Mamy styczniowe 2017 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 16:01   #2491
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że panuje jakiś wyścig na posty a jak mam pisać coś głupiego i bez sensu to lepiej w ogóle
Tak test obciążenia straszny, miałam w lutym i po wypiciu prawie zwróciłam ale leżałam plackiem i dałam rade i jak pomyślę że niedługo znowu muszę zrobić to już mi nie dobrze
No lutówki urządziły i mam wrażenie, że po prostu czasem nabijają posty. Ale w sumie to nie nasza sprawa co, kto i ile pisze. A niech nas przegonią, skoro chcą!
Weź mnie nie strasz! Jak ja niby mam to wypić w labo leżąc plackiem? Może się na podłodze położę w rejestracji?
Mnie teraz w ogóle słodkie nie wchodzi, wymiotuję po czekoladzie, więc ten test mnie po prostu przeraża.

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
NiEbIe test glukozą faktycznie obrzydliwy i też piłam na leżąco. Cukier na czczo miałam 96, wcześniej nawet 104, więc muszę uważać.
W skrócie trzeba jeść 6-7 małych posiłków dziennie, mam nie przekraczać 1800 kalorii, wyeliminować białe pieczywo, wszystko smażone. Owoce ograniczyć na rzecz warzyw. Za to ogórki mogę wcinać bez ograniczeń No i ważna jest aktywność ruchowa, żeby się nie zasiedzieć. I nie można dopuszczać do głodu.
W sumie najbardziej uciążliwe będzie dla mnie mierzenie cukru godzinę po kazdym posiłku :/
Kurczę, czyli te moje 98 to na serio wysokie. Muszę w takim razie się zmusić, żeby tam jechać i zrobić. Może jutro...

Jeśli chodzi o dietę, to białego pieczywa nie jadam, smażonego też nie za często. Owoce tylko tutaj wchodzą w grę, bo jem ich dużo, a ogórki i pomidory odstawiłam, bo powodują zgagę.
Najbardziej się boję, że dojdzie do zastrzyków z insuliny. I tak ze strachu przed badaniem siedzę na tyłku i nic nie robię. Serio muszę się zmobilizować!

Cytat:
Napisane przez alica84 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam czytać jaki masz poziom cukru, ale już doczytałam

Ja najwyższy zbadany miałam 100, ale wtedy już od kilku miesięcy łykałam Glucophage 850 raz dziennie, z powodu PCOS. I było to na kilka miesięcy przed zajściem w ciążę. Dawka została zwiększona do 2 razy dziennie 850 - cukier spadł mi do 87, już badając w ciąży. Na razie mój gin nie kazał mi się konsultować z diabetologiem, ale sam kazał mi wywalić totalnie słodycze i białą mąkę. Póki co owoców mocno nie ograniczyłam. W sobotę mam wizytę - zobaczymy co dalej...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajnie, zazdroszczę, że ten cukier Ci spadł i póki co masz problem z głowy. Daj znać co po wizycie.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62731306]
W zeszłym roku byliśmy w Chłapowie. Całkiem fajnie było, ale dwa najbliższe zejścia na plażę miały po jakieś milion schodów! A jedyne łagodne było dosyć daleko od naszego noclegu :-/

A dla mnie ten test to Pikuś. Niby słodki ten ulepek, ale bez problemu wypilam [/QUOTE]
O, dobrze wiedzieć, mam nadzieję, że nam się ten milion schodów nie trafi.
Chociaż w sumie i tak nie wiem, czy pojedziemy, najbardziej mi się jednak marzy wyjazd za granicę...

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:06   #2492
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Niebie nasze morze jest super, zawsze wracam super zresetowana. Jedynie podróż męczy bo mam aż 800 km. Ja polecam Łebe ale tam to jest problem z miejscami, rezerwowałam w kwietniu to już mało bylo domków. Ale jest pięknie i sporo atrakcji np. wydmy w Rąbce

Dziewczyny a glukoze piłyście z cyryną czy bez? Z cytryną to jeszcze da rade wypić, jak lemoniada

Ja jestem jakaś inna, do 11 tc cierpiałam na bezsenność. A teraz im bliżej drugiego trymestru a ja zaczynam popadać w śpiączki. 12 tc a jak tylko uderzę się o kant poduszki odrazu trace przytomność na dwie godziny.
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:09   #2493
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Weź mnie nie strasz! Jak ja niby mam to wypić w labo leżąc plackiem? Może się na podłodze położę w rejestracji?
Mnie teraz w ogóle słodkie nie wchodzi, wymiotuję po czekoladzie, więc ten test mnie po prostu przeraża.
No ja akurat wtedy leżałam w szpitalu więc miałam tą wygodę że mogłam się położyć, teraz już mówiłam mężowi że jak będę miała to badanie to będzie musiał że mną jechać bo sama nie wyrobię 2 godziny w laboratorium, ale nie martw się bo są dziewczyny które naprawdę wypiją to bez problemu, ale akurat ja bardzo źle to wspominam

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Niebie nasze morze jest super, zawsze wracam super zresetowana. Jedynie podróż męczy bo mam aż 800 km. Ja polecam Łebe ale tam to jest problem z miejscami, rezerwowałam w kwietniu to już mało bylo domków. Ale jest pięknie i sporo atrakcji np. wydmy w Rąbce

Dziewczyny a glukoze piłyście z cyryną czy bez? Z cytryną to jeszcze da rade wypić, jak lemoniada

Ja jestem jakaś inna, do 11 tc cierpiałam na bezsenność. A teraz im bliżej drugiego trymestru a ja zaczynam popadać w śpiączki. 12 tc a jak tylko uderzę się o kant poduszki odrazu trace przytomność na dwie godziny.
Mi nie pozwolili z cytryną
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:17   #2494
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość

No jakoś nie jestem fanką polskiego morza, zawsze jest zimne i są tłumy ludzi. w tym roku jednak nic innego nam nie pozostaje. Zastanawiam się jednak, czy nie przełożyć wyjazdu na wrzesień, bo zawsze będzie wtedy trochę mniej turystów.
Cytat:
No ja akurat wtedy leżałam w szpitalu więc miałam tą wygodę że mogłam się położyć, teraz już mówiłam mężowi że jak będę miała to badanie to będzie musiał że mną jechać bo sama nie wyrobię 2 godziny w laboratorium, ale nie martw się bo są dziewczyny które naprawdę wypiją to bez problemu, ale akurat ja bardzo źle to wspominam

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Mi nie pozwolili z cytryną
Też chciałbym pojechać z mężem, zawsze to raźniej, może reklamówkę na wymioty poda.
Niestety, on ma codziennie na 7 lub 8, wolnego też na razie nie dostanie, więc muszę jechać sama.

Brzuch mnie coś zaczął boleć, taki tępy ból pod pępkiem.

Stary 2016-07-07, 16:18   #2495
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

camilla21 oh... smutno mi teraz to chyba dzis go wyjme

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-07, 16:28   #2496
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Kurczę, czyli te moje 98 to na serio wysokie.
No nie chcę Cię straszyć, ale tak - jest wysokie Powyżej 99 jest już stan przedcukrzycowy

Cytat:
Fajnie, zazdroszczę, że ten cukier Ci spadł i póki co masz problem z głowy. Daj znać co po wizycie.
Nie ma czego zazdrościć niestety. Według mojego gina 87 to nadal za dużo i kazał zbijać.

Stary 2016-07-07, 16:30   #2497
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
camilla21 oh... smutno mi teraz to chyba dzis go wyjme

Też mam kolczyk w pępku ale póki co nie wyjmuje bo brzuch mi za wiele noe urósł . Jak zauważe, że zaczyna mi przeszkadzać to wyjmę
Nie wiem jak Wy ale ja padam dziś na ryjek, nic nie robir tylko leże a jestem padnięta, caly dzień bym przespała. No i też mnie brzuch dzisiaj boli takie ćmienie w podbrzuszu... Nie wiem jak to określić.
Co do włosów na brzuchu już na samym początku mi urosły a z czasem były ciemniejsze i dłuższe... Zawsze jakis tam meszek mialam ale teraz naprewde to widać, z tego co wiem to przez hormony i po ciąży przechodzi... Oby.

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:32   #2498
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja ostatnio miałam glukoze 92 czy 93 i lekarz mówił, że ok, bo w ciąży są wyższe normy. W poprzedniej ciąży jak miałam test obciążenia glukozą to się bałam strasznie a potem się okazało, że to takie nic, najgorsze, że trzeba było tyle czasu siedzieć i nie chodzić. Aletym razem mam wstrę do słodkiego więc ciekawe jak to będzie. Jeszcze z pół godziny i jadę do lekarza. Już się "odpicowałam" nawet. Wreszcie chłodniej to można makijaż zrobić
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:36   #2499
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
No lutówki urządziły i mam wrażenie, że po prostu czasem nabijają posty. Ale w sumie to nie nasza sprawa co, kto i ile pisze. A niech nas przegonią, skoro chcą!

Kurczę, czyli te moje 98 to na serio wysokie. Muszę w takim razie się zmusić, żeby tam jechać i zrobić. Może jutro...

Jeśli chodzi o dietę, to białego pieczywa nie jadam, smażonego też nie za często. Owoce tylko tutaj wchodzą w grę, bo jem ich dużo, a ogórki i pomidory odstawiłam, bo powodują zgagę.
Najbardziej się boję, że dojdzie do zastrzyków z insuliny. I tak ze strachu przed badaniem siedzę na tyłku i nic nie robię. Serio muszę się zmobilizować!

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

O, dobrze wiedzieć, mam nadzieję, że nam się ten milion schodów nie trafi.
Chociaż w sumie i tak nie wiem, czy pojedziemy, najbardziej mi się jednak marzy wyjazd za granicę...
W połowie Chlapowa było to fajne zejście. My byliśmy na samym koncu patrząc od wladka i średnia lokalizacja. Tym bardziej z wozkowym dzieckiem...

A lutówkami bym się nie przejmowała. Lepiej iść na jakość, a nie ilość Chociaż u nas na wątku też ostatnio jest wzmożona aktywność
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:37   #2500
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, czy Wam też zaczęły rosnąć włosy na brzuchu? no kurde u mnie pełno włosków wyrosło
Tak, zaczynam czuć się jak wilkołak, ulżyło mi, że nie tylko ja tak mam Słyszałam, że to może świadczyć o chłopcu

Jestem już po wizycie, zaraz nadrobić co pisałyście, ochłonę i opowiem...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:54   #2501
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam glukoze 92 czy 93 i lekarz mówił, że ok, bo w ciąży są wyższe normy. W poprzedniej ciąży jak miałam test obciążenia glukozą to się bałam strasznie a potem się okazało, że to takie nic, najgorsze, że trzeba było tyle czasu siedzieć i nie chodzić. Aletym razem mam wstrę do słodkiego więc ciekawe jak to będzie. Jeszcze z pół godziny i jadę do lekarza. Już się "odpicowałam" nawet. Wreszcie chłodniej to można makijaż zrobić
Ja się też właśnie szykuję na usg. Hahaha, o tym samym pomyślałam, że można w końcu makijaż zrobić, bo chłodniej Tylko kurna tak mi się morda opaliła, że podkład za jasny się zrobił, musiałam całą mordkę brązerem przejechać

Stary 2016-07-07, 17:02   #2502
Konkardia
Wtajemniczenie

Nie wiem, czy lutówki nabijają posty, czy nie, ale ja Was 3 dni nadrabiałam!!! (na raty, z braku czasu...) No to odpisuję

Cytat:
I w ogóle to cycki też przestały mnie boleć, albo już się zdążyłam do tego przyzwyczaić.[/URL]
Ja się chyba już przyzwyczaiłam, bo jak je naciskam to trochę czuję

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Biusty wam dużo urosły? Mi tak hmmm symbolicznie
Ja co prawda stanika na większy nie zmieniałam, ale biust mi się znacząco powiększył, z czego i ja i mąż bardzo się cieszymy Byłam raczej dechą, a teraz... ohoho

Cytat:
Weźcie mnie nawet nie straszcie tymi wypadającymi włosami... Ja mam naturalnie strasznie dużo włosów, więc od paru lat konsekwentnie wygalam sobie od spodu pół łba. Zaraz się okaże, że niepotrzebnie dziś się goliłam, bo zaraz wypadną mi te, co zostały i będę łysa, jak kolano...[/URL]
Padłam Kciukasy za wizytę!!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62709151]Kuźwa, mamy dziś oboje wolny ranek, więc od 7:30 koszą nam trawniki pod oknami [/QUOTE]Normalka! U mnie od marca (!) jak nie remont bloku obok, to dwa mieszkania na klatce robią... A i czasem jakieś kosiarki się napatoczą Kciukasy za wizytę!!

donka_bez_ogonka Cześć!

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Też mam dzisiaj wizytę, na 17. A raczej usg, przezierność karkowa itd. Stresuje się jak nie wiem. Nie wiem jak wytrzymam do popołudnia. Znowu będę miała za wysokie ciśnienie
Kciukasy za wizytę!!

Moniczi Dla dzieciaczka wszystko Powodzenia w utrzymywaniu diety!

Cytat:
Oj, my Cię tu zmobilizujemy!!

Ja jestem przerażona tymi rozmowami o chustach. Jakbyście o czarnej magii rozmawiały Czy możemy wrócić do tego tematu w październiku/listopadzie, kiedy już się ogarnę z innymi rzeczami i zacznę na poważnie myśleć o wyprawce? corn, mam nadzieję że mnie poratujesz, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie!!

ALE! Melduję, że jesteśmy po badaniu prenatalnym i wszystko jest dobrze z naszym kochanym maluszkiem! Ruchliwe jak nie wiem co, a przecież my jesteśmy takimi spokojnymi ludźmi ehh :P W każdym razie - wg naszych przemyśleń i przeczuć miał być synek (paznokcie w super stanie, włosy nie wypadają, cera jak nigdy super, brzuch mi rośnie do przodu...), a tu większe prawdopodobieństwo córci... Życie jest przewrotne!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:11   #2503
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy lutówki nabijają posty, czy nie, ale ja Was 3 dni nadrabiałam!!! (na raty, z braku czasu...) No to odpisuję

Ja co prawda stanika na większy nie zmieniałam, ale biust mi się znacząco powiększył, z czego i ja i mąż bardzo się cieszymy Byłam raczej dechą, a teraz... ohoho

Normalka! U mnie od marca (!) jak nie remont bloku obok, to dwa mieszkania na klatce robią... A i czasem jakieś kosiarki się napatoczą Kciukasy za wizytę!!

donka_bez_ogonka Cześć!

Kciukasy za wizytę!!

Ja jestem przerażona tymi rozmowami o chustach. Jakbyście o czarnej magii rozmawiały Czy możemy wrócić do tego tematu w październiku/listopadzie, kiedy już się ogarnę z innymi rzeczami i zacznę na poważnie myśleć o wyprawce? corn, mam nadzieję że mnie poratujesz, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie!!

ALE! Melduję, że jesteśmy po badaniu prenatalnym i wszystko jest dobrze z naszym kochanym maluszkiem! Ruchliwe jak nie wiem co, a przecież my jesteśmy takimi spokojnymi ludźmi ehh :P W każdym razie - wg naszych przemyśleń i przeczuć miał być synek (paznokcie w super stanie, włosy nie wypadają, cera jak nigdy super, brzuch mi rośnie do przodu...), a tu większe prawdopodobieństwo córci... Życie jest przewrotne!
Ej to na prenatalnych już jest widoczna płeć? Gratulacje że wszystko ok!!!!

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-07-07 o 17:13
furjatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:21   #2504
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Ej to na prenatalnych już jest widoczna płeć? Gratulacje że wszystko ok!!!!
Tak, nam już pani doktor powiedziała Na 90% dziewczynka Prenatalne są na super sprzęcie, może dlatego więcej widać. Na ostatnim zwykłym usg pani doktor nie chciała nam zdradzić jaka jest płeć dziecka. Miała tylko przypuszczenia. Zobaczymy co teraz powie jak do niej wrócimy

W każdym razie już mamy 7 cm dziecka! No i brzuszek już nieco widoczny, najbardziej w sukienkach Co będzie później?

Wczoraj powiedziałam oficjalnie w pracy i wszyscy w pozytywnym szoku. Fajne uczucie
Stary 2016-07-07, 17:32   #2505
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dobra, ochłonęłam, mogę opowiadać.
Dziś miałam mieć takie dokładne USG zamiast prenatalnych. Okazało się, że Bąbelek jest tak ułożony, że przy badaniu przez pochwę nic nie było widać, więc lekarz zaczął badać przez brzuch. Bąbel niby ma 6,2cm, ale to zaniżony wynik, bo był mocno skulony, wszystkie organy działają prawidłowo, pomiary są ok. Serducho jak dzwon, 161 uderzeń na minutę. Lekarz kilkukrotnie powtarzał, że warto jeszcze zrobić biochemię i prenatalne ogólnie, nie przyjmował do wiadomości, że nie chcemy. Wydrukował opis USG tak jak prosiłam, L4 od sierpnia wypisze, ale na kolejnej wizycie, 2 sierpnia. Dał też skierowanie na badanie krwi jakieś nietypowe na rozszczepy kręgosłupa czy coś takiego. Czyli w sumie wszystko ok, Bąbelek zdrowy, wszystko załatwiłam, ale to co mi niesamowicie podniosło ciśnienie to to, że wpisał mi w kartę, że USG od brzuszne utrudnione ze względu na otyłość. Dobra, mam sporą nadwagę, ale otyłość to już CHOROBA, do której mi brakuje co najmniej 8kg, zwłaszcza, że mocno schudłam w ciąży. Wcześniej też wpisał mi niedoczynność tarczycy tak ni z dupy, bo poza TSH inne wyniki tarczycowe mam w normie, czym się nawet nie zainteresował... Jak tak dalej pójdzie będę miała w styczniu w karcie cały katalog "chorób"...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:40   #2506
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62734651]Tak, zaczynam czuć się jak wilkołak, ulżyło mi, że nie tylko ja tak mam Słyszałam, że to może świadczyć o chłopcu

Jestem już po wizycie, zaraz nadrobić co pisałyście, ochłonę i opowiem...[/QUOTE]

Mi wszyscy mówią że będziemy mieć chłopca

Cytat:

Normalka! U mnie od marca (!) jak nie remont bloku obok, to dwa mieszkania na klatce robią... A i czasem jakieś kosiarki się napatoczą Kciukasy za wizytę!!

donka_bez_ogonka Cześć!

Kciukasy za wizytę!!

Super że wszystko dobrze a w którym tc jesteś?

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62736291]Dobra, ochłonęłam, mogę opowiadać.
Dziś miałam mieć takie dokładne USG zamiast prenatalnych. Okazało się, że Bąbelek jest tak ułożony, że przy badaniu przez pochwę nic nie było widać, więc lekarz zaczął badać przez brzuch. Bąbel niby ma 6,2cm, ale to zaniżony wynik, bo był mocno skulony, wszystkie organy działają prawidłowo, pomiary są ok. Serducho jak dzwon, 161 uderzeń na minutę. Lekarz kilkukrotnie powtarzał, że warto jeszcze zrobić biochemię i prenatalne ogólnie, nie przyjmował do wiadomości, że nie chcemy. Wydrukował opis USG tak jak prosiłam, L4 od sierpnia wypisze, ale na kolejnej wizycie, 2 sierpnia. Dał też skierowanie na badanie krwi jakieś nietypowe na rozszczepy kręgosłupa czy coś takiego. Czyli w sumie wszystko ok, Bąbelek zdrowy, wszystko załatwiłam, ale to co mi niesamowicie podniosło ciśnienie to to, że wpisał mi w kartę, że USG od brzuszne utrudnione ze względu na otyłość. Dobra, mam sporą nadwagę, ale otyłość to już CHOROBA, do której mi brakuje co najmniej 8kg, zwłaszcza, że mocno schudłam w ciąży. Wcześniej też wpisał mi niedoczynność tarczycy tak ni z dupy, bo poza TSH inne wyniki tarczycowe mam w normie, czym się nawet nie zainteresował... Jak tak dalej pójdzie będę miała w styczniu w karcie cały katalog "chorób"...[/QUOTE]

Super wiadomość ale ten lekarz to przesadził
Stary 2016-07-07, 17:40   #2507
Konkardia
Wtajemniczenie

Ehh Orlica, nie przejmuj się Najważniejsze, że z Bąbelkiem wszystko ok i że nie ma powodów do obaw. Może gościu miał gorszy dzień, czy coś? Nie ma co się nim przejmować...

Lidka W 13
Stary 2016-07-07, 17:45   #2508
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ehh Orlica, nie przejmuj się Najważniejsze, że z Bąbelkiem wszystko ok i że nie ma powodów do obaw. Może gościu miał gorszy dzień, czy coś? Nie ma co się nim przejmować...

Lidka W 13
O to super bo ja w 13t1d będę miała prenatalne to może też już coś tam będzie widać co do płci
Stary 2016-07-07, 17:51   #2509
Konkardia
Wtajemniczenie

Ja właśnie miałam w 13t1d Także trzymam kciuki za Twoje maleństwo! Teraz się zastanawiam... powinnam wcześniej napisać, że jestem w 13, czy w 14 tc skoro już jestem po 13t1d? Gubię się!
Stary 2016-07-07, 17:56   #2510
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie miałam w 13t1d Także trzymam kciuki za Twoje maleństwo! Teraz się zastanawiam... powinnam wcześniej napisać, że jestem w 13, czy w 14 tc skoro już jestem po 13t1d? Gubię się!
To już 14 i drugi trymestr
Stary 2016-07-07, 18:00   #2511
Konkardia
Wtajemniczenie

Dzięki! W takim razie witam się oficjalnie w II trymestrze ciąży! Ten cudowny czas przywitał mnie skurczem łydek i stóp

KPZ A gdzie chodzisz do lekarza? Bo widzę, że mieszkamy w tym samym mieście i mój gabinet też na tydzień zamykają

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2016-07-07 o 18:24
Stary 2016-07-07, 18:56   #2512
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Tak, nam już pani doktor powiedziała Na 90% dziewczynka Prenatalne są na super sprzęcie, może dlatego więcej widać. Na ostatnim zwykłym usg pani doktor nie chciała nam zdradzić jaka jest płeć dziecka. Miała tylko przypuszczenia. Zobaczymy co teraz powie jak do niej wrócimy

W każdym razie już mamy 7 cm dziecka! No i brzuszek już nieco widoczny, najbardziej w sukienkach Co będzie później?

Wczoraj powiedziałam oficjalnie w pracy i wszyscy w pozytywnym szoku. Fajne uczucie
Do płci z prenatalnych bym się nie przywiazywala. W poprzedniej ciąży wyszła dziewczynka, co potwierdził lekarz prowadzacy ciążę na kolejnym badaniu. Na następnej wizycie okazało się, ze bedzie jednak chłopczyk
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 19:54   #2513
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

No to ja po wizycie. Ze stworkiem wszystko ok, przezierność karkowa w porządku, kość nosowa na miesjcu, rączki i nóżki też. Serce bije jak dzwon. A stworek podskakiwał jak kangurek Ale to było super. Nie mogę się doczekać aż poczuję, może jeszcze z miesiąc.
Lekko łożysko mam odklejone albo jeszcze niedoklejone, później się okaże. W każdym razie mam uważać, bez dużych szaleństw w łóżku i żadnego podnoszenia.
Jeszcze dziś córce powiemy,tylko na męża czekam bo coś przy samochodzie dłubie.
Aaa i termin się przesunął tak jak przewidywałam. Mam na 27.01,może się okazać, że będę lutówką
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 19:54   #2514
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
No nie chcę Cię straszyć, ale tak - jest wysokie Powyżej 99 jest już stan przedcukrzycowy

Nie ma czego zazdrościć niestety. Według mojego gina 87 to nadal za dużo i kazał zbijać.

Co bedzie, to będzie, najwyżej dieta, badanie glukozy i zastrzyki. Prawda jest taka, że dla Bąbelka wszystko zniosę. I cały czas czuje spokój, więc będzie dobrze

Cytat:

ALE! Melduję, że jesteśmy po badaniu prenatalnym i wszystko jest dobrze z naszym kochanym maluszkiem! Ruchliwe jak nie wiem co, a przecież my jesteśmy takimi spokojnymi ludźmi ehhW każdym razie - wg naszych przemyśleń i przeczuć miał być synek (paznokcie w super stanie, włosy nie wypadają, cera jak nigdy super, brzuch mi rośnie do przodu...), a tu większe prawdopodobieństwo córci... Życie jest przewrotne!
Dzięki za
Glukoza kupiona, jutro idę.

Ogromne gratulacje za badania! Jak się czujecie, że to raczej córcia? Rozczarowani?

Cytat:

I dla Ciebie gratulacje, że wszystko super. No i kolejna dziewczynka

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62736291]Dobra, ochłonęłam, mogę opowiadać.
Dziś miałam mieć takie dokładne USG zamiast prenatalnych. Okazało się, że Bąbelek jest tak ułożony, że przy badaniu przez pochwę nic nie było widać, więc lekarz zaczął badać przez brzuch. Bąbel niby ma 6,2cm, ale to zaniżony wynik, bo był mocno skulony, wszystkie organy działają prawidłowo, pomiary są ok. Serducho jak dzwon, 161 uderzeń na minutę. Lekarz kilkukrotnie powtarzał, że warto jeszcze zrobić biochemię i prenatalne ogólnie, nie przyjmował do wiadomości, że nie chcemy. Wydrukował opis USG tak jak prosiłam, L4 od sierpnia wypisze, ale na kolejnej wizycie, 2 sierpnia. Dał też skierowanie na badanie krwi jakieś nietypowe na rozszczepy kręgosłupa czy coś takiego. Czyli w sumie wszystko ok, Bąbelek zdrowy, wszystko załatwiłam, ale to co mi niesamowicie podniosło ciśnienie to to, że wpisał mi w kartę, że USG od brzuszne utrudnione ze względu na otyłość. Dobra, mam sporą nadwagę, ale otyłość to już CHOROBA, do której mi brakuje co najmniej 8kg, zwłaszcza, że mocno schudłam w ciąży. Wcześniej też wpisał mi niedoczynność tarczycy tak ni z dupy, bo poza TSH inne wyniki tarczycowe mam w normie, czym się nawet nie zainteresował... Jak tak dalej pójdzie będę miała w styczniu w karcie cały katalog "chorób"...[/QUOTE]

Kolejne super wieści!
A lekarzem się nie przejmuj, nie ma co.

Cytat:
Mi wszyscy mówią że będziemy mieć chłopca

Super że wszystko dobrze a w którym tc jesteś?

Super wiadomość ale ten lekarz to przesadził
Ja też czuję od początku, że będzie chłopiec. Ciekawe, czy się spełni. Moje prenatalne dopiero 26.07.

Gotujemy z Tż leczo, bo dostałam cukinię od babci. Wyszły nam dwa gary. kto to zje?

Stary 2016-07-07, 20:44   #2515
Agnes_K
Raczkowanie

Dziewczyny gratulacje udanych usg
Ja juz sie nie moge swojego prenatalnego doczekac, jeszcze 10 dni...
Donka_bez_ogonka - witam tez z UK. Z tym, ze ja dzialam na dwa fronty, NHS i prywatny polski gin, chyba bym nie wytrzymala tak dlugo bez sprawdzenia czy wszystko ok. Z tym, ze ja to z tych bardziej panikujacych na zapas
Poza tym wracamy do Polski na jesieni wiec ostatni trymestr i rozwiazanie bedzie u nas z czego sie mega ciesze. ja zaufanie do angielskiej sluzby zdrowia mam ograniczone, no ale moze sie myle...
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:48   #2516
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Agnes_K dostałaś juz biala karte?

Stary 2016-07-07, 20:55   #2517
camilla21
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluję udanych badań
Ja kolejną wizytę mam 25 lipca i lekarka mówiła że wtedy poznany prawdopodobnie płeć. Na prenatalnym nie widzialam bo mialam w 2d a nie w 3d ;-)

U nas wszyscy życzą nam chłopca, kazda osoba która nas widzi, bądź zdjeciie naszego bąbelka ;-)

To dziwne bo wg przesadu powonnaa byc dziewczynka...
Cslaa twarz,dekolt i plecy mam w krostkach i pryszczach, dziąsła mi krwawią... wyglądam ja potwor
Dziwne uczucie... nie mialaam zzadnych przeczuc co do płci, ani zadnej wybranej, a tu sie olazalo ze jaak wszyscy mowia o chlopcu, to gdzies cos mnie kluje ze moze dziiewczynka.... :-P

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:59   #2518
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Serio wierzycie w przesady?

Stary 2016-07-07, 21:35   #2519
furjatka
Zadomowienie

Ja zupełnie nie jestem antyprzesadna

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-07, 21:49   #2520
dontbesoshine
Zadomowienie

Nie moge uwierzyc jakie tempo tutaj jest. Tak duzo piszecie, ze az aplikacja odmawia posluszenstwa i nie pokazuje mi wszystkich powiadomien Mam nadzieje, ze bedziecie wszystkie niedlugo czuly sie lepiej. Ja juz czuje sie dobrze, zastrzyk energii, apetyt, sennosc dopiero w nocy, a w dzien moge szalec. Dzisiaj tylko przez te zmiany pogody jestem jakas nie w sosie, ale mysle, ze jutro juz bedzie dobrze. 6 lipca mialam wizyte u gina i wszystkie badania e porzadku. Jedyne co zanizone to BAS a nie mam pojecia co to jest Poza tym wszystko jest dobrze. We wtorek 15 tydzien, a wizyta u gienkologa dopiero 24 sierpnia, w dodatku nie dal mi teraz skierowania na usg wiec da mi zapewne dopiero pozniej, ale ja nie moge zekac tak dlugo... Zapewne pojde prywatnie na usg, bo kocham ogladac mojego malucha, poza tym chce wiedziec kim jest, ale z moim szczesciem dowiem sie dopiero pod koniec ciazy czy coreczka czy synek. Wiadomo obojetne, jednak nurtuje mnie to.
Jedyna rzecza, ktora mnie bardzo martwi to okropne uplawy, mimo, ze wszystko jsst w porzadku, sa biale, a po stosunku bardzo puchne... Podejrzewam, ze to po prostu przez ciaze, bo uplawy na pewno.
Zastanawiam sie jeszcze jaki wozek kupic, oddzielnie gondole i pozniej spacerowke, czy 2w1/3w1?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję udanych badań
Ja kolejną wizytę mam 25 lipca i lekarka mówiła że wtedy poznany prawdopodobnie płeć. Na prenatalnym nie widzialam bo mialam w 2d a nie w 3d ;-)

U nas wszyscy życzą nam chłopca, kazda osoba która nas widzi, bądź zdjeciie naszego bąbelka ;-)

To dziwne bo wg przesadu powonnaa byc dziewczynka...
Cslaa twarz,dekolt i plecy mam w krostkach i pryszczach, dziąsła mi krwawią... wyglądam ja potwor
Dziwne uczucie... nie mialaam zzadnych przeczuc co do płci, ani zadnej wybranej, a tu sie olazalo ze jaak wszyscy mowia o chlopcu, to gdzies cos mnie kluje ze moze dziiewczynka.... :-P

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
U mojej siostry to sie sprawdzilo. W pierwszej ciazy nie bylo widac ze w niej jest i wygladala swietnie, urodzila chlopca, a w drugiej spodziewajac sie corki juz wygladala okropnie. Wiecznie zmeczona, blada, nie miala apetytu i miala wszedzie wypryski. Z obraczki na nicce tez u niej sie sprawdzilo. Ale ja podchodze do tego z dystansem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości