Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-08, 12:46   #3901
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Fakt, samopoczucie jest dupne, ból zmęczenie Itd. Sama rodziłam 13 godzin, później miałam cesarke po której dawali mi 3 razy dziennie apap wiec z ręką na sercu mogę powiedzieć qrewsko wszystko bolało ale nie wyobrażam sobie leżeć w brudnym łóżku, zapocona, śmierdząca, no błagam...
A i na oddziale nie było odwiedzin wiec trzeba było sobie radzić samemu
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:47   #3902
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Do 15 w pracy jestem, wyrobię się ?
planowałam kilka zostawić na popołudnie więc myślę że tak

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:48   #3903
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
oj
ja się chciałam tylko wypiekiem pochwalić, pół dnia wczoraj robiłam a marudził 3 dni że mi się chce
zapraszam jeszcze są , a jagód do środka napakowałam co najmniej dwa razy tyle co przepisie
To mówiłaś, że gdzie mieszkasz?
Stary 2016-07-08, 12:48   #3904
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
O proszę jaka odpowiedzialna praca, no i znasz wszystko od podszewki
Rozumiem, że w ekstremalnych sytuacjach można się na chwilę "zaniedbać", ale że aż tak...
Coś Wam powiem, wczoraj byłam u tego kuzyna co miał mi oponę zmienić i zaprosił mnie na górę do domu. O matko i córko co tam się dzieje !!! Ja rozumiem, małe dziecko, zmęczenie, teraz druga ciąża, no ok można mieć bałagan ale pampersy powciskane w kanapę, buty małego po całym salonie.....jeśli tak ma wyglądać macierzyństwo to sory ale ja wysiadam....

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
planowałam kilka zostawić na popołudnie więc myślę że tak
No to my z dziewczynami wpadamy
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:49   #3905
Hosenka*
Zakorzenienie

Narobiłyście mi ochoty na jagodzianki - lecę zaraz po borówki i inne składniki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:49   #3906
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
O proszę jaka odpowiedzialna praca, no i znasz wszystko od podszewki
Rozumiem, że w ekstremalnych sytuacjach można się na chwilę "zaniedbać", ale że aż tak...
znam i nie znam, jesli chodzi o zagadnienia z ciażą to bywa różnie, nigdy nie pracowałam na położnictwie i porodówce, więc tyle co wyniosłam z praktyk i zajęć na studiach. Więcej wiem o noworodku, chociaż jak przyjdzie co do czego to pewnie spanikuję i najmniejsza pierdoła będzie dla mnie mega trudna zagadka :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:49   #3907
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
oj
ja się chciałam tylko wypiekiem pochwalić, pół dnia wczoraj robiłam a marudził 3 dni że mi się chce
zapraszam jeszcze są , a jagód do środka napakowałam co najmniej dwa razy tyle co przepisie
Podłaaaaś
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 12:50   #3908
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Wam powiem, wczoraj byłam u tego kuzyna co miał mi oponę zmienić i zaprosił mnie na górę do domu. O matko i córko co tam się dzieje !!! Ja rozumiem, małe dziecko, zmęczenie, teraz druga ciąża, no ok można mieć bałagan ale pampersy powciskane w kanapę, buty małego po całym salonie.....jeśli tak ma wyglądać macierzyństwo to sory ale ja wysiadam....
Co innego rozwalone zabawki bo to akurat mimo sprzątania 50 razy dziennie ciężko ogarnąć ale pampy czy brudne ciuchy to już przesada..
Stary 2016-07-08, 12:51   #3909
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
To mówiłaś, że gdzie mieszkasz?
w stolicy

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-08, 12:51   #3910
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie nie, my się na pewno tak nie zapuścimy
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:54   #3911
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
znam i nie znam, jesli chodzi o zagadnienia z ciażą to bywa różnie, nigdy nie pracowałam na położnictwie i porodówce, więc tyle co wyniosłam z praktyk i zajęć na studiach. Więcej wiem o noworodku, chociaż jak przyjdzie co do czego to pewnie spanikuję i najmniejsza pierdoła będzie dla mnie mega trudna zagadka :P
ale masz już wprawę i to całkiem sporą

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Nie nie nie, my się na pewno tak nie zapuścimy
Wiem, że jak Zosia zacznie chodzić to zacznie się bajzel ale no nie mogłam wczoraj na to patrzeć, wszędzie ciuchy, w krzesłku do karmienia buty, leki, zabawki....gorzej niż w perfekcyjnej pani domu. Dzieciak w jakimś dresie wymemłanym, katastrofa !!!
Stary 2016-07-08, 12:54   #3912
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Oooo dobra kobieto poproszę
Ja jestem żelkowy potwór, a te kable to wprost uwielbiam

Cytat:
a u mnie wygląda to teraz tak

Załącznik 6525886

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dzien dobry! U mnie choroby ciag dalszy... nawet sobie nie wypoczne bo mlody ma wakacje.
Zdrówka!

Cytat:
uwierz mi, że napatrzyłam się w pracy i na praktykach na kobiety po porodzie... rozumiem, ze to duzy wysilek, ze moga byc slabe, kiepsko sie czuc, ale nie obrazajac nikogo, kobiety to straszne brudasy.... na praktykach widzialam dzieci, ktore matka kladla na zakrwawionym przescieradle, albo obok brudnej wkladki... wkladki widzialam tez na talerzu po obiedzie.. raczej czysta ale jednak... nie mowiac juz o brudnych pampersach upchnietych w materacyk do przewijania dzieci!
tak samo biegaja po korytarzu w tych ledwo zakrywajacych cztery litery koszulkach, ktore zapewnia szpital, z piersiami na wierzchu, wkładką między nogami i fryzurą jakby od roku grzebienia nie widziała...
Wiem, że czasem położna nie ma czasu, żeby z każdą isc pod prysznic, ale przychodzą do położnic partnerzy, matki, tesciowe.. jest duzo okazji zeby się "ogarnąć", ale niektóre nie mają chyba ochoty i tyle...
Straszne jest to co opisujesz...

Cytat:
Coś Wam powiem, wczoraj byłam u tego kuzyna co miał mi oponę zmienić i zaprosił mnie na górę do domu. O matko i córko co tam się dzieje !!! Ja rozumiem, małe dziecko, zmęczenie, teraz druga ciąża, no ok można mieć bałagan ale pampersy powciskane w kanapę, buty małego po całym salonie.....jeśli tak ma wyglądać macierzyństwo to sory ale ja wysiadam....[COLOR="Silver"]
Ja właśnie też patrzę, co maja niektórzy w domu, tłumacząc to dziećmi i na zasadzie 'jak będziesz mieć dzieci to zrozumiesz', ale z drugiej strony patrzę na moją mamę, która miała nas dwoje, pomocy ojca jeśli chodzi o prowadzenie domu nie było wcale, pracowała normalnie na etacie, a syfu i bałaganu takiego nigdy nie było z tego co pamiętam więc nie wiem jak to do końca jest...
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 12:56   #3913
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
uwierz mi, że napatrzyłam się w pracy i na praktykach na kobiety po porodzie... rozumiem, ze to duzy wysilek, ze moga byc slabe, kiepsko sie czuc, ale nie obrazajac nikogo, kobiety to straszne brudasy.... na praktykach widzialam dzieci, ktore matka kladla na zakrwawionym przescieradle, albo obok brudnej wkladki... wkladki widzialam tez na talerzu po obiedzie.. raczej czysta ale jednak... nie mowiac juz o brudnych pampersach upchnietych w materacyk do przewijania dzieci!
tak samo biegaja po korytarzu w tych ledwo zakrywajacych cztery litery koszulkach, ktore zapewnia szpital, z piersiami na wierzchu, wkładką między nogami i fryzurą jakby od roku grzebienia nie widziała...
Wiem, że czasem położna nie ma czasu, żeby z każdą isc pod prysznic, ale przychodzą do położnic partnerzy, matki, tesciowe.. jest duzo okazji zeby się "ogarnąć", ale niektóre nie mają chyba ochoty i tyle...

ja bym szlafrok kupiła, ale taki cienki bawełniany za 30 zł na allegro gruby odpada, bo na oddziałach jest bardzo gorąco.

Która z Was pytała czym się zajmuję, a więc położna na oddziale intensywnej terapii noworodka
Straszne to jest ja rozumiem że poród i połóg to ogromne obciążenie dla organizmu i psychiki, ale żeby kompletnie nic koło siebie nie zrobić I to z takich podstawowych czynności, umyć się, ogarnąć, przebrać w czyste ciuchy i uczesać.
Stary 2016-07-08, 12:56   #3914
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Co innego rozwalone zabawki bo to akurat mimo sprzątania 50 razy dziennie ciężko ogarnąć ale pampy czy brudne ciuchy to już przesada..
wiadomo że zabawki to czasem ciężko ogarnąć, ale ja też sobie nie wyobrażam takiego funkcjonowania o jakim piszecie,
są różne rodzaje bałaganu , rozrzucone klocki to nie bałagan, ale śmierdzące papmki, brudne ciuchy czy zasyfione kilkudniowym syfem mieszkanie to co innego, ja bym się ze wstydu spaliła i nikogo do domu nie zaprosiła w takiej sytuacji
wiadomo że można się źle czuć, mieć gorszy dzień i nie mieć siły czy nawet ochoty by ogarnąć, ale nie rozumiem po co pampersa wciskać w kanapę czy brudną wkładkę kłaść na wierzchu jak takie rzeczy od razu powinny lądować w koszu bez przystanków pośrednich

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-08, 12:57   #3915
domek_z_piernika
Zadomowienie

Po porodzie może być cieżko się ogarnąć. Ale tez bez przesady. Ja jak jestem chora i bez sił to i tak muszę się umyć, łącznie z włosami bo od razu mi lepiej. Dlatego w mojej torbie na bank będzie tusz do rzęs, trochę pudru i suchy szampon, w razie gdybym nie była w stanie umyć włosów. Jak wyglądam jak kupa to czuję się jak kupa.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 13:00   #3916
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość

Ja właśnie też patrzę, co maja niektórzy w domu, tłumacząc to dziećmi i na zasadzie 'jak będziesz mieć dzieci to zrozumiesz', ale z drugiej strony patrzę na moją mamę, która miała nas dwoje, pomocy ojca jeśli chodzi o prowadzenie domu nie było wcale, pracowała normalnie na etacie, a syfu i bałaganu takiego nigdy nie było z tego co pamiętam więc nie wiem jak to do końca jest...
nie na widzę tego zdania

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-08, 13:01   #3917
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem żelkowy potwór, a te kable to wprost uwielbiam

Zdrówka!

Straszne jest to co opisujesz...

U mnie mama też zawsze czysto miała, wiadomo jak to z dzieckiem nie było łatwo ale no takiego brudu bo to co wczoraj widziałam to już brud a nie bałagan dawno nie widziałam. Przecież buciki można schować do szafki a nie trzymać 10 par z kanapą w salonie, dywan mieli tak brudny, że chyba ze 2 miesiące nikt odkurzacza nie brał do ręki. ;/
Stary 2016-07-08, 13:01   #3918
fiii
Rozeznanie

hej ja pamietam jak lezalam na ginekologi miałam laparoskopie robioną i racja ja dzien po operacji juz pod prysznicem a inne baby po kilka dni potrafily nawet zebow nie umyc fuj straszne to bylo a ciezarowki podjadaly kielbase w kacie
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 13:01   #3919
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Po porodzie może być cieżko się ogarnąć. Ale tez bez przesady. Ja jak jestem chora i bez sił to i tak muszę się umyć, łącznie z włosami bo od razu mi lepiej. Dlatego w mojej torbie na bank będzie tusz do rzęs, trochę pudru i suchy szampon, w razie gdybym nie była w stanie umyć włosów. Jak wyglądam jak kupa to czuję się jak kupa.

Sent from my iPhone
Ostatnie zdanie jest epickie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 13:02   #3920
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

No to my z dziewczynami wpadamy
Bajzel może być, syfu nie zniosę. Poza tym dajcie spokój, jaki problem postawić szczelny pojemnik w pobliżu przewijaka i tam wrzucać zużyte pampersy...
Stary 2016-07-08, 13:03   #3921
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
wiadomo że zabawki to czasem ciężko ogarnąć, ale ja też sobie nie wyobrażam takiego funkcjonowania o jakim piszecie,
są różne rodzaje bałaganu , rozrzucone klocki to nie bałagan, ale śmierdzące papmki, brudne ciuchy czy zasyfione kilkudniowym syfem mieszkanie to co innego, ja bym się ze wstydu spaliła i nikogo do domu nie zaprosiła w takiej sytuacji
wiadomo że można się źle czuć, mieć gorszy dzień i nie mieć siły czy nawet ochoty by ogarnąć, ale nie rozumiem po co pampersa wciskać w kanapę czy brudną wkładkę kłaść na wierzchu jak takie rzeczy od razu powinny lądować w koszu bez przystanków pośrednich
mnie to na wymioty zbiera....
Stary 2016-07-08, 13:03   #3922
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo to jest czysta prawda w najprostszych słowach.
Stary 2016-07-08, 13:06   #3923
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

No ale taka prawda a tak odrobina tuszu, uczesać włosy, zęby umyć i już samopoczucie lepsze. Wiadomo że dziecko najważniejsze po porodzie, ale nie można zapomnieć o sobie. Mam nadzieję, że nie będę zaniedbaną matką polską w wyciągniętym brudnym dresie...

Sent from my iPhone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 13:06   #3924
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Bajzel może być, syfu nie zniosę. Poza tym dajcie spokój, jaki problem postawić szczelny pojemnik w pobliżu przewijaka i tam wrzucać zużyte pampersy...
Nie wiem, mnie brudne talerze wkurzają a co dopiero pampers no sory ale w gównie !!! Przecież jak się dzieciaka przewija to tak śmierdzi, że na pawia zbiera, jak można to trzymać !!!
Stary 2016-07-08, 13:07   #3925
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
nie na widzę tego zdania
Ja też chociaż kto wie, może niedługo same będziemy tak pouczać innych, macierzyństwo zmienia hihi.

Ale zgadzam się w całości z Wami, co innego rozrzucone zabawki a co innego jakieś syfiaste rzeczy wszędzie...

W ogóle od tej rozmowy przypomniałam sobie, że też mam mieszkanie do sprzątania i miałam to robić wczoraj i dziś na raty, ale po tym jak mnie wczoraj dorwały te spięcia brzucha, to już tylko leżałam i dziś też się staram głównie leżeć/siedzieć i nie zrobię tego, co planowałam. Nie lubię tak. :/
Stary 2016-07-08, 13:09   #3926
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
No ale taka prawda a tak odrobina tuszu, uczesać włosy, zęby umyć i już samopoczucie lepsze. Wiadomo że dziecko najważniejsze po porodzie, ale nie można zapomnieć o sobie. Mam nadzieję, że nie będę zaniedbaną matką polską w wyciągniętym brudnym dresie...

Sent from my iPhone
Oj nie !!! Ja chcę szybko wracać do mojego życia, ok ono już nigdy nie będzie takie same ale ja w tym życiu chce być Martą taką jaką byłam zawsze, nie jestem miss świata i nie mam ciuchów od chanel ale chcę moje czerwone rurki z hm i siebie taką jaką byłam.
Stary 2016-07-08, 13:10   #3927
Panna Izabela
Zakorzenienie

O ludzie brata mam na stanie jeszcze ponad godzinę, a tak mi się mega spać chce, że aż ciężko usiedzieć. Mega się zmęczyłam i bym się zdrzemnęła, kiepsko w nocy śpię i rano wstaję. Masakra.
Cytat:
A ja nigdy awokado nie jadłam
Ani ja
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Dzięki a czemu nie była zadowolona?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Trochę trzeszczało i tak się koła skręcały, że trzeba było przystawać i je prostować. I ona chciała bujany jednak.
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Ja wlasnie jakas spokojna chodzę na wizyty, staram się za duzo o tym nie myslec bo bym zwariowała
A ja mam mega stresa
Cytat:
To musisz czekać cierpliwie, ja jestem ciekawa jak ona teraz wygląda i czy może już choć troszkę widać do kogo jest podobna u chrześnaka po usg było widać, że cały ojciec
Ja też mam wrażenie, że to znów cały tata. Ale podobno ja i tż podobni jesteśmy
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Żeby była ładna i żeby nie była lysa

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Ej ja tam się łysa urodziłam
Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Cherry, jak natrafisz na promocję tych chusteczek Tami to dawaj znać Też na nie poluję.

Dziewczyny, rozglądałyście się już za łóżeczkami? Mój mąż nie chce białego, co znacznie ogranicza wybór. Znajomi/rodzina mają albo łóżeczka z Ikei (bardzo mały wybór), albo z Klupsia, które mi się nie podobają. Te same łóżeczka królują na innych forach, gdy szukam, jakie ludzie mają. Gdy szukam na innych stronach, to znajduję łóżeczka za ponad tysiaka, gdy np. chcę inny kolor:/ Nie mam też pojęcia, na co patrzeć, aby łóżeczko na pewno było bezpieczne, więc nie chcę kupować na allegro i chciałabym jakiejś pewnej firmy. Macie jakieś sugestie?
Ja nie wiem czy z Klupsia nie mam właśnie...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-08, 13:11   #3928
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Oj nie !!! Ja chcę szybko wracać do mojego życia, ok ono już nigdy nie będzie takie same ale ja w tym życiu chce być Martą taką jaką byłam zawsze, nie jestem miss świata i nie mam ciuchów od chanel ale chcę moje czerwone rurki z hm i siebie taką jaką byłam.
Kochana, jeśli tego chcesz to tak będzie proste. Wbrew pozorom ułożenie włosów/delikatny makijaż/przebranie ciuchów w ciut lepsze niż rozciągnięty dres nie zajmuje dużo czasu.
Damy radę
Stary 2016-07-08, 13:12   #3929
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dokładnie! I tego sobie życzmy

Sent from my iPhone
Stary 2016-07-08, 13:14   #3930
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, jeśli tego chcesz to tak będzie proste. Wbrew pozorom ułożenie włosów/delikatny makijaż/przebranie ciuchów w ciut lepsze niż rozciągnięty dres nie zajmuje dużo czasu.
Damy radę
A od czego kurde są ojcowie !!! Facet też może dom ogarnąć albo zająć się dzieckiem, żebym ja mogła głowę umyć. Nie wiem jak będzie wyglądał do u tych ludzi jak im za miesiąc rodzi się drugie dziecko, tam jest taki syf, że strach z jednym...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości