|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
witam czerwcowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraźcie sobie, że u nas są truskawki po 5 zł a tam po 7 euro A co do Czech, to tam dalej wychodzi taniej. Nie wiem czy konkretnie rum, ale inne rzeczy raczej tak. Ja bardzo lubię czeskie piwo herbatkowo czarna bez cukru, bo jestem w biurze - tak, wyhaczyłam wreszcie jakąś robotę miłego |
||
|
|
|
|
#1682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu kiedyś to jedno państwo było ![]() Ale ceny faktycznie mają "ciekawe", opłaca się u nas kupować truskawki i tam na handel jechać Szkoda tylko, że mają taki krótki okres ważności ![]() Ja też lubię czeskie piwo, moja siostra zresztą też a, że co roku jeździ do Pragi to mi przywozi butelkę w formie upominku Właśnie się wybiera w ten weekend, może dostanę bezalkoholowe Chociaż w ciąży w ogóle nie mam ochoty na piwo.Cytat:
Zdradzisz coś więcej? ![]() No i musisz się zaopatrzyć w "biurową" z mango
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Ciesze sie, ze u was wszystko gra, bo u mnie NIE!
Juz mialo byc Pieknie- moj maz mial zmieniac prace I ja tez a tu dostalismy "zimny prysznic" Moj maz 2 tyg temu zostal zdjagnozowany z bialaczka. Rozwinela sie w ciagu tyg a zaczelo sie nie winnie bolem nog. Po paru dniach juz nie mog chodzic a 23 maja zawiazlam go na pogotowie I od tamtej pory jest w szpitalu. Jutro ma 3 chemie ale sprawdzaja jego rodzenstwo czy moga byc dawca szpiku kostnego. Nie wiem co wiecej napisac.
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
aneta ciężko coś sensownego powiedzieć/napisać po takiej wiadomości. Pozostaje mi życzyć wytrwałości, cierpliwości i przede wszystkim siły bo najbliższy okres na pewno nie będzie dla Was łatwy. Trzeba wierzyć, że młody i silny organizm Twojego męża upora się z tym. I oby jak najszybciej. W razie czego wiesz, że tu jesteśmy i jakbyś chciała się wyżalić, wypłakać, pozłorzeczyć czy po prostu pogadać o pierdołach to pisz śmiało
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi brakło słów i nie wiem co mam napisać. Tak prawdę mówiąc, chyba nie ma właściwych słów
Mogę tylko napisać, że jest mi przykro i bardzo wam współczuje. I tak jak Galijka napisała, musicie być wytrwali i wierzyć że wszystko będzie dobrze. My będziemy trzymały kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło |
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale nazwami rzucacie
czasem nie wiem o czym mówicie
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Przyczajenie
|
haha no tak to jest na forum herbatniczek
a cos nowego z nie fusiatych polecacie ?
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
ja klasycznie fanka teekanne, bo co chwile wchodza jakieś nowosci
ostatnio pije tylko od nich love z granatem
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w lecie. Wiem, że głupio pisać o pierdołach, ale co u was?
Galijko, jak się czujesz? Anetko, mam nadzieję, że u ciebie wszystko idzie w dobrą stronę Sandi, a ty kiedy wreszcie do nas wrócisz? ![]() Trzymajcie się ps herbatkowo zielona z truskawką i trawą cytrynową pickwicka
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, witam
U nas na szczęście wszystko dobrze Za tydzień idziemy na dwa dni do szpitala, będą małej podawać sterydy, żeby wspomóc rozwój płuc.A poza tym muszę się w końcu zabrać za jakiś mini remont w mieszkaniu a ponieważ cierpię na remontofobię to nie wiem co z tego będzie ![]() Herbatkowo nadal tylko granat pomieszany z czymś (np. maliny, żurawina), i to na zimno, taka oranżadka ![]() Pstra, jak Twoja nowa praca? Pochwal się coś ![]() Anetko, wiem, że pisanie na wizażu to pewnie ostatnia rzecz na jaką masz ochotę ale daj znać chociaż w jednym zdaniu co u Was, jak sobie radzicie. A Sandi to pewnie już nas nie odwiedza. Ale robi tyle dobrego dla psiaków, że jestem w stanie jej to wybaczyć ![]() ps. Pstra, smakowicie brzmi ta Twoja herbatka
|
|
#1691 |
|
Przyczajenie
|
ja lubie tez ta fruit love z dodatkiem wanilii mmm
|
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
a co z tymi płucami u Małej? za wolno się rozwijają? nawet nie wiedziałam, że sterydy takim maluszkom podają
![]() Cytat:
![]() a herbatka nie tylko brzmi ale jest smakowita dojechałam w weekend wreszcie na Czechy to się zaopatrzyłam w kilka pudełeczek ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1693 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Małej na szczęście nic nie jest, podanie sterydów to standardowa procedura w sytuacji gdy istnieje zagrożenie wcześniejszego porodu. A u mnie takowe istnieje. Sterydy wspomagają, przyspieszają rozwój płuc, żeby w razie W mogła sama oddychać. Przywiozłam sobie miętę ze wsi. Wykopałam z korzonkami i do doniczki Tak więc teraz mogę pić pyszne herbaty miętowe Smak takiej mięty nie ma porównania z tymi doniczkowymi "sklepowymi".
|
|
|
#1695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja ostatnio robię sobie wodę z cytryną i miętą i dodaję do tego rozgniecionych truskawek ![]() w kubku pickwickowa zielona z cytryną ![]() miłego |
||||
|
|
|
|
#1696 |
|
BAN stały
|
monissio, hmmmmm trudne pytanie. poczytaj sobie na blogu. teekanne ma całą akademię poświęconą herbatce
http://akademiaherbaty.pl/herbata-ow...teekanne-love/
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak, z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić Tak obroniłam się, to już tydzień temu na pierwszej przymiarce sukni też byłam, zaproszenia przyszły i rozdajemy, tzn. pierwsze juz poszło, a babci damy już w ten weekend Czuję dziwną pustkę po ukończeniu studiów |
|
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak to spożywasz? Wodę wypijasz a na koniec truskawki wyjadasz? Cytat:
![]() A ta pustka to chyba norma, na początku będzie Ci bardzo czegoś brakowało Ale jesteś w tej komfortowej sytuacji, że masz się czym zająć i zaprzątać sobie głowę No chyba, że kwestie weselne zapięte już na ostatni guzik, w co wątpię ![]() Zakupiłam wczoraj przez pomyłkę pokrzywę z jeżyną. Tak to jest jak człowiek się spieszy, nie przeczyta... Zielone opakowanie toż to musi być zielona z jeżynami, spróbujmy, nigdy nie piłam. No i się nie napijemy bo to nie zielona tylko pokrzywa No ale nie ma tego złego, pokrzywa podobno wskazana w ciąży a jak się kupiło to trzeba wypić ![]() Miłego dnia z nad miseczki najlepszego śniadania na świecie czyli owsianki z malinami
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Zyje w kubku Lady Grey z lyzeczka miodu lipowego lub gryczaneg.Moj maz wybral juz 5 chemii i pierwsza faza lecznia zostala zakonczona. Szpik kostny cos ruszyl ale wiecej bedzie wiadomo po jutrzejszym pobraniu szpiku. Od czwartku maz jest w domu i.... od czwartku mam kryzys. We czwartek mialam szkolenie z zakresu autyzmy, bo zmienilam prace. Bede opiekowala sie pania z autyzmem i wieloma innymi rzeczami. Ogolnie to bedzie praca na noce od 20 do 9:30 z czego owa pani nieprzesypia 10 nocy w miesiacu. Moja pierwszanoc wypada 6 lipca. Mam siostre do pomocy przy Heniu, ktory urosl - ubranka ma juz na 2-letnie dziecko i od wczoraj zaczyna mowic. ide spac bo jutro ciezki dzien. jade meza zawiesc do szpitala na badania
|
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do krótkiego sezonu, to jeszcze truskawki mogłyby być cały rok Cytat:
super, że Heniu już zaczyna mówić ![]() w kubku zielona z mango ![]() miłego |
|||
|
|
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
Mój konik to herbaty ziołowe. Różnego rodzaju mieszanki lubię , muszę przyznać że najlepiej odpowiada lekko gorzkawo- słodki smak. Takie połączenie dobrego trawienia, mają go ziola oraz słodyczy ostoją jej jest owoc. Dlatego herbatki wspomagające metabolizm , redukcje apetytu, oraz poprawiające smak to moje ulubione. Ostatnio jestem fanką slim plus , która dodatkowo wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cukru w organizmie.
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta pokrzywa z jeżyną nawet nie jest taka najgorsza, nawet mój tata pił ![]() aanetaa007
|
|
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie po dwóch deszczowo-mglistych dniach wyszło wreszcie słońce w kubku truskawka z trawą cytrynową ![]() miłego |
||
|
|
|
|
#1704 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do firmy to ja mam super hiper jakość biedronkową Green Hills ![]() A co do pogody to bluźnisz U mnie tylko wczoraj był jeden krótki dzień oddechu a tak to w kółko upał ![]() Anetko, trzymamy kciuki za dalsze powodzenia i przeskoczenie kryzysu Ale 5 chemii w tak krótkim czasie to dużo, musieliście mieć często te sesje. Najważniejsze, żeby poskutkowało. No i pracę znalazłaś sobie ciężką, pewnie i fizycznie i psychicznie. Tak więc za Ciebie też duże kciuki, dzielna jesteś
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
a co do pogody, to te mgliste dni były straszne! nic się nie chciało, w kółko ziewałam i żadnej energii teraz się cieszę, że jest słonecznie, bo inny człowiek od razu jest, ale ja też nie przepadam za upałami lubię jak jest góra z 25 stopni i lekki wiaterek ![]() w kubku zimna zielona z cytryną ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
witam lipcowo i aż mi się nie chce wierzyć, że już połowa roku za nami
![]() sezon urlopowy się zaczął więc znowu będzie ciszej jak co roku ![]() w kubku truskawka z trawą cytrynową ![]() miłego |
|
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, witam
Pstra, co tam połowa roku. Ja mam za sobą 7/9 ciąży, to dopiero przelicznik ![]() Jakieś plany urlopowe? U mnie zaczyna się super: w weekend malowanie pokoju lub dwóch, później zakładanie klimatyzacji, następnie chcę wysterylizować sunię. No po prostu exytra lipiec mi się szykuje ![]() A w kubku nadal żurawina
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam poniedziałkowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Tobie udał się weekendowy remoncik? ![]() w kubku zielona z mango miłego |
||
|
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Remoncik się udał połowicznie
Pomalowaliśmy jeden pokój, drugi został na kolejny weekend ![]() W czwartek ma przyjść facet od klimatyzacji to też będzie urwanie głowy a w przyszłą środę sterylizuję sunię. Ale bym chciała, żeby był już przyszły czwartek
|
|
#1710 |
|
Zawsze łakoma.
|
Cześć dziewczyny
Mam taką nietypową prośbę. Ostatnio doszłyśmy z koleżanką do wniosku, że będziemy się odchudzać. Pomysł mamy taki, że codziennie będziemy sobie wysyłać nawzajem ile i co zjadłyśmy oraz co w danym dniu ćwiczyłyśmy. I nie mamy pomysłu na karę. Jeśli któraś w danym dniu zje coś zakazanego lub nie będzie ćwiczyć to zostanie ukarana. Ale jak? Macie może pomysł?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Wyobraźcie sobie, że u nas są truskawki po 5 zł a tam po 7 euro

Szkoda tylko, że mają taki krótki okres ważności

teraz się cieszę, że jest słonecznie, bo inny człowiek od razu jest, ale ja też nie przepadam za upałami