|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
A ja się zastanawiałam nad wanienką. Do tej pory miałam w głowie, żeby kupić większą, żeby starczyła na dłużej, ale np. szwagierka syna 7miesięcznego nie kąpie już w wanience, bo jej chlapał okropnie tylko sadza go do brodzika i tam myje, więc już teraz sama nie wiem
|
#692 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Cytat:
też mnie wszyscy tak wkurzają, że .... najgorsze że najczęściej odbija się to na moim synku Cytat:
![]() Gratulacje, inne opcji nie mogło być ![]() Cytat:
Bardzo kształtny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie w okolicy są dwa sklepy rosyjskie z produktami polskimi i jeden typowo polski i co tydzień-dwa jeździmy po mięso, szczaw (i inne słoiczkowe dobroci), kasze czy ptasie mleczko Zawsze wracamy obładowani, ale wszystko z lodówki zaraz znika W sierpniu jedziemy do Polski i już powoli tworzę listę zakupową, aby zrobić zapasy Gratuluję obron! Ja się śmieję, że nasz maluszek będzie od razu po niemiecku mówił, bo chodzę z nim codziennie na kurs
|
|
|
|
|
#694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w pracy dopóki pracowałam mówili raz o 10, raz o 12 kg i też oczywiście padało stwierdzenie, że ciąża to nie choroba i wręcz health and safety manager stwierdzał, że niepotrzebnie się martwię, bo nigdy nie udowodniono, że dźwiganie ma jakiś wpływ na ciążę Ja już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Co kraj, to obyczaj. Przesada w żadną stronę nie jest dobra.Ból pleców? Ból brzucha? Ależ oczywiście w ciąży to normalne - to mi powiedziała położna. Jak bardzo boli, to paracetamol i tyle, dalej do pracy Na szczęście te zmartwienia już za mną, bo jak kiedyś pisałam, z różnych względów zrezygnowałam z pracy.Cytat:
|
|
#695 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Super gratuluje!! Jeden stres z głowy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i oczywiscie gratulujemy Cytat:
w razie czego ni prosze dopisać Kuba ![]() Cytat:
jeszcze troche i mi zeby wybije ![]() Cytat:
Cytat:
A my po badaniach. Dzieć wg wymiarów i wagi jest o tydzień starszy niz to wynika z OM , wazy 300 g i juz dzis mierzyła mu gin główkę, brzuszek i cos tam jeszcze bo na długość nie dało sie go zmierzyć. Od jutra zwolnienie. Wiec jutro jadę przekazać wszystkie moje obowiązki i do zobaczenia za 1,5 roku ![]() No i pojechałam uczcić ze wszystko ok i znowu kupiłam pare ciuszków. Mamy juz cały komplet na święta ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1467834171.928208.jpg Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-06 o 21:44 |
||||||
|
|
|
#696 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez cały dzień to bardzo dużo. Ja w pracy mówię otwarcie nie będę nosić nic ciężkiego nic powyżej 4 - 5 kg. Ale mój szef ma bardzo zdrowe i dobre podejście do mnie. A ja jako jedyna w grupie w ciąży jestem i to kolejnej. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chcecie dopiski na pierwszej stronie to lepiej wyślijcie mi na pw co wpisać, bo mogę przegapić.
Ja sterylizatorów do mikrofali nie polecam. Lepiej elektryczne. W 3-5 minut dezynfekują łącznie z chłodzeniem ![]() Teraz sama nie wiem czy kupować dziewczęce akcesoria czy poczekać na potwierdzenie płci za miesiąc???
|
|
#699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć o butelkach avent 😊 ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#700 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:P z tych naszych facetów straszne upierdziuchy są Cytat:
![]() Cytat:
Zygzaki identyczne jak w moim rogalu do spania, może to ten sam sklep jaki kolor jest tego minky? Cytat:
a jak nie będę dawać nim rady to wtedy poproszę o elektryczny, ale liczę że cyce będą współpracować ![]() Cytat:
i ono będzie na 100% dodatkowo pewnie kupię wanienkę do której zmieści się też dziecko jak będzie większe ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- różni projektanci polscy. Boskie są ale drogie - 30 zł. Ten jeden butik co ma te zawieszki to jeszcze ma urocze opaski dla niemowląt Też się zastanawiam co jak nie będzie używać smoczka ale są tak urocze, że sama bym do czegoś wykorzystała w razie czego
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-06 o 22:55 |
|
|
|
|
#702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cuuudna ta bluza Cytat:
|
||
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-06 o 22:57 |
||
|
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to i tak mało korzystam bo nie chciałam krzesła i nie chodzę na dodatkowe przerwy. Od takie poświęcenie hehe ale to do czasu oczywiście. |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minky - żółty 😊 Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-06 o 22:56 |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- w kazdym razie wg tych wymiarow wyszlo ze 19t2d a ja mam teraz dopiero 18t1d miała cudowna cenę 15 zł przeceniona z 50
|
|
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Mewka super
Gratulacje!! Migdałku superancko z ta córeczką!myślałas nad imieniem?? Do sterylizacji butelek Siora używa takiego pojemnika do mikrofali i mówi że to najlepszy zakup wyprawkowy E tam .wystarczy zalać butelkę wrzatkiem i tez będzie si .albo kupic podgrzewacz z opcją sterylizacji Ja mam zamiar kupic butelki do karmienia marki dr brown's. Mają fajny system odpowietrzania przeciwkolkowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ja w pracy nie noszę nic oprócz talerzy i dużej konewki z wodą jak podlewać kwiaty. Wszystko co jest ciezsze robią za mnie chłopacy kucharze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękujemy i gratulujemy tez drugiej umęczonej obronnym stresem
Było nam ciężko bo obrona trwala 2,5 h i dostaliśmy aż 11 pytań od komisji Odpowiedź na nie zajęła nam ok 45 minut na stojąco Pod koniec miałam już naprawde dość i zaczęłam się opierać o mownice i ściągać buty bo okazały się niewygodne Na szczescie to juz za nami! Teraz z wolna głową mogę skupić się na moim brzuszku Muszę na dniach iść do lekarza bo powinnam już iść tydzień temu ale ten stres i brak czasu spowodował że zaniedbalam to trochę Wyrodna ja ![]() Ale czuję się dobrze więc wszystko chyba Oki Widziałam że lista jest już kolorowa. Cieszy mnie to bardzo, zaraz ja do Was dołączę Widzę brzuszki, mój podobny. Na zdjęciach z obrony jestem taaaka wielka że od razu widać że nie byłam tam sama ![]() Monia śliczny twój. Taka piłeczka Widzę że Wy już ostro poszlysvie do przodu z zakupami Ja też się powoli zabieram za to, tzn zrobię listę Najpierw zacznę sprzątać szafy celem wygospodarowania paru półek dla maluszka
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
O kurde 2,5 godz przy mównicy? Doktoratu broniłas? |
|
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Migdałku z mojego wczorajszego zagonienia chyba zapomniałam pogratulować Ci córuni! ![]() Dziś mam wizytę! Ale dopiero o 17:10 więc trochę się naczekam :P |
||
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
mewkaa - gratulacje udanej obrony
|
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Emosz i Carola
Śmieje się że to moj "Karolek" się bronił a nie ja I wszystkim dziękuję w imieniu swoim i dr Karola ![]() Zmykam do pracy Dzis ostatni dzień egzaminów Czuje ze wszyscy dziś zdadza Niech ludziska mają tak cudowne wakacje jak my ![]() Miłego dnia Ps dziewczyny ja zbiorczo Wam gratuluję wszystkich coruni i synusiow które ujawniły się pod moją nieobecność I witam się serdecznie z nowymi dziewczynami bo chyba takowe są- hello od Nas! |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
I Tobie mewkaa również gratuluje ![]() Co do wcześniejszych Waszych rozmów na temat laktatora, wanienki itp. Ja stawiam na Avent i laktator i butelki Więc chyba będę zmuszona kupić taką dużą wanienkę albo najpierw małą a później większą ![]() Orientacyjnie zajrzałam na allegro, aby się zaznajomić w sterylizatorach i znalazłam coś takiego http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...293267228.html Ciekawy produkt, tylko czy nie za dużo szczęścia na raz za taką cenę? Co o tym myślicie? Bo wiecie nie sztuka kupić jakiś paździerz kilka w 1, jak nie będzie spełniało dobrze swojej roli
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-07 o 08:55 |
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to juz chyba lepiej znam prawa pracownika w uk niz w Polsce. Moze dlatego, ze wyjechalam jeszcze zanim poszlam do pracy |
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się 😊 probuje się dobudzić i jednym okiem czytam forum
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Mewkaa ale się wystałaś! Co to za ludzie, że nie dali Ci krzesła Jeszcze raz gratuluję! Zapewne czujesz teraz ogromną ulgę ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Kciuki za wizyty!
|
|
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze to sprzęt elektroniczny jak laktatory to stanowczo radzę kupować w sklepie a nie allegro.
Po kolejne to jeśli chodzi o wanienke to myślę, że większa jest lepsza, bo pamiętajcie, że musimy maluszka trzymać przedramieniem więc całe musi się wygodnie zmieścić ![]() Powtarzam, że imienia dla córki nie mam :p Łatwiej mi było znaleźć męskie imię a tu teraz dylemat Na razie myślałam nad Leną, ale jeszcze jest dużo czasu na zastanowienie...
|
|
#720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla chłopca mieliśmy ustalone od początku Miał być Marcel do czasu, gdy lekarz nie wskazał na USG "tu jest prawa nóżka, tu jest lewa nóżka a tu jest szparka" ![]() Teraz trwają negocjacje, chyba zostanie Amelia, ale to jeszcze nic pewnego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

też mnie wszyscy tak wkurzają, że .... najgorsze że najczęściej odbija się to na moim synku 

Ale udało się wszystko pomierzyć i jest wszystko cacy. Ginek mówi, że to na 99%.....

Ja już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Co kraj, to obyczaj. Przesada w żadną stronę nie jest dobra.

Pierwsze słyszę...
Jak się czujesz?
[COLOR="Silver"]
Dla chłopca mieliśmy ustalone od początku