Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 19:20   #751
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

I muszę się Wam pochwalić, że w końcu dzisiaj 19t0d pierwszy raz poczułam ruchy Marcela czekając na Mamę przed sklepem, uczucie nieziemskie

Poza tym robiłam badania, bo jutro idę do endokrynolog - TSH w normie, FT4 też, tylko z morfologi wynika lekka anemia

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 19:27   #752
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
I muszę się Wam pochwalić, że w końcu dzisiaj 19t0d pierwszy raz poczułam ruchy Marcela czekając na Mamę przed sklepem, uczucie nieziemskie

Poza tym robiłam badania, bo jutro idę do endokrynolog - TSH w normie, FT4 też, tylko z morfologi wynika lekka anemia
super nowina

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 19:55   #753
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
jestem
mąż dziś w nocy wyjechał, na cały miesiąc , i znowu sama. Pociesza mnie tylko to, że jak wróci to jedziemy gdzieś na weekend nad jeziorko
Jutro zaczynam 20 tydzień, także połowa już a dzieć już odczuwalny, codziennie czuję ruchy
ostatnio temat wanienek był, więc ja mam taką zwykłą dla dzieci + stelaż jak dziecko małe, teraz wanienke wstawiam do brodzika i mała szaleje do woli

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a i dziewczyny muszę się wyżalić, bo po prostu myślałąm wczoraj, że mnie trafi. Spotkałam koleżankę z pracy na mieście i od słowa do słowa pochwaliłam się, że za miesiąc jedziemy nad wode, a ona do mnie, że za miesiąc to będę wyglądała już nieciekawie, więc ona to by się wstydziła gdziekolwiek na wczasy wyruszać i ludziom się pokazywać. Nosszzz kurde, to co ja mam się zabunkrować w piwnicy i czekać tam do rozwiązania???
Nie do wiary co czasem można usłyszeć ...

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Priorytetem jest teraz finalizowanie mieszkania - mieszkamy tutaj od stycznia i mamy pozaczynane wiele rzeczy remontowych i od poniedziałku TŻ ma urlop miesięczny, a ja mam nadzieję pójdę na L4 i będę go pilnować, żeby robił i sprzątać Wymaga to też od nas kilka wizyt w sklepach budowlanych etc. Chcę zacząć trochę gotować, a że nie przepadam za gotowaniem tradycyjnym, tj schabowe, gołąbki, bigos etc to chciałabym poznać w tym czasie sporo nowych przepisów, a że mistrzem gotowania nie jestem i zajmuje mi to zazwyczaj bardzo dużo czasu to wiadomo
Od września planuję szkołę rodzenia.
Planuję też zrobienie kilka handmade rzeczy:
- kostkę sensoryczną - http://zabawki.art-madam.pl/prezent-...inky,73417,566
- książkę edukacyjną - https://www.youtube.com/watch?v=pIA1pBrgeOY
- haftem krzyżykowym chcę dla malucha zrobić obraz - http://luna1202.blox.pl/resource/nie..._sznurowki.jpg tego typu, więc wyszyję imię i obrazek, a po porodzie resztę informacji
- jeżeli będzie chłopak to chciałabym zrobić dekoracje w stylu marynarskim (maluch będzie mieszkał u nas w sypialni) i chcę zrobić własną wersję takiej dekoracji:
http://www.homebook.pl/produkty/4899...ywem-rozgwiazd
- mam listę książek/seriali/filmów zbieraną od lat, więc będzie w końcu czas na nadrabianie
- no i kompletowanie wyprawki - zacznę też jakoś we wrześniu zakupy, ale znając moją skłonność do minimalizmu i nieprzepłacania - będzie to proces również długotrwały, bo nie zamierzam zatonąć w otoczeniu gadżetów/ciuchów/zabawek, więc podejrzewam, że każdy zakup dla dziecka będzie trzy razy przemyślany
wow ambitny plan

Cytat:

Super , mój maluszek też już się rozpycha.. jeszcze pewno ponarzekamy jak nas będą kopać po 2nętrznościach i wiercić się niemiłosiernie.

Co do wanienki to my mieliśmy z ikea najtańszą i jak dziecko trszke podrośnie to fajna jest taka wkładka http://allegro.pl/francuskiej-firmy-...ąpielowe-99378 kładzie się na tym maluszka w wannie, wanience lub pod prysznicem i bardzo ułatwia mycie.

Ja również dzisiaj buszowałam po necie ale jednak wstrzymuje się z zakupami do poznania płci.
A teraz biorę się za oglądanie meczu, oby był ciekawszy niż ten wczorajszy.
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:01   #754
mmgi
Zadomowienie

Wow Blondi, ale masz pomysłów ja też bym miała wiele do zrobienia, ale przy mojej 18 miesięcznej torpedzie często mi już nie wystarcza czasu i zapału

Itstoolate, super wiadomość anemia jest częsta w ciąży. ja piłam sok z buraków w pierwszej, bo też miałam lekka.

Dziewczyny, czy mogę być członkiem klubu? Wysłałam prośbę o dołączenie.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:09   #755
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej Kochane witam się idę nadrabiać
Stary 2016-07-07, 20:28   #756
mademoiselle_m
Zadomowienie

Blondi2989 zabawka sensoryczna mnie zaintrygowała - może też coś takiego poszukam i zrobię

Cytat:
ale fajnie ja też chce !!
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:30   #757
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny do niedzieli na zakupy powyżej 30 zł na całą kolekcję F&F w Tesco jest 20% zniżki (rabat naliczany przy kasie)
super info, byłam dziś w tesco i nie weszłam na ubranka ahhh

Cytat:
cześć dziewczyny,
jestem
mąż dziś w nocy wyjechał, na cały miesiąc , i znowu sama. Pociesza mnie tylko to, że jak wróci to jedziemy gdzieś na weekend nad jeziorko
Jutro zaczynam 20 tydzień, także połowa już a dzieć już odczuwalny, codziennie czuję ruchy
ostatnio temat wanienek był, więc ja mam taką zwykłą dla dzieci + stelaż jak dziecko małe, teraz wanienke wstawiam do brodzika i mała szaleje do woli

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a i dziewczyny muszę się wyżalić, bo po prostu myślałąm wczoraj, że mnie trafi. Spotkałam koleżankę z pracy na mieście i od słowa do słowa pochwaliłam się, że za miesiąc jedziemy nad wode, a ona do mnie, że za miesiąc to będę wyglądała już nieciekawie, więc ona to by się wstydziła gdziekolwiek na wczasy wyruszać i ludziom się pokazywać. Nosszzz kurde, to co ja mam się zabunkrować w piwnicy i czekać tam do rozwiązania???
kobiety to są wredne stworzenia serio mnie takie gadanie śmieszy , w ciąży zrobiłam się mega bezpośrednia więcna pewo bym jej jakoś ładnie odpowiedziała ;D
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ciaza to nie choroba, a cudowny okres w zyciu! Jedz! Kup sobie jakiś sliczny stroj i ciesz sie pogoda i jeziorem... i mezem!
popieram!
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja wpadam z szybkim newsem
Buszuję po allegro, jako że niedługo będę w Pl, więc patrzę co tam by warto z allegro kupić, głównie ubrania ciążowe póki co, ale na akcesoria dzieciowe też patrzę. Mam sporo sprzedawców zapisanych, u których miałam zwyczaj robić zakupy i wielu z nich wciąż sprzedaje.

Jeden gadżet wpadł mi w oko i polecam serdecznie. Jak robicie sobie jakieś notatki zakupowo-wyprawkowe, to dopiszcie koniecznie:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-5-0613
Cudowny wynalazek na zjeżdżające skarpetki/nogawki śpioszków czy pajaców, żeby się dzieć w te nogawki nie plątał. Żałowałam, że dopiero przy drugim dziecku i to dość późno to odkryłam.
śmiechowskie zapisze sobie
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mam pareo
ale troche wystawie brzucha bo nie ma byc upalow

ja też mam pareo i strój 2 czesciowy i się nie przejmuje nawet jak je zdejmę to co , tyle starszych pań z wysuszonymi cyckami lezy bez stanika a ja mam się przejmować moim cudnym brzuszkiem o nie
wiadomo że nie w pełnym słońcu itp ale bez przesady
Cytat:
Witam się w 20 tygodniu
gratki

Cytat:

gratuluję ruchów ! lekarz na pewno coś zaradzi nie martw się ;*

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Wow Blondi, ale masz pomysłów ja też bym miała wiele do zrobienia, ale przy mojej 18 miesięcznej torpedzie często mi już nie wystarcza czasu i zapału

Itstoolate, super wiadomość anemia jest częsta w ciąży. ja piłam sok z buraków w pierwszej, bo też miałam lekka.

z tego co widziałam to wkrótce dołączysz

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-07-07 o 20:32
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 20:31   #758
kociulek
Zakorzenienie

Zaczynam do was posta już czwarty raz i za każdym razem ktoś/coś mi przerywa, więc na chwilę obecna pewnie zapomniałam już o połowie co chciałam napisać.

Migdałku, ja bym z wizyty siostrzeńca nie rezygnowała, ale jeśli chodzi o jego kuracje, to bez wiedzy jego rodziców też nic bym nie podawała. Nigdy dokładnie nie wiemy czy dziecko nie jest na coś np. uczulone. A może rodzice nie życzą sobie, żeby podawać mu coś co nam wydaje się zupełnie bezpieczne. A chorób/zarazków nie unikniemy, co nie znaczy, że ma to się odbić na naszym zdrowiu.
I oczywiście gratuluję córuni

Monia, widzisz, dałaś mi więcej informacji na temat łożyska niż mój własny lekarz. Na pierwszej u niego wizycie, tj 12/13 tydzień poinformował mnie tylko, że mam na chwilę obecną przodujące łożysko co oznacza cc, ale że ciąża jest jeszcze młoda więc jeszcze wszystko może się zmienić. Dwa dni przed wyjazdem miałam samo ginekologiczne badanie bez usg podczas którego lekarz sprawdził stan mojej szyjki i macicy i pow. że ich stan jest o niebo lepszy niż poprzednio więc mogę jechać pod pozorem zero wysiłku, zero opalania i zero gorących źródeł. Na chwile obecną, po wtorkowym badaniu mam zapisane "Lokalizacja łożyska - na ścianie tylnej dolnym biegunem przykrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy." Mam nakaz leżenia, ale słowem nie usłyszałam, że to w celu by łożysko się przemieściło
A brzusio uroczy
Coś chyba jeszcze chciałam ci napisać, ale mi uciekła. Muszę wrócić chyba jakieś 5 stron
A, to chyba ty pytałaś o laktatory. Ja przy swoich miałam ręczny. Dostałam od szwagierki, która go w ogóle nie używała, bo po porodzie stwierdziła, że nie będzie karmić piersią. Ale tylko się przy nim męczyłam. Dużo szybciej i sprawniej szło mi odciąganie mleka ręcznie, bez laktatora, niż z nim. A musiałam ściągać, bo jeździłam na weekendy na studia. Teraz nigdzie się nie wybieram, więc chyba zrezygnuję z zakupu laktatora.

Itstoolatex, gratuluję ruchów maluszka Oj tak, uczucie nieziemskie

Jeśli chodzi o wanienki, to poprzednio miałam zwykłą, najzwyklejszą jeszcze po mnie więc absolutnie nie zastanawiałam się czy jest mała, duża czy jaka. Woda po kąpieli i tak była wszędzie Stelaż odkryliśmy dopiero przy Karolinie, a i tak żałowałam, że tak późno. Teraz mamy głęboki brodzik i powiem szczerze, że jeszcze absolutnie nic nie myślałam jak rozwiążemy kwestię kąpania.

Pestka, normalnie jakbym słyszałam moją mamę 11 lat temu. "Wciągnij ten brzuch, bo jeszcze ludzie zobaczą!" Powiedziałam jej wtedy, że nigdy przenigdy nie zamierzam wstydzić się tego, że jestem w ciąży i spodziewam się ukochanego dziecka. Więcej nie poruszała tego tematu.

Folinka, powiem ci szczerze, że troszkę obawiam się tej różnicy wieku. U mnie to będzie prawie 9 i 11 lat. Z jednej strony wiem, że mogę na nich liczyć, na ich pomoc przy maluszku, ale Aduś np. był dzieckiem które bardzo potrzebowało dzieci do zabawy, a że wokół był z tym problem, zdecydowaliśmy się na Karolinę. Teraz jednak nie mam co liczyć, że cała trójka zechce się tak samo bawić tym bardziej, że syna już nie interesują samochodziki, bajeczki. On ma już swoje zainteresowania, swoich kolegów, swoje hobby. Młoda strzeliła focha, bo mówi, że nie będzie miała się z kim bawić lalkami, na co ja jej, że przecież Ty i tak nigdy się lalkami nie bawiłaś. Wiem, teraz nie ma się co tym stresować i martwić na zapas, ale mimo to myśli na przyszłość też nachodzą.

Mewkaa, doktorat, moje najszczersze gratulacje Fantastycznie Ja z jednym broniłam licencjata, z drugim magistra, także też było podwójnie Ale doktorat to już coś

My + A + K +

Edytowane przez kociulek
Czas edycji: 2016-07-07 o 20:33
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:42   #759
xjustyniaaax
Zakorzenienie

właśnie Mewka gratulacje dla Was
Stary 2016-07-07, 20:52   #760
kociulek
Zakorzenienie

Cholerciaaa, pralka nam właśnie wysiadła i podejrzewam, że naprawa zbliżona będzie finansowo do kupna nowej
Któraś z was też chyba miała ostatnio taką niespodziankę. Darunia?
Buuu, jakby nam jeszcze mało było wydatków.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 20:55   #761
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ale przecież jesteś w klubie

Blondi, super plan
Ja też mam zamiar zrobić coś dla małej samodzielnie, żeby miała kiedyś pamiątkę z dzieciństwa Może uda mi się zrobić kocyk... Zazwyczaj wytrzymują najdłużej

Na mecz przygotowałam nachosy i sos serowy... Jak chciałam dogrzać drugą porcję sosu, to mi się wyślizgnął, naczynie stłukło, podłoga do mycia i ręka poparzona Rozpłakałam się a tż pocieszał, że nic się nie stało...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 21:04   #762
mmgi
Zadomowienie

Pani migdałek współczuję wypadku. A co do klubu, to dzięki za info i za przyjęcie, myślałam, że mi przyjdzie jakieś potwierdzenie i nie sprawdzałam

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 21:04   #763
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

ja też mam pareo i strój 2 czesciowy i się nie przejmuje nawet jak je zdejmę to co , tyle starszych pań z wysuszonymi cyckami lezy bez stanika a ja mam się przejmować moim cudnym brzuszkiem o nie
wiadomo że nie w pełnym słońcu itp ale bez przesady
racja!
ja nie lubie strojow jednoczesciowych wole dwu
a niech sie patrza i gadaja jak nie maja co robic

Stary 2016-07-07, 21:15   #764
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Migdałku
Stary 2016-07-07, 21:21   #765
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ale przecież jesteś w klubie

Blondi, super plan
Ja też mam zamiar zrobić coś dla małej samodzielnie, żeby miała kiedyś pamiątkę z dzieciństwa Może uda mi się zrobić kocyk... Zazwyczaj wytrzymują najdłużej

Na mecz przygotowałam nachosy i sos serowy... Jak chciałam dogrzać drugą porcję sosu, to mi się wyślizgnął, naczynie stłukło, podłoga do mycia i ręka poparzona Rozpłakałam się a tż pocieszał, że nic się nie stało...
Migdałku mojej niezdarnosci chyba nikt nie pobije. Kilka dni temu w skosie pod schodami dajac mojwj kici jesc przywalilam glowa, po czym upadlan na pupe... reka hamowalam upadek i ja stluklam;(
Maz mi nosi pranie na gore bo powiedzial, ze nie pozwoli zebym spadla ze schodow... on juz mnie od kilku lat nazywa Kaskaderka.
Mam nadzieje, ze ta jedna porcja byla smaczna! Ja dzis w koncu zamiast chipsów do meczu wzielam brzoskwinie z puszki i truskawki.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 21:54   #766
itstoolatex3
Zakorzenienie

Taaaaak wyczekałam się, ale opłacało się Teraz leżymy przed tv i mały ewidentnie nie śpi, bo co jakiś czas czuję Jego muśnięcia

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 22:12   #767
Emosz
Zadomowienie

Dziewczyny tak na szybko melduję się po wizycie Nasza fasolka już raczej zostanie Łucją, bo jajuszek jak nie było tak dalej nie ma. Poza tym wszystko dobrze się rozwija, dostałam skierowanie na genetyczne ze względu na torbiel splotu naczyniówkowego u maleństwa, ale mam się tym nie martwić, bo to podobno powszechne i do końca drugiego trymestru powinno się wchłonąć.

Poza tym obkupiłam się w tesco, jutro wrzucę zdjęcia i Was nadrobię. Dobranoc
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 22:45   #768
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Hejka
Dziś byłam w pracy, a potem 3 godziny sprzatałam nasze skromne 26m2 mieszkanko. wysprzątałam wszystko. możemy zrobić kinder balik i jeść z podłogi
napisałam też małżowi że jak wejdzie do pokoju w butach to mu nogi z dupska powyrywam bo ja sprzatam a on mi wnosi piasek, bóg wie skąd, bo wciąż jeździ autem, wysiada i wsiada pod domem. nie wiem gdzie on łazi. Serio to boli mnie kręgosłup od tego sprzątania. namachałam się straszliwie, ale mam wszystko zrobione na przynajmniej dwa tygodnie z tych grubszych porządków +umyte okna

W czasie pracy musiałam skoczyć do ksiegowej mojego pracodawcy, bo wyobraźcie sobie, że miałam wypisane l4 bez daty wystawienia. Tż dziś rano pojechał do mojego ginekologa, przywiózł mi do roboty to l4 a ja musiałam jechać je odwieźć do księgowej. latania po całym Poznaniu z głupim świstkiem.

Jutro rano ruszamy nad morze do Międzywodzia. Nie wiem gdzie będziemy spać przez te dwie nocki, ale coś musimy znaleźć na miejscu. Ja dzwoniłam w kilka miejsc i brak terminów, ale tż jest mądrzejszy więc będzie szukał na miejscu, ja palcem nie kiwnę żeby coś znaleźć. Nie lubię takiego jeżdżenia bez przygotowania. Ja musze mieć wszystko zorganizowane... Najwyżej weźmie mnie do jakiegoś super hotelu, gdzie zapłaci majątek, ale będzie miał nauczkę na przyszłość, że wypady w takim terminie planuję się chociażby w minimalnym stopniu.
Nawet jeszcze nas sie spakowałam, tak mnie wszystko boli od sprzątania. Zrobie to rano- otworze szafę, wsypie to co leży i mam w nosie

Ej wiecie, mam super ciastka z lidla. kupiłam ostatnio i dziś je znalazłam za szafką Pewnie wpadły tam tżtowi, bo komu innemu mogłyby wpaść Kakaowe herbatniki w białej czekoladzie. Normalnie pyszotka. Dziś mam jakiś dzień na słodkie. na nic innego... od rana zjadłam już drożdżówkę, owoce (porzeczki, borówki, malinki, nektarynka, morela, truskawka) z gałką lodów waniliowych- myślałam że pęknę, ale pożarłam ze smakiem. no i teraz te ciastka. dodatkowo sałatka grecka i 2 skibki chleba maczane w oliwie. nic więcej mi nie było trzeba
Mam jeszcze tyle owoców w lodówce, że chyba je wezme na wyjazd bo się zepsują.

Cytat:
Dziewczyny tak na szybko melduję się po wizycie Nasza fasolka już raczej zostanie Łucją, bo jajuszek jak nie było tak dalej nie ma. Poza tym wszystko dobrze się rozwija, dostałam skierowanie na genetyczne ze względu na torbiel splotu naczyniówkowego u maleństwa, ale mam się tym nie martwić, bo to podobno powszechne i do końca drugiego trymestru powinno się wchłonąć.

gratuluję dziewczynki
I pokaż co tam masz z tego tesco. kurde gdybym wiedziała, że będzie promocja, nie kupowałabym wcześniej tyle ciuszków dla mojej małej oraz dla chrześniaczki. trudno.
Cytat:
Taaaaak wyczekałam się, ale opłacało się Teraz leżymy przed tv i mały ewidentnie nie śpi, bo co jakiś czas czuję Jego muśnięcia
fajnie co ? ja dziś nic nie czuję, może tylko troszke, czasem, leciutko. Ala chyba odpoczywa.
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Cholerciaaa, pralka nam właśnie wysiadła i podejrzewam, że naprawa zbliżona będzie finansowo do kupna nowej
Któraś z was też chyba miała ostatnio taką niespodziankę. Darunia?
Buuu, jakby nam jeszcze mało było wydatków.
Taaak, u mnie była ta sama sytuacja. co się popsuło? u nas pompa za 30zł na szczęście.
chociaż tż mnie wtedy wkurzył, bo naprawę robił mu kumpel i tż mu dał 100zł, a roboty na kilka minut. chyba mamy za dużo pieniędzy Spoko, przyjdzie dziecko to tż zaraz zacznie oszczędzać. bo nie wyobrażam sobie, żeby nadal był taki rozrzutny. skończy się to jego stawianie obiadków kolegom

Oglądnę Moje wielkie greckie wesele i idę spać )
buzi buzi!!

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

A tak w ogóle to pisałyście ze nudzi se wam na l4.
I teraz zrozumcie mnie dlaczego chodzę wciąż do pracy -bo nie chce miec takich dylematów w domu. W pracy chociaż sobie pogadam noo i czuje się w jakimś stopniu potrzebna.
Teraz robie więcej papierków oraz szkolenia wiec tez mam wiekszy luzik. Dziś np siedziałam, pisałam sobie na messengerze, a nowa dziewczyna robiła wszystko sama. Jak czegoś Nie wiedziała to jej pokazałam i to była moja praca na dziś aaa i jeszcze kawę wypiłam he he pierwsza od 3 miesięcy. No i karte menu jeszcze robilam. Takie fajne zajecia.
Ale cieszę się, bo mam fajna dziewczynę nową. Dziś była drugi dzień. Ma fajne imię ( Alicja) he he jest sympatyczna i bardzo chętna do nauki. Nie boi się pracy, nawet sprząta super, wiec ja jako pedantka jestem zachwycona

Pamiętajcie ze mądrzy ludzie sie nie nudzą :-* Najlepiej zająć się samorozwojem. Książki, jakieś ciekawostki poczytać, czegoś nowego się nauczyć (może to dzierganie wlasnie?). Jest tyyyle możliwości. Ja wolę leżeć na kanapie ha ha chociaż nudzić się nie nudze. Jakoś tak mam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-07, 23:28   #769
monika0185
Zakorzenienie

Teraz Was nadrabiam 😊
Co do laktatora to ja chce go mieć w razie czego np. Zastoju pokarmu, problemow z karmieniem. No i ewentualnego odciągania. Może się nie przydać ale w razie czego chce go mieć od razu dostępnego. Zwłaszcza, że jako początkująca mama nie wiem totalnie czego mogę się spodziewać. To da mi komfort psychiczny 😊

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Kurczę jak czytam Wasze posty to czuję się taka "ciemna" w tych kwestiach butelek laktatorów itp Nie wiem ale jakoś tak no myślę że jeszcze mam tyle czasu na to wszystko, dla bobaska też nie mam jeszcze nic... a już jak Wy operujecie tak nazwami producentów itd to już w ogóle
Poczytasz z godzinę i też będziesz operować nazwami

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Hihi ale złośliwość ludzka nie zna granic. Komedio dramat! zazdrości Ci babsztyl. Nie przejmuj się, cycki, brzuch do przodu i powalaj zazdrośnice na kolana 😊

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Dziś lub jutro zabieram siostrzeńca (8-latka) do siebie i posiedzi kilka dni, to może będzie mniej nudno
JEST TROCHĘ PRZEZIĘBIONY (dziadkowi ciepło to i dzieciaka letnio ubierał a tu ziąb!), co doradzacie, żeby go szybko wyleczyć i co doradzacie, żeby od niego nic nie złapać??
A może przełóż jego wizytę? Dzieci mają gorsze wirusy i dorosli gorzej to przechodzą. A Ty Kochana powinnaś unikaj przeziębionych osób

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja wpadam z szybkim newsem
Buszuję po allegro, jako że niedługo będę w Pl, więc patrzę co tam by warto z allegro kupić, głównie ubrania ciążowe póki co, ale na akcesoria dzieciowe też patrzę. Mam sporo sprzedawców zapisanych, u których miałam zwyczaj robić zakupy i wielu z nich wciąż sprzedaje.

Jeden gadżet wpadł mi w oko i polecam serdecznie. Jak robicie sobie jakieś notatki zakupowo-wyprawkowe, to dopiszcie koniecznie:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-5-0613
Cudowny wynalazek na zjeżdżające skarpetki/nogawki śpioszków czy pajaców, żeby się dzieć w te nogawki nie plątał. Żałowałam, że dopiero przy drugim dziecku i to dość późno to odkryłam.
Fajny gadżet! Zapisuje, dzięki 😊

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Ja nie wiem co to nuda, cały dzień mi szybko zleci. Dzisiaj czytałam gazetki dziecięce i zaczęłam sobie zapisywać niektóre najważniejsze informacje. Potem Wam to prześlę do komentowania Ciekawa jestem Waszych opinii.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:

Gratuluję ruchów!

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Zaczynam do was posta już czwarty raz i za każdym razem ktoś/coś mi przerywa, więc na chwilę obecna pewnie zapomniałam już o połowie co chciałam napisać.

Migdałku, ja bym z wizyty siostrzeńca nie rezygnowała, ale jeśli chodzi o jego kuracje, to bez wiedzy jego rodziców też nic bym nie podawała. Nigdy dokładnie nie wiemy czy dziecko nie jest na coś np. uczulone. A może rodzice nie życzą sobie, żeby podawać mu coś co nam wydaje się zupełnie bezpieczne. A chorób/zarazków nie unikniemy, co nie znaczy, że ma to się odbić na naszym zdrowiu.
I oczywiście gratuluję córuni

Monia, widzisz, dałaś mi więcej informacji na temat łożyska niż mój własny lekarz. Na pierwszej u niego wizycie, tj 12/13 tydzień poinformował mnie tylko, że mam na chwilę obecną przodujące łożysko co oznacza cc, ale że ciąża jest jeszcze młoda więc jeszcze wszystko może się zmienić. Dwa dni przed wyjazdem miałam samo ginekologiczne badanie bez usg podczas którego lekarz sprawdził stan mojej szyjki i macicy i pow. że ich stan jest o niebo lepszy niż poprzednio więc mogę jechać pod pozorem zero wysiłku, zero opalania i zero gorących źródeł. Na chwile obecną, po wtorkowym badaniu mam zapisane "Lokalizacja łożyska - na ścianie tylnej dolnym biegunem przykrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy." Mam nakaz leżenia, ale słowem nie usłyszałam, że to w celu by łożysko się przemieściło
Ja mam leżeć teraz głównie z powodu tego łożyska, które jest na ścianie tylniej niskoschodzące. Bo krwiaka już nie ma i polipa również. Lekarz kazał mi tak do kolejnych badań (to będą prenatalne) i jak łożysko będzie we właściwym miejscu to wtedy będę mogła wrócić do wychodzenia z domu. Tak to z tego wszystkiego rozumiem. Ale na kolejnych badaniach usłyszymy, że wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:

Czyli dobre wieści
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 06:42   #770
Nesu
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje dziewczynki. ! I to moja imienniczka będzie. Cudownie !
Nieskromnie powiem że piękne imię

Ja już po śniadaniu lecę do pracy.
Miłego dnia wszystkim :p
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 07:21   #771
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
(
super, prawda, że cudownie i gratulacje 20 tygodnia. Zawsze jak piszesz to ja wiem, że następnego dnia ja.
Także witam się w 20 tygodniu!!

Cytat:
no ja ostatnio jak robiłam spaghetti to mi olej prysnął na ręke, do tej pory mam ślady , teraz już ściemniały

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Hejka
Dziś byłam w pracy, a potem 3 godziny sprzatałam nasze skromne 26m2 mieszkanko. wysprzątałam wszystko. możemy zrobić kinder balik i jeść z podłogi
napisałam też małżowi że jak wejdzie do pokoju w butach to mu nogi z dupska powyrywam bo ja sprzatam a on mi wnosi piasek, bóg wie skąd, bo wciąż jeździ autem, wysiada i wsiada pod domem. nie wiem gdzie on łazi. Serio to boli mnie kręgosłup od tego sprzątania. namachałam się straszliwie, ale mam wszystko zrobione na przynajmniej dwa tygodnie z tych grubszych porządków +umyte okna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
o ja też wczoraj takie geberalne porządki robiłam, tylko, że u mnie to dodatkowy tor przeszkód w postaci dwuletniej rozrabiary, ja w jednym pokoju sprzątam ona w drugim robi swoje "porządki" i tak w kółko

Cytat:
)
gratulacje córci

Cytat:
ja też najbardziej czuję wieczorem jak już leżę
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 07:27   #772
PaniMigdalek
Zadomowienie

Tata wczoraj dał jakiś lek siostrzeńcowi i mówi, że on ma tylko katarek a nie jakieś mocne przeziębienie. No dobra, tulić go nie będę i śpi w osobnym pokoju a mieszkanie jest cały czas wietrzone. Powinno być dobrze Jeszcze zjem po śniadaniu pomarańcze, to uzupełnieni wit.C
Dziś na obiad lasagna
Stary 2016-07-08, 07:32   #773
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczynki. ! I to moja imienniczka będzie. Cudownie !
Nieskromnie powiem że piękne imię

Ja już po śniadaniu lecę do pracy.
Miłego dnia wszystkim :p
Ooo super mi się ono od zawsze podobało i powiedziałam tż, że jak się urodzi dziewczynka to musi być Łucja w takim razie masz piękne imię

Darunia zazdroszczę wyjazdu zaraz porobię zdjęcia ubranek
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 07:37   #774
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje!!

Stary 2016-07-08, 07:47   #775
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!
Nie będę raczej kupować na zapas, skoro nie mam pewności czy będę używać. Natomiast wybiorę model i sprawdzę dostępność w sklepach u mnie w mieście. W razie potrzeby tż siada w auto i jedzie kupić i w ciągu godziny mam laktator w domu. Inna sprawa, że nie mam zamiaru dawać dziecku smoczka ani butelki co najmniej przez kilka pierwszych tygodni. Bardzo mi zależy, żeby nic nie zakłóciło kp i dziecko nie utraciło prawidłowego odruchu ssania z piersi. A smoczków to w ogóle nie lubię, ale to inna historia...
Folinka Ty będziesz przeze mnie mocno atakowana
Bo widzę mocna zbieżność twoich poglądów z moimi planami
Mówie planami bo bez może rzeczywistość mi je mocno skoryguje

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:

IsTo o...gratuluję ruchow
Mi jeszcze nie było dane ich poczuć
Albo w tym szale ich nie wychwycilam

Jak anemia to marsz na targ po warzywa i do mięsnego po watrobke
Fuuj jak ja jej nie lubie
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 07:57   #776
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Folinka Ty będziesz przeze mnie mocno atakowana
Bo widzę mocna zbieżność twoich poglądów z moimi planami
Mówie planami bo bez może rzeczywistość mi je mocno skoryguje

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

IsTo o...gratuluję ruchow
Mi jeszcze nie było dane ich poczuć
Albo w tym szale ich nie wychwycilam

Czesc dziewczyny

A ja sie dziwilam, ze moja kolezanka tak narzeka, ze dzidzia nie chce smoka ciagnac. To chyba dobrze... musze czytac forum uwaznie i korzystac z rad doswiadczonych matek.
Stary 2016-07-08, 08:16   #777
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

Emoszku to cudowna nowina: dziewczynka
ja sama juz nie wiem co bym chciała, najpierw Karol ale teraz to juz sama nie wiem
za duzy wybór
Stary 2016-07-08, 08:19   #778
LuckySparkle
Zadomowienie

My szukamy imienia, ktore bedzie ok i w Polsce i w UK... zeby dziecko w przyszlosci nie bylo w zaden sposob pokrzywdzone.
Stary 2016-07-08, 08:29   #779
mewkaa
Zadomowienie

Dziewczyny jeszcze raz dziękujemy. slicznie dziękujemy za gratulacje
z perspetywy czasu powiem Was że to jest w zasięgu 90% ludzi na ziemi
kwestia mocnego samozaparcia się i tysięcy godzin wysiedzianych przy biurku
teraz sie smieje ze zaczynam nowy projekt badawczy o kryptonimie Karol
bo - tak jak ewelinus - czuje kompletne zagubienie
na ta chwilę wiem tylko jedno, tego jestem pewna
urodzone w grudniu dziecię bedzie najlepszym co w zyciu stworzyłam
zadne doktoraty sie nie beda mu równać

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Tata wczoraj dał jakiś lek siostrzeńcowi i mówi, że on ma tylko katarek a nie jakieś mocne przeziębienie. No dobra, tulić go nie będę i śpi w osobnym pokoju a mieszkanie jest cały czas wietrzone. Powinno być dobrze Jeszcze zjem po śniadaniu pomarańcze, to uzupełnieni wit.C
Dziś na obiad lasagna
u mnie na weekend planuje.
z jekiego przepisu robisz? moze cos zgapie
ja z ksiązki z Lidla.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

A ja sie dziwilam, ze moja kolezanka tak narzeka, ze dzidzia nie chce smoka ciagnac. To chyba dobrze... musze czytac forum uwaznie i korzystac z rad doswiadczonych matek.
ja kiedys myslalam ze smoczek to mush have i nie ma zycia bez niego
a okazuje sie ze jest tyle ze moze nieco trudniejsze
też bede się dziewczyn radzić
nie bede czytac netu, tylko nasze forum

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

dzis miałam pierwszy sen zw z dzieckiem
snił mi sie wózek
ze zamowiłam przez net i przywiezli go bez opon
tzn były same szprychy!
chyba czas zabrać się porządnie za temat

nawiązując do tematu wanienek
to u mnie musi byc ze stelażem, jakaś mała
bo mam płytki (2 cm) prysznic
i mała 80 cm kabinę
urzadzając to mieszkanie nigdy nie sądziłam ze przyjdzie mi tu z dzieckiem mieszkać
teraz bym inaczej parę kwestii rozwiązała
Stary 2016-07-08, 08:30   #780
mademoiselle_m
Zadomowienie

Powiem Wam laseczki ze pierwsze co robie jak wstaje to odpalam forum w telefonie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość

Nie jemy wątróbki w ciąży!!! nie wolno !!
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości