|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Madziu super ze juz w domku we troje jesteście.
My z Oliwka pojechalysmy do miasta na zakupy i pierwsze karmienie w centrum na parkingu w aucie mamy zaliczone
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mi usnela
Boszeee ale jestem zmęczona---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- U mnie Szumis raz się sprawdza a raz nie. Wszystko zależy od nastroju Mai.
|
|
#1113 |
|
Konto usunięte
|
U nas szumis sprawdza się w wózku, w domu nie bardzo. Hana też dzisiaj od 6-10 nie spała, tylko marudzenie. Zasypiala przy cycku, odkladalam, wrzask. OMG
Wzięłam ją do wózka i poszłyśmy do babci na ogródek. Starsza szalała w basenie, Hana spAła w wózku. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki co polecacie na rozstepy? Na udach mi sie zrobily...pamiatka
|
|
#1115 |
|
Konto usunięte
|
Jak już się pojawiły to chyba za wiele nie da się zrobić
zaakceptowac i pokochać Hana na dworze śpi jak aniołek. Nie przeszkadzają nawet głośne okrzyki Zosi i sąsiadów bawiących się w basenie. Ale bym wlazla do basenu!!!!
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Ania
|
Cytat:
wiec rozumiem. Ale fajnie, ze jesteście juz razem Jak sie czujesz? Moja Hania dzis tez marudna- widac ze dokucza jej upal. Malo co spala, i nic jej nie pasowalo. Teraz spi na dworze
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Ech rozstępy... U mnie po porodzie sie pojawily- uda, brzuch, piersi, nawet na bozenie...
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też dziś marudna
nie spala od 10.30 do 15:30 i chciała, abym cały czas ją przytulala![]() Kąpiecie maluszki codziennie czy np co 2 dni?
|
|
#1119 |
|
Konto usunięte
|
Mąż zabrał Ignasia na spacer ponad 2 godziny temu i nie wiem gdzie oni się podziewają. Mi już z cycków kapie
Normalnie w dzień to się karmimy co chwilę, więc nieprzyzwyczajona do takich długich przerw jestem...aniu najlepszego dla Mai z okazji miesięcznicy. Ignaś skończył wczoraj rano 3 tygodnie już... miszka ja zdaje się śpię jak Veronique. Leżę na boczku, dziecko mam jakby pod pachą, ręka pod jaśkiem (poduszką ), i też przeskakuję żeby zmienić pierś - chociaż czasem nawet karmię dwa razy pod rząd z tej samej - taka leniwa jestem :PPotwierdzam to co Veronique napisała o kupach co kilka dni przy kp. Moja starsza robiła raz na tydzień i lekarka powiedziała, że to jest narmalne przy kp, że albo kilka dziennie albo jedna raz na kilka dni. Ta kupa po kilku dniach to by się nawet do pieluchy dla dorosłych nie zmieściła, a zwykle akurat córka nam robiła niespodzianki jak nie byliśmy w domu ![]() fiazo zdrowia dla Piotrusia. Korzystaj z pomocy jak tylko masz możliwość. gerda gratulacje! My wczoraj byliśmy na błoniach żeby dzieciaki mogły się wyszaleć i karmiłam na kocyku pod drzewem. Nie mam z tym żadnego problemu, nikt nawet nie zwrócił uwagi. Poza tym można to zrobić bardzo dyskretnie, nic nie widać Moja córka zszokowana była, że będę tak karmić PRZY WSZYSTKICH ![]() A u nas jakoś na odwrót. Ignaś płacze i jest nie do ujarzmienia mniej więcej od 10-14. Wieczory póki co spokojne. Szum na niego nie działa. Próbowałam włączać na telefonie ale nic nie pomagało. Tylko cycuś daje radę niestety... |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
|
#1121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kapie codziennie kiedys chciałam kapać dwa razy w tyg ale teraz nie wyobrażam sobie zeby go nie wykapać przed nocą ... On tak cudnie relaksuje sie w wodzie Cytat:
U mnie dwa na lewym udzie i to dwa tyg po porodzie ... |
||
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję że u nad też dzień marudy
Płacz cyc non stop. Nie wiem na ile to od tej pupy, a na ile bo taki dzień. Raz poszedł spać na dłużej a tak to śpi i co chwile się budzi i jest ryk. Cyc co godzinę, odłożyć siw nie da, trzeba nosić. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dzien cycka. Obudzila sie i dalej cyc. Wierzga sie przy nim. Wypluwa,ciągnie itp
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Mam nadzieje ze na spacerze usnie
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas dzisiaj podobnie jak u większosci widzę upal daje się we znaki Malutkiej. Do tego wieje okropnie i nawet okna otworzyc nue mozna więc w domu jest sauna. Dzis Marcelka miala dwia okresy aktywnosci po 2,5 godziny. Do tego popoludniu jadla w zasadzie od 14 do 16: 30 . Nie wiem ile zjadla ale w koncu padła A tyle miałam planów... Prasowanie, mycie okna okno poczeka córcia wazniejsza My kąpiemy co 2 dzień. Aniu na rozstępy polecam akceptację Ja mam caly brzuch popękany i mam to w dupce Dziewczyny jutro jedziemy na usg główki Marcelinki sprawdzić czy krwawienie w główce ustalo. Proszę o kciuki za córcię
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mocne kciuki!!! ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Widac ze pogoda nam wszystkim trochę pozmieniała plany i nasze dzieciaczki takie humorzaste chcą.
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jutro mamy bioderka![]() My kąpiemy co 2-3 dni, bo mała za bardZo tego nie lubi Ale chcę teraz codziennie, aby właśnie się przyzwyczaila do wody
|
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
Agusia a jak wkladasz mala do wody? Pleckami czy twarza w stronę wody? Powiem ci, ze my mieszka na poczatku wladalusmy pleckami czyli nie widzial co go czeka i byl ryk. Zmienilam na twarza w strone wody i zaczynam od moczenis nozek i kapiel toteraz marzenie. No chyba ze glodny to wtedy kicha
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak pisałam,ze moje dziecko co chwilę robi kupę no i dzisiaj mam kłopot ze zrobieniem i ciągle prezenie i nerwy.
Widać, że chce ale nie może. Nawet puerdzioszki nie idą. Wroci tata z pracy to będzie nosił Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-07-11 o 17:06 |
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wkładam pleckami ale najpierw paluszki u nóg potem stopkami jeździmy po wodzie i potem pupa polewamy brzuszek itdPierwsza kąpiel tez był ryk a od drugiej juz relaks ważne aby osoba kapiąca była zrelaksowana i mozna mowić do dziecka ja śpiewam albo opowiadam co teraz mu myje
|
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz Maje polozylam byl placz i dalam cyca i znowu polozylam.
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Koniec spania dzisiaj spala tylko 30 min
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Haha widze ze dzien cycka - marudy - nie spania dzis popularny
u nas to samo, jutro tesciowa przyjezdza, chcialam wysprzatac ale nici z moich planow, Krzys caly dzien na rekach. Spal tylko godzine miedzy 9: 10 a tak to na cycku kilka razy 15-20 min no i na spacerze ok 0,5h portem zglodnial, karmilam go w parku a reszte spacerku przeleżal na szczescie spokojnie, ale bez spania, mam nadzieje ze po kapieli zasnie szybko ![]() A z rozstepami niestety nie pomoge, u mnie na szczescie jeden jedyny na brzuchu ma okolo 1cm i smaruje go zelem na blizny bo jest tuz obok blizny po cc |
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
na pewno wszystko ok.Dobre pofejdvie do rozstępów
|
||
|
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
W takie upały to ciężko nie kapać codziennie ale jak było chłodniej kąpałam mojego maluszka co 3-4 dni, a codziennie pupa i okolice. Mycie codzienne podobno nie jest zdrowe dla skóry dziecka, wiadomo, że to zależy jeszcze od tego czym się myje. My nie stosujemy też chusteczek nawilzanych bo zdzieraja warstwę lipidową skóry. Tylko waciki z wodą i pod kran jak jest konkretnie. Sprawdza się super
![]() Zamiast szumisia są fajne aplikacje z szumem, bardzo wygodne, tylko dużo osób np. w sklepach pyta czy to dziecku pomaga spać itd
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bola mnie plecy,uda i najbardziej kolana
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Niech ten dzień się skończy ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Dziewczyny możecie polecić jakas kolyskanke która się sprawdzi. Bo jak ja razie wszystko nie.
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady odnośnie kąpania!
![]() Trochę się pozalilam i nie uwierzycie, ale Kingusia po raz pierwszy nie płakała i nawet jej się podobalo muszę częściej chwalić moje dziecko
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
HONCIA kciuki jutro za usg.
AGUSIA my tez kapiemy co 2dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62893186]Codziennie. U nas to rytuał. Kąpiel, cycanko, spanko
[/QUOTE]To tak jak u nas Chociaż zdarza się czasem tzw.dzień dziecka i nie kąpiemy ![]() Honcia, kciuki trzymamy! ![]() Jutro idę do fryzjera, więc mężu pierwszy raz zostanie z Małą sam na dłużej niż 15 minut ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Ania
|
Cytat:
na pewno będzie ok![]() Fajnie jest przyzwyczaić dziecko do codziennej kąpieli- od początku. Po pierwsze, są upały, dziecko również się poci.. po drugie, dla nas to też rytuał. Mała przed kąpielą je, później się kąpie i idzie spać(czasami jeszcze dojada przed spaniem). Dzieci bardzo lubią rutynę.
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie potrafię
Mala wysysa ze mnie cala energie . Jak ja mam byc wypoczęta uśmiechnięta taka aby dziecko czulo we mnie spokój.... jak ja nie mam sily.---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Znowu kłótnia z tz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Dziewczyny nie będę tutaj wchodzic bo tylko same zle rzeczy pisze... same negatywne i pesymistyczne ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Jestem do dupy po prostu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

Boszeee ale jestem zmęczona

zaakceptowac i pokochać
czucie nóg zostało
wiec rozumiem. 
nie spala od 10.30 do 15:30 i chciała, abym cały czas ją przytulala

Płacz cyc non stop. Nie wiem na ile to od tej pupy, a na ile bo taki dzień. Raz poszedł spać na dłużej a tak to śpi i co chwile się budzi i jest ryk. Cyc co godzinę, odłożyć siw nie da, trzeba nosić.
. Nie wiem ile zjadla ale w koncu padła

na pewno wszystko ok.