Urodzone w 1989 :) cz. III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-13, 13:43   #4051
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III

Na studniówce mojego brata było 30 osób + nauczyciele.
Stary 2008-01-13, 13:49   #4052
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
hm... może wrócę teraz już do Was...
wracaj. brakuje mi Ciebie
mam nadzieję, że wszystko dobrze kochana

nija, kasia- super, że się imprezy udały i czekam na zdjęcia
Macie kaca czy nie?

Dziewczyny, powiedzcie, że nie uczyłyście się nic przez ten weekend...
Stary 2008-01-13, 13:50   #4053
Ywonula
Zadomowienie

em fuksja to nie tak jak myślicie. Nie chce mi sie tu tego wszystkiego przytaczać, ale nie było to w ten sposób ze ona bierze tabletki od dłuższego czasu a ja "to dawaj pare, przesune sobie okres". Wczesniej obgadałyśmy całą sprawe, tylko teraz tak sobie myśle o tym i faktycznie głupio zrobiłam. Moze dlatego ze sie stresuje tak sie spóźnia. Czasem tak mam.

Nija, Kasia super ze studniówki sie udały!! Kasia ja tak samo mam. Tak jakbym nie maiła na co czekać :P

EDIT:
blaque ja sie nie uczyłam
Stary 2008-01-13, 13:55   #4054
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Jak to? Czemu tak? Na taką studniówkę to bym się nie pchała

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Macie kaca czy nie?

Nie mam kaca, mam mocną głowę I zresztą nie dużo wczoraj piłam, same drinki praktycznie,bo o kieliszkach zapomnieliśmy

Nic się oczywiście nie uczyłam przez wekend,i szczerze wątpie że to zrobię

Fotki zaraz wyślę
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 14:00   #4055
uhahana
Zakorzenienie

Ja też na fotorelacje czekam od Was wszystkich!
No!

U mnie dziwnie... i dzisiaj wracam znów do szpitala ;/
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 14:01   #4056
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaque
Macie kaca czy nie?
Nieeeeeee Wypiłam lampkę szampana i 2 kieliszki czystej (pierwszy raz piłam czystą, wolę piwo, ale nie było jak przemycić takiej ilości), nie chciałam więcej, bo nie wiedziałam jak mój organizm zareaguje

U nas były 4 klasy, dwie bawiły się na parterze, dwie na pierwszym piętrze No i nauczyciele oczywiście
czyli jakieś 240 osób razem
Stary 2008-01-13, 14:10   #4057
blaque
Zakorzenienie

Powiedzcie mi co robicie, że uczycie się do matury? Ja po prostu nie mogę się zmusić!
Albo jak się już uczę to nie na maksa; myślę o czymś innym, uczę się za mało.. W ogóle nie widzę tej matury...

kasia, Nija no, to pozytywnie
Stary 2008-01-13, 14:28   #4058
tak-po-prostu
Zadomowienie

Cytat:
Nic! Właśnie się teraz zabieram do wypracowania zadanego na jutro...

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Oj <głasiu>
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 15:16   #4059
uhahana
Zakorzenienie

Kasia, dzięki za zdjęcia Bardzo ładnie wyglądałaś, super buty! i fajny partner
Jedno mnie tylko dziwi, w trakcie poloneza jak było przechodzenie pod takzwanym mostem, to trzymaliście się wszyscy tak normalnie za ręcę jak przy zwykłym kroku? Bo u nas zawsze było tak, że chłopak zmieniał rękę i dziewczynę w pasie obejmował Heh. Ale widocznie co województwo to obyczaj

Blaque ja niestety na wiele się nie zdam, bo też nie potrafię się uczyć. W sumie mam taki sposób pt. 'uważać na lekcjach' i na bieżąco nawet bywa, że się sprawdza, ale w przypadku powtórek do matury to już nie bardzo. Całkiem inaczej wygląda powtarzanie z matematyki i fizyki a np. z biologii, więc to też jest dość istotne.

Ale mi dziwnie, jak niektóre z Was piszą, że cośtam na jutro do szkoły itp., a ja mam ferie

A tak w ogóle, to jakoś w moczu czuję, że ten rok będzie... bardzo, bardzo inny, niż poprzednie.

Karola, dołączam się do pytania z którym kolegą w końcu poszłaś na 100dn.

Aaaa i mam dobrą wiadomość dla Fuksji Bo od wielu osób słyszałam, że parkiet w miejscu naszych studniówek jest mega śliski i tak pomyślałam, że może też wpadło Ci to w ucho, ale nic bardziej mylnego Mimo że to jakiś kamień, granit, bazalt czy CH wie do, to nikt się nie ślizgał i nie było wywrotek
Za to na parkingu śmialiśmy się, że 'gwiazdy tańczą na lodzie'.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2008-01-13, 15:28   #4060
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

dziewczyny ciesze sie, ze studniowki sie udaly

mam problem. Kupilam szara sukienke w paski (pozniej wstawie zdjecia) i nie wiem czy wypada isc na studniowke w rajstopach o kolorze khaki (bede miala takie koraliki, kolczyki i torebke) i czy moge do nich zalozyc peep toe
Jak dla mnie wyglada to nawet w porzadku, bo szwow nie widac ani nic, ale nie wiem sama... jak myslicie

sorry za tło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02125.JPG (86,5 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez ślimaczek
Czas edycji: 2008-01-13 o 17:21
ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 15:35   #4061
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, dzięki za zdjęcia Bardzo ładnie wyglądałaś, super buty! i fajny partner
Jedno mnie tylko dziwi, w trakcie poloneza jak było przechodzenie pod takzwanym mostem, to trzymaliście się wszyscy tak normalnie za ręcę jak przy zwykłym kroku? Bo u nas zawsze było tak, że chłopak zmieniał rękę i dziewczynę w pasie obejmował Heh. Ale widocznie co województwo to obyczaj
Dziękuję A z butami to była akcja, bo jak jestem w rajtkach to mi się strasznie w nich noga ślizga i się bałam, że je gdzieś przy polonezie zgubie. I musiałam je tak paluchami przytrzymywać przy tańczeniu A co do tego trzymania pod mostkiem, to niektórzy się tak obejmowali, niektórzy nie Mi tam pasowało tak jak było

I tak w ogóle to wkurza mnie,bo wszyscy chcą mnie wyswatać z tym chłopakiem z którym byłam na studniówce. Mama, siostra, koleżanki. Naprawdę uważam go za świetnego faceta, ale on nie jest dla mnie :rolleyes :
Stary 2008-01-13, 15:50   #4062
Nija_
Zakorzenienie

Kasia dzięki za zdjęcia, następny komentarz o takiej treści:

ślimaczek zrób tak, żebyś się dobrze czuła, swobodnie, żeby Ci się przede wszystkim dobrze tańczyło, żeby sukienka była wygodna, kolorami się nie przejmuj
żałuję, że nie kupiłam balerinek, bo nikt nie zwracał uwagi na buty, niektórzy pod koniec tańczyli na bosaka, ja miałam na płaskim obcasie buty, ale i tak mnie bolały stopy
Mam jedynie baleriny czarne w białe grochy i nawet bym w nich poszła, tylko, że mają strasznie śliską podeszwę i absolutnie nie nadają się do tańca
BTW miałam taki dekolt, że cały czas mi wychodził czarny stanik spod sukienki, ale to również postanowiłam olać i dobrze się bawić
A jak mi kolega zrobił zdjęcia z boku, cyfrówką, to po chwili dodał: pierś Ci wyszła, ale coś z tym zrobię w photoshopie
Nie wierzę, że tak swobodnie się bawiłam, bez trosk, zamartwiania się o bzdury, nie wierzę świetna impreza
Stary 2008-01-13, 15:54   #4063
Ywonula
Zadomowienie

kasia dostałam zdjęcia. Dziękuje Bardzo ślicznie wyglądałaś ten diadem fajnie tez. Wyróżniałaś sie
Stary 2008-01-13, 16:19   #4064
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość

ślimaczek zrób tak, żebyś się dobrze czuła, swobodnie, żeby Ci się przede wszystkim dobrze tańczyło, żeby sukienka była wygodna, kolorami się nie przejmuj
żałuję, że nie kupiłam balerinek, bo nikt nie zwracał uwagi na buty, niektórzy pod koniec tańczyli na bosaka, ja miałam na płaskim obcasie buty, ale i tak mnie bolały stopy
Mam jedynie baleriny czarne w białe grochy i nawet bym w nich poszła, tylko, że mają strasznie śliską podeszwę i absolutnie nie nadają się do tańca
BTW miałam taki dekolt, że cały czas mi wychodził czarny stanik spod sukienki, ale to również postanowiłam olać i dobrze się bawić
A jak mi kolega zrobił zdjęcia z boku, cyfrówką, to po chwili dodał: pierś Ci wyszła, ale coś z tym zrobię w photoshopie
Nie wierzę, że tak swobodnie się bawiłam, bez trosk, zamartwiania się o bzdury, nie wierzę świetna impreza
kumpel boski
hmm.. chyba jednak bede miala czarne/grafitowe rajstopy i srebne dodatki. Co do butow: maja 7mio centymetrowy obcas i nie wiem jak w nich chodzic

ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 16:50   #4065
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tylko jedno - to była najlepsza impreza w moim życiu
Wiedziałam!
Bardzo sie ciesze, że udały Wam sie studniówki Kasia i Nija
Też pewnie będę miała zal, że tyle czekałam na tę noc a ona juz minęła, ale nie mogę sie doczekać! Zwłaszcza jak czytam takie zadowolone relacje

Cytat:
w
Nic a nic!
Nie przejmuj sie, nie jesteś sama

A ja idę niebawem na rynek staromiejski na WOŚP-koncert i światełko do nieba Pierwszy raz od 3 lat nie kwestowałam, a taka ładna pogoda była
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 16:58   #4066
uhahana
Zakorzenienie

Ja wpadłam powiedzieć do widzenia, bo zaraz spadam na szeroko pojęte plotyyy A później prosto do Ustronia niestety.

Tak czytam o tych studniówkach i właśnie wpadłam na coś ważnego: WYGODNA SUKIENKA! To dużo daje, naprawdę. Sama wiem, jak się wkurzałam, że moja mi z cycków zjeżdża i z niektorych tańców typu zorba musiałam zrezygnować, żeby się nie skompromitować
Buty też, ale ostatecznie same wiecie, że i tak dużo osób szybko się ich pozbywa

Ślimaczek pokaż się w tej sukience Bo bardzo mi się podoba

Okej, znikam
Choose life.
'

Stary 2008-01-13, 18:06   #4067
tak-po-prostu
Zadomowienie

Kasia a ja nie dostałam zdjęć kamila_725188@wp.pl
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 21:34   #4068
Ywonula
Zadomowienie

ślimaczek nauczysz sie w nich chodzić Ja tez sie na swoich 8cm nauczyłam tylko szkoda ze nie przed polonezem a dopiero po

Byłam na światełku do nieba. Było ślicznie.
Stary 2008-01-13, 21:37   #4069
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Na studniówce było suuuuper! Ja chcę jeszcze raz! Polonez ładnie wyszedł, wódkę bez problemu wnieśliśmy i piliśmy, śliczny dworek w którym odbywała się impreza dobre jedzenie, no i przede wszystkim świetne towarzystwo Impreza skończyła się już o 5, mimo próśb o przedłużenie Było bardzo spokojnie, ale fajnie. Najśmieszniejsze to to że nauczyciele się opili bardziej niz uczniowie Wychowawca do naszego stolika przyszedł na głębszego, bo im się chyba skończyła
Wszystko było by rewelacyjnie gdyby nie to, że zgubiłam moją ulubioną bransoletkę i kolczyka, a mojemu partnerowi ktoś płaszcz ukradł Tzn przypuszczamy, że ktoś wziął przez przypadek Mam parę fotek, więc jeśli chcecie to później Wam podeślę, ale już bym chciała te od fotografa Ale było naprawdę świetnie.
Ehh teraz tylko taka lipa, tak czekałam na tą studniówkę a to już po Jedyny pozytyw to że ferie za 2tyg, a po feriach to będzie taka masakra że nawet myśleć mi się nie chce
Ja poproszę zdjęcia krasulka7399@mail.com

Cytat:

Sama nie jesteś

Kasiu czy ja też mogę zobaczyć zdjęcia? krasulka7399@gmail.com
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 21:55   #4070
Nija_
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja też Wam wyślę fotki, jeśli chcecie oczywiście, już dostałam parę na pocztę, ale większa i lepsza porcja powinna przyjść jutro i pojutrze
To najwyżej na raty będę wysyłać

uhahana trzymaj się

Obiecuję, że będę się uczyć przez ferie i że ich nie zmarnuję
Stary 2008-01-13, 21:55   #4071
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu Pokaż wiadomość
Właśnie. Heh, chyba kobiety tak mają co? Też nieraz miałam takie "krzywe" akcje
cóż bywa

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
j
oj, czasem tak ma chyba każda z nas, że płacze bez powodu i wychodzą takie akcje a nie inne. cieszę się, że jest okej, widzę, że Twój P. ma takie same podejście jak mój P. - całkiem bezkonfliktowy człowiek swoją drogą, to jak on ma na imię?

gratuluję Wam tego czasu spędzonego razem!
Patryk
A Twój?
Dzięki kochana
W sumie to my się raczej kłócimy ale rzadko i o głupoty. Czasem to jest strasznie denerwujące bo nie możemy kompletnie się dogadać i on mnie nie rozumie a ja jego... No cóż tak już bywa w związku, ale jestem szczęśliwa i więcej jest tych dobrych chwil. O wieeele więcej

Cytat:
fuksjaa, Ywonula, uhahana, KBM, mathilda, dzięki. No, zobaczymy kto będzie miał rację.

I na dodatek łapie mnie grypa. A w tym tygodniu mam klasyfikację.
No zobaczymy

Oj biedna nie choruj

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
mnie też łapie jakieś choróbsko, co jakiś czas boli mnie gardło i ucho ale mam ferie i nie mam czasu na chorobę
Następny chorowitek
Ja już byłam chora 2 razy i nie chcę już!
Wiosnę chcę!!!

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość

mathilda gratulacje

Ja jeszcze nie dostała okresu boje sie ze źle zrobiłam biorąc te tabletki bez konsultacji z lekarzem... :/ Jak do tygodnia nie dostane to chyba sie do niego wybiore.
Dzięki

Co do okresu to mam nadzieję że przyjdzie. I zgadzam się z em i fuksją, nie bierze się czyichś tabletek. Żeby przesunąć okres? Kurcze takie tabletki bierze się tak jak lekarz zaleci i jak już to stale a nie kilka od tak. ech ech

Nija super że udała się studniówka i partner dopisał! Fajnie Czekam teraz tylko na moją i na zdjęcia od Ciebie!!! mary__666@wp.pl

kasia89
fajnie że Tobie też się udała studniówka Szkoda że zgubiłaś te kolczyki i bransoletkę Może jeszcze się wszystko znajdzie.
No a po feriach to będzie masakra i gonitwa. Tylko 3 miesiące szkoły
I zdjęcia chcę!

Cytat:
Ło ale impreza kameralna
Moja koleżanka była na studniówce hokeistów z całej polski i było 28 osób + nauczyciele

Cytat:

nic a nic

Cytat:

Oj biedna. Wracaj szybko i zdrowo

Cytat:
Powiedzcie mi co robicie, że uczycie się do matury? Ja po prostu nie mogę się zmusić!
Albo jak się już uczę to nie na maksa; myślę o czymś innym, uczę się za mało.. W ogóle nie widzę tej matury...
Pf bo ja się do niej uczę? strasznie to widzę. Nie umiem się do matury uczyć i powtarzać 3 lat!

Cytat:
Napisane przez ślimaczek Pokaż wiadomość
dziewczyny ciesze sie, ze studniowki sie udaly

mam problem. Kupilam szara sukienke w paski (pozniej wstawie zdjecia) i nie wiem czy wypada isc na studniowke w rajstopach o kolorze khaki (bede miala takie koraliki, kolczyki i torebke) i czy moge do nich zalozyc peep toe
Jak dla mnie wyglada to nawet w porzadku, bo szwow nie widac ani nic, ale nie wiem sama... jak myslicie
Fajna sukienka. Widzę że już zdecydowałaś jakie rajstopy. Moim zdaniem teraz praktycznie wszystko jest dozwolone na 100dn. można cudować że hej

Cytat:
Napisane przez ślimaczek Pokaż wiadomość
kumpel boski
hmm.. chyba jednak bede miala czarne/grafitowe rajstopy i srebne dodatki. Co do butow: maja 7mio centymetrowy obcas i nie wiem jak w nich chodzic
hehe nauczysz się
A później będziesz śmigać bez obcasów

Cytat:

Tak czytam o tych studniówkach i właśnie wpadłam na coś ważnego: WYGODNA SUKIENKA! To dużo daje, naprawdę. Sama wiem, jak się wkurzałam, że moja mi z cycków zjeżdża i z niektorych tańców typu zorba musiałam zrezygnować, żeby się nie skompromitować
Buty też, ale ostatecznie same wiecie, że i tak dużo osób szybko się ich pozbywa
No to jest fakt Tylko wygodna sukienka żeby się nie przejmować całą noc.

Wróciłam od TŻ. Byliśmy na pokazie w moku, fajnie wyszedł nikt się nie pomylił. Ale tak jak myślałyśmy z koleżanką babka jeszcze za sceną dodawała nam chodzenia do układów żeby przedłużyć.
Hah TŻ tylko powiedział że się garbię haha

U niego graliśmy w karty. Uczylam go grać w kanastę i makkao.

Ech masakra że jutro poniedziałek. Znów tak zleciał weekend straszne!

Idę spać bo nie wstanę!

Dobranoc

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 21:56   #4072
Nija_
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja też Wam wyślę fotki, jeśli chcecie oczywiście, już dostałam parę na pocztę, ale większa i lepsza porcja powinna przyjść jutro i pojutrze

uhahana trzymaj się

Obiecuję, że będę się uczyć przez ferie i że ich nie zmarnuję

BTW http://v3ndetta.wrzuta.pl/audio/2OjWbWjX5D/
:bounce : Fajnie się tańczyło
Stary 2008-01-13, 22:20   #4073
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Aaaa i mam dobrą wiadomość dla Fuksji Bo od wielu osób słyszałam, że parkiet w miejscu naszych studniówek jest mega śliski i tak pomyślałam, że może też wpadło Ci to w ucho, ale nic bardziej mylnego Mimo że to jakiś kamień, granit, bazalt czy CH wie do, to nikt się nie ślizgał i nie było wywrotek
Za to na parkingu śmialiśmy się, że 'gwiazdy tańczą na lodzie'.
świetna wiadomość, bo tak się zastanawiałam czy może ślisko będzie.. chociaż ja i tak mam płaskie butki, więc nie powinno być aż takiego problemu jak przy obcasach
Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Patryk
A Twój?
Dzięki kochana
W sumie to my się raczej kłócimy ale rzadko i o głupoty. Czasem to jest strasznie denerwujące bo nie możemy kompletnie się dogadać i on mnie nie rozumie a ja jego... No cóż tak już bywa w związku, ale jestem szczęśliwa i więcej jest tych dobrych chwil. O wieeele więcej

Następny chorowitek
Ja już byłam chora 2 razy i nie chcę już!
Wiosnę chcę!!!
mój też cóż za zbieg okoliczności
ważne, żeby w takich zwyczajnych kłótniach być w stanie przyznać się do błędu, dojść do kompromisu i jakoś dalej iść do przodu.

cieszę się, że pokaz się udał

aaa, i też chcę wiosnę!

ja też całkiem niedawno wróciłam.
było....
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 22:39   #4074
pamelija
Rozeznanie

GG do pamelija Wyślij wiadomość przez MSN do pamelija

Kasia czy też mogłabym prosić o zdjęcia
Nija i jak Ty będziesz miała to też z chęcią bym CIebie pbejrzała

Ja właśnie wróciłam ze światełka do nieba pierwszy raz byłam i bardzo fajnie było

Nadrobię później, bo teraz strasznie zziębnięta jestem
pamelija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 22:41   #4075
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ja ja !! ja chcę
Stary 2008-01-13, 22:44   #4076
Nija_
Zakorzenienie

Poszło
Stary 2008-01-13, 22:45   #4077
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Kasia, Nija - jak będziecie mieć fotki, to poproszę - aga_kuz@interia.pl
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 23:03   #4078
kasia89
Zakorzenienie

Wysłałam dziewczyny

Nija dziękuję za Twoje Bardzo ładnie wyglądałaś, skromnie ale elegancko i naprawdę ładnie No i widać że jakiś pozytywnie zakręcony kolega
Stary 2008-01-13, 23:06   #4079
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Wysłałam dziewczyny

Nija dziękuję za Twoje Bardzo ładnie wyglądałaś, skromnie ale elegancko i naprawdę ładnie No i widać że jakiś pozytywnie zakręcony kolega
Kasiu Ty byłaś księżniczką zazdroszcze tylu kolegów w klasie
Stary 2008-01-13, 23:11   #4080
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Poszło
Dzięki Jakbym skądś znała Twojego partnera... hmmm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości