Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część XXV:D - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-08, 20:44   #721
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przeczytałam jeżeli Ellmi chętna to mogę coś później krótko skrobnąć w temacie, jakieś swoje prywatne zdanie na ten temat. Ale przyznaj Ellmi konteksty sytuacyjne żeby użyć słowo to bezbłędnie syn ogarnia, prawda?
jak Ci się nudzi oderwiesz się od obrony na trochę

perfekcyjnie straszne to jest, bo widać, że nie powtarza wszystkiego jak leci, tylko dobrze wie, o co w tym chodzi

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Elllmi- to Oskar ostatnio po przebudzeniu też wypalił

O: Mama włącz telewizor
Ja: Ale jak mam to zrobić? (leżałam jeszcze w łóżku i nie miałam pilota)
O: Kuwla (tak dosłownie to wypowiada ) mać! (z pretensją) pstryknij guzikiem i się włączy. Tadam
Aż boję się jechać z nim do ludzi-takie ma pomysły ostatnio
to widzę, że nie jestem sama

Zapisz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-08, 21:22   #722
s i l v e r
Zakorzenienie

U mnie jakoś leci. O dziwo od dwóch dni czuję się ok. Ale ostatnio przez 5 dni umierałam.

A Laurko jak u Ciebie samopoczucie?

ellmi, mała. Wasze dzieci rozwaliły system niby nie śmieszne ,ale
Stary 2016-07-08, 22:35   #723
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to widzę, że nie jestem sama
No niestety, chyba większość naszych dzieci wątkowych ma za sobą albo przed sobą taki etap... Moja Oliwia pewnego dnia powiedziała do koleżanki w przedszkolu "☠☠☠☠A, dawaj mi to" (oczywiście z wyraźnym R). Wszyscy osłupieli. Pani wychowawczyni podchodzi do niej i mówi, że nie wolno tak mówić, Oliwia, to nieładnie itp itd... A Oliwia na to "Aaaa, bo czasem mój dziadek tak mówi przez telefon do swoich pracowników". Oczywiście przekazałam dziadkowi, było mu strasznie wstyd.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 07:32   #724
gojka24
Zakorzenienie

Ellmi, brat mi dal jakiś koncentrat z karchera. O dokladna nazwe musialabym go zapytac, bo dal mi w butwlce 5l juz rozrobiony. Pralam i odciągałam odkurzaczem z filtrem wodnym. Nie dopraly mi sie idealnie, ale dużo lepiej niz wanishem czy tymi wszystkimi innymi marketowymi. Za to lozko i krzesła poszły świetnie. Jeszcze dywan przede mną..

A ja wczoraj prawie wypadek miałam. Na skrzyżowaniu skręcam w prawo. Wjeżdżam na skrzyżowanie a przede mną samochód. Jakiemuś idiocie zachciało sie na skrzyżowaniu wyprzedzać.. Dobrze, ze udalo mi sie na krawężnik uciec. Ech..jeszcze nie jedna taka sytuacja przede mną pewnie..

Black, a jak Twoje prawko? Czekasz juz na egzamin?
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 12:22   #725
pstryczek84
Zakorzenienie

Gojka, dobrze ze nic ci sie nie stalo.
My dzis tez o maly wlos uniknelismy czolowki, ehhh. Idiotow nie brakuje :-\

Uwaga-chwale sie praca mojego mezulka. Nie mam zdjec przed wiec musicie uwierzyc na slowo ze przed bylo okropnie :-P, kolor taki hmm miodowo-pomaranczowy a teraz jest przebosko!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 22:39   #726
ezzo
Zadomowienie

Puk puk!
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 22:51   #727
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

zabrałam dzisiaj dzieciarnię na lody (Ola oczywiście na wafelka) i Filip oczywiście musiał dać popis
musielismy chwilkę zaczekać, żeby zwolnił się stolik, a Filip "mama, ale mnie to wk.ur.wia, że nie ma tego stolika" myslałam, że się zapadnę pod ziemię; potem siedzimy już przy tym stoliku, błoga cisza, a za chwilę słyszę (a ze mną wszyscy ludzie wkoło ):P "A babcia to ma takie duże cycki, większe niż ty"
no i jak ja mam z nim do ludzi wychodzić Ola będzie miała od kogo się uczyć, masakra
Aaaaaa płaczę

Moj mowi ostatnio:
Ale ten stół jest u*eba*ny

Nie walcze z tym, udaje po prostu, ze nie slysze i czekam az fascynacja minie. Na "d*pę" szybko mu minęła

Cytat:
tata mi zabrał Olkę na pół godzinki i popełniłam babeczki z truskawkami aleeee pachnie z piekarnika
A nie zabral jej czasem po to bys odpoczela?

pstryku, super wyszlo!
A jaka farba malowal?

Mnie malo, bo nadal gosci mam.
Niby tylko dwie osoby, ale czuje sie bardziej zmeczona niz jakbym do pracy chodzila zwlaszcza ze goscie lubia jak sie ich obsluguje, pfff.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 05:51   #728
pstryczek84
Zakorzenienie

Wakacje/l4 jak zwal tak zwal-o ktorej pierworodny zarzafzil pobudke? Godzina 5 minut 30... :-D :-\
Nawijko-w planach mialam malowac ta v33/3v3 czy jakos tak. Polecaja ja na fb. Ale koniec koncow wzielismy LuxDecor, tansza

Stary 2016-07-10, 08:07   #729
meneq
Zakorzenienie

Hej!
Wrocilismy z wakacji. Bylo cudownie. Morze wspaniale, niebo noca przepiekne i najlepsze na swiecie mango. Nie obylo sie bez starc z tz, ale w koncu pozwolilo nam to wyjasnic pewne kwestie, mam nadzieje, ze raz na zawsze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 10:10   #730
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Kto ma Playmobil gdzie kupujecie na ich stronie ? Czy gdzie indziej znjde w lepszych cenach
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 12:12   #731
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Kto ma Playmobil gdzie kupujecie na ich stronie ? Czy gdzie indziej znjde w lepszych cenach
Playmobil dostaniesz na stronie krainazabawy.pl
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 12:14   #732
Debrah
Zakorzenienie

A nie denerwuje was w playmobil to że dziecko ciągle chce go konstruować od nowa i części fruwaja? U nas to nie jest tak że playmobil jest złożony stale i się bawi. Najczęściej jest porozpinany co mnie frustruje, dlatego na razie nadal wole duplo/jakieś klocki które dają więcej możliwości budowania. Figurki są fajne to fakt Ale części małe , sporo i wiecznie się walaja.

Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 20:13   #733
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Super Julek!!! Wracaj do zdrowia!

Spod palcow mi to wyjęłaś marsi :P

2,5 roku luzu... Nie ma nic piekniejszego

Od dzisiaj mam urlop, zaczelam z porządnym przytupem.
Mialam dzisiaj wypadek.
Przejezdzalam rowerem przez sciezke rowerowa na zielonym swietle, kobieta na czerwonym (strzalke miala) wjechala we mnie, w ogole mnie nie zauwazyla, a ja nie zdazylam wyhamowac i wylądowałam u niej na masce.
Na szczescie skonczylo sie na licznych siniakach i kilku zadrapaniach. Rower do porzadnego serwisu, kola wygiete w ósemkę...
Ale co stresu sie najadlam to moje... Jak dobrze, ze wyjatkowo bez Kuby jechalam, bo nie wiem co by bylo.
Jej, dobrze że nic ci się nie stało!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak wpadam z buta ale chciałam Was poprosić o kciukasy 13 lipca w środę, mam obronę mgr....
Będą kciuki!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kochany...

pisalm juz ze robimy remont? tzn malujemy sciany...
jejku, juz nie moge sie doczekac efektu koncowego, jak juz wszystko bedzie zrobione na tiptop
ogolnie do tej pory mielismy "kolorowe" sciany, stonowane ale kolorowe, no nie liczacy prawie ze oczoje.bne.go zielonca na scianach u Kuby z pierdyliardem kolorowych naklejek (bosz, gdzie czlwoiek wtedy mial musk! ) a teraz bedzie wszedzie szaro
i jak na poczatku nie moglam sie do tej szarosci przekonac, ze wszedzie kazdy ma na szaro itd tak przekonalam sie i u nas tez tak bedzie
do tego malz pomalowal w pokoju Wojtusia stare meble (czesc wyrzucilismy)-slupek i szafe na bialy kolor i jest przebosko tzn bedzie (mam nadzieje) bo jak narazie to jest burdello bum bum - 4 pokoje zmiescilismy w jednym + tam spimy takze tego. sie dzieje
Widziałam szafę, super efekt!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U mnie jakoś leci. O dziwo od dwóch dni czuję się ok. Ale ostatnio przez 5 dni umierałam.

A Laurko jak u Ciebie samopoczucie?

ellmi, mała. Wasze dzieci rozwaliły system niby nie śmieszne ,ale
Dziękuję, raz lepiej, raz gorzej. Jak na razie pracuję ze swoją zmianą, tylko zamiast nocek robię dniówki, i mam 8 dniówek pod rząd z jednym dniem wolnym między, nie powiem masakrycznie mnie to męczy. Nie robię już z chemią, teraz robię wytrzymałościówkę, więc uczę się nowych rzeczy. Brzuch mnie czasem lżej, czasem mocniej pobolewa. Koleżanka z pracy która też w ciąży już od1,5 miesiąca na zwolnieniu, jak tylko zaświadczenie przyniosła to siedzi w domu. Dowiedziałam się też że druga koleżanka w ciąży była ale poroniła niestety.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-10, 23:37   #734
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Szaja zabijesz mnie ale znow zapytam o to samo obiecuje teraz dobrze zapisac podasz stronę gdzie mozna cos fajnego na wakacje z dziecmi wyszukać, niestety odwolaliwmy nasze wakacje i musze cos innego poszukać
Stary 2016-07-10, 23:42   #735
gojka24
Zakorzenienie

Mika, chodzi Ci o dzieciochatka.pl?
Stary 2016-07-11, 07:35   #736
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Gojka chyba tak dziękuje
Stary 2016-07-11, 14:00   #737
gojka24
Zakorzenienie

Mika, dzieciochatki.pl przynajmniej ta stronę kojarzę od Szaji.

Co tu tak cicho?? Ja walczę z wiśniami. Tesciunio tak mnie zalatwil. Pojechalam wczoraj z wiaderkiem 5kg. Wróciłam z 15kg lubimy kompoty/ soki wiec sie nie zmarnuje.

I postawiłam sobie nie lada wyzwanie. Będę malowala P pokój. Nie wykluczone, ze meble tez. Jeszcze jakby udalo sie panele położyć. Ale chyba finansowo nie damy juz rady. Bo i tak wydatków nazbierało nam sie mnóstwo. Teraz musze szybko jakas wizje pokoju zrobic. Bo nie wiem jaka farbę kupic. Ma byc wesoło i jasno, ale stonowanie. Szary mi sie podoba ale za ponuro bedzie. Pokój prostokątny z małym oknem na mniejszej ścianie. Mysle nad zoltym. Ale chciałabym dodac jakies elementy, sama nie wiem. Paski, kropki, gwiazdki czy cos takiego w czerwieni, fuksji czy pochodnym. Dywan czerwony, cotton balsy w odcieniach różu, fuksji, czerwieni. Materiał na roletę rzymska tez czerwony.
Stary 2016-07-11, 14:12   #738
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Mika, dzieciochatki.pl przynajmniej ta stronę kojarzę od Szaji.

Co tu tak cicho?? Ja walczę z wiśniami. Tesciunio tak mnie zalatwil. Pojechalam wczoraj z wiaderkiem 5kg. Wróciłam z 15kg lubimy kompoty/ soki wiec sie nie zmarnuje.

I postawiłam sobie nie lada wyzwanie. Będę malowala P pokój. Nie wykluczone, ze meble tez. Jeszcze jakby udalo sie panele położyć. Ale chyba finansowo nie damy juz rady. Bo i tak wydatków nazbierało nam sie mnóstwo. Teraz musze szybko jakas wizje pokoju zrobic. Bo nie wiem jaka farbę kupic. Ma byc wesoło i jasno, ale stonowanie. Szary mi sie podoba ale za ponuro bedzie. Pokój prostokątny z małym oknem na mniejszej ścianie. Mysle nad zoltym. Ale chciałabym dodac jakies elementy, sama nie wiem. Paski, kropki, gwiazdki czy cos takiego w czerwieni, fuksji czy pochodnym. Dywan czerwony, cotton balsy w odcieniach różu, fuksji, czerwieni. Materiał na roletę rzymska tez czerwony.

Gojka to super, ze bedziesz malowala, mmnie też to czeka

upadl mi dzis telefon ;/ moj ajfonik 150zeta naprawa ;( esz.........

Jestem w pracy ale zaraz uciekam

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 14:44   #739
gojka24
Zakorzenienie

Deli, miałam malować we wrześniu, coby nikt mi sie miedzy nogami nie platal. Ale będziemy wymieniać malej lóżko, a do tego musze przestawić meble. No i jak juz bede je przestawiala to pomaluje ściany. Bedzie z głowy. Najwyżej mala podrzucę teściom czy rodzicom na jeden dzień. Ale jak znam siebie to dostanie swój walek i będziemy miały niezła zabawe.

Wspolczuje Tel. Mi P pobila wyświetlacz. Straciłam co prawda gwatancje, ale naprawilam za 50zl. Jesli Tobie też wyświetlacz padl to może poczytaj na forach o wymianie i np tz niech Ci wymieni. Zaoszczędzisz. Mi naprawial brat. Mowil, ze prosta sprawa. Tylko np w moim Tel sa dwa modele wyświetlaczy, wiec lepiej poczytac na necie.
Stary 2016-07-11, 16:00   #740
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, miałam malować we wrześniu, coby nikt mi sie miedzy nogami nie platal. Ale będziemy wymieniać malej lóżko, a do tego musze przestawić meble. No i jak juz bede je przestawiala to pomaluje ściany. Bedzie z głowy. Najwyżej mala podrzucę teściom czy rodzicom na jeden dzień. Ale jak znam siebie to dostanie swój walek i będziemy miały niezła zabawe.
powodzenia zycze!
kurde, czlowiek niby tylko sciany mial zamiar malowac a jak przyszlo co do czego to sie okazuje ze pasowaloby wymienic przedpotopowe zyrandole a to posciel nie pasuje a to narzuta,a to jakies dodatki by sie przydaly bo pusto i generalnie idzie w ch.uj kasy :/
a najgorsze, ze tej kasy nie mamy. chcialabym skonczyc wszystko na tip top za jednym zamachem ale z braku kasy bedziemy dokupowac pie.rdol.ki powoli, jak bedzie kasa. a teraz tylko najpotrzebniejsze rzeczy...

Stary 2016-07-11, 16:25   #741
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dzieciochatki.pl

mika playmobil różnie. Fajne ceny są w sklepie miki.com.pl ale i na mall.pl. Warto na allegro patrzeć też. Zależy, jaki zestaw.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 16:41   #742
pstryczek84
Zakorzenienie

Sxaja-jak dziewczynki?
Masz juz termin? Ja mam rozmowe 29 lipca

Stary 2016-07-11, 18:48   #743
gojka24
Zakorzenienie

Dokladnie Pstryku. U nas tez troche wydatków. Wakacje, Rabka, tz busa chce kupic. Teraz spawarkę kupiliśmy. Ciągle wydatki, ale takie życie. Remont tez przed nami. A to też jak sie zacznie to tak jak mówisz ciągle cos dochodzi. Chciałam jeszcze panele w pokojach polzyc i plytki w kuchnim bo mamy taki przedwojenny gumoleum. Ale chyba narazie odpuścimy. Dywanami jakos poprawiamy wygląd poflog. Niby Male mieszkanie, ale troche sie nazbiera..
Stary 2016-07-11, 19:51   #744
nafiyqa
Zakorzenienie

GOJKA, jak robisz sok z wisni?
Ja ostatnio nalogowo trzaskam dzemy- z porzeczek i czeresni robilam.

Soki tez bym zrobila, ale dopiero raczkuje w garach

Stary 2016-07-11, 20:57   #745
gojka24
Zakorzenienie

Nawijko, wiśnie bez pestek zasypuje cukrem. Nie powiem ile. Na oko. Odstawiłam żeby sok puscily. Potem zagotowuje. Do sliokow i pasteryzuję. Robię bez pestek, aby potem owoce do ciasta czy placków wykorzystać.

Kompoty z porzeczek czy truskawek robiłam szybszym sposobem. Owoce do słoika, 5-6 lyzek cukru na litrowy sloik, zalewałam wrzątkiem. I pasteryzowalam.

Jeszcze syropy ze śliwek bede robila, ale na to juz mam przepis. Fajne wychodzą, a u teściów wysyp owoców w tym roku, wiec skorzystam.

Aa i z wiśni nalewkę będę robila.
Stary 2016-07-11, 21:37   #746
gojka24
Zakorzenienie

Ale mieliśmy gościa. Jeszcze tz mnie nastraszyl, ze on gryzą. Samiutkie centrum miasta. A tu konik polny. Olbrzymi wskoczył..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160711_21_28_19_Pro.jpg (67,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2016-07-11, 22:17   #747
nafiyqa
Zakorzenienie

Gojka, aaaa z owocami robisz.
Ja wlasnie chcialam bez - sam sok.
Z owocami robilam tylko kompot z czeresni.

Z porzeczek mi super dzemy wyszly, juz je jemy

Stary 2016-07-11, 23:02   #748
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 06:44   #749
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mieliśmy gościa. Jeszcze tz mnie nastraszyl, ze on gryzą. Samiutkie centrum miasta. A tu konik polny. Olbrzymi wskoczył..
cudny! u mnie takich pełno nawet mi salate z reki jadł

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 07:38   #750
gojka24
Zakorzenienie

Deli mnie bardzo zdziwil, bo mieszkam w samiutkim centrum miasta. Tu raczej takich stworzen nie ma. A jednak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości