Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-08, 14:38   #811
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Wrocilam do domu szybciej. Jestem dzos wredna i nawet mije szefostwo to zauwazylo. Tz tez sie urwal wczesniej z pracy. Gdyby nie okropna pogoda to pojechałabym nakarmic wiewiórki do parku... albo caloze kurtke przeciw deszczowa i kalosze i pojade do parku sie odstresowac.

Poczytalam artykuł o fotelikach i wyslalam go do tz... teraz widzę, ze siedzi i czyta. Nawet upatrzylam sobie cudowny fotelik właśnie z maxi cosi z baza na ebayu i go obserwuje bo jest mega tani i narazie trwa aukcja.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 14:46   #812
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
KDziś znowu coś pod rozwagę podrzucam:
http://mamygadzety.pl/fotelik-0-13-kg-z-baza-czy-bez/
Chodzi mi głównie o filmik pod artykułem. Myślałam, że o fotelikach wiem już... no dobra, nie wszystko, ale sporo, że umiem montować, że fotelik ma siedzieć w aucie jak skała, itp. A tu proszę piękny instruktać, jak to osiągnąć. Artykuł swoją drogą też ciekawy
Czasami przez te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y boje sie ze nie dam sobie rady z Julkiem

Nagralam sobie przed chwila filmik na ktorym widac jak Julek kopie przez brzuch i juz poszedl spac, a ja caly czas ogladam
Dzieki tym kopniakom juz nie czekam z niecierpliwoscia do nastepnej wizyty, bo mniej wiecej wiem co tam u niego slychac bez podgladu usg

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość

ja dziś od rana na nogach, padam na twarz. Na szczęście dziecko szybko usnęło po męczącym maratonie.Dlatego na obiad dziś na szybko spaghettii, właśnie zrobiłam i zajadam, pycha
Ja mam taka ochote na spaghetti albo lasagne

Ale na obiad jem wlasnie kleik ryzowy z ugotowanym jablkiem :/ mam nadzieje ze zatka mi to

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A jeszcze co do nosidelka... Ja do tego wozka mam fotelik karwela - wiem ze nie jest polecany, ale samochodem duzo nie bedziemy jezdzic na poczatku, pozniej jak bedzie wiosna to bede bardziej wskakiwac z wozkiem w autobus i kawalek bede podjezdzac do mamy. Z TZ ustalilismy nawet ze na wigilie zostajemy w domu i sobie bedziemy we trojke rodzinkowac a jak ktos bedzie nas chcial odwiedzic to drzwi beda otwarte bedzie zima, Julek bedzie malenki

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

O wlasnie poczulam jak Julian napiera calym swoim cialkiem na brzuch! Myslalam ze mi zaraz rozerwie! Dotknelam w tym miejscu reka i byli twarde. Po chwili odpuscil i poplynal w kat brzucha bo juz nie czuje i brzuszek w tym miejscu mieciutki. Jezu jakie te wrazenia sa cudowne

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Przepraszam za taki spam dzisiaj, ale mam wolne, TZ pojechal na miasto, przyjaciolka na wczasach i nie mam sie komu zachwycac
Ale cudownie jest moc lezec caly dzien i skupiac sie tylko na ciazy!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 14:54   #813
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

Nagralam sobie przed chwila filmik na ktorym widac jak Julek kopie przez brzuch i juz poszedl spac, a ja caly czas ogladam
Dzieki tym kopniakom juz nie czekam z niecierpliwoscia do nastepnej wizyty, bo mniej wiecej wiem co tam u niego slychac bez podgladu usg

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ale na obiad jem wlasnie kleik ryzowy z ugotowanym jablkiem :/ mam nadzieje ze zatka mi to

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A jeszcze co do nosidelka... Ja do tego wozka mam fotelik karwela - wiem ze nie jest polecany, ale samochodem duzo nie bedziemy jezdzic na poczatku, pozniej jak bedzie wiosna to bede bardziej wskakiwac z wozkiem w autobus i kawalek bede podjezdzac do mamy. Z TZ ustalilismy nawet ze na wigilie zostajemy w domu i sobie bedziemy we trojke rodzinkowac a jak ktos bedzie nas chcial odwiedzic to drzwi beda otwarte bedzie zima, Julek bedzie malenki
Ja juz tz zapowiedzialam, ze skoro mam termin na 23 grudnia to wigilia pewnie we dwoje( mysle ze urodze po terminie). No i w swieta tez zbytnio w tym roku nie nastawiam sie na gosci. Moja mama chciala przyleciec z tata i bratem ale jej delikatnie odmowilam.
Powiedzialam zeby wpadli w drugiej polowie stycznia albo jak brat bedzie mial.ferie zimowe. Ja jakos obawiam sie, ze ktos w swieta by przyszedł do nas a mi np. Wody by odeszly- takich zdarzen wole uniknac.

W ostatnie swieta zrobilam skarpety z jutowego worka, takie do powieszenia na kominek z moim imieniem jedna a druga z imieniem tz. Wtedy po założeniu na kominek powiedzialam mu, ze przyszle swieta beda wyjątkowe tylko wtedy gdy zawisnie kolejna skarpeta. Kto by pomyslal, ze tak sie stanie? Nawet jesli nie urodze do swiat to uszyje taka skapete z imieniem malenstwa. . . Bo u tak swieta beda wyjatkowe... wiedzac, ze lada dzien pojawi sie u nas kruszynka.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Papaya pisz! Spamuj! Ja uwielbiam was czytac. Moja szefowa sie zawsze zastanawia.co to za tlo taki ni to fiolet ni to fuksja na moim ekranie jest w tel na gorze i ciagle siedze i czytam i czasem sie smieje do telefonu. . . A to apka wizaz.

Tz stwierdzil, ze mi to dzis humor poprawi Tennessee burger i mam sie zbierac bo iedziemy ja obiadek do naszego ulubionego pubu. On wie jak mnie uszczęśliwić, raz w tygodniu mozna grzeszyc i jesc troszke niezdrowo. Nie wolno mi wisky to pojem burgera z sosem o smaku wisky, ktory uwielbiam.

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-07-08 o 14:56
Stary 2016-07-08, 14:58   #814
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja juz tz zapowiedzialam, ze skoro mam termin na 23 grudnia to wigilia pewnie we dwoje( mysle ze urodze po terminie). No i w swieta tez zbytnio w tym roku nie nastawiam sie na gosci. Moja mama chciala przyleciec z tata i bratem ale jej delikatnie odmowilam.
Powiedzialam zeby wpadli w drugiej polowie stycznia albo jak brat bedzie mial.ferie zimowe. Ja jakos obawiam sie, ze ktos w swieta by przyszedł do nas a mi np. Wody by odeszly- takich zdarzen wole uniknac.

W ostatnie swieta zrobilam skarpety z jutowego worka, takie do powieszenia na kominek z moim imieniem jedna a druga z imieniem tz. Wtedy po założeniu na kominek powiedzialam mu, ze przyszle swieta beda wyjątkowe tylko wtedy gdy zawisnie kolejna skarpeta. Kto by pomyslal, ze tak sie stanie? Nawet jesli nie urodze do swiat to uszyje taka skapete z imieniem malenstwa. . . Bo u tak swieta beda wyjatkowe... wiedzac, ze lada dzien pojawi sie u nas kruszynka.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Papaya pisz! Spamuj! Ja uwielbiam was czytac. Moja szefowa sie zawsze zastanawia.co to za tlo taki ni yo fiolet ji to fulsja na moim ekranie jest w tel na gorze i ciagle siedze i czytam i czasem sie smieje do telefonu. . .
Tz stwierdzil, ze mi to dzis humor poprawi Tennessee burger i mam sie zbierac bo iedziemy ja obiadek do naszego ulubionego pubu. On wie jak mnie uszczęśliwić, raz w tygodniu mozna grzeszyc i jesc troszke niezdrowo. Nie wolno mi wisky to pojem burgera z sosem o smaku wisky, ktory uwielbiam.
Jak 23 grudnia to postapilabym tak samo! Ale termin mam na 6 grudnia wiec juz bedzie w miare spokojnie, tak mysle

Ale wyczulas w poprzednia wigilie! ekstra pomysl z tymi workiem dla kruszynki

Dobre oszustwo nie jest zle - chociaz moze upewnij sie czy mieso nie jest przypadkiem podlewane whisky podczas smazenia?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-08, 15:02   #815
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Jak 23 grudnia to postapilabym tak samo! Ale termin mam na 6 grudnia wiec juz bedzie w miare spokojnie, tak mysle

Ale wyczulas w poprzednia wigilie! ekstra pomysl z tymi workiem dla kruszynki

Dobre oszustwo nie jest zle - chociaz moze upewnij sie czy mieso nie jest przypadkiem podlewane whisky podczas smazenia?
Nie jest. Jem tam od lat. To sos jest na bazie wisky ale caly alkohol sie ulatnia bo paruhe podczas gotowania. A burgera zamowie bardzo dobrze wypieczonego i zaznacze ze jestem w ciazy. Wylaczam sie na jakies 2 godzinki bo dzis popoludnie we dwoje telefony ida w odstawke
Stary 2016-07-08, 15:03   #816
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest. Jem tam od lat. To sos jest na bazie wisky ale caly alkohol sie ulatnia bo paruhe podczas gotowania. A burgera zamowie bardzo dobrze wypieczonego i zaznacze ze jestem w ciazy. Wylaczam sie na jakies 2 godzinki bo dzis popoludnie we dwoje telefony ida w odstawke
To smaczego w takim razie! milego popoludnia

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-08, 15:03   #817
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
No mnie dziś umówili na 23t0d

A jesli chodzi o foteliki, to ostatnio gdzies trafiłam na artykuł na temat tego , ze dziecko powinno jak najdłużej jezdzic tyłem do kierunku jazdy. Pokazywali jakis fotelik ktory po wpięciu do bazy jest obrotowy - czyli np możesz otworzyć drzwi od auta wpiąć fotelik tak ze dziecko masz przodem do drzwi a potem go obrócić w dowolnym kierunku. Nie wiem czy w tych fotelikach z bazą to jest norma ale mi się to spodobało
Chodzi o fotelik cybex zapewne.
Ja polecam firme besafe. Mamy taki dla naszej 3 latki i jest super.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 15:17   #818
folinka
Zadomowienie

My zamieniliśmy ogród na park. Słońce świeci, rozważam nawet zdjęcie bluzy

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o foteliki, to ostatnio gdzies trafiłam na artykuł na temat tego , ze dziecko powinno jak najdłużej jezdzic tyłem do kierunku jazdy. Pokazywali jakis fotelik ktory po wpięciu do bazy jest obrotowy - czyli np możesz otworzyć drzwi od auta wpiąć fotelik tak ze dziecko masz przodem do drzwi a potem go obrócić w dowolnym kierunku. Nie wiem czy w tych fotelikach z bazą to jest norma ale mi się to spodobało
Tak, zdecydowanie tyłem do kierunku jazdy najdłużej jak się da.
Nie, to nie jest standard. Jest chyba tylko kilka takich modeli.

Jeśli chcecie się doedukować w kwestii fotelików, to mogę polecić portal www.fotelik.info, z którego korzystam od lat. Jest tam moc artykułów i wyniki testów ADAC.

Cytat:

O wlasnie poczulam jak Julian napiera calym swoim cialkiem na brzuch! Myslalam ze mi zaraz rozerwie! Dotknelam w tym miejscu reka i byli twarde. Po chwili odpuscil i poplynal w kat brzucha bo juz nie czuje i brzuszek w tym miejscu mieciutki. Jezu jakie te wrazenia sa cudowne

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Przepraszam za taki spam dzisiaj, ale mam wolne, TZ pojechal na miasto, przyjaciolka na wczasach i nie mam sie komu zachwycac
No co Ty... Ty taka oblatana dziewczyna ogarniesz wszystko w trymiga Tylko z wiarą w siebie i pozytywnym nastawieniem - już mówiłam

Hehe, spamuj, spamuj, ile wlezie
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 15:43   #819
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chcecie się doedukować w kwestii fotelików, to mogę polecić portal www.fotelik.info, z którego korzystam od lat. Jest tam moc artykułów i wyniki testów ADAC.

No co Ty... Ty taka oblatana dziewczyna ogarniesz wszystko w trymiga Tylko z wiarą w siebie i pozytywnym nastawieniem - już mówiłam

Hehe, spamuj, spamuj, ile wlezie
obyyy

nosidelko mam byle jakie - ale w fotelik juz zainwestuje super hiper bezpieczny - bedziemy go uzywac dluzej i juz maluszek bedzie w nim na wakacje nawet jezdzil dzieki za stronki

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Kurcze, gdzie wy sie wszystkie podzialyscie? Przestraszylam was?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-08, 15:51   #820
mmgi
Zadomowienie

Ja też polecam be safe, mamy taki i chce żeby córka jak najdłużej jeździła tyłem.

Papaya to już konkretne ruchy czujesz, ja jeszcze takich nie doświadczam w tej ciąży

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 16:08   #821
snufey
Raczkowanie

Ja czekam na poniedziałkową wizytę i jak wszystkie sprawy uda mi się załatwić i rozwiązać wszelkie problemy, to zajmę się na 100% przygotowaniami
Teraz to za bardzo głowy nie mam do tego.
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 17:00   #822
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, gdzie wy sie wszystkie podzialyscie? Przestraszylam was?
Trzeba czasem dzieciom obiad dać i oderwać się od wizażu
Stary 2016-07-08, 17:02   #823
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Taaak, u mnie była ta sama sytuacja. co się popsuło? u nas pompa za 30zł na szczęście.
chociaż tż mnie wtedy wkurzył, bo naprawę robił mu kumpel i tż mu dał 100zł, a roboty na kilka minut. chyba mamy za dużo pieniędzy Spoko, przyjdzie dziecko to tż zaraz zacznie oszczędzać. bo nie wyobrażam sobie, żeby nadal był taki rozrzutny. skończy się to jego stawianie obiadków kolegom
Szczerze mówiąc to zupełnie się na tym nie znam. Mąż mówi, że pasek i łożysko. Dzwonił rano do mechanika, to powiedział, że jak tak to już tylko złomowisko. Nie było rady, byliśmy zmuszeni pojechać dziś po nowy sprzęt. Po niedzieli mąż znów wyjeżdża więc jak ja bym to wciągnęła do domu i podłączyła
Folinka, 28 dni? roboczych czy kalendarzowych? Chyba bym się załamała Zresztą przy dwójce dzieci sama wiesz jak jest.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja mam leżeć teraz głównie z powodu tego łożyska, które jest na ścianie tylniej niskoschodzące. Bo krwiaka już nie ma i polipa również. Lekarz kazał mi tak do kolejnych badań (to będą prenatalne) i jak łożysko będzie we właściwym miejscu to wtedy będę mogła wrócić do wychodzenia z domu. Tak to z tego wszystkiego rozumiem. Ale na kolejnych badaniach usłyszymy, że wszystko dobrze!
Na pewno nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Udało mi się jakimś cudem umówić na prenatalne II trymestru, powiedzcie mi czy te badania to jest właśnie badanie 4D czy zwykłe usg tylko bardziej szczegółowe jak przy I trymestrze?
Z tego co widzę, to co lekarz to opinia. Rzeczywiście prenatalne/ połówkowe powinno być w okolicach 20 tygodnia. Ja miałam zaplanowane na 20 lipcja tj. 19/20 tydzień, ale że wyszło u mnie tak jak wyszło, to badania te, czyli bardzo dokładne usg ze wszystkimi pomiarami miałam zrobione teraz, czyli w 17 tyg. Pytałam ostatnio lekarza o 4d, to powiedział mi, że zrobimy po 30tyg., bo wtedy już bardzo ładnie widać dzidziusia i jak mam za to płacić, to lepiej żeby była naprawdę wyraźna pamiątka.

Cytat:
Dzień dobry Witam się w 18 tygodniu (17t0d) Zaczynam 5 miesiąc
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Monika, ja razem z Tobą zaczynam 18 tydz
Dziewczyny, dołączam się do was Z ostatniego usg też wychodzi mi, że dziś zaczynam 18 tydzień i termin na 16 grudnia. Na razie daty porodu na pierwszej stronie nie zmieniam, bo nie wierzę, że wytrzymam do jednego czy drugiego terminu

Co do wątróbki, to widzę, że jestem osamotniona, ale ja ją uwielbiam ale tylko w wykonaniu mojego męża

Papaya, cudownie tak zobaczyć ruchy maluszka

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 17:20   #824
folinka
Zadomowienie

Roboczych!
Ale na szczęście ponoć "już" we wtorek mają to zrobić. Staram się nie załamywać Wozimy pranie po rodzinie...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Kociulek, przypomniało mi się jeszcze... Musiał mi gdzieś umknąć cytat o dzieciach. Pewnie, że człowiek zawsze coś tam się martwi i rozkminia na przyszłość. Ale będzie dobrze! Mamy ten plus, że starszaki są samodzielne i faktycznie potrafią pomóc przy maluchu. Przy każdej różnicy wieku są jakieś plusy i minusy U mnie będzie też ciekawie 11 i 4,5 lat. Cóż, będzie co ma być
Stary 2016-07-08, 17:22   #825
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
super, prawda, że cudownie i gratulacje 20 tygodnia. Zawsze jak piszesz to ja wiem, że następnego dnia ja.
Także witam się w 20 tygodniu!!

ja też najbardziej czuję wieczorem jak już leżę
Oczywiście, że cudowne uczucie
Gratuluje Tobie też 20 tygodnia

Cytat:
Dzień dobry Witam się w 18 tygodniu (17t0d) Zaczynam 5 miesiąc
Gratulacje

Cytat:
dwa razy mialam w nocy taki skurcz straszny bol, doskonale wiem o czym piszesz

ale tak bezposrednie w brodziku? czy nadal w wanience ale juz nie na stelazu tylko w brodziku?
Ja miałam raz taki skurcz w nocy, okropieństwo
Bezpośrednio w brodziku tylko sadza go na macie antypoślizgowej, żeby mu zimno w dupkę nie było...

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 17:34   #826
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Po wątróbkę?! Nie wolno! Żelazo można inaczej dostarczyć, ale nie wątróbką
wiem,wiem dostałam żelazo w tabletkach.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
W którym tyg będziecie jak będziecie mieć polowkowe?
21 tydzień.

Cytat:
to juz połowa

w koncu!!! gratuluje serdecznie!

a ja sie pochwale!!
przedwczoraj lezac na lozku wieczorem czułam jak Julek kopie, spojrzałam na brzuch i... raz tak mocno walnął, że było widać! Wczoraj wieczorem siedziałam już tylko i patrzyłam sie na brzuch jak go zaczęłam czuć i znowu widziałam! Malutki ma chyba dużo siły juz wiem kto mi odbiera cala energie Ale bardzo sie ciesze, niech rosnie, dla niego wszystko
To musi być dopiero super sprawa, nie tylko poczuć ale i zobaczyć

Cytat:
i teraz moge w koncu opowiedz co sie u mnie dzialo jak mnie nie bylo

zaczne od tego, ze pogodzilam sie z TŻ. Ja pokrzyczałam na niego, on sie poobrazal, ale chyba zrozumial. Bo teraz wystarczylo raz powiedzieć (nawet po cichu) ze zjadlabym loda wodnego, to od razu pojechał do sklepu i kupil zapas

Wczoraj teściowa wyjezdzala na wakacje o 4 w nocy i o 4:30 zadzwonila do TŻ, żeby mu powiedzieć, że przed domem kubeł ze śmieciami jest porozrzucany i ma isc posprzatac... Przez to nie poszłam juz spać, na 7 pojechalam do pracy, czulam sie masakrycznie niewyspana. Cały dzien bylam na nia wsciekla. Jakby ja ją obudzila, to bylaby obrazona przez miesiąc. No i po 4 godzinach pracy straaasznie zaczely mnie boleć plecy. Generalnie strasznie ciezko mi wysiedziec te 6 godzin przy komputerze... No ale wrocilam do domu, głowa mnie bolała i wszystkie inne czesci ciała. Masakra. Na domiar złego wieczorem złapało mnie rozwolnienie. I przez całą noc biegałam do toalety z biegunką. Rano zadzwoniłam do pracy, że dziś nie przyjdę. Na szczescie nie bylo problemu. Takze dzisiaj mam dzien kleików i lenia. A marzy mi sie zjesc cos konkretnego, np. wczesniej wspomniana lasagne
Wypiłam smecte, leże i czekam na poprawe
Chyba dogadam sie z babeczka od praktyk, czy mogłabym je miec tylko do konca sierpnia a nie do konca wrzesnia, bo sie wykoncze a moze uda sie załatwić podpisanie papierka przed czasem
chociaz przyznam, że bardzo mi sie podoba na tych praktykach - to jest to co chce robic w zyciu no ale nie w tym stanie. Julek najwazniejszy

No i jak wczesniej wspomnialam, widze juz ruchy Julka na brzuchu

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

no i jeszcze chcialam wam napisac, że zazdroszcze nudy
na przychodze z praktyk i pozniej robie obiad a reszte dnia leze i zdycham, bo jestem nie do zycia

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

21 zaczety, 20 skonczony
Teściowa idealna, dba o to, żebyś nie miała problemu z porannym wstawaniem

Cytat:
A, jakoś mi umknęło - itstoolate, cudownie, że poczułaś Marcelka
Z innej beczki... Ciągle pisownia Twojego nicka mi sprawiała lekką trudność (i zdaje się nie tylko mi ), ale wreszcie ciemna ja zajarzyłam (debilizm ciąży dawał się we znaki ). Na co jest za późno?
Czemu każdy zadaje to pytanie?

Ja zakupiłam jeden kaftanik i łapki niedrapki, a od mojej Mamy synuś dostał cały komplecik czapeczka,pajac i pół-śpioszki. Do tego od siostry biały kombinezon i kilka ciuszków Także powoli uzupełniamy zapasy Mamy już tez wybrane łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak, pościel do łóżeczka, kocyki, rożek i jeszcze kilka rzeczy w jednym sklepie, więc liczę na to, że gdy będzie to wszystko zamawiać dostaniemy jakiś rabat

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 18:11   #827
kociulek
Zakorzenienie

Itstoolatex, no przy takim zestawie, to rabat jak nic

Folinka, tym razem ja nie zdążyłam napisać swojej refleksji w poprzednim poście na temat imienia, bo oczywiście dla dzieci to nie do pomyślenia żeby mama tak leżała i się leniła Lidia zawsze mi się podobała Chyba dlatego, że moja mama tak ma na imię i zawsze po cichu zazdrościłam jej tego niespotykanego imienia. Ona natomiast, z niepojętnych dla mnie względów w ogóle nie toleruje swojego imienia, ale z drugiej strony powinnam ją zrozumieć, bo ja swojego też nigdy nie tolerowałam. Zawsze wydawało mi się takie zimne. Niemniej jednak Lidia zawsze wzbudza moją sympatię
A co do dzieci - już o tym o nie myślę Będzie jak mam być. Zresztą ja nigdy za długo nie zastanawiam się "problemami". Wychodzę z założenia, że i tak wszystko ułoży się w dobrą stronę

Szczerze mówiąc te wszystkie wasze przydatne linki ja bym chętnie pozbierała na pierwszej stronie. Na dzień dzisiejszy nie mam weny na czytanie o fotelikach, butelkach, wózkach itp., a jak będzie trzeba to będę myszkować po całym wątku.

My + A + K +
Stary 2016-07-08, 18:38   #828
kamisha
Zakorzenienie

witam sie ze slonecznego Bałtyku

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 19:00   #829
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Wrzuć nam kawałek filmiku jak tak się rusza
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 19:01   #830
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Chodzi o fotelik cybex zapewne.
Ja polecam firme besafe. Mamy taki dla naszej 3 latki i jest super.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to był ten:
http://www.tomi.pl/maxi-cosi-axissfix.html
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 19:01   #831
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

Jakiego??
Stary 2016-07-08, 19:02   #832
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Bawcie się dobrze!
Stary 2016-07-08, 19:03   #833
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Wypoczywaj, relaksuj się i nabieraj sił na przyszłe zimowe miesiące

My + A + K +
Stary 2016-07-08, 19:08   #834
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo ale super!
Stary 2016-07-08, 19:12   #835
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
To musi być dopiero super sprawa, nie tylko poczuć ale i zobaczyć

Teściowa idealna, dba o to, żebyś nie miała problemu z porannym wstawaniem

Ja zakupiłam jeden kaftanik i łapki niedrapki, a od mojej Mamy synuś dostał cały komplecik czapeczka,pajac i pół-śpioszki. Do tego od siostry biały kombinezon i kilka ciuszków Także powoli uzupełniamy zapasy Mamy już tez wybrane łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak, pościel do łóżeczka, kocyki, rożek i jeszcze kilka rzeczy w jednym sklepie, więc liczę na to, że gdy będzie to wszystko zamawiać dostaniemy jakiś rabat
Sklep stacjonarny jakis?

Tesciowa zawsze odpowiednio o mnie zadba, nie pozwoli by poziom adrenaliny zmalal mi chociaz na chwile

Co do ruchow to zauwazylam, ze Julek wierci sie jakos od 9 do 14 z przerwami, potem chyba robi sobie dluga drzemke i potem od 20 tez go czuje nie wiem jak jest w nocy, ale pewnie tez ma jakas swoja pore

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc te wszystkie wasze przydatne linki ja bym chętnie pozbierała na pierwszej stronie. Na dzień dzisiejszy nie mam weny na czytanie o fotelikach, butelkach, wózkach itp., a jak będzie trzeba to będę myszkować po całym wątku.

Fajny pomysl ale pewnie ciezko tak bedzie pilnowac tych linkow. Ja bym zapisywala w zakladce w przegladarce, ale jestem na aplikacji zazwyczaj

Cytat:
Milego wypoczynku!

Cytat:
Wrzuć nam kawałek filmiku jak tak się rusza
Bardzo chetnie bym sie kazdemu pochwalila, ale tak strasznie sciemnialy mi wlosy na brzuchu, ze niestety, bede musiala go zachowac dla siebie bo az wstyd

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-08, 19:14   #836
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo chetnie bym sie kazdemu pochwalila, ale tak strasznie sciemnialy mi wlosy na brzuchu, ze niestety, bede musiala go zachowac dla siebie bo az wstyd
Hahaha rozumiem
Stary 2016-07-08, 19:24   #837
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Jakiego??
słonecznego
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Super! Wypoczywaj, relaksuj się i nabieraj sił na przyszłe zimowe miesiące
dziekuje
Cytat:
Oooo ale super!
poszalelismy na weekend

Cytat:

Milego wypoczynku!
dziekuje

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja czekam na poniedziałkową wizytę i jak wszystkie sprawy uda mi się załatwić i rozwiązać wszelkie problemy, to zajmę się na 100% przygotowaniami
Teraz to za bardzo głowy nie mam do tego.
fajnie
o ktorej wizyta?

co do polowkowych to mi gin mowil ze jak przyjde w sierpniu to bedzie 20 tydzien

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 19:33   #838
monika0185
Zakorzenienie

Znalazłam fimik na yt - ruchy malucha w 20 tyg
https://m.youtube.com/watch?v=B37MxdPPVkc
Stary 2016-07-08, 19:34   #839
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ruchow to zauwazylam, ze Julek wierci sie jakos od 9 do 14 z przerwami, potem chyba robi sobie dluga drzemke i potem od 20 tez go czuje nie wiem jak jest w nocy, ale pewnie tez ma jakas swoja pore
O Matko! To przynajmniej wiesz, że pewnie w tym czasie ma drzemkę. Ja mam wrażenie, że to moje Dziecię w ogóle nie śpi. Czuje je bez przerwy Pewnie nie na tyle żeby zobaczyć jak mi się brzuch rusza, bo podejrzewam, że ciężko mu się przebić przez moje warstwy tłuszczu ale to charakterystyczne smyranie mam przez cały dzień

Cytat:
Fajny pomysl ale pewnie ciezko tak bedzie pilnowac tych linkow. Ja bym zapisywala w zakladce w przegladarce, ale jestem na aplikacji zazwyczaj
To tylko taka moja sugestia niestety związana z własnym lenistwem a że korzystam z laptopa syna, to nie chcę mu tu niczym "zaśmiecać".

My + A + K +
Stary 2016-07-08, 19:42   #840
monika0185
Zakorzenienie

Coś bym zjadła... ale nie wiem co

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Karpatkę...

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości