![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek tez dam Nobla osobie która,wymyśliła katarek! to mega przydatne urządzenie. Hania nawet nie,zauwaza że grzebie jej tym obok noska trzyma w łapce rurek i delektuje się szumem odkurZaCza.
Moja mama też się oburzyla jak oswiadczylam jej, że nie to muszę,kupić. Ania a TZ zmienial pieluszki Maji? Poproś,go żeby spróbował, bo najłatwiej gadać że się boi. Duże dłonie to dla mnie argumenty z czapy, duże chęci h wystarczyły ![]() Hania dziś,miała kolke ![]() Niech już ten problem do Nas nie wraca ![]() Idę spać Hania, za ok 2godz,powinnna się obudzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Marcelinka pojadla i się aktywowala... Oczy jak 5zł i fila konczynami
![]() ![]()
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz usnela
![]() Klade się. Padam na pysk. Dobranoc ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
Postanowilam ze przemebluje pokój. Może w innym miejscu będzie lepiej sie Mai spalo w łóżeczku. Moze teraz przy drzwiach ma za głośno. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Na jedzone dziecko kładzie się do łóżeczka nie później niz po trzech ziewnieciach. Jak dziecko zaczyna plakac bierzesz się je i tuli. Jak się uspokoi to znowu odkłada. Az do momentu zasniecis. Podobno zasniecie zajmuje 20 min. Metoda się nazywa samozasypianie.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Mojej dziecko od 2 godzin nie chce spać, podjadla cyca zasnela a przynajmniej tak mi się wydawało bo jak tylko do łóżeczka ja położyłam to już nie śpi, szalona Mała.
Moj TŻ w nocy to nawet nie słyszy jak Oliwka się budzi, głośno nie daje jej krzyczeć niech się tatuś wysypia ja w razie co mogę w dzień się zdrzemnac. Zasnela i ja idę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Ania
|
Pisze z nocnego ściągania mleczka.
Nobla za katarek i ja byl komus dala, cudowny wynalazek!! Kilka sekund i nosek czysty ![]() To ja również na swojego meza nie mogę narzekać, bron Boże. Robi przy Hani wszystko. Wraca z pracy, i zajmuje sie mala.. Ja wtedy mogę odpocząć, chociaż wiadomo, ze nie wykorzystuje tego, bo Hania nie jest wymagającym dzieckiem jak na razie, wiec nie muszę odpoczywac teoretycznie, ale zawsze to chwila bez dziecka. Z wychodnyn nie mam problemów. Albo maz zostaje albo mama. Nieraz jadę na 2-3 godziny na zakupy ![]() W weekend w nocy wstaje, karmi.. Ja tylko ściągam mleko i mogę spac.. Teraz tez ja ściągam, maz karmi mala. W tym wszystkim znajdujemy tez czas na przytulenie, czy rozmowę. Także złego słowa nie mogę powiedziec. Współczuję Wam tych problemów brzuszkowych. U mnie odpukac, znaczy u Hani pomogl ten floractin na szczęście. Dostaje codziennie i jest ok. Jej.. Dopiero co byl zalozony wątek mamus czerwcowych 2016 a tu juz odchowalnia.. Niedługo będzie wątek mamus czerwcowych 2017. Ciesze sie, ze moja Hanutka jest zdrowa i wszystko jest ok, ale ten czas zdecydowanie za szybko leci ![]() No nic, wazne zeby zdrowko bylo ![]() My dzis jedziemy z mala na wycieczkę jakieś 80km ![]() ![]() ![]() Miłej soboty Wam życzę ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-09 o 02:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dałam Sab Simplex, dziś na nocne karmienie też. U Nas baczki idą ładnie. Hania dostaję herbatkę z koperkiem i miętą. Częściej sam koperek. Niech już te niedogodności z brzuszkiem miną ![]() Cytat:
![]() ![]() NiechvOliwka troszkę pospic i da,Ci odpocząć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Witam sie w sobote godz 5 rano.skonczylam karmic teraz usypianie nas czeka.
Wiecie ze z tymi hormonami to jest cos na rzeczy? Do tej pory sadzilam ze jestem ponad to... Wczoraj mialam 10 rocZnice slubu wiecie? A w konflikcie z tzem jestem juz daaawno.cala ciaze i po porodzie mnie jadowil gadalam z nim ale wasc swoje.i nagle wczoraj ja sobie leze z malym na klacie w samym staniku do karmienia a tu wchodzi tz z kwiatami.chcialam rzucic tym w niego! Nie wiem czy to hormony czy nie ale ja wole zeby sie zachowywal jak czlowiek i byl ojcem dla dzieci niz kwiatki znosil.w dodatku stala przy tym moja matka- skrepowwnie na maksa! Bezglosne lzy poplynely mi po policzkach- ani mu odpowiedziec szczerze ani wstac jakos bo dziecko spalo na mnie.czulam sie ogromnie przytloczona! Czy wy rozumiecie o czym mowie czy ja juz fiksuje? Czego oni oczekiwali!!?? Ze na szyje mu sie rzuce i rozplywajac sie w usmiechach zaczne calowac !!?? Cala te pantomime odstawiac gdzie wiem ze za chwile znow wejde w ten syf nie pomagania mi i wkurzania starszaka przez ta!!?? A to nie koniec! Wyciaga prezent- zloty lancuszek! Wszyscy sie gapia a ja ta swinia ledwo okiem rzucilam jak mi zapinal.wogole nie umialam sobie z tym poradzic tylko lezalam i plakalam...oczywiscie rytualna kawka byla ciasto oni gadali ja milczalam ta psujzabawa...w koncu maly sie obudzil nakarmilam i jakims cudem tz zaproponowal ze mam isc sie polozyc.ucieklam po prostu.spalam prawie 3 h... Potem wstalam i w koncu w 4 oczy spytalam co to mialo byc...no ze na rocznice 10 .i ze syna mu urodzilam.slodki jak miod moj tz jestem swinia ale po 10 latach juz sie zna czlowieka.slodkosc potrwa moze 2 dni potem znow bede robic wszystko sama...chuste juz zamowilam.ale podziekowalam mu powidzialam ze mi sie podoba bo to prawda lancuszek z serduszkiem bardzo delikatny.powiedzialam ze jesli to na nowy poczatek to przyjmuje prezenty. Co wy na to? Jest ze mna cos nie tak? Jakbyscie sie poczuly? ---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Nie spimy tylko zwiedzamy.zaraz znowu cyc moze zasnie...
![]() |
#940 |
Konto usunięte
|
PikPik wydaje mi się że trochę jednak hormony kierują twoimi emocjami, ale trudno powiedzieć, jak się nie jest na Waszym miejscu. Nie mogę powiedzieć jak ja bym to odebrała...
DobrZe że podziękowalas za prezent, dobrze że pamiętał. Wykosztowal się, wygląda na to że mu zależy. Myślę że powinniscie szczerze porozmawiać, a dokladnie Ty powinnaś mu powiedzieć czego oczekujesz, jak bardzo ci ciężko i co chciałabyś zmienić ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- U nas od usniecia tak do 3-4 zwykle są dwie pobudki na cyca, ale potem już wisi na cycku ciągle, pręży się... Też wieczorem daję witaminy i floractin i się zastanawiam czy nie przenieść tego na rano Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62794556]PikPik wydaje mi się że trochę jednak hormony kierują twoimi emocjami, ale trudno powiedzieć, jak się nie jest na Waszym miejscu. Nie mogę powiedzieć jak ja bym to odebrała...
DobrZe że podziękowalas za prezent, dobrze że pamiętał. Wykosztowal się, wygląda na to że mu zależy. Myślę że powinniscie szczerze porozmawiać, a dokladnie Ty powinnaś mu powiedzieć czego oczekujesz, jak bardzo ci ciężko i co chciałabyś zmienić ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- U nas od usniecia tak do 3-4 zwykle są dwie pobudki na cyca, ale potem już wisi na cycku ciągle, pręży się... Też wieczorem daję witaminy i floractin i się zastanawiam czy nie przenieść tego na rano Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dlatego czesciowo zwalam wine na hormony bo o wiele gorzej byloby gdyby nic nie zrobil udal ze nie ma swieta...ehhh
![]() |
#942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Ja daje dicoflor rano, witainy w południe i od południa zaczynam podawanie bobioticu ale dzisiaj chce rano zaczac podawać zobaczę czy będzie poprawa. Te kropelki muszę mieć czas zacząć działać, jak już jest problem z brzuszkiem to może być już za późno na podawanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
PikPik przytulam
![]()
![]() |
#946 |
Rozeznanie
|
A jeszcze co do naszych panów mężów i partnerów ja się bałam że mój TŻ jak będzie przy porodzie to później go ode mnie "odrzuci", nasluchal się od kolegów że to noc przyjemnego być przy SN i część żałowała ale ostatecznie stwierdził że to nie takie straszne było i cieszył się że był i przecinal pepowine. Nas narodziny Oliwki zbliżyły do siebie jeszcze bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Smieszne foto znalazlam ale prawdziwe
FB_IMG_1468046670668.jpg
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Chyba mam nawał numer 2
![]() ![]()
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
ja dicoflor podaje tak do południa zazwyczaj, a witaminy wieczorem, po kapieli.
u nas dzis w nocy dwa razy cycanie co dwie godziny, a pózniej trzecia pobudka po 4 godzinach ![]() zwazyłam się dzis razem z Zuzia i wyszło mi ze wazy 4,5 kg ![]() ![]() ![]() mój maz byl przy naszym pierwszym porodzie, widział wszystko i nie odrzuciło go to ode mnie, wrecz przeciwnie ![]() takze nie wiem czy te opowiadania o obrzydzeniu do wlasnej zony/partnerki po porodzie to bajki czy to zalezy od faceta ![]() PikPik tak jak juz dziewczyny napisały- rozmowa ![]() siadzcie na spokojnie i pogadajcie. powiedz mu wprost czego oczekujesz, ze potrzebujesz pomocy, jego pomocy, szczegolnie ze masz problemy z kregosłupem to tymbardziej powinien Tobie pomagac, bez żadnego gadania |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Ja was podziwiam, że w nocy usypiacie maluchy, ja tam śpię ze swoją i jak tylko się przebudzi to dostaje cycka i już. Jakieś dwie, trzy pobudki na chwilę i z łóżka nie muszę wychodzić
![]()
![]() |
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Dobrze, że masz dużo mleczka. Oby teraz Marcelinka ładnie jadła i przybierała jak trzeba! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |||||||
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Godzinę temu zwlekłam się z łóżka, bo starszaki głodne były. Za późno chodzę spać, dobrze byłoby to zmienieć ale z drugiej strony fajnie tak posiedzieć z TZem bez dzieci... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Argument z dużymi dłońmi jest dla mnie nie do przyjęcia! Jak to PikPik ujęła- pchałeś w nocy, pchaj i w dzień. Nawet moje dzieci umieją zmienić pampersa. No bez przesady! Pokaż mu powoli co i jak, a potem niech zmieni przy tobie. Następny krok- Ty wychodzisz z domu, Maja robi kupkę i TZ nie ma wyjścia ![]() Cytat:
![]() Cycuś też nie pomagał? Udanej wycieczki! Cytat:
Życzę Ci żeby ta druga dekada Waszego małżeństwa rozpoczęła nowy, lepszy początek ![]() Cytat:
Tomusiem w ciągu dnia. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. U mnie noc nadzwyczaj spokojnie i dobrze. Nie wiem kiedy usnelysmy razem- taka musialam byc padnieta:/
O 10 się obudziłysmy i sie cycamy. Maja oczywiście jeszcze zamknięte oczka ma ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie odrzucił go widok mnie w ogromnych siatkowych gatkach poporodowych i podkladzie od brzucha po plecy więc juz nic go nie wystraszy ![]()
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mu nie raz pokazywalam a on swoje:/. Może sam się musi przekonac. Od dzisiaj juz sama jestem z Maja. Tz wraca do drugiej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle zauwazylam, ze stres mega negatywnie wpływa na laktację i na dziecko. Ten jeden dzień kiedy ja bylam podlamana i ciagle plakalam Marcelina prawie nie jadla i cycki mialam puste... Podziwiam te mamusie, które spią z Maluchami. Mnie by strach nie dal spać... Na szczęscie moje dziecko uwielbia swohe łóżeczko ![]()
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z łóżeczkiem bede próbować ![]() Na dzień dzisiejszy tak u mnie spanie wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Hanus jak jedziesz gdzies to do termosu wode wlewasz żeby mieć na butelke?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.