|
|
#2401 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() Ja już poczynilam pierwsze zakupy dla dziecka w hmie
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Piersi z miseczki B przeszly na DD i to do 10 tc sie dzialo, Tzt nie narzeka
ale to nic jak przychodzi 3-4 doba po porodzie to wtedy dopiero sa sterczsce giganty!U mnie mdlosci nadal kroluja chociaz kilka dni nie wymiotowalam i wiecej zaczynam jesc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
mnie z 65e na razie wskoczyło na 65f ale dużo cięższe i bardziej zbite są. ale chyba przejdę na 70 pod biustem bo czuje że urosnę.
|
#2404 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też urosły tak o 1 rozmiar mniej więcej.
Czy was też tak wysyfiło w ciąży ?? Nie miałam wczesniej wiekszych problemów ze skórą - jakieś pojedyncze pryszcze czy niedoskonałości się zdażały a teraz ?? Cały dekolt, na plecach też troche i twarz :/ Wyglądam okropnie. Myślałam że to od kremu i odstawiłam ale nie pomogło. W tym całym remoncie nie mam czasu o siebie teraz zadbać. No i straaasznie wypadają mi włosy, aż się ostatnio popłakałam wieczorem przy czesaniu... Nie wiem czy to wina ciąży czy taki okres poprostu. |
|
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
u mnie to samo... co rano nowe paskudy
a przy tym widzę że cera sucha, ale jakiś mocniejsze kremy tak zapychają z kolei że porażka ;/ też nie mogę dojść do ładu z gębą
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję że to minie niedługo bo aż wstyd ten ryjek pokazać:/
Żaden krem mi nie pasuje teraz... też na szyi mam. Uff zaraz wychodzę z pracy jadę do chinczyka po obiad dla Tżta bo znow cały dzien pracuje a potem zaczyna się sprzątanie... Nawet nie wiem od czego zacząć bleeee. |
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
Wyszłam z psem na chwilę na dwór i w tym czasie koty zdążyły mi się pokłócić i pogryźć
Do weta na szczęście nie trzeba jechać ale jeden trochę płytkich ran ma. Nie wiem co im ostatnio odwala Znowu, po jakichś kilku miesiącach przerwy, mają fazę na tłuczenie sie. A w zasadzie starszy ma fazę na tłuczenie młodszego... Mam nadzieję, że z Pesteczką nie będzie tak robić, bo trzeba będzie go odseparować :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
Moje koty też lubią co jakiś czas się potłuc, a ty bywa niebezpiecznie, bo oba są "z odzysku", połamane, chore itd...
![]() Mąż mi zostawił dwa placki ziemniaczane, zjadłam i zaraz idę do sklepu po więcej, bo sobie strrraszny apetyt zrobiłam. Chyba już zaczyna się faza pochłaniania jedzenia zamiast braku apetytu... |
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62684661]Moje koty też lubią co jakiś czas się potłuc, a ty bywa niebezpiecznie, bo oba są "z odzysku", połamane, chore itd...
![]() Mąż mi zostawił dwa placki ziemniaczane, zjadłam i zaraz idę do sklepu po więcej, bo sobie strrraszny apetyt zrobiłam. Chyba już zaczyna się faza pochłaniania jedzenia zamiast braku apetytu...[/QUOTE] Nasze też z odzysku, ale starszy, po licznych tułaczkach, od prawie 4 lat u nas. A drugi od niecałych 3 lat. Ale starszy jest strasznym neurotykiem i przy okazji cholerykiem. Kot często z humorem pt. "Bez kija i grubych rękawic do mnie nie podchodź". A dotknięcie jego brzucha to już największa zbrodnia przeciw niemu. Więc trochę się boję jak ten wariat będzie się przy dzieciaku zachowywać. Jak przychodzi siostra z siostrzenicą to wykazuje pewne zainteresowanie małą, ale widział ją tylko kilka razy dopiero i to dość krótko wiec cholera wie jak się będzie zachowywać stale przebywając z dzieckiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2413 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 6miesięcznego goldenka i mam nadzieję że do stycznia go ogarne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
Co do finansow no lozeczko mozna kupic uzywane
my kupilismy i moj maz razem z moim tata tylko odmalowali na nowo duzo ubranek mielismy po siostrzencu mojego tz troche rzeczy sie dokupilo bo wiadomo apteczka i inne rzeczy. Wozek tez dostalismy pozyczony po siostrzencu. Wiec sporo wydatkow nam odeszło aczkolwiek teraz nie wiem czy nie bedziemy musieli kupic podwojnego wozka a to spory wydatek nawet uzywany:/
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię pepco bo mają ciuchy kiepskiej jakości.
I mam psiaka 6 letniego spaniela,kocha moją Alę Jak Ala w przedszkolu, u babci albo z tatusiem na spacerze to albo leży u niej w pokoju albo pilnuje okna czy już idzie. Jak ją przez okno zobaczy to biega od drzwi do mnie, piszczy i szczeka na mnie żebym drzwi otworzyła
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo że wyjściowe, lepsze będzie trzeba kupić ale w pepco na pewno się też obkupię
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kilka ciuchlandów gdzie ubrania dla niemowlaków po 1zł można kupić i to fajne. Tymbardziej, że ubrania mam zamiar przekazać kolejnemu dziecku w rodzinie, kiedy wreszcie się pojawi, bo póki co to wszystko u mnie leżakuje, nie ma komu dać
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-07-06 o 18:50 |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a włosy mi też garściami wychodzą ale to już przed ciążą tak miałam niby przez to pcos, a dziś fryzjerka poleciła mi takie ampułki do wcierania przeciw wypadaniu więc chyba wypróbuję.
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Konto usunięte
|
Moja cera też pozostawia wiele do życzenia, całe plecy, dekolt, nawet cycki (zwłaszcza pod nimi) mam w krostach... Ale też zawsze miałam problemy z trądzikiem.
Włosy bez zmian, czyli słabe jak zawsze, za to nigdy nie miałam tak mocnych i długich paznokci! Mam teraz hybrydy ze sporym odrostem, ale boję się zmywać, żeby pazurów nie zniszczyć ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Upewnij się, że są bezpieczne w ciąży, sporo specyfików dermatologicznych odpada teraz. |
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Weźcie mnie nawet nie straszcie tymi wypadającymi włosami... Ja mam naturalnie strasznie dużo włosów, więc od paru lat konsekwentnie wygalam sobie od spodu pół łba. Zaraz się okaże, że niepotrzebnie dziś się goliłam, bo zaraz wypadną mi te, co zostały i będę łysa, jak kolano...
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze tego typu "atrakcje" zaraz nam się skończą i zacznie się czas promiennej, świetlistej cery i gęstych, błyszczących włosów.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-06 o 20:04 |
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
To mnie takie atrakcje ominęły-włosy nadal gęste i lsniące, cera bez zarzutu
w pierwszej ciązy tez tak było, ale po porodzie to włosy wychodziły mi garściami-ale to normalne
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
U mnie już poprawa bo na początku pojawiały się wulkany na twarzy a teraz sporadyczne zmiany. I włosy mniej wypadają i dłużej pozostają świeże. Problem tylko mam bo farbowałam włosy na jasny blond ale od stycznia w związku z postanowieniem noworocznym nie farbuję i mam już spore odrosty ciemny blond. Trochę się to rzuca w oczy zwłaszcza przy rozpuszczonych włosach..
Alica potwierdzam że też gapię się na wszystko co związane z dziećmi na ulicach
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Tez mam odrosty ale jutro wreszcie farbuje bo już patrzeć na siebie nie mogę
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#2427 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez ja też! Ja też mam problemy z cerą! Ogromne! Juz nie wiem czym mam to zwalczać... cały pyszczek w czerwonych krostkach... podobno pomaaga zwykly sudocrem.. moze wwyprobuje, zlapie sie wszystkiego co chociaz troche zlagodzi..
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
Niestety i ja dołączam do grupy z wypryskami. Chociaż jest już lepiej. Początkowo na plecach wychodziły mi takie wielkie białe ropne pęcherze, ohyda! Teraz już pełno małych krostek: na plecach i dekolcie. Na twarzy pojedyncze, ale ciężko się goją i są bardzo bolesne. Przed ciążą cera w stanie prawie że idealnym. Pojedyncze okresówki.
Ahhh i ja też patrzę na wózki, jaka marka itp. heheh
|
#2429 |
|
Raczkowanie
|
No ja nigdy nie miałam cery idealnej, takie uroki posiadania cery tłustej :/
Ale tak, jak teraz to chyba właśnie jako nastolatka miałam po raz ostatni. Cała morda, szyja i dekolt zsypane drobnymi krostkami, dodatkowo na żuchwie takie bolące grubasy mi wyskakują. A najdziwniejsze jest to, że pełno kostek powyskakiwało mi na szyi, na tych kawałkach skóry między żuchwą a uchem - to dla mnie kompletna nowość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2430 |
|
Konto usunięte
|
Kuźwa, mamy dziś oboje wolny ranek, więc od 7:30 koszą nam trawniki pod oknami
![]() A na 14:20 mam dziś wizytę, proszę o kciuki Czy Wasi lekarze dają Wam coś takiego jak opis z USG? Na piśmie co widać, ile co ma itd? Nigdy nie dostawałam, a dziś muszę o coś takiego poprosić, żeby pokazać lekarzowi z NFZ, mam nadzieję, że nie będzie problemu. I o L4 chcę już zagadać, żeby od sierpnia było, bo już mam dość pracy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

ale to nic jak przychodzi 3-4 doba po porodzie to wtedy dopiero sa sterczsce giganty!

a przy tym widzę że cera sucha, ale jakiś mocniejsze kremy tak zapychają z kolei że porażka ;/ też nie mogę dojść do ładu z gębą

Wiadomo że wyjściowe, lepsze będzie trzeba kupić ale w pepco na pewno się też obkupię 

Czy Wasi lekarze dają Wam coś takiego jak opis z USG? Na piśmie co widać, ile co ma itd? Nigdy nie dostawałam, a dziś muszę o coś takiego poprosić, żeby pokazać lekarzowi z NFZ, mam nadzieję, że nie będzie problemu. I o L4 chcę już zagadać, żeby od sierpnia było, bo już mam dość pracy...