|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My Style Diary po polsku IV
Cytat:
Co do zasłaniania twarzy, najchętniej na wszytkich bym odsłoniła ale tam mrugnęłam i nie wyszło to za dobrze
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba bo jest inny niż wszystkie na ulicach ![]() Nie jest wprawdzie tani ale jak cię stać to zostaw ![]() Gdzie taki upolowałas, moze też się skuszę? ![]() ![]()
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki biały płaszczyk? mam tylko 2 kremowe ![]() Cytat:
![]() Na fotce 1,2 widać te zwoje materiału pójdę jutro do rkawcowej i się zapytam co i jak.Chłopak zafundował i każe mi pod żadnym pozorem niezwracać
|
||
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaniesiesz do krawcowej i będzie super ![]()
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za podtrzymanie na duchu...wiem, że na fotkach wyszłam trochę grubo, ale to wina tej za dużej ilości materiału. Jutro się wszystko rozstrzygnie co i jak.Buziak! |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się Twoje zestawy naprawdę bardzo lubię i podziwiam, ale ten płaszczyk wyjątkowo mi się nie widzi. I to za 300 zł. Może poszukaj jeszcze czegoś, co będzie Ci w 100% odpowiadało i nie będziesz miała wątpliwości... ![]() A czy jest niebanalny to trudno powiedzieć. Ostatnio styl retro jest dość popularny... Ale bardzo mi się podoba .
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli moge doradzić, to uważam, że w tym tkwi cały "myk" z tym płaszczem żeby się tak układał, i wcale nie wygląda to źle, jedynie na pierwszym zdjęciu rękawy troche jakby były za szerokie, ale na 2 i 3 zdjęciu już jest ok. Cała jego oryginalność polega na tym że wygląda troszke jak "roboczy fartuch", nie podkreśla talii i taki jego urok. Może spróbuj pokombinować z nim, zobacz jak wygląda z innymi zestawami i butami, a jesli zależy Ci na podkreśleniu talii może zobacz mimo wszystko jak wygląda z paskiem, jak sie układa, jeśli dalej będziesz miała zastrzeżenia to zanieś rzeczywiście do krawcowej. Ja najpierw próbowałabym bez przeróbek. Zapytaj koleżanek na żywo co sądzą o nim, nie ma co oceniać fotek, bo żadne tutaj nie są wyjęte z sesji, więc mogą zniekształcać. To tyle...powodzenia ![]() p.s. jeszcze bym zapomniała dodać, że widzialam kiedyś na forum street style kobiety ubrane w podobne płaszcze i wyglądały naprawdę super i elegancko, a co do ceny to wiadomo płaci się za markę, ale ważna jest też jakość, na pewno za 5 lat płaszczyk dalej bedzie wyglądał jak nowy. A jeszcze apropo "niebanalnego stylu retro" , to owszem jest niebanalny bo daje wiele możliwości, wyraża indywidualnośc, w takim stylu za każdym razem można wyglądać inaczej...można byc mniej lub bardziej retro, można retro pokazać tylko w małym akcencie, a juz będzie ciekawie, mimo że nie każdy sobie z tym stylem radzi, to zawsze coś innego od tej "polskiej szarości lub tandety"....tandeta natomiast zawsze będzie tandetą...jeśli wiecie co mam na myśli. KONIEC
|
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do stylu retro - ja dalej trzymam się zdania, że nie jest popularny...przynajmniej u mnie w mieście jak na razie ![]() Cytat:
oczywiście chowaną do środka- coś jak golf.Nie sądziłam, że aż tak potwornie w nim wyszłam - może to wina zdjęć, a może nie(?)Tylko tak się zastanawiam po co by mi chłopak mówił, że ładnie...przecież mogę ten płaszcz zwrócić i na dodatek to za jego pieniądze...no nic...dziś idę do krawcowej- oby miała otwarty salon, wtedy dowiem się czy da się coś zrobić czy eetam. Fajnie, że nie lubisz masówki
|
||
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wyszłaś potwornie !!! Płaszczyk jest bardzo oryginalny, nic dziwnego że wzbudza takie emocje, jednym sie podoba innym nie. Myślę, że na innych zdjęciach w połączeniu z czymś kolorowym (np. apaszką) i z innymi bucikami wyglądałby super...a w wiosenno-zimowej scenerii jeszcze lepiej ![]() i dołączam sie do Ani17 mogłabyś tez zobaczyc jak wygląda z paskiem w talii...sama jestem ciekawa, jak mozesz zrób fotkę i pokaż nam.
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasek odpada, materiału jest za dużo, zrobi się taki dziwny efekt balona- wyłażenie nad i pod paskiem fałd ![]() mm111111 ten pasek niestety odpsada bo materiłau jest za dużo. Nie widać tego tak na fotach, ale na plecach mam garba..odstaje więcej niż powinno :/ Teraz niestety nie ma mi kto zrobic zdjęcia
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale i tak ladnie wyglądasz na ost. fotce, wklej zdjęcia po przeróbce jak już będziesz miała
|
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy bomba. Bardzo podoba mi sie Twoja figura ![]() Cytat:
![]() Ale nie jest wart 300zl, za ta cene mozesz znalezc cos o wiele lepszego, tymbardziej ze teraz sa wyprzedaze. |
||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Praline nie wyszlas tragicznie, mi tam osobiscie ten plaszcz sam w sobie nie podoba, a wiadomo - ladnemu we wszystkim ladnie
jak Ci sie tak podoba i w dodatku sponsorowany mi tam sie Twoje buty podobaja skad? Pewnie allegro? :Pcanile oba sliczne, ale drugi - boski
|
|
|
|
#1305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mów, że wyglądasz paskudnie, bo nie, nie o to chodzi. Płaszcz niewątpliwie ma specyficzny krój, niebanalny jest, ale mnie podobasz się bardziej w dopasowanych fasonach z zaznaczoną talią. Ten mi przypomina wór pokutny, albo wdzianko zakonnicy. Długość skraca Cię, na pewno lepiej wyglądałby z innymi butami, te są za wysokie do niego. Może z ankle? Uroku w nim nie widzę, jedynie te guziczki, ale znowu rozwiązanie pod szyją mi się nie podoba, bo sama mam płaszcz z niską stójką i jest to dość niewygodne. Wiadomo, z szyją gołą - nie da rady, w golfie pod spodem - i tak zimno, z szalikiem - musi być całkiem gładki i ładnie zawiązany, a i tak ciężko uniknąć wrażenia, że ma się kołnierz ortopedyczny. Z noszeniem mojego płaszcza czekam na cieplejsze dni , bo inaczej, ciężko coś dopasować. Też zdjęcia zdjęciami i niekoniecznie oddają rzeczywisty wygląd, zawsze coś zniekształcają. W rzeczywistości może lepiej wyglądać. Karolinko, jak się dobrze w nim czujesz i podoba Ci się, to zostawiaj, Ty w nim chodzisz i Tobie ma się podobać! Może jak zwęzisz będzie lepiej.
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję pięknie
dzięki
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Anies wygląda jak worek nawet po zwężeniu (ost foto). w ogole te rekawy jakies dziwne i za 300 zł !? radze zajrzec do ZARY |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj praline, Ty już wpadłaś z tym płaszczem po uszy ... widzę, że to miłość bezwarunkowaPokaż się w nim po przeróbkach koniecznie. A styl retro na pewno nie jest oklepany, ale chyba coraz bardziej lubiany |
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Wyglądasz świetnie!
a ten sweterek z pierwszego zestawu śliczny po prostu!
|
#1311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Papiszynka -> buty są z szafy... mają 10lat jak nie więcej.Mama kiedyś kupiła i nie chodziła w nich w ogóle chciałam dowiedzieć się co to za marka, ale na podeszwie jest tylko napisane: "made in Italy" i tyle ![]() Są boskie...mają misiaczka w środku, są długie, ciepłe i co najważniejsze na płaskiej podeszwie. Cytat:
Zaniosłam dziś do krawcowej i zmodyfikowałyśmy krój płaszcza...odjęła mi trochę w ramionach, zrobiła lekkie wcięcie w talii no i oczywiście z tyłu maksymalnie zwęziła...efekty końcowe poznam w czwartek ![]() Nie wiem dlaczego baardzo spodobał mi się ten płaszcz...najwidoczniej mam specyficzny gust:P Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak napisałam wyżej będzie miał wcięcie w talii, które tak zjechałaś wcześniej:P Wszystko okaże się w czwartek...oby pani ładnie zrobiła bo inaczej sie pochlastam
|
|||||||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Praline mi ten plaszczyk srednio sie podoba, wole z zaznaczona talia
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Pyra:
napisałam wyżej, że z krawcową zmodyfikowałyśmy krój zaznaczając lekko talię
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Praliś, Ty masz się w nim dobrze czuć, więc ciesz się nim
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz, żeby nie było, że ciągle zawracam gitaros i odchodzę od tematu wątku. Mój wczorajszy, uczelniano-zakupowy
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Łaaał skąd ta sukienka?
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
A mam nawet zdjęcia przygotowane na laptopie, ale zestaw nudny
. Zgram na komputer brata i wrzucę.
|
#1320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

wygląda troche jak worek 
nie jest tego wart