Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-10, 18:24   #3121
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Straszne to jest. Co ile mozna dawac przeciwbolowy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Paracetamol co 6 h ibuprofen nie wiem, pewnie też. Dotąd pomagał lek homeopatyczny i żel na dziąsełka, masaże itp, ale wczoraj na noc musiałam dać przeciwbólowe bo nie mogła zasnąć z bólu, a teraz też już skapitulowaliśmy i godzinę temu dałam, generalnie od wczoraj jest znaczne pogorszenie bo dużo częściej ma te ataki bólów i dłużej trwają i są trudniejsze do opanowania. Najbardziej mnie przeraża fakt, że to może jeszcze trwać i trwać 😱😱😱 jakbym wiedziała, że to się skończy np w środę to bym inaczej na to patrzyła...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Wiesz Marta najgorsze ze właśnie nawet noszenie czasem nie pomaga, a u nas tak raczej nie bylo

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 18:35   #3122
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Paracetamol co 6 h ibuprofen nie wiem, pewnie też. Dotąd pomagał lek homeopatyczny i żel na dziąsełka, masaże itp, ale wczoraj na noc musiałam dać przeciwbólowe bo nie mogła zasnąć z bólu, a teraz też już skapitulowaliśmy i godzinę temu dałam, generalnie od wczoraj jest znaczne pogorszenie bo dużo częściej ma te ataki bólów i dłużej trwają i są trudniejsze do opanowania. Najbardziej mnie przeraża fakt, że to może jeszcze trwać i trwać 😱😱😱 jakbym wiedziała, że to się skończy np w środę to bym inaczej na to patrzyła...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Wiesz Marta najgorsze ze właśnie nawet noszenie czasem nie pomaga, a u nas tak raczej nie bylo

Rozumiem i strasznie wspolczuje bobu nas tak bylo w czasie skokow. A syropek moze mozna czesciej dawac? Poczytaj.. Moim zdaniem jesli czesciej to ja bym sie pokusila zeby jej ulzyc.. Masakra 😞

Stary 2016-07-10, 18:37   #3123
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
Czesc kochane ja jak zwykle zniknelam na moment ale teraz powod byl duzo powazniejszy niz dotychczas.
Poszlam do lekarza bo zaniepokoilo mnie zachowanie mojego Sloneczka i diagnoza wstepna....epilepsja.Skie rowanie do kliniki na neurologie.Masa badan przez ten czas nikt nie chcial nic mowic....przeszlam tam istne pieklo widzac moje dziecko wiecznie popodpinane pod te wszystkie kable,placzace a tu do EEG musiala spac 2 godziny ale z tymi kablami nie bylo jej wygodnie,ciagle wstawala co zaklocalo badanir i znow od nowa,potem USG glowki ale koniec koncow okazalo sie ze to nie epilepsja dzieki Bogu.Teraz dostalysmy skierowanie do okulisty zeby szukac dalej przyczyny.
Oj to miałaś stracha na pewno! Dobrze, że przynajmniej przebadali i jednak wykluczyli. No i właśnie daj znać co Cie zaniepokoiło.

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Masakra jaka plaga z tymi chorobami oby dzieciaczki szybko do zdrowia wracały u nas na szczęście jest ok
Tylko nocne spa nie się popsuł budzi się co 2 godziny A pierwsza pobutka o 23, ja juz jestem taka niewyapana ze boję się ze zasne trzymając ja na rękach przy karmieniu 😢

A mam pytanko używacie jeszcze tych wkładek dla noworodka w foteliku ? Niusia chyba już wyrosła bo ciasno ma główkę

Ja rzadko wchodzę na wątek bo boje się, że Janek się zarazi ale chyba nie tylko ja, bo jakoś mało nowych postów
Ja tak samo jak Marta juz dawno wyciągnęłam, chociaż Janek jest najmłodszy na wątku.

A używacie wkładek lakracyjnych? U mnie ciągle w użyciu

Cytat:
Ja oszaleje znowu atak krzaków z bólu 😞 moje maleństwo 😞 Najgorsze, że ona mi tak strasznie zaciska dziąsła na skutkach i karmienie stało się okrutnie bolesne, boję się, że jak to będzie trwało długo, to że nie będę w stanie karmic piersia a nic nie mogę zrobić oprócz smarowania brodawek...

Boże ale jak ona cierpi 😞

Oj biedulka mała
Ja liczę na bezbolesne ząbkowanie
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 19:09   #3124
Aninis
Zakorzenienie

A bez tych wkładek w foteliku Waszym dzieciom główka nie wisi krzywo na bok jak zasną?

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 19:35   #3125
Vivien26
Rozeznanie

U mnie to bylo tak.Od pewnego momentu zaobaerwowalam u Vivi ze jak np przewraca sie z brzuszka na plecki badz odrlwrotnie dostaje oczoplasu potem zdiagnlzowal to lekarz jako oczoplas poziomy.Czesto bylo tak ze wystarczylo ze sie odezwalam i przwrywala to a czasem bylo tak ze mowilam a oczoplas trwal.Lekarz po kilkunastu minutach prob zobaczyl jak to wyglada i powoedzial tylko krotko duze prawdopodobienstwo ze to padaczka,ale nie martw sie z tym da sie zyc.Dal skierowanie do kliniki na oddzial neurologiczny na badania krwi,moczu,EEG i USG glowki plus obserwacja.Po EEG nie wiele chcieli powiedziec czekalam na USG jak na skazanie ale okazalo sie ze wyszlo dobrze.Ale jakoby ze neurolog nic noe znalazl a oculzoplas jest dostalysmy skiwrownie do poradni okulistycznej.A w pazdzierniku znow musimy miec kontrole na neurologii
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 19:51   #3126
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Ja oszaleje znowu atak krzaków z bólu 😞 moje maleństwo 😞 Najgorsze, że ona mi tak strasznie zaciska dziąsła na skutkach i karmienie stało się okrutnie bolesne, boję się, że jak to będzie trwało długo, to że nie będę w stanie karmic piersia a nic nie mogę zrobić oprócz smarowania brodawek...

Biedne malenstwo

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Oj to miałaś stracha na pewno! Dobrze, że przynajmniej przebadali i jednak wykluczyli. No i właśnie daj znać co Cie zaniepokoiło.

Ja rzadko wchodzę na wątek bo boje się, że Janek się zarazi ale chyba nie tylko ja, bo jakoś mało nowych postów
Ja tak samo jak Marta juz dawno wyciągnęłam, chociaż Janek jest najmłodszy na wątku.

Oj biedulka mała
Ja liczę na bezbolesne ząbkowanie rosi:
Ja juz od poltora miesiaca wkladek nie uzywam, bo nie potrzebuje Ale gdybym miala wyjsc "do ludzi" w bluzce, na ktorej widac najmniejsza plamke to balabym sie wpadki I jak jedna piersia dlugo nie karmie to mi troszke cieknie, ale raczej nie dopuszczam do dluzszych przerw
Stary 2016-07-10, 19:53   #3127
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

Oj biedulka mała
Ja liczę na bezbolesne ząbkowanie
Ja nie.. Chociaz czasem jak z jednego karmie a drugi pelny to przecieka :-P
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A bez tych wkładek w foteliku Waszym dzieciom główka nie wisi krzywo na bok jak zasną?

Wisi ale ja tetre zwijam ibpodkladam. Ale z wkladka ona byla taka zwinieta i widac ze niewygodnie jej było...

Vivien strasznie to brzmi :-(

Stary 2016-07-10, 20:00   #3128
figa84
Zakorzenienie

Ja próbowałam wkładki odstawić, ale bez szans... a z lobuzem na tym etapie już nie nosiłam.

Vivien oby przyczyną była blacha i łatwa do wyleczenia!

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 20:30   #3129
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Też się właśnie nad tym zastanawiam, dziś jechaliśmy bez wkładki Ale to blisko i nie zdążyła zaspać, ale właśnie w składce główka bardziej stabilną była A teraz już mówiłam tz ze ma pomału jechać żeby jej główka gwałtownie nie poleciała. No i mojej juz chyba jednak ciasno w tej wkladce zresztą już pewnie z 7 kg waży. Czytałam żeby podkładać pieluszki

Ja wkładek od dawna nie używam, czasem tylko jak gdzieś jedziemy to tak wrazie w .. ja to już nawet w nocy śpię bez stanika

re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 20:39   #3130
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja próbowałam wkładki odstawić, ale bez szans... a z lobuzem na tym etapie już nie nosiłam.

Vivien oby przyczyną była blacha i łatwa do wyleczenia!

Ja też próbowałam odstawic. No ale jak biorę małego do odbicia w trakcie, to nieraz jeszcze mi tryska więc szybko wkladka i chowam właśnie mu się kończą pieruny jedne :P chociaż postęp pierwsza noc bez wkładek i chyba na stałe z nich zrezygnuje w nocy. Ale za dnia jeszcze potrzebuję
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 20:47   #3131
esor
Mamusia Luty 2016

Tak te wkładki są nietanie i denerwujące ale też muszę i w ciągu dnia muszę zmieniać bo ciepło ostatnio i normalnie zaczyna mi to mleko w nich śmierdziec tak dusząco pachnąc.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-10, 20:53   #3132
Aninis
Zakorzenienie

Hmmm a ja od dawna wkładek nie używam, bo nic mi nie cieknie ani w dzień ani w nocy

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 21:01   #3133
marciar7
Zakorzenienie

Ja tez nie uzywam w ogóle... Juz daaawno nie potrzebuję

Stary 2016-07-10, 21:09   #3134
agnieszka_2293
Zadomowienie

Zdrowia dla wszystkich maluszków.
Ja wkładek niestety muszę używać. Raz zaszalalam i poszłam spać bez biustonosza to obudziłam się z 2 wielkimi plamami.
My też już nie używamy tej wkładki dla noworodka, bo wydawało mi się, że Zuzi jest ciasno.
Mąż dzisiaj zabrał mnie na zakupy, kazał mierzyć i kupować. Wreszcie będę wyglądała jak człowiek 😀

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Czesc kochane ja jak zwykle zniknelam na moment ale teraz powod byl duzo powazniejszy niz dotychczas.
Poszlam do lekarza bo zaniepokoilo mnie zachowanie mojego Sloneczka i diagnoza wstepna....epilepsja.Skie rowanie do kliniki na neurologie.Masa badan przez ten czas nikt nie chcial nic mowic....przeszlam tam istne pieklo widzac moje dziecko wiecznie popodpinane pod te wszystkie kable,placzace a tu do EEG musiala spac 2 godziny ale z tymi kablami nie bylo jej wygodnie,ciagle wstawala co zaklocalo badanir i znow od nowa,potem USG glowki ale koniec koncow okazalo sie ze to nie epilepsja dzieki Bogu.Teraz dostalysmy skierowanie do okulisty zeby szukac dalej przyczyny.
Oby szybko doszli co jest córeczce. Ale strasznie współczuję stresów, oby wszystko dobrze się skończyło.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:

Biedna Hania, dużo sił dla Was i oby to się jak najszybciej skończyło 😘

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 21:14   #3135
figa84
Zakorzenienie

Ja w nocy to dopiero mocno ciekne... ale po domu mam wielorazowe i piorę potem z ciuchami małej.

Stary 2016-07-10, 21:31   #3136
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w nocy to dopiero mocno ciekne... ale po domu mam wielorazowe i piorę potem z ciuchami małej.

Fajny pomysl
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Zdrowia dla wszystkich maluszków.
Ja wkładek niestety muszę używać. Raz zaszalalam i poszłam spać bez biustonosza to obudziłam się z 2 wielkimi plamami.
My też już nie używamy tej wkładki dla noworodka, bo wydawało mi się, że Zuzi jest ciasno.
Mąż dzisiaj zabrał mnie na zakupy, kazał mierzyć i kupować. Wreszcie będę wyglądała jak człowiek 😀

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Oby szybko doszli co jest córeczce. Ale strasznie współczuję stresów, oby wszystko dobrze się skończyło.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Biedna Hania, dużo sił dla Was i oby to się jak najszybciej skończyło 😘

Dobry maz
My dojechalismy do wawy. Jestem teaaaka zmeczona a za niedługo pobudki. Jjeeez.

Stary 2016-07-10, 21:52   #3137
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:

Ja prawie zepsułam pralkę tymi wielorazowymi bo zniknęły w magiczny sposób a potem się okazało że zatkały odplyw 😂 bo ja zamiast w takiej siateczce prałam luzem 😂

Stary 2016-07-10, 21:53   #3138
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja prawie zepsułam pralkę tymi wielorazowymi bo zniknęły w magiczny sposób a potem się okazało że zatkały odplyw 😂 bo ja zamiast w takiej siateczce prałam luzem 😂

Ja wszystkie drobiazgi m.in. skarpetki małej piorę w siatkach

Stary 2016-07-10, 21:57   #3139
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to bylo tak.Od pewnego momentu zaobaerwowalam u Vivi ze jak np przewraca sie z brzuszka na plecki badz odrlwrotnie dostaje oczoplasu potem zdiagnlzowal to lekarz jako oczoplas poziomy.Czesto bylo tak ze wystarczylo ze sie odezwalam i przwrywala to a czasem bylo tak ze mowilam a oczoplas trwal.Lekarz po kilkunastu minutach prob zobaczyl jak to wyglada i powoedzial tylko krotko duze prawdopodobienstwo ze to padaczka,ale nie martw sie z tym da sie zyc.Dal skierowanie do kliniki na oddzial neurologiczny na badania krwi,moczu,EEG i USG glowki plus obserwacja.Po EEG nie wiele chcieli powiedziec czekalam na USG jak na skazanie ale okazalo sie ze wyszlo dobrze.Ale jakoby ze neurolog nic noe znalazl a oculzoplas jest dostalysmy skiwrownie do poradni okulistycznej.A w pazdzierniku znow musimy miec kontrole na neurologii
Ale się musiałaś strachu najeść 😞 oby tonie było nic złego 😘 zdrówka dla malutkiej 😘😘

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Biedna Hania 😟 Dużo siły 😘

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-10, 21:59   #3140
figa84
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy mam pieluchy wielo, ale pecha bo w to lato mi sąsiedzi robią gruntowne remonty ze zrzucaniem eternitu łącznie i nie mam jak suszyć na zewnątrz przez najbliższy czas.. ale do rzeczy... pampersy 3 zawartość wychodzi plecami, 4 bokiem przy nóżkach. Miała tak któraś? Jakie pieluchy próbować?

Stary 2016-07-10, 22:01   #3141
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Aninis kicius super.Rosnie jak na drozdzach jest przecudowny.Ciagle lazi za corka i tylko z nia spi.

No mam nadzieje ze szybko uda sie zdiagnozowac o co chodzi aczkolwiek dzieku Bogu najgorsza chyba opcja wykluczona

Masakra, musialas zyc w sporym stresie. Trzymam kciuki, zeby wszystko sie dobrze potoczylo
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Witam,

u nas szpital domowy. Wczoraj TŻ chodził zagilony i kichający i dzisiaj wzięło Krzysia. Leje mu się z nosa. Aż się boję nocy
Ja tez przeziebiona Gardlo mnie boli i nos zatkany. Jeszcze tz skrocil urlop i zostaje sama z mala ehhh.
Cytat:
Ja oszaleje znowu atak krzaków z bólu moje maleństwo Najgorsze, że ona mi tak strasznie zaciska dziąsła na skutkach i karmienie stało się okrutnie bolesne, boję się, że jak to będzie trwało długo, to że nie będę w stanie karmic piersia a nic nie mogę zrobić oprócz smarowania brodawek...

Boże ale jak ona cierpi

Esor wspolczuje Przypomnialy mi sie kolki malej. Najgorsze jest to uczucie bezsilnosci kiedy nie mozemy pomoc swojemu malenstwu...
U nas przelom. Nina przestala gniewac sie na cycka po prawie 3 miesiacach. Bierze cyca bez sprzeciwu i to w srodku dnia. Wszystko stalo sie przez przypadek, bo zaczela walczyc z butelka i nagle doslownie rzucila mi sie na cycka!! Na poczatku nawet nie chcialam jej dac, bo w glowie ciagle mam jej walki z piersia Pocyckala z 5 min, pozniej zaczela sie denerwowac, co nie dziwne, bo cyc byl juz pusty i nie mam az tyle mleka. Wychlala jeszcze 120 ml butli i spala 2,5 godziny Pozniej dawalam jej tez pare razy i za kazdym razem gryzla jak szalona.. A moze to dziasla?? Normalnie w szoku jestem...

jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-10, 22:31   #3142
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy mam pieluchy wielo, ale pecha bo w to lato mi sąsiedzi robią gruntowne remonty ze zrzucaniem eternitu łącznie i nie mam jak suszyć na zewnątrz przez najbliższy czas.. ale do rzeczy... pampersy 3 zawartość wychodzi plecami, 4 bokiem przy nóżkach. Miała tak któraś? Jakie pieluchy próbować?

Nie wiem, które polecić, ale u nas z Pampersów zielonych, przy każdym rozmiarze wylatuje plecami... nie wiem o co kaman.
Teraz używam Dady, nic nie wylatuje ale nie jestem zadowolona bo ledwo co założę, ledwo co Ala siknie trochę a pielucha już mega napompowana i mokra, z żadnymi innymi tak nie było. I tyłek się Ali lekko czerwony robi od nich Już więcej nie kupię. Ja najbardziej byłam zadowolona z Bella Happy, tylko jest problem z ich dostępnością , zamawiałam na Allegro .
Stary 2016-07-10, 22:35   #3143
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Nie wiem, które polecić, ale u nas z Pampersów zielonych, przy każdym rozmiarze wylatuje plecami... nie wiem o co kaman.
Teraz używam Dady, nic nie wylatuje ale nie jestem zadowolona bo ledwo co założę, ledwo co Ala siknie trochę a pielucha już mega napompowana i mokra, z żadnymi innymi tak nie było. I tyłek się Ali lekko czerwony robi od nich Już więcej nie kupię. Ja najbardziej byłam zadowolona z Bella Happy, tylko jest problem z ich dostępnością , zamawiałam na Allegro .
Mhm.. idę szukać na all

Stary 2016-07-10, 23:20   #3144
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
Masakra, musialas zyc w sporym stresie. Trzymam kciuki, zeby wszystko sie dobrze potoczylo

Ja tez przeziebiona Gardlo mnie boli i nos zatkany. Jeszcze tz skrocil urlop i zostaje sama z mala ehhh.

Esor wspolczuje Przypomnialy mi sie kolki malej. Najgorsze jest to uczucie bezsilnosci kiedy nie mozemy pomoc swojemu malenstwu...
U nas przelom. Nina przestala gniewac sie na cycka po prawie 3 miesiacach. Bierze cyca bez sprzeciwu i to w srodku dnia. Wszystko stalo sie przez przypadek, bo zaczela walczyc z butelka i nagle doslownie rzucila mi sie na cycka!! Na poczatku nawet nie chcialam jej dac, bo w glowie ciagle mam jej walki z piersia Pocyckala z 5 min, pozniej zaczela sie denerwowac, co nie dziwne, bo cyc byl juz pusty i nie mam az tyle mleka. Wychlala jeszcze 120 ml butli i spala 2,5 godziny Pozniej dawalam jej tez pare razy i za kazdym razem gryzla jak szalona.. A moze to dziasla?? Normalnie w szoku jestem...

U nas to gryzienie zaczęło się jakiś miesiąc temu (żaliłam się tu na wątku, ale stwierdziłysmy z dziewczynami, że Hania musi źle się zasysac, a kilka tyg później okazało się, że to ząbkowanie). Uważaj bo kilka dni i będą Ci sutki odpadac z bólu. W sensie jak pije to niech pije ale jak gryzie to nawet na siłę zabieraj

FIGA my od urodzenia testowalismy Pampersy, Dady, jakieś Bambino czy coś z Sellgrossa chyba i Babydream i nic u nas tak dobrze się nie sprawdza jak Babydream wiadomo, zdążyło się 2-3 razy, że się wylalo, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dady wylewaly, Bambino napompowane, Pampersy drogie, a nielepsze od BD

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-07-11, 04:24   #3145
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny pomysl

Dobry maz
My dojechalismy do wawy. Jestem teaaaka zmeczona a za niedługo pobudki. Jjeeez.

Mam nadzieje ze ci śpi normalnie.

Moja dzisiaj oszalała i zasnęła dopiwro po 21 - gdzie o 19 spi Normalnie juz. No i od 1 nie śpi

Ale wiem o co chodzi. U nas ciągle jest raczej chlodno - i mia śpi w pajacu i takim śpiwórku. Zawsze rano wstaje upocona ale potrafi spać ciągiem do 4-5. A wczoraj patrzę jaki upał w dzień - noc tez ciepła bardzo bo 21 stopni to jej ubralam pajaca i taka mgiełke żeby nóg w szczebelki nie wsadzila w nocy. I co ? Nie śpi od 1 ..... rączki ok i nie jest spocona włoski suche. Czyli wychodzi na to ze ona musi mieć bardzo ciepło i wtedy śpi dłużej i lepiej. Bo to juz kilka razy było tak samo z ta mgiełka. I co tu zrobić ? W pl są upały , mama mówi ze w domu maja 27 stopni

Ona w samym bodziak czy pajacu nie będzie spać

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 07:19   #3146
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba musisz sprobowac.. Bo mi dady pasuja a te bella happy srednio..
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze ci śpi normalnie.

Moja dzisiaj oszalała i zasnęła dopiwro po 21 - gdzie o 19 spi Normalnie juz. No i od 1 nie śpi

Ale wiem o co chodzi. U nas ciągle jest raczej chlodno - i mia śpi w pajacu i takim śpiwórku. Zawsze rano wstaje upocona ale potrafi spać ciągiem do 4-5. A wczoraj patrzę jaki upał w dzień - noc tez ciepła bardzo bo 21 stopni to jej ubralam pajaca i taka mgiełke żeby nóg w szczebelki nie wsadzila w nocy. I co ? Nie śpi od 1 ..... rączki ok i nie jest spocona włoski suche. Czyli wychodzi na to ze ona musi mieć bardzo ciepło i wtedy śpi dłużej i lepiej. Bo to juz kilka razy było tak samo z ta mgiełka. I co tu zrobić ? W pl są upały , mama mówi ze w domu maja 27 stopni

Ona w samym bodziak czy pajacu nie będzie spać
Bedzie spac w body zobaczysz, moja zimnolubna wiec wtedy tylko poszewka od pościeli przykrywam a jakby chlodni bylo to kocykien. No zobaczysz moze w de jakis klimat inny.. Moze tu jej powietrze przypasuje.. . Dziwne z tymi dziecni..

My masakra nocka jak juz nie wiem ktory tydzien z kolei.. Nie dosc ze sie w dzien nalaze naprzysiaduje to jeszcze w nocy.. Nie dosc ze pobudki co 1.5 h to jeszcze co odlpze to budzi sie a co poloze ze soba w lozku to kreci sie i jeczy.. I od 6 placze bo niewyspana.. Oczy trze ale co tam nie bedzie spac.. Ehhh :-(

Stary 2016-07-11, 07:22   #3147
nursii
Zadomowienie

Cytat:
U nas to gryzienie zaczęło się jakiś miesiąc temu (żaliłam się tu na wątku, ale stwierdziłysmy z dziewczynami, że Hania musi źle się zasysac, a kilka tyg później okazało się, że to ząbkowanie). Uważaj bo kilka dni i będą Ci sutki odpadac z bólu. W sensie jak pije to niech pije ale jak gryzie to nawet na siłę zabieraj

FIGA my od urodzenia testowalismy Pampersy, Dady, jakieś Bambino czy coś z Sellgrossa chyba i Babydream i nic u nas tak dobrze się nie sprawdza jak Babydream wiadomo, zdążyło się 2-3 razy, że się wylalo, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dady wylewaly, Bambino napompowane, Pampersy drogie, a nielepsze od BD

Esorku a które z Babydream kupujesz? Te Fun&Fit w takim białym opkaowaniu czy te drugie, w kolorowych opakowaniach? Bo ja kupiłam ostatnio te w białym i nie jestem zadowolona, chyba jeszcze gorsze niż Dady.
W ogóle Ala ma od urodzenia bardzo wrażliwy tyłeczek i mieliśmy różne przeboje z pieluchami. Najbardziej nam się sprawdziły te Bella Happy właśnie, super pod względem chłonności, ogólnie komfortu używania i zero odparzeń/ uczulenia. Testowałam też pieluchy z Lidla Toujours i na początku wydawały mi się kiepskie, ale później okazało się że są nie najgorsze, w tym przedziale cenowym lepsze moim zdaniem niż Dady. Ale wiadomo każde dziecko inne i każdemu co innego przypasuje.
Stary 2016-07-11, 07:37   #3148
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie prawie non stop suszara stoi z tymi wielorazówkami długo schną to jest minus tego zdecydowanie
na noc używam Dady nigdy nic się nie wylało ani nie przesikał natomiast Baby Dream mają ten minus że przyklejają się do klejnotów mojego syna i pupy nie wiem jakim cudem ale tak jest więc odpadają z Lidla trochę mniej chłonne są ale też ok innych nie testowałam ale o właśnie może te Bella Happy spróbuję

Witam no nareszcie u nas upał się robi mały śpi więc idę ogarnąć ćwiczenia i wybywamy na długi spacer

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 08:39   #3149
Vivien26
Rozeznanie

Dzien doberek

Dziekuje Wam za wsparcie w imieniu Vivi

Wasze dzieciaczki tez tak zachwycaja sie swoimi nogami? Moja od wczoraj non stop je tlamsi i gryzie

Radosc ma niesamowita bo po wyjsciu z kliniki mama w amoku radosci pozamawiala troche zabawek jak to wszystko doszlo tak teraz tylko slychac szeleszczenie,piszczenie, wibrowanie itp

Najbardziej lubi motylka,konika bo najbardziej sie trzaska,slonika sprezynke i nietoperza

A na macie znow mega fajnie sprawdza sie kostka i pilka edukacyjna

A Wasze dzieciaczki czym lubia sie bawic najbardziej?

U mnie tez dzis upal sie szykuje bo juz jest 26 stopni a to dopiero 10

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-07-11 o 08:40
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 10:39   #3150
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Chyba musisz sprobowac.. Bo mi dady pasuja a te bella happy srednio..

Bedzie spac w body zobaczysz, moja zimnolubna wiec wtedy tylko poszewka od pościeli przykrywam a jakby chlodni bylo to kocykien. No zobaczysz moze w de jakis klimat inny.. Moze tu jej powietrze przypasuje.. . Dziwne z tymi dziecni..

My masakra nocka jak juz nie wiem ktory tydzien z kolei.. Nie dosc ze sie w dzien nalaze naprzysiaduje to jeszcze w nocy.. Nie dosc ze pobudki co 1.5 h to jeszcze co odlpze to budzi sie a co poloze ze soba w lozku to kreci sie i jeczy.. I od 6 placze bo niewyspana.. Oczy trze ale co tam nie bedzie spac.. Ehhh :-(

Marciar, Zosia jest niezniszczalna!.Wyczytala m gdzies, ze marudne/niegrzeczne dzieci maja wysoki iloraz inteligencji. Nie wiem na ile prawda, ale moze Cie to pocieszy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości