|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Ja chyba Mia wysłałam na fb zdjęcia kiecek z mayoral od babki u której kupowałam dla Tymka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widze ze na stronie jest lepszy wybor ale rozmiaru 62 brak ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-07 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez nie da sobie wcisnąć. Po aktywnym ssaniu gdy juz sie naje to musi przez sen pociumkać po chwili (dłuższej) wypluwa. Mia i co powiesz kolezance? Ja bym jednak wolała wczesniej chyba nie wiedziec hihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ale zgadzam się, chyba po skończeniu 1 msc. zaczęłam pilnować przerw 2h między jedzeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
We wtorek wyszlysmy ze szpitala. Nie ma jak w domu. Ogolnie pobyt w szpitalu to byl koszmar. Z nerwow zaniklo mi mleko. I to calkowicie. Staniki zrobily sie za duze, piersi mieciutkie i lekkie. Od zeszlego czwartku stymuluje sie laktatorem co 3 h(znowu tym szpitalnym, niebieskim kombajnem) z obu piersi jednoczesnie i w czwartek po 30min takiego odciagania uciagnelam tyle co lyzeczka od herbaty. Mija tydzien a ja po 25 min mam 70 ml z obu piersi.... walcze dalej. Udalo sie poprzednio to i tym razem sie uda. Musi. W kwestii choroby Malej- ciezko mi bylo patrzec jak przez 5 dob ma bardzo wysoka goraczke i paracetamol i ibuprofen nie sa w stanie jej obnizyc. Przez 4 dni Mala nic nie chciala jesc, miala podlaczona kroplowke przez ten czas. Jedzenie ma nadal rozregulowane- na porcje zjada 50- 90 ml (mojego, ile dam rade odciagnac plus moj pokazny zapas zamrozonego mleka- szczrze mowiac nie myslalam, ze sie przyda a tu, prosze). Mam nadzieje, ze u Was dobrze- zabieram sie za przeczytanie 2-3 ostatnich stron. |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
czy moze mi ktos wrzucic fotke jak sie instaluje na lozeczku karuzele TinyLove?kupilam uzywana i nie ogarniam tego mocowania a instrukcji nie mam...
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Do zakonczenia 1 trymestru czyli do konca 3 mca
#3398 | ||
Zadomowienie
|
Nie piszę, bo co miałabym napisać? Że mam depresję, że ciągle płaczę, że szukam dobrego specjalisty â psychiatry, bo na psychologa jest już dawno za późno? Płaczę cały czas. Nic mi nie pomaga: biały szum, smoczki, tulenie eh kompletnie nic.
Płaczę nad kolejnymi śpiochami, które są na Alę za małe. Płaczę przy karmieniu - nieeee nie z bólu, z żalu, że już nikt nigdy nie będzie tak mnie już języczkiem po brodawce myział. Płaczę o 4-ej nad ranem jak Ala robi mi pobudkę - nieeee, nie dlatego, że już po spaniu - ze wzruszenia, bo o 4-ej rano Ala najpiękniej się do mnie uśmiecha. Dzisiaj płaczę bo zamówiłam Ali ciuszki - rozmiar 68, przyszedł kurier, otwieram paczkę i mimo, że ciuszki mają falbanki i są słodkie i sama je wybierałam, to już nie to samo co rozmiar 56 czy 62, są jakieś takie duże, o wiele za duże, więc płaczę. Płaczę, bo dla mojej córeczki już nie tylko pieś mamy jest fajnie possać, ale jej rączka też jest fajna - why ???? jak rączka może być fajniejsza od mojego cycusia? Why? Płaczę, bo dotychczas patrzyła się w moją twarz jak w obrazek, a teraz woli lampę led w której zmieniają się kolory i w której się zakochała. Płacze ze mną mój mąż, bo Ala od jakiegoś czasu nie chce spać u niego na klacie po obiadku jak dawniej, tylko woli oglądać ściany w naszym 35-metrowym apartamentowcu ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dziewczyny kp - uważajcie na wiatry, w sensie dbajcie o piersi, żeby Was nie przewiało, bo te stare wieszczki co przestrzegają przed przeziębieniem piersi mają racje, eh ja głupia myślałam, że jak cyc fajny to dekolt do pasa nawet podczas wichury, a co! no i mam - moje posty mogą być efektem ubocznym wysokiej gorączki - proszę o wyrozumiałość ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-07-07 o 13:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :-* Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas spacer numer 3 i to pewnie jeszcze nie koniec dzisiaj :P ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-07 o 13:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Rozeznanie
|
Moja jak wypluwa pierś to Ją biorę w pion- odbekuje Jej się i dalej pierś je normalnie już. Zwyczajnie się zapowietrza i ciężko jeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wrócił wcześniej z pracy, wybawił kociaka i kociak padł jak rozjechana żaba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zadomowienie
|
dobra ogarnelam karuzele ale.chyba za duzo wrazen wywolala bo mala.wpadla.whisterie
#3405 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co Natalce bylo? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zadomowienie
|
Cos ostatnio nie moge sie wbić w dyskusje. Co nadrabiam to mi uciekacie
![]() U nas pod górkę z karmieniem, Ula przybiera tyle co kot napłakał... Mamy tydzień na podfutrowanie, jesli nie ruszy to trzeba bedzie ja dokarmiać. Strasznie chce tego uniknąć, bo nie wyobrażam sobie wiszenia na laktatorze.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jeszcze podrośnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Powinnam sprawdzać wage? Bo nie robie tego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekooladki, a ja się nie mogę doczekać aż Nina podrosnie i będzie interaktywna! Chociaż te pierwsze miesiące są dla nas naprawdę piękne, nie mamy problemów, mała jest cudna, to ja czekam na każdy kolejny etap i czytam co następnie nas będzie cieszyło i czekam i czekam i czekam ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Moje dziecko właśnie po 3ch dniach przerwy się obfajdalo po pachy ![]() Konsternacja! O jeju a co było Natalce koniec końców bo pisałaś na początku że nie wiedzą skąd ta gorączka? Trzymajcie się dxielnie kochane!
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-07 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zadomowienie
|
Cholera wie. Albo rośnie skrajnie skokowo, albo któraś waga po drodze była walnięta. Trafiliśmy do poradni laktacyjnej po tym jak na szczepieniu wyszło, ze przybiera 11 g/dobę (przy minimum 17). Przy pierwszym ważeniu w poradni okazało sie, ze od poprzedniego w przychodni przybrała 50g/dobę. Dzisiaj miałyśmy kontrole po 10 dniach i wyszło 9g/dobę, wiec dupa blada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
Koperek dzis mistrzem! Bylismy na spacerze,pozniej u babci,pozniej jeszcze w domu mi spała. Miała spięcia, ale trwaly chwile i nie kończyły sie płaczem.Czasem pierdem
![]() Tożto niesamowite. Moje dziecko tez czyta forum. ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Konsternacja dacie rade,zawsze dajecie ![]() Fruzja za Ciebie też ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-07 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zadomowienie
|
zabcia moze po prostu przechodziła jakis skok rozwojowy i bedzie juz coraz lepiej
Monanka polecam Ci mydełko odplamiające dr Beckmanna z Rossmana już 2x uratowało nam białe body ktore były całe musztardowe i sladu nie ma po kupie. Lepsze to niż Vanish ![]()
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od dziś do niedzieli w F&F rabat -20% przy zakupach powyżej 30zł. Zwykle łączył się też z przeceną więc będzie można kupić ubranka za grosze a mają tam bardzo fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja tez sie zapisuje na grupowa terapie. Tęsknię za noworodziem
![]() Bylam na kontroli podwozia. Wszystko oki. Lekarz pozwolil rumakowac. To dobrze bo ja juz chyba od miesiaca rumakuje ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Konsternacja, ja co prawda urodzilam w polowie maja wiec moze moja laktacja nie jest jakas mega, ale jak odciagam to mam 80-90ml z obu piersi. Az sie zaczelam martwic czy to nie za malo... kluska rosnie. Dzis ja zwazylam. Po wizycie u gina w Medicover poszlam na pediatrie. W tydzien przybrala 130g to chyba moje cycoszki daja rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Roses, podobno laktator nigdy nie wyciągnie tyle ile dziecko, więc kluska na pewno wychodzi na swoje
![]() Siedliśmy żeby ogarnąć budżet w związku z extra wydatkami i planowanym wyjazdem, chyba strasznie dużo kasy przewalamy na głupoty... |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z musztardowymi plamami też świetnie sobie radzi hipoalergiczny odplamiacz lovela - polecam - przetestowane ![]() Alicja odkryła dzisiaj, że ma dwie łapki ![]() ![]() Alicja niczym Deanerys z GOT ma trzy smoki - dwa z lovi i jeden canpola, uwielbia zwłaszcza jeden z lovi z fluorescencyjną otoczką. Jedziemy z początkiem sierpnia z Alicją na jej pierwszy wyjazd wakacyjny do Polanicy - pospacerować po parku zdrojowym. Zastanawiam się czy się zmieścimy do auta z gondolą i całym tym majdanem i czy mi się moja dziecinka nie zepsuje po tym urlopie. Teraz bezproblemowo kąpiel, jedzonko i spanko 6h, więc jak tak czytam o Waszym przeprawach to moja jest aniołkiem - odkładam do łóżeczka - biały szum, smok, spowijanie, głaskanie po czółku i 5 minut i zasypia. Zobaczymy jak będzie w nowym otoczeniu.
![]() |
#3417 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Mi nie szkoda okresu noworodkowego. Juz czekam az mlody zacznie chodzic i mowic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super Żabciu, że udało Wam się wyjść na spacer i do Babci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Mi sie 'podoba' tak mega bardziej moja Mała od 3 tygodnia, jak juz bralam na rece z miejszym strachem i otworzyla oczy iobserwowała. No i do teraz tak trwa i nie moge na tą malutką głòwke sie napatrzeć
![]() Pierdy idą dziś aż miło! Tak jeszcze nie było. A ja musztarde zapieram takim prawdziwym szarym mydłem i do pralki.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-07 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.