|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
I muszę się Wam pochwalić, że w końcu dzisiaj 19t0d pierwszy raz poczułam ruchy Marcela czekając na Mamę przed sklepem, uczucie nieziemskie
![]() Poza tym robiłam badania, bo jutro idę do endokrynolog - TSH w normie, FT4 też, tylko z morfologi wynika lekka anemia ![]()
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super , mój maluszek też już się rozpycha.. jeszcze pewno ponarzekamy jak nas będą kopać po 2nętrznościach i wiercić się niemiłosiernie. Co do wanienki to my mieliśmy z ikea najtańszą i jak dziecko trszke podrośnie to fajna jest taka wkładka http://allegro.pl/francuskiej-firmy-...ąpielowe-99378 kładzie się na tym maluszka w wannie, wanience lub pod prysznicem i bardzo ułatwia mycie. Ja również dzisiaj buszowałam po necie ale jednak wstrzymuje się z zakupami do poznania płci. A teraz biorę się za oglądanie meczu, oby był ciekawszy niż ten wczorajszy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Wow Blondi, ale masz pomysłów
![]() ![]() Itstoolate, super wiadomość ![]() Dziewczyny, czy mogę być członkiem klubu? Wysłałam prośbę o dołączenie. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() ![]()
#756 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-07-07 o 20:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam do was posta już czwarty raz i za każdym razem ktoś/coś mi przerywa, więc na chwilę obecna pewnie zapomniałam już o połowie co chciałam napisać.
Migdałku, ja bym z wizyty siostrzeńca nie rezygnowała, ale jeśli chodzi o jego kuracje, to bez wiedzy jego rodziców też nic bym nie podawała. Nigdy dokładnie nie wiemy czy dziecko nie jest na coś np. uczulone. A może rodzice nie życzą sobie, żeby podawać mu coś co nam wydaje się zupełnie bezpieczne. A chorób/zarazków nie unikniemy, co nie znaczy, że ma to się odbić na naszym zdrowiu. I oczywiście gratuluję córuni ![]() ![]() Monia, widzisz, dałaś mi więcej informacji na temat łożyska niż mój własny lekarz. Na pierwszej u niego wizycie, tj 12/13 tydzień poinformował mnie tylko, że mam na chwilę obecną przodujące łożysko co oznacza cc, ale że ciąża jest jeszcze młoda więc jeszcze wszystko może się zmienić. Dwa dni przed wyjazdem miałam samo ginekologiczne badanie bez usg podczas którego lekarz sprawdził stan mojej szyjki i macicy i pow. że ich stan jest o niebo lepszy niż poprzednio więc mogę jechać pod pozorem zero wysiłku, zero opalania i zero gorących źródeł. Na chwile obecną, po wtorkowym badaniu mam zapisane "Lokalizacja łożyska - na ścianie tylnej dolnym biegunem przykrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy." Mam nakaz leżenia, ale słowem nie usłyszałam, że to w celu by łożysko się przemieściło ![]() A brzusio uroczy ![]() Coś chyba jeszcze chciałam ci napisać, ale mi uciekła. Muszę wrócić chyba jakieś 5 stron ![]() A, to chyba ty pytałaś o laktatory. Ja przy swoich miałam ręczny. Dostałam od szwagierki, która go w ogóle nie używała, bo po porodzie stwierdziła, że nie będzie karmić piersią. Ale tylko się przy nim męczyłam. Dużo szybciej i sprawniej szło mi odciąganie mleka ręcznie, bez laktatora, niż z nim. A musiałam ściągać, bo jeździłam na weekendy na studia. Teraz nigdzie się nie wybieram, więc chyba zrezygnuję z zakupu laktatora. Itstoolatex, gratuluję ruchów maluszka ![]() ![]() Jeśli chodzi o wanienki, to poprzednio miałam zwykłą, najzwyklejszą jeszcze po mnie ![]() ![]() Pestka, normalnie jakbym słyszałam moją mamę 11 lat temu. "Wciągnij ten brzuch, bo jeszcze ludzie zobaczą!" ![]() Folinka, powiem ci szczerze, że troszkę obawiam się tej różnicy wieku. U mnie to będzie prawie 9 i 11 lat. Z jednej strony wiem, że mogę na nich liczyć, na ich pomoc przy maluszku, ale Aduś np. był dzieckiem które bardzo potrzebowało dzieci do zabawy, a że wokół był z tym problem, zdecydowaliśmy się na Karolinę. Teraz jednak nie mam co liczyć, że cała trójka zechce się tak samo bawić tym bardziej, że syna już nie interesują samochodziki, bajeczki. On ma już swoje zainteresowania, swoich kolegów, swoje hobby. Młoda strzeliła focha, bo mówi, że nie będzie miała się z kim bawić lalkami, na co ja jej, że przecież Ty i tak nigdy się lalkami nie bawiłaś. Wiem, teraz nie ma się co tym stresować i martwić na zapas, ale mimo to myśli na przyszłość też nachodzą. ![]() Mewkaa, doktorat, moje najszczersze gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kociulek Czas edycji: 2016-07-07 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
właśnie Mewka gratulacje dla Was
![]()
#760 |
Zakorzenienie
|
Cholerciaaa, pralka nam właśnie wysiadła i podejrzewam, że naprawa zbliżona będzie finansowo do kupna nowej
![]() Któraś z was też chyba miała ostatnio taką niespodziankę. Darunia? Buuu, jakby nam jeszcze mało było wydatków.
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
Ale przecież jesteś w klubie
![]() Blondi, super plan ![]() Ja też mam zamiar zrobić coś dla małej samodzielnie, żeby miała kiedyś pamiątkę z dzieciństwa ![]() ![]() Na mecz przygotowałam nachosy i sos serowy... Jak chciałam dogrzać drugą porcję sosu, to mi się wyślizgnął, naczynie stłukło, podłoga do mycia i ręka poparzona ![]()
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
Pani migdałek współczuję wypadku. A co do klubu, to dzięki za info i za przyjęcie, myślałam, że mi przyjdzie jakieś potwierdzenie i nie sprawdzałam
![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie lubie strojow jednoczesciowych wole dwu ![]() a niech sie patrza i gadaja jak nie maja co robic ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Migdałku
![]()
#765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Maz mi nosi pranie na gore bo powiedzial, ze nie pozwoli zebym spadla ze schodow... on juz mnie od kilku lat nazywa Kaskaderka. Mam nadzieje, ze ta jedna porcja byla smaczna! Ja dzis w koncu zamiast chipsów do meczu wzielam brzoskwinie z puszki i truskawki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Taaaaak wyczekałam się, ale opłacało się
![]() ![]()
#767 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak na szybko melduję się po wizycie
![]() Poza tym obkupiłam się w tesco, jutro wrzucę zdjęcia i Was nadrobię. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Dziś byłam w pracy, a potem 3 godziny sprzatałam nasze skromne 26m2 mieszkanko. wysprzątałam wszystko. możemy zrobić kinder balik i jeść z podłogi ![]() napisałam też małżowi że jak wejdzie do pokoju w butach to mu nogi z dupska powyrywam ![]() ![]() ![]() ![]() W czasie pracy musiałam skoczyć do ksiegowej mojego pracodawcy, bo wyobraźcie sobie, że miałam wypisane l4 bez daty wystawienia. Tż dziś rano pojechał do mojego ginekologa, przywiózł mi do roboty to l4 a ja musiałam jechać je odwieźć do księgowej. latania po całym Poznaniu z głupim świstkiem. Jutro rano ruszamy nad morze do Międzywodzia. Nie wiem gdzie będziemy spać przez te dwie nocki, ale coś musimy znaleźć na miejscu. Ja dzwoniłam w kilka miejsc i brak terminów, ale tż jest mądrzejszy więc będzie szukał na miejscu, ja palcem nie kiwnę żeby coś znaleźć. Nie lubię takiego jeżdżenia bez przygotowania. Ja musze mieć wszystko zorganizowane... ![]() Nawet jeszcze nas sie spakowałam, tak mnie wszystko boli od sprzątania. Zrobie to rano- otworze szafę, wsypie to co leży i mam w nosie ![]() ![]() Ej wiecie, mam super ciastka z lidla. kupiłam ostatnio i dziś je znalazłam za szafką ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze tyle owoców w lodówce, że chyba je wezme na wyjazd bo się zepsują. Cytat:
![]() I pokaż co tam masz z tego tesco. kurde gdybym wiedziała, że będzie promocja, nie kupowałabym wcześniej tyle ciuszków dla mojej małej oraz dla chrześniaczki. trudno. Cytat:
![]() Cytat:
chociaż tż mnie wtedy wkurzył, bo naprawę robił mu kumpel i tż mu dał 100zł, a roboty na kilka minut. chyba mamy za dużo pieniędzy ![]() ![]() ![]() Oglądnę Moje wielkie greckie wesele i idę spać ![]() buzi buzi!! ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- A tak w ogóle to pisałyście ze nudzi se wam na l4. I teraz zrozumcie mnie dlaczego chodzę wciąż do pracy -bo nie chce miec takich dylematów w domu. W pracy chociaż sobie pogadam noo i czuje się w jakimś stopniu potrzebna. Teraz robie więcej papierków oraz szkolenia wiec tez mam wiekszy luzik. Dziś np siedziałam, pisałam sobie na messengerze, a nowa dziewczyna robiła wszystko sama. Jak czegoś Nie wiedziała to jej pokazałam i to była moja praca na dziś ![]() Ale cieszę się, bo mam fajna dziewczynę nową. Dziś była drugi dzień. Ma fajne imię ( Alicja) he he jest sympatyczna i bardzo chętna do nauki. Nie boi się pracy, nawet sprząta super, wiec ja jako pedantka jestem zachwycona ![]() Pamiętajcie ze mądrzy ludzie sie nie nudzą :-* Najlepiej zająć się samorozwojem. Książki, jakieś ciekawostki poczytać, czegoś nowego się nauczyć (może to dzierganie wlasnie?). Jest tyyyle możliwości. Ja wolę leżeć na kanapie ha ha chociaż nudzić się nie nudze. Jakoś tak mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#769 | |||||||
Zakorzenienie
|
Teraz Was nadrabiam 😊
Co do laktatora to ja chce go mieć w razie czego np. Zastoju pokarmu, problemow z karmieniem. No i ewentualnego odciągania. Może się nie przydać ale w razie czego chce go mieć od razu dostępnego. Zwłaszcza, że jako początkująca mama nie wiem totalnie czego mogę się spodziewać. To da mi komfort psychiczny 😊 ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Ja nie wiem co to nuda, cały dzień mi szybko zleci. Dzisiaj czytałam gazetki dziecięce i zaczęłam sobie zapisywać niektóre najważniejsze informacje. Potem Wam to prześlę do komentowania ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieskromnie powiem że piękne imię ![]() Ja już po śniadaniu lecę do pracy. Miłego dnia wszystkim :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Także witam się w 20 tygodniu!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
Tata wczoraj dał jakiś lek siostrzeńcowi i mówi, że on ma tylko katarek a nie jakieś mocne przeziębienie. No dobra, tulić go nie będę i śpi w osobnym pokoju a mieszkanie jest cały czas wietrzone. Powinno być dobrze
![]() ![]() Dziś na obiad lasagna ![]()
![]() |
#773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Darunia zazdroszczę wyjazdu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo widzę mocna zbieżność twoich poglądów z moimi planami Mówie planami bo bez może rzeczywistość mi je mocno skoryguje ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() Mi jeszcze nie było dane ich poczuć Albo w tym szale ich nie wychwycilam ![]() Jak anemia to marsz na targ po warzywa i do mięsnego po watrobke Fuuj jak ja jej nie lubie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sie dziwilam, ze moja kolezanka tak narzeka, ze dzidzia nie chce smoka ciagnac. To chyba dobrze... musze czytac forum uwaznie i korzystac z rad doswiadczonych matek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sama juz nie wiem co bym chciała, najpierw Karol ale teraz to juz sama nie wiem za duzy wybór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
My szukamy imienia, ktore bedzie ok i w Polsce i w UK... zeby dziecko w przyszlosci nie bylo w zaden sposob pokrzywdzone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeszcze raz dziękujemy. slicznie dziękujemy za gratulacje
![]() z perspetywy czasu powiem Was że to jest w zasięgu 90% ludzi na ziemi kwestia mocnego samozaparcia się i tysięcy godzin wysiedzianych przy biurku ![]() teraz sie smieje ze zaczynam nowy projekt badawczy o kryptonimie Karol bo - tak jak ewelinus - czuje kompletne zagubienie ![]() na ta chwilę wiem tylko jedno, tego jestem pewna urodzone w grudniu dziecię bedzie najlepszym co w zyciu stworzyłam zadne doktoraty sie nie beda mu równać ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
z jekiego przepisu robisz? moze cos zgapie ![]() ja z ksiązki z Lidla. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
a okazuje sie ze jest tyle ze moze nieco trudniejsze też bede się dziewczyn radzić nie bede czytac netu, tylko nasze forum ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- dzis miałam pierwszy sen zw z dzieckiem snił mi sie wózek ze zamowiłam przez net i przywiezli go bez opon ![]() tzn były same szprychy! chyba czas zabrać się porządnie za temat ![]() nawiązując do tematu wanienek to u mnie musi byc ze stelażem, jakaś mała bo mam płytki (2 cm) prysznic i mała 80 cm kabinę urzadzając to mieszkanie nigdy nie sądziłam ze przyjdzie mi tu z dzieckiem mieszkać teraz bym inaczej parę kwestii rozwiązała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.