|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
![]() tu mam cytat z bloga położnej: "Lekarz i położna zwykle zalecają spać na lewym boku. Powód jest prosty. Po prawej stronie kręgosłupa znajduje się żyła główna dolna, która odpowiada za odprowadzanie krwi do serca. Jednak w prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Leżenie na prawym boku lub na plecach może powodować ucisk macicy na żyłę główną dolną. Powoduje to do zmniejszenie ilości krwi wracającej do serca. Krew wtedy zostaje w dolnej części ciała, zmniejsza się rzut serca co prowadzi do omdleń, a dalej do niedotlenienia dziecka. Jeżeli nie masz takich objawów jak kołatanie serca, mroczki przed oczami, to możesz odpoczywać leżąc na prawym boku. Jeśli jednak pojawiają się objawy niedotlenienia zmień pozycję i połóż się na lewym boku. Wtedy wszystko wróci do normy." Niedługo się okaże, że najidealniej by było lewitować nad łóżkiem Miłej niedzieli dziewczyny
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea, lewitowac
to mnie ubawilas ![]() Pozdrawiam z lozka, gdzie wcinam chrupki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Już zmieniam
![]() Cytat:
Witam się z wami w tą piękną niedziele Wczoraj miałam najgorszy dzień (jeśli chodzi o samopoczucie i mdłości) od początku ciąży, ale skończyło się tylko na strachu i stresie, rzyganka nie było Ale i tak było okropnie, bo od rana łaziliśmy po sklepie z architekt, później imieniny babci Tż (grill ) a później przyszli do nas znajomi. Dzień był STRASZNY i dobrze, że już się skończył |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Justkonev oby dziś było lepiej
![]() Mariea leżenie na stronie serca nie jest poleca e tak ogólnie..nie że w ciąży... Może w ciąży jest dobrze.. Trzeba się obracać i minimalizować ryzyko ![]() Ok już doczytałam.. Sory.. Musiało mi się coś pomylić.. Mówił mi to brat a teraz skojarzyłam że on ma wadę serca i to on ma nie spać na lewym ![]() To można na lewym.. Jest ok a najlepiej tak jak nam najwygodniej )
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-07-10 o 09:58 |
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Z przyprawami to nie bzdury, trzeba tylko pamiętać, aby jeść je w małych ilościach i nie codziennie
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jak wiszę głową w sedesie to już nie pomaga, ja chce, żeby to się skończyło i żebym mogła jeść bez stresu i cieszyć się ciąża.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Indie to bardzo biedny kraj, więc bym raczej się do nich nie porównywala, nawet w kwestii jedzenia. Ja przez mój żołądek i tak mało przypraw używam, więc tak czy siak powinnam uważać.
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie dużo przypraw to faktycznie do co drugiej potrawy w dużych ilościach...łyżka na zupę raz na miesiąc to dużo za mało żeby nasze silne macice poruszyć
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat ostro wrzuciłam tej kurkumy. ciężko mi ocenić, ale równowartość ze 6 łyżek (mam bzika na punkcie kurkumy)
zawsze wszędzie czytam, że to przyprawa życia, jedna z najzdrowszych na świecie. jak się okazuje w czasie ciąży niebezpieczna. czy to prawda? może tak, może nie. może zależy. ale nie chcę testować na sobie. pewnie jakbym tylko łyżeczkę na garnek wrzuciła to bym zjadła. bo faktycznie w małych ilościach używam i tymianku i rozmarynu i jest ok.
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
A to rozmarynu też nie można? Bo o tymianku czytałam...
Ja w zasadzie tylko algi odstawiąam z takich innych rzeczy niż surowe mięso,alkohol... A uwielbiam napój aloesowy... Ehs...
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie pijam nigdy soków z aloesu, więc z własnego doświadczenia nic nie powiem ![]() rozmarynu, cząbru, tymianku nie można w dużych ilościach w ciąży. ja mam taką mieszankę przyprawową i tymianku mam tam 5 %, cząbru 2%, używam czasem i wszystko jest ok wiem, że szałwii w ogóle nie można. ale to nie jest chyba na tyle popularne, żeby dla kogoś rezygnacja z szałwii stanowiła problem
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-07-10 o 11:39 |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
No aloes z bólem serca odłożyłam...A dzień przed testowaniem kupiłam duży (1,5 albo 2 litry) napoju i musiałam szybko komuś polać bo bym się męczyła...
Ej a można buzię płukać szałwia? Bo moje rany na podniebieniu jak były tak są... I planuje to stosować bo już jest tak źle że nie mogę jeść.... Wczoraj zamowilam makaron z kurczakiem i pieczarkami to całego kurczaka zostawiłam kupię i będę płukać... A Opryszczka też nie schodzi.. Dramat...
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję napój aloesowy, ale w nim jest 15% pulpy z aloesu, co ja i tak rozcieńczaniam wodą, bo mi za słodko
Na pewno nie pilabym soku z aloesu, które są dostępne w aptekach czy sklepach bio, ale sam napój jest raczej niegroźny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam...płukać buzię można..
tak samo pastylki z szałwia można )W ogóle zaczęłam dziś 10 tydzień i belly mówi że zagrożenie ciąży na koniec tego tygodnia bardzo spadnie
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mój rozum, to płukać jamę ustną chyba można, najważniejsze to się nie zakrztusić i nie połknąć ![]() ale się ostra ta opryszczka do Ciebie przyczepiła. w takim razie może idź gdzieś do gina jak nie chce schodzić, a stan się zaostrza, bo masz też zmiany w jakie ustnej. może lekarz powinien ocenić czy w takim razie lek przeciwwirusowy nie jest konieczny? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- czytałam nawet że nie tyle 10 tydzień. podobno zagrożenie poronieniem spada do 3% w chwili, gdy lekarz stwierdzi na usg prawidłową czynność serca (ma to miejsce najczęściej właśnie między 8-11 tygodniem)
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zmienia się...od początku tsk było... Ale jak jem to sobie podrażniam to w buzi.. Parę godzin myślę o jest siper, idę coś zjeść i znów dramat... Jutro mam szkolenie z pracy 3sni pod wawa, wracam do domu w czw i już wieczorem mam gina jakiegoś (do przepisania skierowania daj Boże a jak nie to mój drugi gin będzie...) to go podpytam... Ale inna tez kwestia że u mnie Hascovir czy zovirax to też minimum tydzień, 10 dni walki...A to od śródy więc e połowie walki jestem.. Generalnie słabo mi się rany goją...
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- A prawidłowa czynność serca to na usg pewnie wychodzi to za tydzień ) akurat ) Ale wiadomo..w 1 trymestrze ryzyko największe..jeszcze 3tugodbie i będę spokojniejsza..i może zacznie brzuszek się pojawiać
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już czekam na brzuszek
Wolę taki objaw niż wymioty i mdłości![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przyszłym tygodniu jadę do rodziców, jakis czas mnie nie widzieli, więc na pewno ocenią obiektywnie czy tak jest, czy tylko mi się wydaje![]() w ogóle to jestem zapisana na 2 sierpnia na usg to na koniec 1 trymestru i chyba nie wytrzymam do tej wizyty widzę, że mój gin ma jeszcze 2 miejsca na 19 lipca, to chyba się zapiszę, usg mnie niestety tylko na kilka dni uspokaja
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już czekam prawie miesiąc na kolejne USG i chyba jajo zniosę
jeszcze 1,5 tygodnia do wizyty u gina, i 2 tygodnie do prenatalnego. Zaczynam się tymi prenatalnymi trochę stresowac...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na 90% będę też pappe robić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Robię oba w pakiecie, prywatnie zaplace za to w promocji 320 zł. W sumie nie nie wiem, co mam myśleć o tym badaniu i jaki wynik powinien mnie uspokoić. Najważniejsze dla mnie jest USG, a pappa to uzupełnienie.
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za tydzień wizyta a za jakieś 2-3 genetyczne )---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem co czujesz,najlepiej teraz o tym nie myśleć, bo to jest za wielki szok Przynajmniej nie będę sama w bliźniaczej ciąży ![]() Cytat:
Dziewczyny prawda jest taka, że bliźniaki mogą się jeszcze pojawić w naszym wątku, nawet w 12 tyg
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wróciliśmy, droga do domu była koszmarem, zbrechtałam się w aucie, na szczęście w worek
![]() Jutro mam wizytę, gdyby nie ta wizyta, to chyba do 12 tyg zostałabym nad morzem, bo czułam się tam świetnie
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie prawdopodobieństwo bliźniaków było bardzo małe, wiec w nic już nie wierze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

Krysilla -gratulacje
) a później przyszli do nas znajomi. Dzień był STRASZNY i dobrze, że już się skończył 
ale wymiotowałam 2x tylko rano. niestety potem leżałam z mdłościami prawie cały dzień. czuje cały przewód pokarmowy. podobno ciąża jest "mocna" jak się wymiotuje i męczą mdłości. nie mam pojęcia czy to prawda, ale przynajmniej znalazłam sobie jakieś pocieszenie, które pomaga mi znieść tę mękę.