|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie ostatnio naszła ochota na pianki Jojo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekaj teraz tylko na Tosię ![]() Cytat:
![]() Bylam dzisiaj u okulisty i dostałam zaświadczenie o wskazaniu do cesarskiego cięcia.. Wybrałam odpowiedni moment, bo za tydzień lekarka ucieka na urlop uff ![]() ![]() Odnośnie tych podkładów pod prześcieradło do łóżeczka malucha.. Też je prałyście? ![]()
![]() |
#3304 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Jestem jak nowonarodzona. Chłopaki dali mi pospać popołudniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlasnie dzisiaj dzwoniłam do szpitala bo na stronie nie ma nic o ciuszkach dla dziecka i zastanawiałam sie czy jest jakas inna strona i przy okazji zapytać o paznokcie czy mogą być pomalowane. I u mnie koszul nie trzeba brać wiec ja nie będę sobie generować teraz zbędnych kosztów. Do porodu dają w szpitalu po porodzie wezme swoją która mam wyjmę z niej cycka i tyle.. Dla dziecka nic nie musze brać bo szpital wszystko zapewnia. Wiec malutkich ciuchów tez dokupować nie będę bo dadzą. I w zasadzie nawet nie ma nic o podkładach itd wiec jeszcze jutro sie upewnię i zadzwonię jeszcze raz ale wszystko mi raczej zapewnia. Jest tylko napisane ze EWENTUALNIE siateczkowe majtki lub luźne bawełniane. Dzisiaj spotkałam sąsiadkę której córka rodziła dwa tygodnie temu i była bardzo zadowolona z polnej i z położnych. Mowila, ze nic sobie dodatkowo nie załatwiała, ze partner jej w zupełności wystarczył a personel był w każdym momencie na zawołanie i ogolnie jest mega zadowolona. Także odeszło mi pare rzeczy z koszyka gemini i cieszę sie bo w sytuacji obecnej to nam pomoże. Jedynie stanik do karmienia musze kupic wiedziałam śliczny któraś z Was zamówiła musze sie tylko wymierzyć dobrze... Dzisiaj jakiś gorszy dzień miałam. Znowu sie duchota zrobiła i słabo sie czułam i w sumie pół dnia przespałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam wam napisać o wizycie dzisiejszej
![]() jest wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- to ja 23 lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Jaki chleb pieczesz? ja mam zapasy mąki żytniej i chciałabym upiec jakiś żytni, ale nigdy tego nie robiłam i nie bardzo wiem jak się zabrać. fanta - prześliczny ten rożeK!! ![]() ![]() orange - ja kupiłam materac lateks-kokos, ale nie mam jakiegoś rozsądnego uzasadnienia, po prostu chciałam lateks a ten kokos z opisu mi się spodobał. tinker - ja słyszałam o Lashu i kilka produktów przetestowałam i powiem Ci że są bardzo w porządku! ładnie pachną, dobrze działają i ceny są dosyć przystępne, szkoda tylko ze w PL nie ma dostępu, bo bym na co dzień się tam zaopatrywała pati to super wieści po wizycie ![]() ![]() dziewczyny, dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie kąpieli ![]()
![]() |
#3308 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby się udało poza ŚDM. ![]() Ciasto z malinami na pewno pyszne, om nom nom! Cytat:
Te czapeczki mają jakieś dziwne rozmiary, ja mam kilka i najmniejsze to chyba jakieś 38, ale nie wiem czy dobrze wyszukałam. :P Cytat:
Super, że masz już to zaświadczenie! Ja wyprałam podkład, ale jednak kupiłam taki jakiś jak zwykłe prześcieradło. Będę go dawać pod właściwe prześcieradło, ale można też bez. Cytat:
U nas też duchota jakaś, nieprzyjemnie jest. Dobrze, że sobie pospałaś. ![]() Fajnie, że szpital tyle zapewnia. ![]() Byliśmy z mężem w Leroy Merlin i Ikei, kupiliśmy dekoracje do pokoju dziecka - 2 takie nieduże dywany i obrazki. Lampkę chcieliśmy jeszcze, ale nie podobały nam się, gdzieś się dokupi. ![]() ![]() Teraz się wybieramy odwiedzić kolegę. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Raczkowanie
|
Ostatnie zakupy ala ciuchowe skończone
![]() ![]() ![]() Mogę teraz nastawić na noc ostatnie pranie ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę się zmobilizować i przygotować jakieś gadżety do sesji ciążowej ![]()
![]() |
#3310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko ok! ![]() I fajnie, że masz pozwolenie na spacerki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewniaja wszystko, nawet te nasze wielkie podpaski. Mamy zabrac doslownie tylko to co jest na stronie wypisane. Kuzynke ostatnio pytalam bo tez na polnej rodzila |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzieć sięga coraz bliżej żeber i coraz bardziej odczuwalne te jego ruchy są... aż się boję co to będzie jak żebra odkryje. Jak Wy to teraz odczuwacie? Rozkręcam się z szyciem - zamawiam materiały, będą zabawki sensoryczne ![]()
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, w końcu jechałam z tatą do Bydgoszczy więc już nie pytałam jak dojechać ![]() Kurczę coraz mocniej czuję Zuzię ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie urocze jest to, jak TŻ czyta Małemu bajki, a on się uspokaja w brzuchu nawet z największego wiercenia ![]()
![]() |
#3317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3318 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No to pięknie... Czyli teoretycznie nie ma sensu tych podkładów kupować? Pamietam cos, ze Tija pisała, ze te największe krwawienie to około 3 dni po i wtedy te wielgachne to akurat w szpitalu a pózniej normalne podpachy w domu wystarcza? Czy sie mylę... Cytat:
:Love: cudnie ![]() ![]() Która idzie jeszcze w środę do lekarza? Bo cos mi dzisiaj przemknęło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez di_anna Czas edycji: 2016-07-08 o 21:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Sierpniowki! ![]()
![]() |
#3321 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja od jakiegoś czasu wbija mi syrki pod zebra z prawej strony cały czas i jest to dla mnie bolesne. Czasami mega bolesne... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Nie ma juz tych siateczkowych? O wyniki to musze zapytać gina bo nie wiem czy nie sa te badania powtarzane? A ja z kolei mam pytanie apropo "dokument ubezpieczenia" to znaczy co? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Superhuman, te wielkie podpachy wezme chociaz z 5 szt, tak w razie w jakby jakims cudem mialo brakowac, ale raczej sie nie przydadza.
Di_anna, ja biore te badania z poczatku ciazy, chyba ze lekarz (ktory wlasnie na polnej pracuje) bedzie kazal ktores powtarzac, ale nic nie mowil poki co |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też coraz wyżej sięga, nie wiem czy to od tego, ale boli mnie nadbrzusze. Super plan z tymi zabawkami! ![]() Cytat:
Ale fajnie!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
No wlasnie tak tez sie zastanawiałam ![]() ![]() Cytat:
To ja sobie tez jedna paczkę zamówię tak w razie W... Wlasnie wróciłam z psem. Odprawiłam TZ do pracy zjedliśmy śniadanie wstawiłam pranie i wlasnie sie kładę do łóżka z pudełkiem porzeczek ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-07-09 o 05:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koszule kulturalne... ![]() O pozwolenie na wykorzystanie wizerunku juz jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie brałam pod uwage 2 szpitala, to mnie zaskoczyłaś! Ciasto z malinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja idę w środe na 18.30, ale to nie o mnie ci chodzi bo się nie chwaliłam. Dziewczyny właśnie odnośnie wizyty to mam mieć ktg i tak sie zastanwiam, bo mówicie, że jakimiś pasami mnie okreci gin to chyba lepiej byc w spodnicy/ spodniach niż w sukience i lezec taka bezwstydna nie? Dostałam wczoraj paczuche od siostry z ciuchami dla mnie i małej! No ona ma rentgen w oczyskach bo trafia rozmiarowo jak mało kto! Do tego wujek wpadł z paczką kosmetyków dla małej - i mniejsza z kosmetykami, ale w jakiej swietnej torbie to pzywiózł!! Chyba ma robić za torbe do wózka ale zbyt jaskrawa jak dla mnie ale idealna na spakowanie rzeczy małej do szpitala! Wczoraj byliśmy na zakupach, na ostatnią chwilę bo dziś wesele. Załamana byłam o 18. Nic w sklepach nie było co by mi pasowało i jeszcze rozwaliłam w sklepie moje ukochane japonki i musiałam kupić cokolwiek zeby wogole nie wyjsc boso ![]() Na szczęście coś tam sie udało dorwac (buty i żakiet sukienke juz miałam) nawet TŻ zakupił fajne koszule, ale w domu bylismy o 22... padłam na ryj a tu trzeba było sie ogarnąć i pomalować paznokcie... a dziś pobudka o 4,45 i nie dlatego że taki był plan.... Rozpisałam się ale znikam na cały dzień, trzymajcie kciuki żebym nie wylądowała na porodówce w Kielcach....
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Pewnie wiecie, ze mając jeden wynik grupy, można zrobić (przy kolejnym pobraniu) następne badanie potwierdzające i otrzymuje sie krew kartę ( taki dowód osobisty krwi) przydaje sie np. Podczas wypadku, bo nie musza wtedy robić tego badania- wystarczy ze w portfelu znajda ta kartę. http://www.krewkart.pl Cytat:
Jaki poranny ptaszek z Ciebie ![]() Witam sie sobotnio. U mnie pogoda znów na prasowanie. Poparłam juz wszystko (wyszło 18pralek, na usprawiedliwienie dodam ze mam pralkę z małym wsadem -do 5 kg) Dziś mam w planach usuwanie różowych haftów oraz aplikacji z napisem girl ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
Masz świetna, wspierająca rodzine ![]() Pasy do KTG to taka gruba guma o szerokości mniej więcej pasów samochodowych. Zatem Na KTG nie warto iść w sukience bo bedziesz musiała leżeć (20-40min) z pupa na wierzchu. Warto założyć cos w czym możesz odsłonić gore i dół brzucha. Udanej zabawy weselnej. ![]() BTW dużo wizyt szykuje sie w środę ... Mam wrażenie jakby połowa forum szła do lekarza ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-09 o 06:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Zaraz umre. Od godziny siedze w kibelku, na przemian rzygajac i siadajac jak po srodkach na przeczyszczenie. Chyba wczorajszy grill mi daje popalic
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a wy się nie brzydzicie tych szpitalnych ubrań? Pytanie nie jest oceniające, tak się tylko zastanawiam, bo mnie brzydzi bardzo dużo rzeczy, które większość uważa za normalne (np lumpeksy) i nie wyobrażam sobie ubrać się lub dopiero co narodzone w dziecko w coś, co nie wiadomo kto miał wcześniej na sobie. Jak ja byłam w szpitalu na sorze to w szpitalnych ciuchach tylko bezdomni leżeli. Wiadomo, ze to potem jest odkażane itd, ale mimo wszystko. No i ta chemia, która jest ladowana do odkazania też mnie nie zachęca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.