Czy facet coś ukrywa, czy widze coś, czego nie ma? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 10:13   #151
Silesian Girl
Rozeznanie

Dot.: Czy facet coś ukrywa, czy widze coś, czego nie ma?

Ja bym sobie opuściła. Szczerość to fundament związku. Skoro jej zabrakło na samym początku, to nie wróży dobrze na przyszłość.
Osobiście nie chciałabym wiązać się z dzieciatym panem.

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:14   #152
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
aż nie chce mi się zgadywać, co z matką dziecka i jak bardzo to "skomplikowane" :/
Zapewne mieszka z matką swojego dziecka "dla dobra dziecka", albo inny tego typu, jakże popularny bzdet
Stary 2016-07-07, 10:14   #153
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ale co, to dziecko z nim mieszka, że unikał spędzania tam czasu? Nie spotyka się z tym dzieckiem, że w każdy weekend chciał wyjeżdżać? Mieszka z matką tegoż dziecka?
Jaki związek ma dziecko z jego dziwnymi unikami?

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2016-07-07 o 10:16
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:15   #154
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marble_heart Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, czy to tu pisać. Ma dziecko, haha.
Czuję się jak idiotka ostatnia, tyyyyyyyyle mi się wydawało. A tymczasem skończyło się jak zawsze.
Wrócił po 23 no i chciałam wiedzieć, to wiem. Jeśli mamy razem być, to nawyższy czas, żebym wiedziała, wspaniale.
Oczywiście chce wyjaśniac, oczywiście sytuacja jest skomplikowana i musze ja poznać i z pełnym obrazem podjąć decyzję co dalej.

Nie spałam całą noc, wczoraj uznałam, że nie chce nic już wiedzieć więcej, dziś myślę,że może niech wyjaśnia dla mojego świętego spokoju, nie wiem. Nikomu nie powiedziałam, bo mi normalnie wstyd że się tak dałam omamić, że nie posklejałam faktów. Nie wiem, co robić. I jeszcze razem pracujemy, jakiś koszmar.
(...)
No to teraz dwa pytania, na które musisz odpowiedzieć sobie bez wahania:
1. Czy chcesz faceta, który ma dziecko i wszystkie wiążące się z tym zobowiązania, finansowe, uczuciowe, czasowe itd.
2. Czy chcesz faceta, który dopiero po pół roku spotkań mówi Ci coś tak ważnego, wręcz zasadniczego?

Wóz, albo przewóz.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:16   #155
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Zapewne mieszka z matką swojego dziecka "dla dobra dziecka", albo inny tego typu, jakże popularny bzdet
Takie same mam odczucia.Do tego poprosi autorkę o wyrozumiałość, że matka dziecka jest niezrównoważona psychicznie i nie może dowiedzieć się o jego związku, bo utrudni mu kontakty z dzieckiem

Edytowane przez Mija62
Czas edycji: 2016-07-07 o 10:19
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:16   #156
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Całkiem możliwe. Albo nawet jeżeli nie mieszkają, to może jest status związek-nie związek, raz jesteśmy ze sobą, za moment nie. A w międzyczasie inne znajomości.
Stary 2016-07-07, 10:16   #157
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

No ale jakich wyjaśnień jeszcze chcesz?
ma dziecko ... albo to akceptujesz albo nie
ja bym nie zaakceptowała po pierwsze dlatego że nie chciałabym się wiązać z kimś kto ma poważne zobowiązania finansowe po drugie uzerac się z czyimś dzieciakiem i jego mamusia przez resztę życia
po trzecie i najważniejsze takie rzeczy się powinno mówić odrazu i za to wszystko byłby skreślony a ty rób jak uwazasz
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:20   #158
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Ale co, to dziecko z nim mieszka, że unikał spędzania tam czasu? Nie spotyka się z tym dzieckiem, że w każdy weekend chciał wyjeżdżać? Mieszka z matką tegoż dziecka?
Jaki związek ma dziecko z jego dziwnymi unikami?
no właśnie obstawiam, że mieszkają razem jednak. a tatuś jest tatusiem z doskoku. możliwe, że wciskał kit o nadgodzinach czy wyjazdach służbowych/szkoleniach w weekendy. teraz nie ma problemu, żeby u niego pomieszkać, bo np. kobieta pojechała na wakacje z dzieckiem.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:28   #159
201803290936
Konto usunięte

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;62715861]No ale jakich wyjaśnień jeszcze chcesz?
ma dziecko ... albo to akceptujesz albo nie
ja bym nie zaakceptowała po pierwsze dlatego że nie chciałabym się wiązać z kimś kto ma poważne zobowiązania finansowe po drugie uzerac się z czyimś dzieciakiem i jego mamusia przez resztę życia
po trzecie i najważniejsze takie rzeczy się powinno mówić odrazu i za to wszystko byłby skreślony a ty rób jak uwazasz[/QUOTE]

Amen. I serio nie rozumiem nad czym tu się zastanawiać.
Stary 2016-07-07, 10:34   #160
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

I kombinował przez pół roku, zamiast od razu powiedzieć: "słuchaj mam dziecko", przecież nie musiał Autorki od razu w to angażować, ale uważam, iż powiedzieć powinien, żeby od razu wiedziała na czym stoi i czy jej to odpowiada. Ja czułabym się oszukana, gdyby ktoś zataił przede mną tak ważną informację.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:37   #161
marble_heart
Raczkowanie

W co ja się wkopałam
Noe chciałam wczoraj słuchać już, co ma do powiedzenia, także nie wiem co mają do tego cyrki z weekendami i mieszkaniem. Nie wiem, ile to dziecko ma lat, skąd się wzięło akurat tu, jak on jest z zupełnie innej części kraju, nic nie wiem. W ogóle go nie słuchałam, kazałam mu spadać i się nie odzywać, jak zechce to sie sama zglosze po te wyjaśnienia.

Oczywiście, że to skomplikowane. Takie skomplikowane, że nie można było przez tyle miesięcy poinformować o tym dziewczyny. I ciekawe ile by to jeszcze trwało, gdyby nie to, że zaczęłam googlować adresy. Pewnie poczekałby jeszcze pół roku, żeby już było pewne, że go nie zostawie.

Jakoś nie myślę na razie o tym, czy w ogóle chcę faceta z takim zobowiązaniem jak dziecko. Zrobił ze mnie i z ostatniego pół roku mojego życia jakąś farsę i to jest dla mnie problemem.

Jak się prześpie i uspokoję trochę to pomyślę, czy chcę w ogóle go jeszcze słuchać.

A, matki na horyzoncie nie ma. O tyle zdążyłam dopytać, zanim mnie szlag nie trafił. Przelotna znajomośc dawno temu, nigdy z nią w związku nie był. Ptzynajmniej tak twierdzi
marble_heart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:44   #162
eranowa
Przyczajenie

Cytat:
A, matki na horyzoncie nie ma. O tyle zdążyłam dopytać, zanim mnie szlag nie trafił. Przelotna znajomośc dawno temu, nigdy z nią w związku nie był. Ptzynajmniej tak twierdzi
Współczuje, ale: jak to, dziecko ma, mieszka z nim, a on wyjeżdżał na całe weekendy z Tobą? No to z kim było wtedy to dziecko? Jego odpowiedź się nie klei, no chyba że dziecko jest dużo starsze, no ale ile on ma lat by mieć dziecko w wieku nastolatka?

Co by nie było, zwiewaj już teraz.

Edytowane przez eranowa
Czas edycji: 2016-07-07 o 10:46
eranowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:52   #163
audreyhorn
Przyczajenie

Śledzę wątek od początku, mimo, że konto założyłam dopiero dzisiaj.
Cóż, niestety nasza kobieca intuicja zwykle nigdy nas nie zawodzi. Kwestia tylko, kiedy znajdzie się tego przysłowiowego "trupa w szafie".
Facet z dzieckiem, na dodatek ukrywał ten jakże istotny fakt przez dobrych parę miesięcy. Z jednej strony wyobrażam sobie jak bardzo oszukana się czujesz, bo o ile można ukryć przed partnerem posiadanie zwierzaka, to jak można ukrywać dziecko?! To z drugiej strony jeśli matka dziecka się utleniła i Twój partner został sam, to lekko pewnie też nie ma. Pewnie zdawał sobie sprawę z tego, że jeśli będziesz wiedziała o dziecku, to nie będziesz chciała się angażować w związek z nim. Mimo wszystko porozmawiałabym z nim na spokojnie. Może nie taki diabeł straszny, może dziecko jest wynikiem jednorazowego skoku i decydując się na dalsze bycie razem, będziesz miała na karku jedynie dodatkowo dziecko, a nie również jego matkę w tle. Albo "aż" dziecko...
Stary 2016-07-07, 10:56   #164
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eranowa Pokaż wiadomość

Co by nie było, zwiewaj już teraz.

Racja. Takie kombinowanie od początku związku, zatajanie nie wróży dobrze na przyszłość. Jak ma ktoś szczere intencje i myśli poważnie o drugiej osobie to tak nie robi.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 10:57   #165
marble_heart
Raczkowanie

Facet ma 36 lat, dziecko może być 18-letnim chłopem tak naprawdę. Nie mam pojęcia.
Wydaje mi się, że jest z matką, on nie miałby kiedy się nim zajmować. Chyba, że faktycznie jest już dorosłe.
Ale jaja
Stary 2016-07-07, 10:58   #166
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez audreyhorn Pokaż wiadomość
Śledzę wątek od początku, mimo, że konto założyłam dopiero dzisiaj.
Cóż, niestety nasza kobieca intuicja zwykle nigdy nas nie zawodzi. Kwestia tylko, kiedy znajdzie się tego przysłowiowego "trupa w szafie".
Facet z dzieckiem, na dodatek ukrywał ten jakże istotny fakt przez dobrych parę miesięcy. Z jednej strony wyobrażam sobie jak bardzo oszukana się czujesz, bo o ile można ukryć przed partnerem posiadanie zwierzaka, to jak można ukrywać dziecko?! To z drugiej strony jeśli matka dziecka się utleniła i Twój partner został sam, to lekko pewnie też nie ma. Pewnie zdawał sobie sprawę z tego, że jeśli będziesz wiedziała o dziecku, to nie będziesz chciała się angażować w związek z nim. Mimo wszystko porozmawiałabym z nim na spokojnie. Może nie taki diabeł straszny, może dziecko jest wynikiem jednorazowego skoku i decydując się na dalsze bycie razem, będziesz miała na karku jedynie dodatkowo dziecko, a nie również jego matkę w tle. Albo "aż" dziecko...
No i pewnie tak było. TYLKO czy to go usprawiedliwia, skoro zbudował związek na takim 'niedopowiedzeniu'? Czy to jest uczciwe, że - najprawdopodobniej - chciał to utrzymać jak najdłużej w tajemnicy, a jak autorka już wpadnie po uszy: 'słuchaj, bo jest jeszcze taka maluteńka sprawa...'? I wtedy mieć nadzieję, że go jednak nie zostawi? Dla mnie to chore, jak takiemu potem zaufać w jakiejkolwiek sprawie, skoro w tak fundamentalnej kwestii nie potrafił się przyznać? Ja bym się wycofała, zdecydowanie. Bo coś czuję, że to dopiero początek tych wszystkich zawiłości.

Edytowane przez nyana89
Czas edycji: 2016-07-07 o 11:27
nyana89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 11:23   #167
kasiatoya
Rozeznanie

Dziecko by mi nie przeszkadzało ale to, że je zataił i przez pół roku nie pisnął nawet słowem i robił szopkę to by go skreślało natychmiastowo.
Ciągle zastanawiałabym się o czym jeszcze mi nie powiedział.
O kosmicznych długach, chorobie psychicznej, nałogach itp.?
Facet nie był szczery z Tobą od samego początku. Nie liczyłabym na to, że kiedykolwiek będzie.
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 11:32   #168
audreyhorn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
No i pewnie tak było. TYLKO czy to go usprawiedliwia, skoro zbudował związek na takim 'niedopowiedzeniu'? Czy to jest uczciwe, że - najprawdopodobniej - chciał to utrzymać jak najdłużej w tajemnicy, a jak autorka już wpadnie po uszy: 'słuchaj, bo jest jeszcze taka maluteńka sprawa...'? I wtedy mieć nadzieję, że go jednak nie zostawi? Dla mnie to chore, jak takiemu potem zaufać w jakiejkolwiek sprawie, skoro w tak fundamentalnej kwestii nie potrafił się przyznać? Ja bym się wycofała, zdecydowanie. Bo coś czuję, że to dopiero początek tych wszystkich zawiłości.
Nie tłumaczę go i uważam, że go to nie usprawiedliwia. Po prostu stawiam zawsze na rozmowę. Uważam, że autorka powinna na spokojnie go wysłuchać. Być może facet teraz "sypnie" szczegółami ze swojego życia i coś więcej się wyjaśni.
Nie mniej jednak, ciężko byłoby mi na miejscu Autorki zaufać i trwać w tym dalej. Nie dość, że dziecko, to jeszcze kłamstwa na samym starcie
Stary 2016-07-07, 11:34   #169
Konto usunięte

chcesz słuchać wyjaśnień poznać więcej szczegółów to ok
to ty się będziesz z tym męczyć nie ludzie z forum
dzieciak nawet jak ma 18 lat to nadal wymaga wsparcia finansowego i zawsze będzie częścią jego życia
dla mnie największym przewinieniem jest to że nie poinformował cie odrazu o tak ważnym elemencie w jego życiu to bardzo źle o nim świadczy
weź sama sobie wyobraz że ty masz dziecko czy to ważne czy ojca znalazłas przelotne czy byłaś z nim w związku przez X lat ?czy to ważne że dziecko ma lat 10 czy 15 ?
malowazne bo dziecko ma się na całe życie a nie czasami tylko
klamczuch i kombinator jeszcze jakieś skomplikowane historie będzie wymyslal żeby ciebie udobruchac. nie ważne są okoliczności ważny jest fakt że ma dziecko i od 6 miesięcy je ukrywał robiąc z ciebie debila

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2016-07-07 o 11:36
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 11:40   #170
pfffh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiatoya Pokaż wiadomość
Dziecko by mi nie przeszkadzało ale to, że je zataił i przez pół roku nie pisnął nawet słowem i robił szopkę to by go skreślało natychmiastowo.
Ciągle zastanawiałabym się o czym jeszcze mi nie powiedział.
O kosmicznych długach, chorobie psychicznej, nałogach itp.?
Facet nie był szczery z Tobą od samego początku. Nie liczyłabym na to, że kiedykolwiek będzie.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Taki facet dla mnie byłby do skreślenia i nie ze względu na dziecko, ale za kłamstwo.
pfffh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 11:55   #171
marble_heart
Raczkowanie

Tego, że mi nie powiedział nic nie zmieni na pewno. To, w jakim to dziecko jest wieku i jakie sa jego stosunki z matką tez nie ma znaczenia.

Ale dziewczyny, byłbyście w stanie olać to, co ma do powiedzenia? Nie chciałybyście wiedzieć o co w tym kurde chodzi?
Tak uczciwie - nie chciałbybyście mimo wszystko wiedzieć?
Wiem, że radą nr 1 będzie "nie słuchaj go, bo i tak nakłamie", ale na ile ona jest do zastosowania tak naprawdę?

Ja się nie moge od niego odciąć całkowicie i zapomnieć. Pracujemy razem I ta praca niestety wymaga współdziałania i interakcji, nie wyobrażam sobie tego w ogóle na tę chwilę....
Stary 2016-07-07, 11:55   #172
marie_marie22
Zadomowienie

wkręciłam się w wątek, przeczytałam wszystko od razu.
Autorko, czekam na rozwiązanie zagadki. Też bym się niepokooiła. Wiem, ze tego sie nie robi, ale może sprawdź mu telefon
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 12:00   #173
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Tego, że mi nie powiedział nic nie zmieni na pewno. To, w jakim to dziecko jest wieku i jakie sa jego stosunki z matką tez nie ma znaczenia.

Ale dziewczyny, byłbyście w stanie olać to, co ma do powiedzenia? Nie chciałybyście wiedzieć o co w tym kurde chodzi?
Wiem, że radą nr 1 będzie "nie słuchaj go, bo i tak nakłamie", ale na ile ona jest do zastosowania tak naprawdę?

Ja się nie moge od niego odciąć całkowicie i zapomnieć. Pracujemy razem I ta praca niestety wymaga współdziałania i interakcji, nie wyobrażam sobie tego w ogóle na tę chwilę....
Oczywiście, że chciałabym wysłuchać co ma do powiedzenia. Skoro powiedział już A to niech powie B. Czy powiedziałby prawdę to jest inna kwestia. Ale jeśli chodzi o przyszłość związku to wiem, że już bym mu nie mogła zaufać w obawie przed tym, że za kolejne pół roku znów się czegoś dowiem. A wiadomo, jak to jest ze związkiem bez zaufania
Stary 2016-07-07, 12:02   #174
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja tam bym była ciekawa i domagałabym się wyjaśnień, tyle, że od razu jak to powiedział.
Teraz, jak już mu kazałaś spadać i zaczęłaś się zastanawiać, to chyba by wypadało najpierw się zastanowić czy aby chciałabyś być z gościem, który tyle czasu kłamał i czy chciałabyś być z gościem, który ma dziecko. Jak widzisz możliwość, że będziecie dalej razem, to się dopytuj, niech on wyjaśnia. Ale bądź krytyczna wobec tych wyjaśnień, uważaj czy się nie "plącze w zeznaniach".

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez marie_marie22 Pokaż wiadomość
wkręciłam się w wątek, przeczytałam wszystko od razu.
Autorko, czekam na rozwiązanie zagadki. Też bym się niepokooiła. Wiem, ze tego sie nie robi, ale może sprawdź mu telefon
Chyba jednak nie wszystko.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 12:08   #175
I am Rock
lokalna gwiazda

Ok, uznajmy, że facet jest bezmyślny, odczuć autorki pod uwagę nie brał i po prostu uznał, że nie ma co mówić o dziecku dziewczynie, z którą zaczął się spotykać, bo może ta znajomość w nic się nie przerodzi. I po co jej znać takie fakty z jego życia.
A wiadomo, im dłużej coś się odkłada, tym to trudniejsze się staje.
Nie, żebym go usprawiedliwiała, ale jestem w stanie zrozumieć.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 12:16   #176
anonymous_men
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ok, uznajmy, że facet jest bezmyślny, odczuć autorki pod uwagę nie brał i po prostu uznał, że nie ma co mówić o dziecku dziewczynie, z którą zaczął się spotykać, bo może ta znajomość w nic się nie przerodzi. I po co jej znać takie fakty z jego życia.
A wiadomo, im dłużej coś się odkłada, tym to trudniejsze się staje.
Nie, żebym go usprawiedliwiała, ale jestem w stanie zrozumieć.
Nie ukrywajmy - wiadomość o tym że ma się dziecko na większość osób działa odstraszająco (mam na myśli sytuację gdy nie wiemy że dana osoba ma dziecko i dowiadujemy się o tym na pierwszym spotkaniu - co innego gdy ktoś świadomie pakuje się w znajomość z "dzieciatą" osobą), dlatego też nie każdy chce o tym mówić, zwłaszcza na początku. Później pewnie ciężko się przełamać bo może ta druga osoba odejdzie i co wtedy. Dlatego po części jestem w stanie go zrozumieć.
anonymous_men jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 12:19   #177
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

Ja wysłuchałabym. Tyle, że niech wyzna całą prawdę od początku do końca.
Pewnie powie, że nic nie mówił, bo się bał, że cię straci. A potem nie było odpowiedniego momentu. Sama bym tak powiedziała.
Pytanie jest, czy ty chciałabyś z nim być, "mimo" dziecka? Bo jeśli ono jest dla ciebie przeszkodą, to on nie musi ci nic wyjaśniać.
Bo ja na przykład nie chciałabym opowiadać jakiejś osobistej historii z życia, po to by usłyszeć - "no ok, wiem wszystko, ale spadaj, bo masz dziecko."
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 12:21   #178
Konto usunięte

ja może bym go wysłuchala z ciekawości jakie bzdury wymyśli ba swoje usprawiedliwienie
tu wszystko zależy od ciebie czy uważasz że istnieje jakiekolwiek sensowne wytłumaczenie tego że nie informuje się k9gos z kim zaczynasz się spotykać że masz dziecko?
dla mnie nie istnieja żadne okoliczności które by tłumaczyły dlaczego o tym nie powiedział
kiedyś byłam samotna matka fakt że mam dziecko był ogólnie znany nie wyobrażam sobie jako rodzic udawania przed ludźmi że moje dziecko nie istnieje.
nie wiem czy on swoje dziecko wychowuje czy nie .nie zmienia to niczego jeśli wiedział o jego istnieniu powinien o tym powiedzieć.

no ok wytłumaczenie mogłoby być jedno nie wiedział że ma dziecko dowiedział się miesiąc temu dopiero ochlonal zrobił test dna i odrazu poinformował każde inne tłumaczenia gdzie od lat wiedział płacił alimenty (lub co gorsza wiedział i nie płacił)To nie widzę usprawiedliwienia

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2016-07-07 o 12:31
Stary 2016-07-07, 12:22   #179
marble_heart
Raczkowanie

No to jest to, co mówił. Ze za daleko zabrnął i nie mógł się zebrać, żeby w końcu powiedzieć o wszystkim. I ja to też rozumiem.
Natomiast nie wiem, czy jest to dla mnie do przeskoczenia jesli chodzi o dalszy związek.

Nie jesteśmy po liceum, nie jesteśmy nawet po studiach. W tym wieku chyba nie mam co liczyć na znajomość z facetem bez historii. Zawsze będzie jakiś rozwód na koncie, jakieś alimenty, jakieś wspólne kredyty, jakieś dziecko z poprzedniego związku. Chyba muszę zweryfikować swoje wymagania. Dzieci nie chcę i niestety, jestem okropna, ale pomijając kłamstwo to to, że ma dziecko też mnie nie cieszy i jest dla mnie problemem. To, że jest gdzies kobieta, z która przez to dziecko jest związany do końca życia.

Jest mi źle, od dawna nie czułam się tak okropnie. Ryczeć mi się chce i mam wrażenie że moje zycie zmierza do bardzo samotnego nikąd. Idę spać, odezwę się wieczorem.
Stary 2016-07-07, 12:28   #180
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja wysłuchałabym. Tyle, że niech wyzna całą prawdę od początku do końca.
Pewnie powie, że nic nie mówił, bo się bał, że cię straci. A potem nie było odpowiedniego momentu. Sama bym tak powiedziała.
Pytanie jest, czy ty chciałabyś z nim być, "mimo" dziecka? Bo jeśli ono jest dla ciebie przeszkodą, to on nie musi ci nic wyjaśniać.
Bo ja na przykład nie chciałabym opowiadać jakiejś osobistej historii z życia, po to by usłyszeć - "no ok, wiem wszystko, ale spadaj, bo masz dziecko."
ale co to za traumatyczne historia może być która on musi wyjawic?
ja nie rozumiem tego dramatyzmu
liczy się tu tylko fakt że ma dziecko i nie powiedział o jego istnieniu
ja nie widzę nic dramatycznego i osobistego w wyznaniu: mam dziecko
to jest fakt który jest bardzo ważnym elementem w dobieraniu się w pary
żadne tłumaczenia bałem się powiedzieć było za wcześnie itp są poprostu śmieszne i nic nie wnoszą do sprawy
tak samo teksty matka dziecka zostawiła je pod moim drzwiami,mieszkało do tej pory w Afryce itp nie mają żadnego znaczenia i nic nie zmieniają.
informacja że ma dziecko i to ukrywał pół roku to jest najważniejsze żadne tłumaczenia nic tu nie zmieniają
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości