|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Pestka, wczoraj zrobiłam podobnie z zakupami
![]() Jak macie insta to jeśli nie znacie to polecam obserwować profil mamaginekolog Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś już pisał o tym profilu tutaj wcześniej i od tego momentu obserwuje ![]() ![]()
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zamowilam w h&m dwie sukieneczki w kropki, (68), rajstopki (62-68), body kopertowe 2 pak (74). Licze, że będą w sam raz na wiosna/lato
![]() Jak przyjdą to zrobię Wam zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zadomowienie
|
Monika myślę że będą ok
![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tej metodzie uspokajania niemowlaka?
![]() https://mamotoja.pl/wycisz-placz-dzi...8762,r1p1.html Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny. ja już po wizycie. z Alą wszystko super. już zostanie na 100% dziewczyną. widziałam cipkę. rośnie. już ma 227 gram
![]() ![]() ![]() ![]() W tej chwili ustawiona jest dupką do dołu. i zapewne tak już od kilka dni. Gin mówił że dobrze wsłuchałam się w moje ciało, że tak dobrze czułam ruchy dziecka ![]() następne badanie, tym razem II prenatalne będzie 10lipca. dostałam skierowanie na badanie moczu i krwi. i to tyle. pokłóciłam się z tżtem. obraził się na mnie o to, że powiedziałam przy nim i jego koledze, że nie dam mu możliwości zrobienia mi zastrzyku bo sie boje itp. a on mi walnął potem w samochodzie, że go umniejszam przy koledze ![]() i powiedział mi jeszcze jedną głupią rzecz ale już teraz nie przytocze bo byście go zlinczowały... ![]() ![]() Cytat:
oczywiście są takie sprawy, o których powie nam tylko lekarz, ale jest to indywidualna rzecz. każda kobieta przechodzi ciąże inaczej i nie można uogólniać. Cytat:
no wiesz, praktyka lekarska również czyni mistrza. więc może rzeczywiście coś w tym jest! ![]() moja dziecko będzie za.je.bi.ste ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż jestem ciekawa ile mój synuś teraz waży ![]()
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie
![]() ![]() Hmm dalej z dzieciątkiem naszym wszystko jest e porządku i lekarz potwierdził na 100% ze to chłopiec nawet mamy zdjecie jego krocza ![]() I dalej mogę jechać na wakacje zwykle wizyta nie trwa jakoś długo a dziś ginek rozgadal się na temat morza z 15 minut aco wyszło na plus bo przez ten cały czas podgladalam małego ![]() Nie czuję ruchów to nic bo mam na to czas jeszcze ![]() Aaa i jak skończy mi się luteina to już mam jej nie brac ![]() ![]() Tym samym właśnie się pakujemy i jutro o 4 nad ranem wubywamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
A to nasz pierwszy zakup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1183 |
Zadomowienie
|
Ta Pepco-wa seria jest przeurocza
![]() ![]() Ale się załatwiłam ![]() Zrobiłam sos pomidorowy i dodałam jedną, wysuszoną, mini papryczkę. Potem nałożyłam sobie te włoskie pierożki, sos, a że on czerwony i papryczka czerwona... W chwili gdy już zdążyłam "zmielić" pierożka i połknąć, poczułam tą jedyną pieprzoną papryczkę ![]() Jak wrzątek na języku! I żałuję, że jej wcześniej nie wyczułam, bo teraz pali mnie przełyk i żołądek. 2 godziny spałam, bo wiedziałam, że gdyby nie sen, to skończyłoby się witaniem z kiblem :/ Oj biedne trawienie, oj biedne... ![]()
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
Ale mialam dzis smaka na taki typowy polski gulasz z miesa wieprzowego. Kiedy ja jadlam wieprzowine? Nie pamietam. Gulaszyk zjedzony. Dzis mam wrazenie ze czulam Lili po kichaniu. Polozna twierdzi, ze moze tak byc... ale ja juz nie do konca wierzę w to co ona mowi. Kolezanka mi poradzila ze faktycznie mam isc i zaznaczyc, ze nie chce wiecej appointmentow z ta babeczka.
Co za dziwny dzien w pracy. Ta nowa dziewczyna na moje miejsce jest dziwna, opryskliwa i bardzo arogancka. Do tego nie potrafi pracowac w grupie... nie wytrzymałam i rozwiazal mi sie jezyk przy mojej szefowej co mysle o tej nowej... jakos nie mialam skrupułów, tym bardziej ze ja z moja szefowa żyje w świetnych warunkach i powiedzialam jej dlatego, ze chce zeby na tym dziale nadal panowal porządek, zgoda i wzajemny szacunek jak ja przejdę na maciezynski. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-11 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ja już chyba na bank wyczuwam Jagodę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wieczorem czuję się jak na kacu. Nie wiem czy to przez upał czy przez brak drzemki, którą przetrzymałam a potem mnie głowa rozbolała. Leżałam z zimnym ręcznikiem na czole to mi przeszło.
Tak dzisiaj czytałam o położnych. Ja będę chciała się umówić z jedną i jej zapłacić za szczególną opiekę. Wcześniej chciałam rodzić w prywatnym szpitalu ale jednak ze względu na brak specjalistycznego sprzętu w razie czego, wybiorę jednak szpital wojewódzki plus opłacona położna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja szefowa powiedziala, ze poczeka do konca tygodnia, bedzie wszystko notowala co jej sie nie podba w jej zachowaniu i na koniec tygodnia zarezerwuje pokoik konferencyjny i sobie z nia pogada co robi nie tak. Jak sie okazalo moja szefowa juz w szelym tygodniu widziała jej podejscie do pracy i bardzo jej sie to nie podba. Nie jest to wysniona pozycja... ale na jej miejsce bylo wiele, wiele innych chętnych. Ale padlam spac po tym gulaszu i teraz sie dobudzic nie moge. Moj maz tak wariuje, ze bedzie mial coreczke, ze juz pytal mnie kiedy sie bierzemy za pokoj. Nie uzyskal konkretnej odpowiedzi wiec teraz wchodzę na gore, a pokoik wysprzatany gotowy na remont. Namawia mnie zeby jednak nie robic scian szarych a dodatkow rozowych tylko sciany biale lub jakas mieta albo roz... moze ma racje. On chce jak najbardziej go rozjasnic. Dzis chodzil po firmie dumnie i sie chwalil, ze bedzie mial coreczke. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-11 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt i zazdroszczę bardzo tych małych kopniaczków
![]() ![]() Ja mam chyba za duzo tłuszczu na brzuchu i się Kubuś nie może przebić ![]() Kurde miałam się nudzić a tu nie dość, że z tym winem się narobiłam to jeszcze pół chaty posprzątałam łącznie z szafami! Chwaliłam się dziś koleżance moimi lumpeksowymi łupami więc jak któraś będzie zainteresowana to mogę wrzucić fotki. No i dzisiaj stwierdziłam, że koniecznie muszę znaleźć jakieś ćwiczenia dla ciężarnych i coś zacząć chociaż w domu ze sobą robić, bo potem po porodzie będę taka sflaczała i słaba, że nie będę miała nawet siły żeby się wziąć za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzialam w klubie ile ja mam tluszczyku na brzuchu? A powoli zaczynam czuc Lilianke... moze masz duzo wód? Poczujesz. Moj maz mi tu zazdrosci, ze on tez chce to zobaczyc... poczuc ale tlumacze mu, ze to jeszcze kilka dobrych tygodni, zeby on wyczul dotykajac brzuszka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje, że mój klocuszek w końcu gdzieś tam da znać no a teraz chwalę się łupami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zadomowienie
|
Musze wlaczyc komoa bo nic nie widze.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie byliście nad morzem? My byliśmy w Sopocie ostatnie prawe 2 tygodnie do czwartku) i uważam, że lepsza pogoda nie mogła nam se trafić, jak taka w kratkę - chyba bym padła przy takich upałach jak były w niektóre dni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj wróciłam do pracy po urlopie, a tam widzę biurko dostawione i nowa koleżanka na zastępstwo, wiedziałam ze szukają ale poczułam się jakoś tak dziwnie... sama nie wiem... chyba pominięta w tym wszystkim, bo mogli chociaż poczekać te 3 dni, aż wrócę z urlopu, tym bardziej ze jakoś na dniach nie wybieram się na L4. Trochę mi smutno z tego powodu |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
Mademoiselle_m ja też późno poczułam ruchy
A teraz cisza wczoraj i dziś rano Może to nie były ruchy jeszcze Sama nie wiem... Nie martwmy się na zapas😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Od kilku dni nie dostaje wieczorami i rano powiadomień o nowych wiadomosciach w watku. Wlasnie wchodząc do firmy uslyszalam od pewnej dziewczyny, ze mam sliczny brzuszek... zaczynam lubić ten moj zaokrąglony brzuszek. Tym bardziej, ze wiem juz kto tam mieszka. Zamowilam wczoraj na ebay cudowny kombinezonik na zime w rozowyn kolorku... juz bie moge sie doczekac kiedy do mnie przyjdzie. Zauważyłam ostatnio, ze od kiedy jestem w ciazy to duzo mniej wydaje na kolorowke i ograniczylam uzywanie kosmetykow. Wy tez tak macie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od piatku do niedzieli, piatek okej, w nocy deszcz az do soboty do ok 15..., a w niedziele takie chmury znowu ze stwierdzilismy ze siedzenie w przyczepie to bez sensu.. i ok 13 jechalismy do domu.. no rak to z tymi kredytami jest Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- A i chcecie pośmiać sie trochę? Wyruszałam dziś rano do pracy, oczywiście lekko spóźniona ( ja jestem ostatnio roztrzepaniec ) biegłam na tramwaj, przejechałam pół Warszawy i dopiero jak byłam prawie pod swoim biurem podeszła do mnie kobieta i powiedziała że mam rozprutą całą spódnice pupie i wszystko mi widać.. Cała dupa na wierzchu czaicie?? I ja tego "delikatnego przewiewu" nie czułam. Tak się spieszyłam do pracy.. No cóż, niech teraz cała Wawka wie jak wygląda mój tyłek. A co tam.. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.