|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Holandia
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Oj, jesli chodzi o trzeci tydzien grudnia, to ja tez juz bede w domciu
Ale trzeci weekend bylby ok jak dla mnie (15 albo 16 grudnia) Maprin, baw sie dobrze na Kanarach. Ale ci zazdroszcze tego ciepelka...
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Niemniej jednak przyszlo mi do glowy, ze moglabym podzielic sie wrazeniami, bo jeszcze jedno takie lato w Holandii i wszyscy popadaja jak muchy w depresje... Kanary sa niezla opcja w tym okresie. Jest jeszcze cieplo, nawet bardzo (w dzien bylo miedzy 22 a 26 stopni, w nocy trzeba bylo zarzucic jakis lekki sweterek), jedzenie w restauracjach wychodzi duzo taniej niz w Holandii (Lanzarotnicy i reszta skubali Angoli, az w koncu musieli opuscic drastycznie ceny), zakwaterownie, ktore znalezlismy na Lanzarote nie bylo wcale drogie (choc to jest najdrozsza wyspa, na Teneryfie i Gran Canaria wychodzi taniej, ale ja juz tam bylam... , wychodzilo jakies 500 € za tydzien w 4 gwiazdkowym apartamencie, z dwoma posilkami dziennie. Czyli 250 na glowe w naszym przypadku. Do tego oczywiscie nalezy dodac lot, ale tu, o ile zrobi sie rezerwacje z jakims wyprzedzeniem, to mozna by bylo Ryanairem do MAdrytu za , powiedzmy, 30-40 € na glowe, a potem z Madrytu na Lanzarote za jakies 50-60 € na glowe. Oczywiscie trzeba spedzic upojne pare godzin na lotniskach i w samolocie, ale mozna tez przy okazji zaliczyc Madryt, ewentualnie mozna to tez zrobic bezposrednio z Holandii, z tym ze ten sam apartament, robiac rezerwacje na holenderskiej stronie, kosztowal 485 od osoby z przelotem z Amsterdamu. Zalezy co kto lubi. Niemniej jednak pogoda, slonce, plaze, kapiele w tej syfiascie slonej acz czystej wodzie, brak dzikich tlumow i piekne widoki zapewnione. 2 minusy: srednia wieku 50-60 lat w barach i hotelach, wiec trzeba przyjechac dobrze zaopatrzonym we wlasne towarzystwo. I dla mnie Lanzarote byla szara (wulkan na wulkanie + kaktusy), bo nie bylo juz charakterystycznych dla Kanarow rozowo-czerownych kwiatow. Zima przyszla .Niemniej jednak goraco polecam, plawienie sie w cieplej wodzie w listopadzie leczy mocno niedobory slonca ))))). O kurcze, to zle z ta kawa... Jak zwykle. Bo ja bede 20 grudnia, po czym spadam do k¡Krakowa. A styczen??? Kiedy wracacie??? |
|
|
|
|
|
#904 |
|
BAN stały
|
Maprin
zazdroszcze takiej wycieczki
|
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
Maprin, to moze w takim razie, skoro tak zachwalasz, zrobimy kawowy zjazd na Kanarach
![]() Ja wracam z Polski szybciutko- 29.12, ale zawsze cos. W tym roku spotkanko z pewnoscia sie nie uda... Sky1980, niedlugo minie rok odkad sie ostatnio widzialysmy! Skandal! ![]() ![]()
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Ja wracam z Polski szybciutko- 29.12, ale zawsze cos.
W tym roku spotkanko z pewnoscia sie nie uda... Sky1980, niedlugo minie rok odkad sie ostatnio widzialysmy! Skandal! ![]() ![]() [/quote]Ja tez jestem super...w sumie rok temu mialam sie spotkac i cos mi wypadlo ![]() Sweetie a wracasz moze samolotem z Katowic do Eindhoven???29? bo my tez akurat wtedy lecimy...kurcze moze sie spotakamy tak przypadkiem? pozdrowionka nawet ladna pogoda...(coby nie zapeszac) dzisiaj
|
|
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Sweetie i lapochka81!
Czy wy naprawde wracacie 29 grudnia do Eindhoven i wylot macie o 11.45 z Katowic??? Tak jak ja???? To moze my ta kawe na pokladzie obalimy??? ![]() Poza tym uratowalyscie mi tylek ta drobna wzmianka o 29 grudnia gdyz chcialam sprawdzic czy aby na pewno ja wracam tez tego samego dnia, zahaczylam po drodze o bilet z MAdrytu do Eindhoven i co zobaczylam....???? pierwszy raz w zyciu walnelam sie w dacie i zarezerwowalam sobie lot do Holandii 20 listopada zamiast grudnia... Pewnie kapnelabym sie na lotnisku... Dziekuje, dziekuje .
|
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
No prosze!
![]() ![]() Kto jeszcze wraca 29 z Katowic do Eindhoven??? Moze zrobimy wizazankowy zjazd, albo moze z-lot Wizaz z Wizzair Nawet niezle brzmi
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
Ja potwierdzam
na 100% jak do Polski trafimy na Swieta to wracamy 29 grudnia![]() Trzeba sie na pewno spotkac na jakis umowiony znak sygnal ![]() Basia |
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
witam'
mam takie pytanie czy ktoras z was potrafi jezyk holenderski i przetlumaczylaby mi 3 zdania? blaagam
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Jak sie dziewczyny rozpoznamy? wracajace 29 grudnia z Katowic do Eindhoven?
Ja bede miec najprawdopodobniej czerwona kurtke House z czarnymi dodatkami i napisem "goddess" z tylu - nie zartuje, brzmi strasznie obciachowo, ale kurtka mi sie podobala wiec sie prosze bez wahania do mnie "przyblizac" i przedstawiac jak ktos oczywiscie chce![]() ![]() ![]() pozdrowionka i radosnych swiat!!! Basia |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pewnie bede w granatowej kurtce bez napisow ![]() Nie wiem czy jeszcze zajrze tutaj przed Swietami wiec chcialabym juz teraz zyczyc wam wszystkim Fantastycznych, Rodzinnych, Bialych Swiat Bozego Narodzenia i Hucznej Zabawy Sylwestrowej, a w Nowym Roku -Samych Szczesliwych Dni!!! Duza Buzka dla wszystkich ![]() ![]()
|
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja jestem niewysoka i bede miala rozchochrane w miare dlugie blond wlosy , Sweetie ma ciemniejsze wlosy i jest wzrostu holenderskiego )) . Poza tym namierzymy Cie pewnie same, goddess... Do zobaczenia na lotnisku!!!! I Wesolych Swiat dla wszystkich! Zeby bialo, cieplo i rodzinnie bylo!
|
|
|
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
hi hi hi
Teraz to to "goddess" musze chyba na czole napisac , bo na bogini to ja nie wygladam ale bedzie ze mna jeszcze moj nieodlaczny maz - holenderskiej urody wiec sie znajdziemy, mam nadziejepozdrowionka no i rzeczywiscie: Zdrowych pogodnych bialych rodzinnych Swiat Bozego Narodzenia i szampanskiego Sylwestra! Do Siego Roku 2008!!! Basia |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
swieta i po swietach...
![]() ja z innej beczki, nie wiem czy jestescie zazanajomione z watkami wymianowymi..ale pomyslalam sobie ze moze zalozymy wlasne watki wymiankowe w obrebie Holandii?? co wy na to? kazdy watek zaczynał by sie z duzych liter: "NL" i bysmy wiedzialy ze to MY dajcie znac czy byłybyscie zainteresowane ![]() pzodrawiam obzartuchoów swiątecznych!!! |
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, mam pytanie: w styczniu wybieram się do Holandii, lecę do/z Eindhoven i zastanawiam się jak tam jest z bezcłówką??
czy istnieje tam w ogóle? a jeśli tak, to czy jest dobrze wyposażona jeśli chodzi o kosmetyki.Zawszelkie info będę wdzięczna
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
co do watku wymiankowego, zachęcam do zbierania nadwyzek w waszych kuferkach, jaza jakis tydzien wystawie swoj watek z tytułem zaczynającym się od "NL",zapraszam!!
wszytskiego naja w nowym roku!! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Eindhoven jest jeden maly sklepik z perfumami i innymi *******ami, ale po pierwsze - nie jest dobrze wyposazony, a po drugie, juz od dawna roznice cenowe kosmetykow kupowanych na lotniskach i w normalnych drogeriach sa minimalne, wiec...? Chyba ze chcesz kupic hurtowe ilosci perfum. Z innej beczki -Sweetie i Lapochka vel Godess, jak tam sylwek???
|
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Maprin, dzięki za odp
nie będę się na żadne fajerwerki w takim razie nastawiać..
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
NO nie wierze wlasnym oczom.... Czy wyraz p-i-e-r-d-o-lami jest wulgarny??? Czy tez moderator nie bierze pod uwage, ze nie posiadam polskich znakow...?
|
|
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak u Was? Dziewczeta kochane! Co ze wspolna kawa? Trzeba sie zorganizowac, bo inaczej tak nam zejdzie do grudnia...
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Haha pamiętna kawa, tylko ciężko z organizacją
Moze umowmy sie co do dnai tygodnia kiedy miałybyśmy się spotkać(z pewnością będzie to weekend jak się domyślam) a następnie jaki miesiąc by nam odpowidał i miasto Tylko może jakieś konkrety, bo tak to nigdy nam nie wyjdzie Co Wy na to-piszcie!
|
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Moj Sylwester byl "holenderski", kameralnie no i poza tym bylam "bobem" i musialam wracac poprzez mgle he he he... No ale bylo milo ![]() Ja sie pisze na kawe koniecznie - od poniedzialku zaczynam prace w Eindhoven i tak naprawde to dygam z nerwow, ale moze po pracy na kawe albo pifko, bo bede dojezdzac autobusem na poczatek... A jak nie to zostaja weekendy. Z tygodnia odpadaja mi poniedzialki - bo wieczorem spiewam w chorze (jakby to w ogole kogos obchodzilo ![]() Tak wiec prosze rzucic date, dziewczeta ![]() Pozdrawiam Basia |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za tym aby to była sobota lub neidziela
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jestem za sobota lub niedziela. Z tym ze weekendy styczniowe juz pozajmowane...
|
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
chetnie sie do was przylacze
![]() jezeli mozna
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny za jakies poł roku jade do Holandii z moim narzeczonym. Bardzo się boje jak tam bedzie. on był 3 miesiące w te wakacje , ja jeszcze nigdy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

. Swoja droga, lece na Lanzarote jutro, wiec zobacze jak wyglada przedswiateczna atmosfera na Kanarach - bedzie chyba jeszcze weselej 

.

czy istnieje tam w ogóle? a jeśli tak, to czy jest dobrze wyposażona jeśli chodzi o kosmetyki.Zawszelkie info będę wdzięczna