamuje od rzadszego karmienia :p jakbym chciala to jeszcze dalabym rade wrocic tylko do kp.. Szkoda, ze obowiazki wzywaja |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Mi akurat szkoda, że ja faszeruje sztucznym, kasy mi na dziecko nie żal
coś musi jeść, wiec tak jak pisałam, nie liczę ile wydaje bo i po co? Nic to nie zmieni.
|
|
#3210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba kliknę, nawet nie na chrzciny ale tak żeby mieć w czym łazić latem. A może i okaże się na tyle ładna że na chrzciny się nada. Mój rozmiar jeszcze jest dostępnyA co w świecie promocji? Mogę Ci napisać o promocjach na rury lub klej do styropianu bo obecnie w takich tematach siedzę Na razie wyprzedaże jeszcze mnie nie jarają bo raz że ceny wysokie a dwa to mam w szafie rzeczy jeszcze z metkami wiszące od zimowych przecen bo wtedy klikałam jak głupia. Teraz może kupię coś dopiero na końcówce wyprzedaży jak będą cebulowe ceny ![]() Na alie też ostatnio nie wchodzę bo na pewno coś bym znalazła i to pewnie kolejną zbędną pierdółkę Ale jak coś fajnego wyhaczycie to piszcie Nasze staniki szyły chyba inne chińskie dzieci bo mój jest dobry w obwodzie a przecież z Alles nosimy ten sam rozmiar. Wiedziałam że z tego usztywnianego będziesz zadowolona. Alles rządzi ![]() Co do stroju dla Ali to jeszcze nie mam, planuję zajrzeć do Smyka bo dostałam kartę podarunkową w prezencie. Ale my jeszcze mamy ponad miesiąc więc hamuje mnie trochę to, że nie wiem jaki rozmiar będzie wtedy nosić Ala, pewnie 68. A Ty już coś masz dla Igi? Bo wy lada moment macie ten ważny dzień ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

. Ta druga już tak nie mówi do mnie.
za to ten z Alles Mama jest superowy ładnie leży wreszcie można wyjśc do ludzi 

ciekawe jak będzie, troche mam pietra jak gówniara hihi
Please, oddajcie mi te dwa dni!!!