Potrzebuję szybkiej pomocy - spóźniajacy się okres - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-11, 08:24   #1
kamisiap
Raczkowanie

GG do kamisiap

Potrzebuję szybkiej pomocy - spóźniajacy się okres

Witam,pewnie takich wątków było już pełno,niestety nie mam aż tyle czasu,żeby przejrzeć wszystkie,na kilju pierwszych stronach nie znalazłam,więc:
mam 18 lat,no i jak w temacie - spóźnia mi sięokres,ponad tydzień. Zawsze miałam regularne miesiączki,ewentualnie z poślizgiem max 4 dni. Robiłam test ciążowy,nie będę mamusią. na wizytę u ginekologa właśnie czekam,ale chciałam się dowiedzieć,czy może któraś z was wie,dlaczego mógł się tyle spóźniać. Nie chorowałam w tym miesiącu,lekkie przeziębienie,brałam tabletki uspokajające - Kalms, przez 3 dni,ale w aptece powiedziano mi,że nie powodują spóxniania się okresu, stresu raczej żadnego nie miałam,no,ewentualnie ten związany z pierwszym lotem samolotem.
Co o tym sądzicie? Może to być zwykłe przeziębienie jajników(chociaż w to raczej nie wierzę) lub jakieś inne zapalenie?
kamisiap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 09:22   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Potrzebuję szybkiej pomocy - spóźniajacy się okres

chyba nie myslisz ze mamy szklana kule z ktorej mozna odczytac co ci jest.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 15:32   #3
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamisiap Pokaż wiadomość
Witam,pewnie takich wątków było już pełno,niestety nie mam aż tyle czasu,żeby przejrzeć wszystkie,na kilju pierwszych stronach nie znalazłam,więc:
mam 18 lat,no i jak w temacie - spóźnia mi sięokres,ponad tydzień. Zawsze miałam regularne miesiączki,ewentualnie z poślizgiem max 4 dni. Robiłam test ciążowy,nie będę mamusią. na wizytę u ginekologa właśnie czekam,ale chciałam się dowiedzieć,czy może któraś z was wie,dlaczego mógł się tyle spóźniać. Nie chorowałam w tym miesiącu,lekkie przeziębienie,brałam tabletki uspokajające - Kalms, przez 3 dni,ale w aptece powiedziano mi,że nie powodują spóxniania się okresu, stresu raczej żadnego nie miałam,no,ewentualnie ten związany z pierwszym lotem samolotem.
Co o tym sądzicie? Może to być zwykłe przeziębienie jajników(chociaż w to raczej nie wierzę) lub jakieś inne zapalenie?
Skoro robiłaś test i nie jesteś w ciązy.. to zostało Ci czekac na okres.
Idziesz do lekarza, więc on rozwieje Twoje wątpliwości

Nie denerwuj się, bo stres tylko pogarsza sprawe
Stary 2008-01-11, 15:41   #4
agawa70
Przyczajenie

Jeśli test nie wykazuje ciąży wcale nie znaczy że jej nie ma... żeby na teście pokazał się wynik pozytywny - czyli ciąża - w moczu muszą pojawić się składniki których żadna nieciężarna kobieta w moczu nie miewa, a na pojawienie się których trzeba poczekać... jeśli test był wykonany za szybko/w zbyt krótkim czasie od współżycia - mimo że ciąża będzie się rozwijać - nic nie pokaże.

Opóźnienie może być jak najbardziej związane ze stresem - wcale nie musi on być jakiś szczególny, bo nie chodzi tu o to jak bardzo my to przeżyłyśmy tylko jak przeżył coś nasz organizm - pierwszy lot samolotem jak najbardziej może się pod to podciągać.
Z wizyty u gina jednak nie rezygnuj!
agawa70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 15:54   #5
Momo
Zakorzenienie

Piszesz,że nie jesteś w stresie ,a równocześnie ,że brałaś tabletki uspokajające
To chyba jednak jesteś troszkę zestresowana
I właśnie, to może być powód tego opóżnienia.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 18:09   #6
negra78
Raczkowanie

Zależy kiedy wykonałaś ten test, przyczyną opóźnienia okresu może być między innymi przeziębienie, stres, różnego rodzaju tabletki, ale radzę odwiedzic ginekologa i upewnić się czy ze sprawami kobiecymi wszystko w porządku, jeśli Ci sie nie pokaże a lekarz nie stwierdzi ciąży to dostaniesz pewnie tabletki na wywołanie okresu i po problemie
negra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 23:00   #7
kamisiap
Raczkowanie

GG do kamisiap

Test robiłam w środę,a okres miałam dostać w czwartek tydzień wcześniej,więc chyba nie zrobiłam go za wcześnie. Tabletki brałam,ponieważ mam problemy z bólami głowy no i do niedawna lekarze utrzymywali się przy diagnozie nerwobólów,ale jak juz pisałam,aptekarka mówiła,że nie powodują one opóźnienia okresu,ponieważ są stosunkowo słabymi tabletkami. Zastanawiam się także,czy może mieć na to wpływ to,że przestałam palić..
Dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez kamisiap
Czas edycji: 2008-01-11 o 23:36
kamisiap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 23:58   #8
versusek
Raczkowanie

Witam

nie chce zaśmiecać forum więc swoje pytanie zamieszczam tutaj bo w sumie trochę podchodzi pod temat tego

Otóż zamiast okresu mam bardzo skąpe plamienie, biore antybiotyki na trądzik - tetralysal, w tym miesiącu strasznie dużo stresu teraz też, dużo złego jedzenia.... Jak myślicie, czy to może być powodem takiego 'okresu' ?
Stary 2008-03-30, 01:00   #9
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versusek Pokaż wiadomość
Witam

nie chce zaśmiecać forum więc swoje pytanie zamieszczam tutaj bo w sumie trochę podchodzi pod temat tego

Otóż zamiast okresu mam bardzo skąpe plamienie, biore antybiotyki na trądzik - tetralysal, w tym miesiącu strasznie dużo stresu teraz też, dużo złego jedzenia.... Jak myślicie, czy to może być powodem takiego 'okresu' ?
tak, moze byc.
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości