Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-09, 18:16   #991
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Folinka a ty jak spisz?
Ja całe życie na brzuchu
A tu od kiedy zobaczyłam 2 kreski
Z automatu rzuciło mnie na boki i ...klekajcie narody na plecy!
Nigdy nie spalam na plecach 😨

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:16   #992
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Na razie tak się wymadrzam
Bo jeszcze nic nie wybierałam 😉

Hehe, pewnie tak
Niemniej życzę, żeby poszło Ci wybieranie sprawnie i bez dylematów
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:19   #993
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
W tym wypadku mogę wyolbrzymiać to moje pierwsze dzieciątko i wszystko co związane z przygotowaniami do jego przyjścia na świat mnie niesamowicie kręci i cieszy i takie właśnie wybieranie kolorów, łóżeczek, itp sprawia że leci mi czas

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Moje też pierwsze i też zacznę pewnie świrowac przy zakupach

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ale mi się nie chce odkurzac i myć podlog😣

Stary 2016-07-09, 18:19   #994
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
my wybraliśmy zlew i sprzęt u pana od mebli bo miał dobre ceny bo ma umowę z electroluxem a zlewozmywak i baterie mamy z franke bo ja sie uparłam droga niestety bo sam zlew chyba z 900 zl plus bateria 300 ale stwierdzilismy ze robimy ta kuchnie na iles tam lat a pewnie i do konca życia
My tez bierzemy cześć sprzętu od pana od mebli bo wybraliśmy z elektroluxa zmywarkę piekarnik i płytę gazowa
a zlew dzis wybrałam z firmy blanco. Niestety z dodatkowymi bajerami typu deska i ociekacz bedzie kosztował ok 1500 a do tego jeszcze bateria

Cytat:
A propo okien i czasu ich nie mycia
Nikt mnie w tym roku nie przebije
Jeśli chodzi o termin chowanie BN ozdób
Zrobiłam to w weekend majowy
I co jest ktoś lepszy?
Mój ojciec Cie pobił nie ściągnął kurtyny świetlnej sprzed domu przez cały rok dotrwała do następnego BN
Zresztą u mnie nadal widza dekoracje z Wielkanocy

Cytat:
wózek wybierzemy w sieprniu a kupimy tak w połowie września
ja narazie celuje w riko nano albo w bebetto
My dzis oglądaliśmy wózki , bebetto murano mi sie podobał ale ma chyba za płytka spacerówkę
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:19   #995
mewkaa
Zadomowienie

Idem ...
Bo prędzej wrocem ...😎

Stary 2016-07-09, 18:40   #996
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Folinka pisz o wózkach ja jestem bardzo zainteresowana

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
My tez bierzemy cześć sprzętu od pana od mebli bo wybraliśmy z elektroluxa zmywarkę piekarnik i płytę gazowa
a zlew dzis wybrałam z firmy blanco. Niestety z dodatkowymi bajerami typu deska i ociekacz bedzie kosztował ok 1500 a do tego jeszcze bateria

Mój ojciec Cie pobił nie ściągnął kurtyny świetlnej sprzed domu przez cały rok dotrwała do następnego BN
Zresztą u mnie nadal widza dekoracje z Wielkanocy

My dzis oglądaliśmy wózki , bebetto murano mi sie podobał ale ma chyba za płytka spacerówkę
My dokładnie ten sam zestaw z electroluxa zmywarka, płyta gazowa i piekarnik my mamy najmniejszy mozliwy zlewozmywak bo mamy małą kuchnie i kiepski układ.. na ociekacz nie było miejsca będę sobie musiała jakoś radzic
odliczam do wtorku jak zamkne drzwi za tą ekipą i postawie wodę na zupe

co do bebetto to niestety w każdym wózku jest coś na tak i coś na nie.. jeszcze idealnego nie znalazłam niestety a szkoda ;p

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Moje też pierwsze i też zacznę pewnie świrowac przy zakupach

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ale mi się nie chce odkurzac i myć podlog��

ja mam nowe mieszkanie, nowe wszystko oprócz 3 letniej lodówki więc dla mnie sprzątanie to mega przyjemność ciekawe kiedy mi przejdzie teraz odkurzacz i mop to moi przyjaciele ;D

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-07-09 o 18:45
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:50   #997
DoDoo
Zakorzenienie

Ja nie spie na brzuchu od piatego tygodnia jak zaczelam
Zoladek mi na to nie pozwala.
Stary 2016-07-09, 19:09   #998
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam to w weekend majowy 😎
I co jest ktoś lepszy? 😋

Tuje swiateczna(taka miniaturke) wynioslam w czerecu z domu ale waz taki ozdobny wisi u mnie od 2 lat na zewnatrz przy garazu.

Wydaje mi sie, ze moja ukochana kicia przyniosła mysz do domu a maz ma dzis meski wieczor w fife i wroci pewnie o polnocy... przesiedze tak z nogami w gorze kilka godzin... chyba ze kicia ja zlapie. Weszla pod pralke i ani mysli wyjsc.

Bylam w koncu w matalanie na malych zakupach. Kupilam kilka slicznosci unisex dla malenstwa.

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-07-09 o 19:10
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 19:22   #999
ewelinuus
Zadomowienie

Ale dzus dziewczyny szalejecie z postami.. u mnie dzis ciezki dzieb boli mnie brzuch podbrzusze ciągle i tak na pecherz cisnie strasznie...w pon wizyta mam nadzieję ze w wszystko e porządku mimo tych boli...
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 19:23   #1000
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Tuje swiateczna(taka miniaturke) wynioslam w czerecu z domu ale waz taki ozdobny wisi u mnie od 2 lat na zewnatrz przy garazu.

Wydaje mi sie, ze moja ukochana kicia przyniosła mysz do domu a maz ma dzis meski wieczor w fife i wroci pewnie o polnocy... przesiedze tak z nogami w gorze kilka godzin... chyba ze kicia ja zlapie. Weszla pod pralke i ani mysli wyjsc.

Bylam w koncu w matalanie na malych zakupach. Kupilam kilka slicznosci unisex dla malenstwa.
o mamooo ja się mega boje myszy

pochwal się zakupami

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ale dzus dziewczyny szalejecie z postami.. u mnie dzis ciezki dzieb boli mnie brzuch podbrzusze ciągle i tak na pecherz cisnie strasznie...w pon wizyta mam nadzieję ze w wszystko e porządku mimo tych boli...
ja przez kilka dni miałam taki ucisk na pęcherz że myślałam że będę spać w łazience...
Stary 2016-07-09, 19:24   #1001
ewelinuus
Zadomowienie

No mnie tak nie gania tylko tak boli jak by..
Stary 2016-07-09, 19:28   #1002
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Mi sie dzis strasznie zle prowadzilo samochod. Za kazdym razem przy cofaniu gdy patrzylam w tyl przez ramie cos mnie w dole brzucha ciagnelo. Az tz nie chcial zebym go odwozila i zebym sama jechala na zakupy ale ja dzis potrzebowalam zakupow w samotnosci. Kupilam sobie nowa swieczke zapachowa, otworzylam chipsy i robie zdjecia, zeby wam wstawic na forum dużo nie kupilam ale jak zobaczylam mega tanie koszule nocne w dupaku to sobie wzielam 2 wieksze na okres gdy juz bede duza.
Stary 2016-07-09, 19:31   #1003
LuckySparkle
Zadomowienie

Duzo tego nie ma dla malenstwa ale to puki bir znam plci. Byly cudowne ciuszki ale oczywiście na okreslona plec. Dziewczyny z UK matalanie jest duzo przecen na ciuszki dla dzieci. Oczywiście na unisex nie ma zadnych promocji:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1468088968906.jpg (69,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468088977520.jpg (70,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468088985740.jpg (88,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468088995657.jpg (68,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468089005031.jpg (79,5 KB, 5 załadowań)
Stary 2016-07-09, 19:32   #1004
LuckySparkle
Zadomowienie

Dajcie znac czy te zdjecia sa widoczne bo wrzucalam z apkikacji.
Stary 2016-07-09, 19:32   #1005
ewelinuus
Zadomowienie

Ja zobaczę na kompie bo na apce nie widać
Stary 2016-07-09, 20:01   #1006
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam taki problem: robiłam morfologię i wyszła mi lekka anemia, ale to były badania robione do endokrynolog. Ta przepisała mi żelazo Tardyferon, które wykupiłam, ale nie wiem czy brać podobno po żelazie psują się zęby i pojawiają się kłopoty z wypróżnianiem, no ale wiadomo jak będzie trzeba to bez gadania będę łykać. Chodzi tylko o to czy faktycznie je łykać czy zaczekać do wizyty u gina i niech on decyduje jakie żelazo i jak często brać? Co byście zrobiły?
A kiedy masz wizyte? Ja mam żelazo w witaminach - pregna plus. Nie bierzesz już przypadkiem podobych witamin?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Widzę że te tabletki mają 80mg żelaza , ja biorę falvit mama i tam mam 20mg
Teraz doczytałam 😊

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Nadrobilam 2 strony waszego pisania i juz zdaje rekacje!

Mam uparte dziecko. Pierwsze usg nie pokazało czy ro chlopiec czy dziewczynka, malenstwo bylo leniwe... skrzyzowalo nogi i podnioslo stope tak, ze nic nie hylo widac... do tego jakos dziwnie sie ułożyło... dostalam polecenie porobic krazenia bioder... wypilam ciepla herbatke i powtorzylismy usg. Nozki ładnie ulozone osobno ale pepowina weszla miedzy nogi malenstwa. Dostalam polecenie zjesc cos slodkiego raz jeszcze, pocjodzic dosc szybko po korytarzu i powinno byc ok. Za 3 usg zero roznicy! Pepowina między nogami! Babka powiedziala, ze chyba cos widzi ale nie jest pewna i nie chce nas w blad wprowadzić. Bo nie wie w koncu czy za ta pepowina cos jest. Moj juz sobie ubzdural, ze wlasnie ona nic nie widzi i to dziewczynka.. w kazdym razie dalej zyjemy w nieświadomości. Ze wzgledu na to, ze ponieslismy juz koszty i to nie male bo £60 babeczka zaproponowala nam jutro usg o 13.15 w ramach tych kosztow jakie ponieslismy dzis. Jestem jej mega wdzieczna.

Chociaz ja sie smieje, ze jak planowalismy dzidzie to ja zawsze mowilam, ze nie chce znac plci, ze chce miec niespodzianke przy porodzie i sobie moze wlasnie wykrakalam. No coz... zobaczyny jutro. Jak nie jutro to 9 sierpnia... a jak nie to bedzie prawdziwy prezent swiateczny albo noworoczny. Z tego wszystkiego zakupy przekladam na jutro albo ruszam po ciuszki unisex.
Faktycznie uparciuszek
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 20:04   #1007
ewelinuus
Zadomowienie

Dziewczyny a czy takie kłucie w kroczu oznacza ze sie szyjka moze skracac czy tez cos innego?
Stary 2016-07-09, 20:17   #1008
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo tego nie ma dla malenstwa ale to puki bir znam plci. Byly cudowne ciuszki ale oczywiście na okreslona plec. Dziewczyny z UK matalanie jest duzo przecen na ciuszki dla dzieci. Oczywiście na unisex nie ma zadnych promocji:/
piękne ! u nas to samo na wyprzedazach niebkieskie i różowe przecena, białe, beżowe, szare normalna cena

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Dziewczyny a czy takie kłucie w kroczu oznacza ze sie szyjka moze skracac czy tez cos innego?
mnie wczoraj kilka razy zakuło ale wątpię że to coś złego wszystko nam się powiększa
Stary 2016-07-09, 20:31   #1009
monika0185
Zakorzenienie

Folinka ja już od dawna nie śpie na brzuchu. Jakoś tak automatycznie się przestawiłam. Zreszta nawet jakbym za bardzo przycisła to by mnie zabolało.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
dlatego jak cały tydzien jestem tylko na tel. to mam słaby dostep do klubu
Ja też dlatego do klubu wchodzę raz na jakiś czas.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Zrobiłam to w weekend majowy 😎
I co jest ktoś lepszy? 😋

Myśmy schowali choinki przed samymi swiętami wielkanocnymi a ubieramy na sam paczątek grudnia hehe

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
wózek wybierzemy w sieprniu a kupimy tak w połowie września
ja narazie celuje w riko nano albo w bebetto
w ogóle masakra... od zawsze marzyłam o szarym a teraz mi się spodobał czarny i koniec

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Co do spania to ja na brzuchu nigdy nie umiałam spać.. odkąd pamiętam spałam na boku
My mamy wybrany czarno biały

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-07-09 o 21:32

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-09, 20:35   #1010
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Monia jaki????
Stary 2016-07-09, 20:51   #1011
kociulek
Zakorzenienie

Folinka, przyznaję się bez bicia, ale faktycznie nie leżę cały czas posłusznie tak jak powinnam. Nie jestem do tego przyzwyczajona. Zawsze to moja brygada leży, a ja latam do późna, sprzątam, szykuję na następny dzień, gotuję, piorę, prasuję itp. itd. Niby wszystkim rozdaję jakieś obowiązki, ale dla mnie i tak zostaje najwięcej. Teraz jeszcze korzystam, że mąż w domu, ale on też chce nadgonić z robotą i kochany, słowem nic nie mówi, żebym mu pomogła, czy chociażby kanapkę zrobiła. Ale obiad zrobić musiałam. I górę prania poprasować, bo czekają na mnie od czasu przyjazdu. Mąż dziś nową pralkę podłączył, więc przydałoby się kolejne pranie nastawić, ale posłusznie dałam spokój. Wakacje, dzieci jeszcze mają w czym chodzić. A twoje kiedy maja wakacje?
Co do spania na brzuchu, to przed ciążami spałam tylko i wyłącznie w taki sposób. To od czasów Adriana nauczyłam się spać na boku i na plecach. Umiejętność bardzo przydatna do tej pory
A tak jeszcze co do imienia, to mnie np. podobało się Ania ale z nieco innego powodu, bo brzmiało tak miło, miękko Za to ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która mamą zostanie w lutym, że mój mały dla brata wybrał imię Jakub, no co ona, że to będzie tak jak z jej imieniem, tzn. zawsze była Asią, a Joanną tylko i wyłącznie na papierze. Nigdy nie myślałam pod tym kątem, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie chcą żeby jednak został Kubuś A mój punkt spojrzenia na własne imię trochę zmienił pewien emerytowany wojskowy, który kiedyś przy okazji rozmowy o imionach oznajmił mi, że to właśnie moje imię zawsze uważał za najładniejsze, najszlachetniejsze No troszkę mu uwierzyłam, choć w każdej szkole było nas po ok 3

Lucky, no nieźle jak nawet przy trzecim podejściu dzidzia nie chciała się ujawnić Ale jutro na pewno się uda A ciuszki strasznie słodki I powiem ci, że moje pierwsze dziecię też było niespodzianką
O matko! mysz!? mój kot by chyba szybciej uciekał niż ona sama. Nawet na pająka przygląda się, ale go nie ruszy

Justynia, a propos kuchni to widzę, że z podobnego założenia wychodzicie jak my - jak robić, to żeby trochę posłużyło. Tylko, że kuchnie mam bardzo dużą, 4 metry z jednej strony i prawie 4 metry z drugiej strony mebli pod zabudowę, także kasy na to poooooszło
I chętnie zobaczę fotki twojej, bo ja też z tych co to lubią mieszkania oglądać

Dziś u syna był kolega któremu niecały rok temu urodził się brat - Kubuś, i podsłuchałam przypadkiem ich rozmowę jak mój mały chwali się, że on też będzie miał brata Kubusia, na co kolega A nas lekarz oszukał! bo do końca mamy ciąży mówił, że będę miał siostrę i wszystko przygotowaliśmy dla dziewczynki, a urodził się Kuba!

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 20:51   #1012
Emosz
Zadomowienie

Kilka godzin nie zaglądałam a wy tu tak szalejecie!

Cytat:
Nie widać ale na kompie pewnie widoczne, więc potem zerknę

Dziewczyny robię jeszcze ciasto na jutro, bo zaprosiłam rodziców na obiad przedurodzinowy bo jadą na wczasy jak będę robić większą imprezę... strasznie mi się nie chce ale nie chce sobie wszystkiego na jutro zostawiać
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 20:55   #1013
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Folinka, przyznaję się bez bicia, ale faktycznie nie leżę cały czas posłusznie tak jak powinnam. Nie jestem do tego przyzwyczajona. Zawsze to moja brygada leży, a ja latam do późna, sprzątam, szykuję na następny dzień, gotuję, piorę, prasuję itp. itd. Niby wszystkim rozdaję jakieś obowiązki, ale dla mnie i tak zostaje najwięcej. Teraz jeszcze korzystam, że mąż w domu, ale on też chce nadgonić z robotą i kochany, słowem nic nie mówi, żebym mu pomogła, czy chociażby kanapkę zrobiła. Ale obiad zrobić musiałam. I górę prania poprasować, bo czekają na mnie od czasu przyjazdu. Mąż dziś nową pralkę podłączył, więc przydałoby się kolejne pranie nastawić, ale posłusznie dałam spokój. Wakacje, dzieci jeszcze mają w czym chodzić. A twoje kiedy maja wakacje?
Co do spania na brzuchu, to przed ciążami spałam tylko i wyłącznie w taki sposób. To od czasów Adriana nauczyłam się spać na boku i na plecach. Umiejętność bardzo przydatna do tej pory
A tak jeszcze co do imienia, to mnie np. podobało się Ania ale z nieco innego powodu, bo brzmiało tak miło, miękko Za to ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która mamą zostanie w lutym, że mój mały dla brata wybrał imię Jakub, no co ona, że to będzie tak jak z jej imieniem, tzn. zawsze była Asią, a Joanną tylko i wyłącznie na papierze. Nigdy nie myślałam pod tym kątem, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie chcą żeby jednak został Kubuś A mój punkt spojrzenia na własne imię trochę zmienił pewien emerytowany wojskowy, który kiedyś przy okazji rozmowy o imionach oznajmił mi, że to właśnie moje imię zawsze uważał za najładniejsze, najszlachetniejsze No troszkę mu uwierzyłam, choć w każdej szkole było nas po ok 3

Lucky, no nieźle jak nawet przy trzecim podejściu dzidzia nie chciała się ujawnić Ale jutro na pewno się uda A ciuszki strasznie słodki I powiem ci, że moje pierwsze dziecię też było niespodzianką
O matko! mysz!? mój kot by chyba szybciej uciekał niż ona sama. Nawet na pająka przygląda się, ale go nie ruszy

Justynia, a propos kuchni to widzę, że z podobnego założenia wychodzicie jak my - jak robić, to żeby trochę posłużyło. Tylko, że kuchnie mam bardzo dużą, 4 metry z jednej strony i prawie 4 metry z drugiej strony mebli pod zabudowę, także kasy na to poooooszło
I chętnie zobaczę fotki twojej, bo ja też z tych co to lubią mieszkania oglądać

Dziś u syna był kolega któremu niecały rok temu urodził się brat - Kubuś, i podsłuchałam przypadkiem ich rozmowę jak mój mały chwali się, że on też będzie miał brata Kubusia, na co kolega A nas lekarz oszukał! bo do końca mamy ciąży mówił, że będę miał siostrę i wszystko przygotowaliśmy dla dziewczynki, a urodził się Kuba!
Wrzucę we wtorek jak już skończą na tip top u mnie na szczęście kuchnia mała to i wydatek mniejszy ale mimo wszystko ogromny...

Uwielbiam podsłuchiwać rozmowy dzieci

a Ty staraj się dużo odpoczywać mimo wszystko
Stary 2016-07-09, 21:05   #1014
kociulek
Zakorzenienie

Justynia, to czekam niecierpliwie
i obiecuję, więcej odpoczywać

W końcu łazienka wolna. Idę pod dłuuugi prysznic

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 21:15   #1015
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
To ładnie dziewczynki się sprawujecie, że na boku śpicie Kolej na mnie!

Pewnie tak. Jeszcze kilka dni i się upewnisz Ja już gratuluję!

Ostatnio szeroko obczaiłam polskie wózki, m.in. Riko właśnie. Całkiem, całkiem są ale nawet boję się zaczynać pisać moje przemyślenia, bo niezła epistoła wyjdzie
Dawaj swoje przemyślenia Będziemy wiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę
Tak np. mamy teraz wizję odnośnie tego fotelika. Skoro jest zabawa przy przypinaniu to dobrym pomysłem wydaje się aby fotelik był na stałe w samochodzie a dodatkowo będziemy mieć zwykłe nosidełko (np. takie z kompletu do wózka).
Stary 2016-07-09, 21:18   #1016
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dawaj swoje przemyślenia Będziemy wiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę
Tak np. mamy teraz wizję odnośnie tego fotelika. Skoro jest zabawa przy przypinaniu to dobrym pomysłem wydaje się aby fotelik był na stałe w samochodzie a dodatkowo będziemy mieć zwykłe nosidełko (np. takie z kompletu do wózka).
Tez wlasnie tak ustalilam z tz. Wozek z nosidelkiem... a fotelik na stale ale ja jednak decyduje sie na baze. Tu czesto zdarzaja sie wypadki. Anglia to glupi kraj pod wzgledem odszkodowań przy wypadkach... wystarczy siedziex w aucie zeby podobniez dostac z £1500 odszkodowania i kiedys jeden gosciu mi powiedzial, ze ludzie tu specjalnie potrafia kogos stuknac wiec tz powiedzial, ze jednak kupimy ta belaze bo my wszedzie na zakupy jezdzimy autem. Nawet do parku jedziemy samochodem a potem z buta na dlugi spacer idziemy.
Stary 2016-07-09, 21:21   #1017
PaniMigdalek
Zadomowienie

O ja pierdzielę, chwilę mnie nie było i 6 stron do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc te wszystkie wasze przydatne linki ja bym chętnie pozbierała na pierwszej stronie. Na dzień dzisiejszy nie mam weny na czytanie o fotelikach, butelkach, wózkach itp., a jak będzie trzeba to będę myszkować po całym wątku.
Że też o tym wcześniej nie pomyślałam...

Cytat:
Wow to dopiero ruchy! Dziewczyny czy to tak boli jak wygląda? :-D

https://m.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U
Ło matko, no nie powiem, jestem w szoku! Mam nadzieję, że to nie boli ani szkodzi jakkolwiek

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
A miałam zacząć szaleć z wyprawką, gdy poznam płeć a nie mam nic Niby mam listę (która się co chwilę kurczy i powiększa i tak w kółko ) a i tak nie wiem od czego zacząć. A TŻ już powoli zaczyna mieć dość moich "wielkich problemów" co kupić, jakie, jaki kolor i gdzie Facet nie zrozumie
Ja też myślałam, ze jak poznam płeć to zacznę szaleć z wyprawką a wcale tak nie jest. W ogóle przestałam cokolwiek kupować, sama nie wiem czemu... Może sytuacja.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Myślę, że Migdałek nam te linki bez problemu ogarnie, jak ładnie poprosimy. Jedynie, żeby jej ułatwić sprawę, to jak ktoś chce dany link dać do pierwszego posta, to najlepiej jej to wysłać w pw.
Obiecuję, że od teraz będę przydatne linki zapisywać, a te, które już się pojawił, jeśli chcecie mi podeślijcie na pw, to dodam do pierwszego posta.

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
przepisała mi żelazo Tardyferon, które wykupiłam, ale nie wiem czy brać podobno po żelazie psują się zęby i pojawiają się kłopoty z wypróżnianiem, no ale wiadomo jak będzie trzeba to bez gadania będę łykać. Chodzi tylko o to czy faktycznie je łykać czy zaczekać do wizyty u gina i niech on decyduje jakie żelazo i jak często brać? Co byście zrobiły?
Ja biorę Omega Med Optima, jest tam dawka żelaza. Też słyszałam, że zęby się psują, ale nie wydaję mi się, żebym miała problemy z 2... Myślę, że lepiej zadbać o zęby u dentysty niż mieć anemię.

Cytat:
Jutro jedziemy do tej Ikei to pooglądam przy okazji mebelki do pokoiku
Ja dzisiaj byłam zwiedzić fabrykę Ikei i stanowczo mebli od nich kupować nie będę... Zwykłe sklejki, często wypełnione papierem a cena jak za złoto...

Chciałam powiedzieć, że z wynajęciem drugiego mieszkania jak zwykle nie wyszło i jesteśmy w punkcie początkowym. Szukamy dalej, mamy 2,5 miesiąca na to...
Martwi mnie to okropnie, chciałabym mieszkać wygodniej i niżej i w większym mieszkaniu jak dzidzia będzie, dopóki domu nie ukończymy Trochę mnie to dołuje.

Siostrzeniec jest u mnie, połączenie dobra i zła... Raz grzeczniutki, raz diabeł Do acquaparku nie zabieram go, chyba, że w poniedziałek. Teraz dostaje rutinoscorbin i multiwitaminę na delikatne przeziębienie (lepiej wytępić zanim się rozwinie) i zobaczymy.

Przyzwyczajona jestem do spokoju, lekkiej rutyny a tu latam cały dzień i ciągle coś robię, bo to małe tornado się ciągle nudzi. Do tego po nocy (3-4) chodzi mi po mieszkaniu i marudzi, że on nie może spać, albo, że nie chce mu się... Nawet teraz...
Padam na psyk! Idę spać...
Dobranoc!

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-07-09 o 21:22
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 21:30   #1018
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Myśmy przed remontem generalnym mieli mysz. Zauważyłam to coś w nocy siedząc na kibelku. A że nie miałam soczewek i byłam jeszcze zaspana to ta mysz wcale mi na mysz nie wyglądała... tylko na jakies wielkie stworzenie z paroma nogami W sekundzie złapałam gacie i poleciałam do sypialni i wskoczyłam do łóżka. Mąż się nieźle mnie wystraszył, w jego oczach to leciałam, podskoczyłam, chwyciłam nogi i na bombę wskoczyłam do łóżka haha potem musiał czekać na straży w łazience aż się załatwie. A to taka mała mysia była! Złapaliśmy ją pod kkniec remontu do klatki i wypuściliśmy w ogrodzie. Tak długo na nią polowaliśmy, że w końcu dostała imię Artur

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

A zakłuje Was czas tak nad tym spojeniem łonowym?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Na telefonie nie widzę
Stary 2016-07-09, 21:31   #1019
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Myśmy przed remontem generalnym mieli mysz. Zauważyłam to coś w nocy siedząc na kibelku. A że nie miałam soczewek i byłam jeszcze zaspana to ta mysz wcale mi na mysz nie wyglądała... tylko na jakies wielkie stworzenie z paroma nogami W sekundzie złapałam gacie i poleciałam do sypialni i wskoczyłam do łóżka. Mąż się nieźle mnie wystraszył, w jego oczach to leciałam, podskoczyłam, chwyciłam nogi i na bombę wskoczyłam do łóżka haha potem musiał czekać na straży w łazience aż się załatwie. A to taka mała mysia była! Złapaliśmy ją pod kkniec remontu do klatki i wypuściliśmy w ogrodzie. Tak długo na nią polowaliśmy, że w końcu dostała imię Artur
Ale historia moja musia siedzi chyba dalej w kuchni pod pralka. Kicia odpuscila i poszla na dwor na spacerek... ona zawsze przyniesie zywe stworzenie a potem nie potrafi zlapac... raz juz tak mialam z pisklakiem... przyniosla i tz kolo nog polozyla... smialam sie ze nie umrzemy z glodu... kotek o nas dba.
Stary 2016-07-09, 21:32   #1020
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kojarzę tego z tym. Mnie zakłuje czasem w pochwie, czas nad tym spojeniem. Jak np. się przeciągnę za bardzo albo wstanę za szybko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości