Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, część XI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 08:17   #3781
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Beatusia jeśli wybrałaś Brochów to jest szansa ze się tam spotykamy bo tez się tam wybieram sr-czw.
Wiec do zobaczenia ☺
Stary 2016-07-07, 08:17   #3782
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cwk kciuki za wizytę, powiedz doktorkowi nich ci tam pogmera i pomoże trochę

Miałam dziwny sen kupiłam dwa rogale i szukałam kawiarni typu starbucks żeby usiąść i jak człowiek wypić duża latte i opierdzielic moje rogale i wiecie że zlecialam w sumie pół miasta i nic nie znalazłam?! Skandal. Musze iść teraz na kawę do kuchni
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:19   #3783
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Ja tez. Zadnych.

---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Kciuki,zeby tym razem to bylo to ☺

---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ----------

No. Nadrobilam w koncu. Od wczorajszej wizyty nie moge spac i mam dola jak nie wiem. Apetyt stracilam do reszty. Wczoraj zjadlam w sumie tylko sniadanie, a pozniej kawalek arbuza. Dzis to samo. Zasypialam z placzem i obudzilam sie w takim samym stanie. Dotarlo do mnie w koncu wszystko. No ale musze sie trzymac i rysowac synkowi obraz,ze fajnie bedzie,jak mnie nie bedzie. Ciagle sie zastanawiam czy budzic Go rano jak bede jechac do szpitala (pewnie bedzie histeria) czy nie. Bo normalnie to wstaje przed 9., a tu po 7. musialabym Go obudzic. Co do porodu to, plany sie troche zmienily. W srode o 8:00 melduje sie w szpitalu i tego samego dnia mam miec cc. Szyjka bez zmian, wszystko pozamykane,ktg plaskie i wzorowe. Afi w normie,ale nie powiedzial ile. Lozysko III stopien. Synek ma tylko 2800g (+/- 470g) 😕 przy pierworodnym waga byla zawyzona o 300g, ale nawet nie chce tego brac pod uwage.. w ogole nie podobaja mi sie te pomiary, bo brzuszek wyszedl ponad 3 tygodnie mniejszy niz reszta. Lekarz niby powiedzial,ze jest ok,ale nie byl przekonujacy.
Eh, no nic, probuje zasnac 😕
Kciuki dla potrzebujacych!
Dzieciaczkow juz gratulowalam na fb.
Mysl pozytywnie, będzie wszystko dobrze!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:22   #3784
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Hej
Eskav - super ze się chłop opamiętał

Kattoo - bo kontrola na granicach przywrócona do 2 sierpnia przez szczyt NATO i Śdm. Mój też będzie pewnie w korku stał jutro 😔
To nawet nie na granicach tylko wyrywkowo wszystkich trzepia na autostradach.

Jeszcze teraz mi dzwoni ze siedzi niedaleko jakiegos cpuna smierdziela a z drugiej strony jakis chory psychicznie z obstawa. Idealnie sie wpasowal do autobusu wariatow.

Iza ja tez mam zly humor wiec piona
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:24   #3785
Elfka86
Zakorzenienie

Hello

Nie cytuję, ale pamiętam, że pytałyście jak to jest z dwójką powiem tak: szaleństwo jak Martyna płacze to Maja akurat koniecznie coś ode mnie potrzebuje i muszę to być ja i koniec ale generalnie jest to do ogarnięcia, dziewczyny są obie w miarę grzeczne, więc da się jakoś zorganizować chociaż chwilami myślę już, że zwariuję

Co do przybierania Martynki to prawdopodobnie źle była zważona przy wyjściu, bo mleko mam aż kapie, a młoda na cycu wisi co 2 godziny maks. zobaczymy jutro czy przybierze
Stary 2016-07-07, 08:25   #3786
reniferek01
Zakorzenienie

Dziewczyny macie jakieś patenty na bóle bioder? jak mi wcześniej nie dokuczały tak teraz po nocy rozchodzić się nie moge bo boooli o wygodnym ulożeniu do snu już nawet nie marzę...

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:25   #3787
_Inka__
Zadomowienie

Beatusia- wiem że to dla ciebie stresujące, ale te pomiary na usg to czysty szacunek. Brzuszek na pewno jest w porządku Poza tym już niedługo utulisz synka! Fajnie że tego samego dnia po zameldowaniu w szpitalu będziesz miała cc. Ja się obawiam że będą chcieli mnie przetrzymać w szpitalu i po zgłoszeniu na oddział w niedziele, będę je miała dopiero w poniedzialek

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Tż wiezie mnie ledwo żywą na fitness. Później IKEA -4 półeczki musimy kupić...

I na 16-tą na Świadomą Mamę się jeszcze wybiorę -miałam wcześniej nadzieję, że do tej pory urodzę więc się nie zapisywałam, ale wczoraj kliknęłam w końcu zgłoszenie...
U ciebie życie na wysokich obrotach ciąg dalszy Podziwiam za energię Ja bym się po takim dniu wieczorem zapłakała z bóli Cienias ze mnie

Cytat:
Zbieram się do lekarza. Mąż się wczoraj bardzo staral zebym do wizyty juz nie doczekała ale niestety nie udalo się. Coś mi wlazło w lewy pośladek i boli niemiłosiernie 😐
Kciuki za wizytę
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 08:26   #3788
kattoo
Zakorzenienie

Elfka na pewno przybierze skoro ladnie ssie cos czuje ze ja bede miala dwie uwieszone malpki na sobie. W tym jedna zazdrosna 😂
Stary 2016-07-07, 08:26   #3789
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
A moj sasiad ma pawie! Wiec z jednej strony pawie a z drugiej perliczki. Dzis wezme wiatrowke
gdybym tylko mogla.. wczoraj mieli 3 pustulki i 5 srok na balkonie..
Cytat:
Misia, Marcylina, nawet nie wiecie jak mi się nie chce!!! Ale wiem, że bez ćwiczeń mnie boli ;( a sama w chacie nie ćwiczę...
ćwiczenia jak ćwiczenia.. ale ja to byn nie wysiedziala na tych zajeciach, chyba ze lezysz na sako 😃😁 to chętnie..
Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Beatusia, równie dobrze pomiar może być zanizony i dzieciątko będzie większe. Albo po prostu czeka cię kruszynka i taki będzie jej urok nie denerwuj się kochana. Teraz nam wszystkim już nerwy puszczają.

Misia jak tam dalej twoje skurcze?? Wyciszyly się?? W końcu coś się dzieje

Kattoo kattoooooooo jadę po pilkeeee gratuluję czcigodnego i przewiduje drugorodnego. Faktycznie mąż ci się chyba przyda na chwilę. Mam nadzieję że Szybko się uwinie z tym nowo podstawionym autobusem:/
Ja dziś nie śpie od 4. Juz was raz czytalam. Moj tz poszedł po rozum do głowy, napisał mi piękna wiadomość że będzie jak ja chcę i będzie mnie wspieral, że się po prostu stresuje. Nawet zaproponowal spychanie wieloryba razem podejmiemy decyzję co do gości itp. Kamień mi spadł z serca.
Brzuch znowu bolał rano, ale już nie tak mocno. Trzeba wstać i jeść śniadanie, a wy na porodówki zmykać niedługo

Ciekawe jak deksterowa
brawo on!
Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Dzieeeeeeeen dobry dziewczynki widzę ze akcja powoli rusza, tylko Stasiu nie chce mamie w planach przeszkadzac
Ja dzisiaj pieknie wyspana, bo po karmieniu o 2 wzielam malego do lozka i spal 5 h bez kwekania! Obudzilo mnie mokro bo cycki eksplodowaly

pieknie..kocha mame i jej ciepło 😘
Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Gdzie się kupuje te piłki? W dziecięcym z zabawkami czy w sportowym? ??? Jadę zaraz na to kurewskie ktg i może kupie gdzieś po drodze.
Nie jestem dziś miła. I nie będę. Wybaczcie to nie wasza wina.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

I kolejny SMS tym razem szwagierka "jest juz dzidzia?" Wczoraj byl od mamy, brata, ksiegowej i sąsiadki 😠 a dzień się dopiero zaczął 😠

dziecięce w zabawkowym, sportowe w decathlonie.. czasem w auchan i carefour ale jak jest akurat dzial sportowy wystawiony..

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:26   #3790
eskav8
Wtajemniczenie

Kattoo tygrysek kusi mam taki magazyn i tam chyba maja jakas zwykla gimnaztyczna za pare euro, to sie w taka zaopatrze.

co do autobusu, to kurcze...wesoło...to z jakiego miasta jedzie Twoj mąż, że ma takie przeboje?? ;/
Stary 2016-07-07, 08:27   #3791
*misia*
Zakorzenienie

Eskav fajne że jednak mąż przemyślał temat, a sytuacja z kawą wręcz niedopuszczalna
Olutka szczerze to ja nam problem by dziś zebrać się na pocztę i do kosmetyczki bo to w dwóch różnych końcach osiedla i wydaje się być tak daleko, ale czuje że od wczoraj mam zdecydowanie mniej energii i myślę że nie ma co walczyć z ciałem skoro chce trochę odpocząć przed porodem.
Iza no stres ja też co dzień dostaje telefony, sms czy inne wiadomości czy już? I dziwne pytania ale czemu jeszcze nie urodziłam.

Stary 2016-07-07, 08:28   #3792
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś patenty na bóle bioder? jak mi wcześniej nie dokuczały tak teraz po nocy rozchodzić się nie moge bo boooli o wygodnym ulożeniu do snu już nawet nie marzę...
Duza poducha miedzy nogami.
Stary 2016-07-07, 08:29   #3793
*misia*
Zakorzenienie

Eskav skurcze nadal się pojawiają ale chyba mniej często w sumie nie patrzyłam już na zegarek nie chce się denerwować.

Stary 2016-07-07, 08:30   #3794
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś nie śpie od 4. Juz was raz czytalam. Moj tz poszedł po rozum do głowy, napisał mi piękna wiadomość że będzie jak ja chcę i będzie mnie wspieral, że się po prostu stresuje. Nawet zaproponowal spychanie wieloryba razem podejmiemy decyzję co do gości itp. Kamień mi spadł z serca.
Brzuch znowu bolał rano, ale już nie tak mocno. Trzeba wstać i jeść śniadanie, a wy na porodówki zmykać niedługo

Ciekawe jak deksterowa
No i super Chłop sobie chyba wszystko na spokojnie przemyślał. Fajnie że temat macie już z głowy.

Też myślę o Deksterowej.

Katoo- gratulacje czopa czcigodnego
Stary 2016-07-07, 08:30   #3795
aglo_mammy
Zadomowienie

Kattoo kur..a! Miałyśmy poczekać do weekendu a ty z czopem mi tu wyskakujesz.

Skąd mam wiedzieć czy już?
Pomóżcie bo myślenie mnie z bólu zawodzi. Jak pójdę pod prysznic ciepły to porodowe się nasilą??..?
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:31   #3796
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kattoo tygrysek kusi mam taki magazyn i tam chyba maja jakas zwykla gimnaztyczna za pare euro, to sie w taka zaopatrze.

co do autobusu, to kurcze...wesoło...to z jakiego miasta jedzie Twoj mąż, że ma takie przeboje?? ;/
Z DE z Byernu. Wgl cyrki przez to NATO I ŚDM sa wszedzie wokolo
Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Eskav fajne że jednak mąż przemyślał temat, a sytuacja z kawą wręcz niedopuszczalna
Olutka szczerze to ja nam problem by dziś zebrać się na pocztę i do kosmetyczki bo to w dwóch różnych końcach osiedla i wydaje się być tak daleko, ale czuje że od wczoraj mam zdecydowanie mniej energii i myślę że nie ma co walczyć z ciałem skoro chce trochę odpocząć przed porodem.
Iza no stres ja też co dzień dostaje telefony, sms czy inne wiadomości czy już? I dziwne pytania ale czemu jeszcze nie urodziłam.

Bo ludzie to za grusz wyczucia i taktu nie maja.
Stary 2016-07-07, 08:32   #3797
eskav8
Wtajemniczenie

Misia najwazniejsze, że już coś się dzieje)

Reniferek, jasne, że jest sprawdzony sposob na biodra - podród bebzun zejdzie to i biodrom lżej
Stary 2016-07-07, 08:32   #3798
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:

Pomóżcie bo myślenie mnie z bólu zawodzi. Jak pójdę pod prysznic ciepły to porodowe się nasilą??..?
Tak mowia przynajmniej w teorii.
Masz skurcze?

Mi odszedl czop ale to nie znaczy ze za godzine urodze. Moze w weekend mnie zlapie (tak mysle)
Stary 2016-07-07, 08:33   #3799
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kamila chyba wywolalas mojego czopa bo wyszedl "sam czop czcigodny"

Pomaranczowy to mozna przyjac ze to podbarwiony krwia?

Przepraszam jesli ktos je
Ooo, super, podobno jak podbarwiony to już blisko do porodu?

Cytat:
Gdzie się kupuje te piłki? W dziecięcym z zabawkami czy w sportowym? ??? Jadę zaraz na to kurewskie ktg i może kupie gdzieś po drodze.
Nie jestem dziś miła. I nie będę. Wybaczcie to nie wasza wina.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

I kolejny SMS tym razem szwagierka "jest juz dzidzia?" Wczoraj byl od mamy, brata, ksiegowej i sąsiadki 😠 a dzień się dopiero zaczął 😠

Boże, co Ci ludzie mają...
Cytat:

Tak, porodowe po kąpieli się nasilą a przepowiadacze znikną.

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 08:33   #3800
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Nie chcę masażu szyjki oj nie. Na bol bioder nic mi nie pomaga. Ze dwa miesiące miałam spokój, od kilku dni znów wrócili plus teraz ten pośladek - jak mnie przeszyje ból to jakby piorun w tyłek strzelił tak mnie zgina.
Fajne pilki widziałam w Decathlonie
Stary 2016-07-07, 08:34   #3801
aglo_mammy
Zadomowienie

To idę pod ten prysznic! Tłumaczyć dziecku że na jutro się umawialiśmy...
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:34   #3802
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:

upsik, nie wiem czy sie nasilą, ale na pewno nie przejdą. dawaj matka!! czas na ciebie

Kattoo, tak myslalam, że gdzieś z tamtych stron...teraz u was wszystko na głowie stoi;/ dobrze, że u mnie spokoj na irlandzkiej wsi
Stary 2016-07-07, 08:37   #3803
kattoo
Zakorzenienie

Tylko ze przepowiadacze tak nie bola zeby "myslenie z bolu zawodzilo"

Aglo czwartkowe dzieci sa fajne (i niegrzeczne)

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Nie chcę masażu szyjki oj nie. Na bol bioder nic mi nie pomaga. Ze dwa miesiące miałam spokój, od kilku dni znów wrócili plus teraz ten pośladek - jak mnie przeszyje ból to jakby piorun w tyłek strzelił tak mnie zgina.
Fajne pilki widziałam w Decathlonie
Podobno masaz szyjki przy szyjce gotowej do porodu nie boli.
Cytat:
upsik, nie wiem czy sie nasilą, ale na pewno nie przejdą. dawaj matka!! czas na ciebie

Kattoo, tak myslalam, że gdzieś z tamtych stron...teraz u was wszystko na głowie stoi;/ dobrze, że u mnie spokoj na irlandzkiej wsi
A powiedz jak Brexit odbije sie na irlandii? Bo irl i gb to prawie jak jedno a tu angole jak zwykle odwalaja maniane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 08:37   #3804
eskav8
Wtajemniczenie

ubieram sie przez was na raty;/ siedze w gaciach, staniku i skarpetkach, czas na bluzke a za 5 minut na spodnie
Stary 2016-07-07, 08:38   #3805
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Mi pomaga spanie na baardzo miękkim materacu. Jak jestem u rodziców i śpie na twardszym to ból bioder mam gwarantowany. W domu super miekko i jest ok. Może podłóż sobie na materac kołdrę, powinno pomóc
Stary 2016-07-07, 08:40   #3806
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Beatusia wszystko będzie dobrze
Waga maleństwa się nie przejmuj nawet jeśli urodzi się malutki to szybko nadrobi.
Na pewno nie stresuj się na zapas tym wszystkim.
Dziekuje 😚 no nic, bedzie musial nadrobic. Patryk szybko przybral, wiec jakos nie rozpaczam strasznie z tego powodu. Jest mi przykro, bo ja waze przytylam najwiecej z calego watku, rozstepow w ch.., i tak musze miec cc, wiec moglby miec i 5kg i byloby dobrze, a tu dziecko zapowiada sie jeszcze mniejsze niz pierwsze. Zlosliwosc losu i tyle.
Dla mnie najgorsze jest rozstanie z synkiem to po pierwsze. Nigdy nie rozstalismy sie na dluzej niz 8h. No i pod koniec tego czasu zawsze jest juz smuteczek za mama. A tyle dni? Jestesmy razem non stop i przywiazani do siebie strasznie. Rozmawiamy kilka razy dziennie o szpitalu, ale nie wiem czy to przyniesie jakis efekt. Mam nadzieje,ze bedzie Mu latwiej niz mnie, bo ja to wiem,ze oszaleje.
No a druga sprawa to samo cc. Nie zapomnialam kompletnie nic z koszmarnego pierwszego razu. No i strasznie mnie wkurza,ze po cc to biedne dzieciatko bedzie samiusienkie w nowej rzeczywistosci tak strasznie dlugo,kiedy bedzie tak bardzo potrzebowalo mamy. Bo w moim szpitalu z pionizacja wcale sie nie spiesza. Ja lezalam prawie cala dobe.
Stary 2016-07-07, 08:40   #3807
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
ubieram sie przez was na raty;/ siedze w gaciach, staniku i skarpetkach, czas na bluzke a za 5 minut na spodnie
Ja leze w lozku w szlafroku jeszcze. Zaraz Gabi ma drzemke to ide z nim spac. Spalam dzis moze z 4h i to nie w jednym ciagu.

Dziewczyny powiadam wam nie wkladajcie dziecku pluszakow do lozka. Gabi w nocy jak przychodzi mi do lozka to je wszystkie znosi. Pojedynczo kursuje tam i spowrotem az wszystkie bede miec w lozku (i przy okazji nie bedzie miejsca na spanie)
Stary 2016-07-07, 08:40   #3808
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Ja tez nie śpię juz chyba od 4. Masakra nie mogę spać przez ta moja pracownice. Nie wiem jak mam to rozwiązać. Czemu to akurat teraz kiedy ja potrzebuje najwięcej spokoju???? 😈 chce spokojnie urodzić i mieć chociaż 2-3 miesiące spokoju na ogarnięcie się z dzieckiem a tu tylko tylko problemy na dzień dobry. Jestem tak wkur.wiona ze nie pytajcie. 😈😠😠😠😠

A w jakim mieście szukasz?

Cytat:
Kamila chyba wywolalas mojego czopa bo wyszedl "sam czop czcigodny"

Pomaranczowy to mozna przyjac ze to podbarwiony krwia?

Przepraszam jesli ktos je

Jam Ci przepowiadam, że za wiele to tz nie pouzywasz! Sam Czop Czcigodny w zabarwieniu rychly koniec Twego blogoslawionego stanu zwiastuje i mysl o skurczach partych przywoluje!

Cytat:
Zazdro snu i oby rzeczywistość też taka była!!

Nie wiem ale zazdroszczę bo coś się dzieje!

Tż wiezie mnie ledwo żywą na fitness. Później IKEA -4 półeczki musimy kupić...

I na 16-tą na Świadomą Mamę się jeszcze wybiorę -miałam wcześniej nadzieję, że do tej pory urodzę więc się nie zapisywałam, ale wczoraj kliknęłam w końcu zgłoszenie...
Ktore poleczki?

Aglo wydaje mi się ze cos się dzieje u Ciebie )

Deksterowa się oddzywala?

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

Edytowane przez MuniaMusia
Czas edycji: 2016-07-07 o 08:42
MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 08:41   #3809
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki za to by jednak to badanie bylo bledne
Dziekuje Kochana 😚

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Rozumiem Twoje w☠☠☠☠ienie.
Na szczęście mąż będzie dzisiaj, czop odlazl, skurczybyki jakieś masz więc miejmy nadzieję, że wraz z wieczornym maratonem rzadz i uciech odpłyna też wody
Dokladnie! Wymarzony plan ☺
Stary 2016-07-07, 08:42   #3810
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko ze przepowiadacze tak nie bola zeby "myslenie z bolu zawodzilo"

Aglo czwartkowe dzieci sa fajne (i niegrzeczne)

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Podobno masaz szyjki przy szyjce gotowej do porodu nie boli.

A powiedz jak Brexit odbije sie na irlandii? Bo irl i gb to prawie jak jedno a tu angole jak zwykle odwalaja maniane
Nie rozmawialam jeszcze z zadnym Irolem od czasu brexitu bo siedze w chacie, w pracy pewnie juz bym wszystko o tym wiedziala. Ale na moje to to są dwie wyspy w jakiś sposob zalezne od siebie. Importuja i eksportuja co się da, bo mają te same sieci sklepów w 80%, reszta amerykanska u nas. Może bedą chcieli po prostu więcej certyfikatów i innych papierkow, ale cła i innych opłat za dużo nie mogą narzucic bo im się import nie opłaci, a sami dużo rzeczy nie maja. Brexit pewnie za ok dwa lata, więc pewnie nawet tego nie odczujemy, zwłaszcza,że Irlandzka gospodarka rozwija się najszybciej w Europie. Taka mam nadzieję. Poza tym Angole szybko pozaluja Brexitu,bo to leniwe skurczybyki To mówiłam ja-ekspert od ekonomii :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości