Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-11, 20:32   #3181
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Bry wieczór
Nawiązując do tego co było..

Vivien, zdrówka aby nic groźnego wam nie wyszło

Marciar, bosz aby u was nastał w końcu spokój..

Neurolog mi powiedział, że podnoszenie główki do siadu to tak na 6 miesięcy dopiero więc bez paniki Byliśmy jak mały miał niecałe 4 miesiące i podnosił i skarcił go za to

Ja używam ciągle wkładek laktacyjnych, nawet zmieniam kilka razy w ciągu dnia bo wiecznie ufajdane A bez stanika to nie wiem kiedy sie odważę spać. Wyszłam któregos dnia z wanny i smarowałam się balsamem na nogach, schyliłam się, zgniotłam cycki udem i zalałam po kostki ?A najbardziej przeciekam w trakcie tit tiri

Esor, mi Bartuś tak gryzie sutki już drugi miesiąc I jeszcze tak zaciśnie dziąsełka i szoruje sobie sutem na lewo i na prawo Pamiętacie jak w Głupi i głupszy koleś dotknął językiem na mrozie do pręta i jak próbował go oderwać to mu sie ten język tak wydłużał? No, to obserwuję tak codziennie z moim sutem Ciągnie i ciągnie a sut co raz dłuższy Piekło i bolało tylko na początku, teraz sie znieczuliłam. a i nie daje mu tego robić , zabieram hehe

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A bez tych wkładek w foteliku Waszym dzieciom główka nie wisi krzywo na bok jak zasną?
My dalej używamy wkładki do fotelika, przymierzaliśmy Bartusia bez to sie utopił w tym foteliku i cały majtał na boki. A głowa mu zwisa nawet z wkładką Kiedyś siedziałam z tyłu i mu trzymałam. Bo zapomniałam za wczasu pieluche wsadzić Teraz mu czasem motylka podkładam.
Jedynie kieyd ciasno było z wkładką to w grubym kombinezonie zimowym. ale teraz jak cienko ubrany to się topi bez.

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Esorku a które z Babydream kupujesz? Te Fun&Fit w takim białym opkaowaniu czy te drugie, w kolorowych opakowaniach? Bo ja kupiłam ostatnio te w białym i nie jestem zadowolona, chyba jeszcze gorsze niż Dady.
W ogóle Ala ma od urodzenia bardzo wrażliwy tyłeczek i mieliśmy różne przeboje z pieluchami. Najbardziej nam się sprawdziły te Bella Happy właśnie, super pod względem chłonności, ogólnie komfortu używania i zero odparzeń/ uczulenia. Testowałam też pieluchy z Lidla Toujours i na początku wydawały mi się kiepskie, ale później okazało się że są nie najgorsze, w tym przedziale cenowym lepsze moim zdaniem niż Dady. Ale wiadomo każde dziecko inne i każdemu co innego przypasuje.
Te białe BD są okropne. Za to te Fun&Fit sa super jak dla nas

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Do tego dostałam okres znowu z zegarkiem w ręku ale co dziwne piecze mnie blizna po cc... To pewnie od okresowych skurczy macicy nie?
Boli mnie przy okresie moja blizna po nacięciu i jak byłam u gina to pytałam. Ponoć normalne, jeszcze wszystko żywe, mimo że na oko zagojone. Ma minąć.

Odebrałam wyniki cytologii i są ksiązkowe, jak nigdy, wow

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-07-11 o 20:33
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 23:01   #3182
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
7 sierpnia jedziemy na wakacje Aż nad Jezioro Rożnowskie Stwierdziliśmy że nigdy nie byliśmy a Solina już się nam znudziła Jedziemy my z dzieciakami, siostra M z mezem i dzieciakami...Bilans 5 dzieci- 4latek, 2 3latków, roczna Majka i Patryś będzie się działo
Miałam pytać gdzie dokładnie, ale już widzę. Mam rodzinę w tych okolicach (ba nawet w tych miejscowościach co piszecie, tyle że tam trochę dalsza) i myślimy z tz czy się na weekend nie wybrać i przy okazji rodzinę odwiedzić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 23:18   #3183
re_nata
Raczkowanie

Ale dziś mieliśmy stracha kopalismy dziś dziury na szambo i centralnie nad rurą z gazem jeszcze 1-2 ruchy i by rura poszla 😨dobrze ze tz dostał olśnienia
Była u mnie dziś sąsiadka z małą Julka z 29 lutego i przerazilo mnie to jak ona to dziecko trzymała normalnie na siedząco na kolanach, a A pewnym momencie wziela pod paszki i na ziemię i pokazuje jak mała ''chodzi''

re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 08:29   #3184
marciar7
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myslicie czemu ona sie jiz tyle czasu budzi co godzine? No z zegarkiem w ręku.. Nie wiem moze ona nienajada sie. Bo zje przysnie a ja w ogole juz nie panuje nad tym bo przebudzam sie odkladan ja i poten znów pobudka za chwile. A potem caly dzien sa krzyki bo jest niewyspana.. Ja juz nie wiem. Mm bym dala na noc ale kur.. Jak.

Stary 2016-07-12, 09:01   #3185
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej!
Strasznie dawno mnie tu nie było,ale moja doba jest za krótka na wszystko
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myslicie czemu ona sie jiz tyle czasu budzi co godzine? No z zegarkiem w ręku.. Nie wiem moze ona nienajada sie. Bo zje przysnie a ja w ogole juz nie panuje nad tym bo przebudzam sie odkladan ja i poten znów pobudka za chwile. A potem caly dzien sa krzyki bo jest niewyspana.. Ja juz nie wiem. Mm bym dala na noc ale kur.. Jak.

Współczuję 😦 u mnie tak miał Sz. Przeszło mu jak miał 8-9 miesięcy, ale w szczytowym momencie budził się co 40 min. Koszmar! Najgorsze było to,że wtedy już wróciłam do pracy.
Nie wiem co Ci doradzić, bo pozostali tak samo są wychowywani i śpią jak należy ☺

Stary 2016-07-12, 09:03   #3186
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Ona sama kończy czy Ty kończysz? Lusia mi na noc przed pierwszym dłuższym spaniem je nadal te 30min-1h mimo, że inne karmienia to tak 2 min... tylko ja ją trzymam nawet jak śpi, włączam sobie tv i siedzimy. Jak skończy za szybko, to mi się po pół h, godzinie wybudzi... jak nie uda mi się dokarmic to lipa i je pół nocy, a jak uda to śpi ciągiem te 3-7h zależy od dnia.
No i śpimy razem, więc mam mniejszą uciazliwosc karmien i możliwość, że sama jej za szybko przerwę.
A Wy nadal na diecie? Ja zgrzeszylam raz na wczasach i 3 noce miałam z pobudkami co godzinę i płaczem, że tz się budził, a zwykle po cichu się budzi i szuka cyca.
Może być i tak, że ona przez swój charakterek się tak wybudzala, a teraz już jej zostało.
Ja bym się zastanowiła nad rozmową z certyfikowanym doradcą, bo jakby nie patrzeć pobudki co 1h są uciążliwe.

Stary 2016-07-12, 09:03   #3187
re_nata
Raczkowanie

A moze jej cos nie pasuje... moja tez od jakiegos czasu z miesiac budzi sie co 2 godziny pieresza pobutka o 23 a ona przeciez potrafila przespac cala noc co prawda tylko pare razy ale ladnie spala pobutki byly o 1 i 4- 5 a teraz .... I myślę czy coś jej nie pasuje może ma za zimno, za ciepło, niewygodnie cholera wie.... A teraz w wózku śpi już prawie 3 godziny

Stary 2016-07-12, 09:08   #3188
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ona sama kończy czy Ty kończysz? Lusia mi na noc przed pierwszym dłuższym spaniem je nadal te 30min-1h mimo, że inne karmienia to tak 2 min... tylko ja ją trzymam nawet jak śpi, włączam sobie tv i siedzimy. Jak skończy za szybko, to mi się po pół h, godzinie wybudzi... jak nie uda mi się dokarmic to lipa i je pół nocy, a jak uda to śpi ciągiem te 3-7h zależy od dnia.
No i śpimy razem, więc mam mniejszą uciazliwosc karmien i możliwość, że sama jej za szybko przerwę.
A Wy nadal na diecie? Ja zgrzeszylam raz na wczasach i 3 noce miałam z pobudkami co godzinę i płaczem, że tz się budził, a zwykle po cichu się budzi i szuka cyca.
Może być i tak, że ona przez swój charakterek się tak wybudzala, a teraz już jej zostało.
Ja bym się zastanowiła nad rozmową z certyfikowanym doradcą, bo jakby nie patrzeć pobudki co 1h są uciążliwe.

Tak nadal na diecie. To ze 3 tyg trwa.
Na noc to u nas rzadko kiedy zje spokojbie na raz. Najczesciej na raty bo w między czasie jesCze to noga to cos tam. I w koncu sama przestaje. Jak uda mi sie dokarmic to tez sa takie pobudki nie ma reguly. Myslalam ostatnio ze jak dokarmie przed snem ok 12 a ona spala od 21 to pospi. Gowno i tak zaraz pobudka byla..
Tylko ze nocne karmienie wyglada tak ze ja jestem nieprzytomna. Ale nie dam rady nie spac chociaz mocno probuje.
Powiedz tylko co ten doradca mi pomoze? Skoro dopoki nie zaczal sie ten skok 14-19 albo moje problemy z tarczyca, nie wiem. To bylo ok.

Stary 2016-07-12, 09:18   #3189
figa84
Zakorzenienie

Gdzieś w necie czytałam, że komuś tam pomógł jak chciała skończyć nocne karmienia, ale szczegółów nie znam i dziecko już trochę starsze.
Mi Lusie też wszystko rozprasza z własnymi nogami włącznie, więc jak mi się tylko uda ją trochę wyciszyć, to chwytam rączki, łokciem blokuje nogę i zwykle się udaje, że po chwili zaczyna przysypiac i je spokojnie... czasem (no nie takie czasem) włączam szumisia, bo inaczej by jadła 2 min i za pół h pobudka....
Ja staram się, żeby to karmienie na noc było jak najdłuższe, bo rzekomo późniejsze mleko bardziej treściwe. Działa to różnie, no ale zwykle 3-7h prześpi.

Stary 2016-07-12, 09:28   #3190
marciar7
Zakorzenienie

Ja też zawsze na noc dlugo karmie. Szumy przygaszone swiatlo itd.. No rzadko dziala. Do tego ona rzadko chce na siedząco jesc.. A jak ja chce przytrzymac to drze sie. No nie wiem ja nocnego karmiebia nie chcialabym skonczyc ale na pewno takie jak teraz tak bo co mi z tego jak od rana potem jest wycie a juz po południu to i ja wyje

Stary 2016-07-12, 09:45   #3191
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Ale dziś mieliśmy stracha kopalismy dziś dziury na szambo i centralnie nad rurą z gazem jeszcze 1-2 ruchy i by rura poszla 😨dobrze ze tz dostał olśnienia
Była u mnie dziś sąsiadka z małą Julka z 29 lutego i przerazilo mnie to jak ona to dziecko trzymała normalnie na siedząco na kolanach, a A pewnym momencie wziela pod paszki i na ziemię i pokazuje jak mała ''chodzi''

ja Patryka tak chwalami sadzam, jak już ma nerwa na pół-leżąco....nie pozwalam nikomu stawiać go na nóżkach...Jestem ciekawa czy Patryk będzie szybki z siedzeniem bo Lilka to miała niecałe 8 miesięcy jak siedziała stabilnie jak się ją posadziło a gdzieś z 2-3 tyg później zaczęła sama siadać...
A i wqrza nas ząb nr 2 bo już go dawno widać a nie chce się wykłuć i Patryśka denerwuje...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 10:06   #3192
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
ja Patryka tak chwalami sadzam, jak już ma nerwa na pół-leżąco....nie pozwalam nikomu stawiać go na nóżkach...Jestem ciekawa czy Patryk będzie szybki z siedzeniem bo Lilka to miała niecałe 8 miesięcy jak siedziała stabilnie jak się ją posadziło a gdzieś z 2-3 tyg później zaczęła sama siadać...
A i wqrza nas ząb nr 2 bo już go dawno widać a nie chce się wykłuć i Patryśka denerwuje...
Ale jest różnica na pół- leżąca A całkiem prosto, mi też się czasem zdążą tak na pół lezaco Ale to przy karmieniu, a ta normalnie poradziła ta mała na kolano W stadzie z prostymi plecami jeszcze jakby ja chociaż o swój brzuch opierała.... Ale może ta mała juz sama tak się rwie do tego.... moja przy niej to mały leniuszek

Stary 2016-07-12, 10:14   #3193
Mustique
Lena

Cytat:
7 sierpnia jedziemy na wakacje Aż nad Jezioro Rożnowskie Stwierdziliśmy że nigdy nie byliśmy a Solina już się nam znudziła Jedziemy my z dzieciakami, siostra M z mezem i dzieciakami...Bilans 5 dzieci- 4latek, 2 3latków, roczna Majka i Patryś będzie się działo
to i moje rodzinne strony.. pieknie tam jest; koniecznie przejedźcie się łódkami jak będą dostepne w sezonie

Stary 2016-07-12, 10:42   #3194
jestinna
Raczkowanie

Hej! Ja drugi dzien siedze przeziebiona z mala. Tz w pracy i niby nie moze wziac teraz wolnego ehhh Masakrycznie sie czuje, chociaz Nina jest w miare grzeczna...
Cytat:
Tak nadal na diecie. To ze 3 tyg trwa.
Na noc to u nas rzadko kiedy zje spokojbie na raz. Najczesciej na raty bo w między czasie jesCze to noga to cos tam. I w koncu sama przestaje. Jak uda mi sie dokarmic to tez sa takie pobudki nie ma reguly. Myslalam ostatnio ze jak dokarmie przed snem ok 12 a ona spala od 21 to pospi. Gowno i tak zaraz pobudka byla..
Tylko ze nocne karmienie wyglada tak ze ja jestem nieprzytomna. Ale nie dam rady nie spac chociaz mocno probuje.
Powiedz tylko co ten doradca mi pomoze? Skoro dopoki nie zaczal sie ten skok 14-19 albo moje problemy z tarczyca, nie wiem. To bylo ok.

Marcia ja po wlasnych przezyciach stawialabym na to, ze sie nie najada. Nina wisiala na cycku, ale sie nie najadala, bo ciagle podjadala i przysypiala. Ciagle byl ryk kiedy chcialam z nia wyjsc, bo zaraz byla glodna a ja myslalam, ze mam upierdliwe dziecko U nas sytuacja sie zmienila kiedy zaczela walczyc z cycem i slabo przybierala na wadze. Byla na 25 centylu i wtedy za rada pediatry dawalam tez mm. Teraz pieknie przybiera na wadze i jest na 75 centylu. Czytalam, ze sklad mleka matki karmiacej jest zawsze taki sam ale mleko moze byc chudsze lub tlustsze. Jesli jestes na diecie to moze to tez ma wplyw? To mogloby moze wyjasnic dlaczego jedne dzieci potrafia przespac cala noc a inne budza sie czesciej na karmienie. U nas jak dam mm na noc to pospi te 6, 7 godzin. Pozniej okolo 3, 4 daje cyca i zazwyczaj budzi sie co godzine- dwie. Co ciekawe w ciagu dnia jak daje cycka po drzemce to rowno po godzinie jest glodna. Po mm jest to jakies 2,5 godziny. Pewnie byloby dluzej ale ona nie potrafi zjesc wiecej na raz. A z kieliszka juz nie chce pic? Moze porozmawiaj z pediatra albo doradca laktacyjnym? W koncu cos musi zadzialac ...

jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 11:35   #3195
marciar7
Zakorzenienie

Coś musi... Walczę i próbuje wyjścia nie Mam.

Stary 2016-07-12, 13:45   #3196
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Wam fajnie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No, to obserwuję tak codziennie z moim sutem Ciągnie i ciągnie a sut co raz dłuższy Piekło i bolało tylko na początku, teraz sie znieczuliłam. a i nie daje mu tego robić , zabieram hehe

U mnie to samo.... Mała też tak robiła....Ciekawa jestem jak zakończę karmić w jakim stanie będą moje cycki...

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość

Ja przyznaję, że też tak robię w sytuacjach w których muszę ogarnąć Starszą a Mały się drze. Ale jest to sporadycznie i krótko. Np. jak daję Małej jeść.

Ale pod pachy nie biorę.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 13:50   #3197
NanaR
Zadomowienie

Marcia możliwe że się nie najada Domiś też jadł co 2h cała noc i dzień teraz już się to zmieniło więcej śpi prawie Wogole mi nie placze no inne szczęśliwe dziecko. Tylko to jest to, że Twoja Zosia nie chce nic innego niż cyca. Pediatra to chyba nic nie doradzi ale doradca może spojrzeć na to jak Zosia je i coś Ci doradzi może. Spróbuj bo się wykończysz.
Swoją drogą moz3 tarczyca też ma wpływ na mleko w końcu to hormony ja np mam brać jod że względu na małego przy kp

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:00   #3198
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Bry wieczór
Nawiązując do tego co było..

Vivien, zdrówka aby nic groźnego wam nie wyszło

Marciar, bosz aby u was nastał w końcu spokój..

Neurolog mi powiedział, że podnoszenie główki do siadu to tak na 6 miesięcy dopiero więc bez paniki Byliśmy jak mały miał niecałe 4 miesiące i podnosił i skarcił go za to

Ja używam ciągle wkładek laktacyjnych, nawet zmieniam kilka razy w ciągu dnia bo wiecznie ufajdane A bez stanika to nie wiem kiedy sie odważę spać. Wyszłam któregos dnia z wanny i smarowałam się balsamem na nogach, schyliłam się, zgniotłam cycki udem i zalałam po kostki ?A najbardziej przeciekam w trakcie tit tiri

Esor, mi Bartuś tak gryzie sutki już drugi miesiąc I jeszcze tak zaciśnie dziąsełka i szoruje sobie sutem na lewo i na prawo Pamiętacie jak w Głupi i głupszy koleś dotknął językiem na mrozie do pręta i jak próbował go oderwać to mu sie ten język tak wydłużał? No, to obserwuję tak codziennie z moim sutem Ciągnie i ciągnie a sut co raz dłuższyPiekło i bolało tylko na początku, teraz sie znieczuliłam. a i nie daje mu tego robić , zabieram hehe

My dalej używamy wkładki do fotelika, przymierzaliśmy Bartusia bez to sie utopił w tym foteliku i cały majtał na boki. A głowa mu zwisa nawet z wkładką Kiedyś siedziałam z tyłu i mu trzymałam. Bo zapomniałam za wczasu pieluche wsadzić Teraz mu czasem motylka podkładam.
Jedynie kieyd ciasno było z wkładką to w grubym kombinezonie zimowym. ale teraz jak cienko ubrany to się topi bez.

Te białe BD są okropne. Za to te Fun&Fit sa super jak dla nas

Boli mnie przy okresie moja blizna po nacięciu i jak byłam u gina to pytałam. Ponoć normalne, jeszcze wszystko żywe, mimo że na oko zagojone. Ma minąć.

Odebrałam wyniki cytologii i są ksiązkowe, jak nigdy, wow
O co chodzi w ogóle z tą główka bo ja nie wiem? Jak lekarz ciągnie za ręce do siadu to ma być broda do klatki piersiowej tak?

Kurde z tymi sutkami to masakra. Ale dajesz nadzieję, że przyzwyczają się i nie będą boleć.

Tak te kolorowe bd są super tylko kurczak czemu nie mają tego paska jak jedynki który pokazuje stopień zasiusiania pieluchy bo nie wiem jak Wy ale ja nie przewijam po jednym małym siku tylko jak coś tam faktycznie jest. I nic się Hani nie dzieje.

Super z cytologia. Też idę niedługo do gin.

A Wam, w sensie rodzicom Bartusia kiedy wyszły zęby? Bo brzmicie podobnie do nas tylko ze U Was pediatra powiedział co innego niż u nas, ale pediatrzy różne rzeczy mówią.

U nas dziś dziąsła nabrzmiale i jak się patrzy od frontu (nie od góry) to dziąsła nad jedynkami serio już mocno wystają ponad linie dziąseł ogólnie, jedynki obie prześwitują (tylko dolne) i od góry i od frontów ale jak ich nie było tak nie ma.
Cytat:

A długo Ci je w nocy? Te karmienia co godzinę? Nie możesz z nią spać w łóżku z cycem na wierzchu?

Mm by pewnie ja "zakleiło" ale pytanie czy ona chce mm, w sensie jedzenia czy cyca i uwagi Twojej. A głupie pytanie ale próbowałaś tak np 10-15 min nie reagować na jej krzyk?
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
Strasznie dawno mnie tu nie było,ale moja doba jest za krótka na wszystko

Współczuję 😦 u mnie tak miał Sz. Przeszło mu jak miał 8-9 miesięcy, ale w szczytowym momencie budził się co 40 min. Koszmar! Najgorsze było to,że wtedy już wróciłam do pracy.
Nie wiem co Ci doradzić, bo pozostali tak samo są wychowywani i śpią jak należy ☺

Dobrze że wpadłas do nas a Sz jest najstarszy? Przepraszam nie pamiętam który synek to który.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:05   #3199
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
O co chodzi w ogóle z tą główka bo ja nie wiem? Jak lekarz ciągnie za ręce do siadu to ma być broda do klatki piersiowej tak?

Kurde z tymi sutkami to masakra. Ale dajesz nadzieję, że przyzwyczają się i nie będą boleć.

Tak te kolorowe bd są super tylko kurczak czemu nie mają tego paska jak jedynki który pokazuje stopień zasiusiania pieluchy bo nie wiem jak Wy ale ja nie przewijam po jednym małym siku tylko jak coś tam faktycznie jest. I nic się Hani nie dzieje.

Super z cytologia. Też idę niedługo do gin.

A Wam, w sensie rodzicom Bartusia kiedy wyszły zęby? Bo brzmicie podobnie do nas tylko ze U Was pediatra powiedział co innego niż u nas, ale pediatrzy różne rzeczy mówią.

U nas dziś dziąsła nabrzmiale i jak się patrzy od frontu (nie od góry) to dziąsła nad jedynkami serio już mocno wystają ponad linie dziąseł ogólnie, jedynki obie prześwitują (tylko dolne) i od góry i od frontów ale jak ich nie było tak nie ma.

A długo Ci je w nocy? Te karmienia co godzinę? Nie możesz z nią spać w łóżku z cycem na wierzchu?

Mm by pewnie ja "zakleiło" ale pytanie czy ona chce mm, w sensie jedzenia czy cyca i uwagi Twojej. A głupie pytanie ale próbowałaś tak np 10-15 min nie reagować na jej krzyk?

Dobrze że wpadłas do nas a Sz jest najstarszy? Przepraszam nie pamiętam który synek to który.

Próbowałam . a spac z nia nue ma szans za male lozko mamy.

Stary 2016-07-12, 14:10   #3200
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde nie mam pojęcia. ... niby je itp ale może serio się nie najada ? Bo u mojej od razu się zmieniło jak przestała cycka jest i na butle przeszła. Zaczęła się uśmiechać i spać w nocy.
Tylko jak ty masz dać jej to mm
Z kieliszka? Strzykawki?

U mojej jakiś cud. Wczoraj spala 3 godziny w swoim kozeczka w dzień i w nocy od 19-4 potem od 5:30 -7:30. Poszłam na ostatni spacer z nią w de to spala od 10-12 . I teraz padła w lozeczku !
Jej może jakiś przełom i nie będzie spania na ręku u mnie ?

A ja latam jak kot z pecherzem i nie wiem co ze sobą zrobić

Pakuje ostatnie ☠☠☠☠☠☠☠y i robie listę żeby czegoś nie zapomniala.

Właśnie mi tata pisałam ze paczka numer 27 właśnie przyszla

On mi liczy ile rzeczy zamówiłam z neta

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:21   #3201
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Kurde nie mam pojęcia. ... niby je itp ale może serio się nie najada ? Bo u mojej od razu się zmieniło jak przestała cycka jest i na butle przeszła. Zaczęła się uśmiechać i spać w nocy.
Z kieliszka? Strzykawki?

U mojej jakiś cud. Wczoraj spala 3 godziny w swoim kozeczka w dzień i w nocy od 19-4 potem od 5:30 -7:30. Poszłam na ostatni spacer z nią w de to spala od 10-12 . I teraz padła w lozeczku !

Hahahah dobra jestes z tymi paczkami.
Dzis dalam jej 15 ml lyzeczka bo reszte wyplula albo sie wylalo. Jak narazie jeczy w wozku i placze.

Super ze u Mii progres dajesz nadzieje ❤

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

A co do Zochy nie wiem bede probowac wielu rzeczy i dam znac jak cos podziala hehe...

Stary 2016-07-12, 14:29   #3202
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:

Najstarszy ☺

Znalazłam u Marty ząbek! !! Łyżeczka dzwoni 😀

Stary 2016-07-12, 14:34   #3203
jestinna
Raczkowanie

Cytat:

Z kieliszka? Strzykawki?

Pakuje ostatnie y i robie listę żeby czegoś nie zapomniala.

Gratulacje! Moze naprawde w koncu przelom? Tez tak mam jak Nina dluzej pospi. Zamiast rozkoszowac sie cisza to latam i ja sprawdzam, bo sobie nie moge miejsca znalezc 27!! Haha dokupilas dodatkowy bagaz?

Stary 2016-07-12, 14:35   #3204
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam . a spac z nia nue ma szans za male lozko mamy.

Marcia-czytam Twoje posty i przypomina mi się koszmarek, który miałam z Małgosią (a już zdążyłam zapomnieć).
Miałam identyko od 5 miesiąca. Pobudki w nocy co godzinę. Ja myślę, że to bardzo możliwe, że masz tłuściejszy pokarm w nocy i poprostu ona ma teraz intensywny wzrost i korzysta z tego, żeby w nocy jeść i zbierać masę i energię na machanie i płacz w dzień. U mnie to było do ok. 7-8 miesiąca.

Więc musisz albo zagryźć zęby i to przetrwać albo spróbować z modyfikowanym. Ja przeżyłam bez mm. Po tym 8 miesiącu 2 razy w nocy się budziłam.Dopiero po 1,5 roku miałam przespane noce.

A, że drze się/wyje w dzień po południu to wina tego, że jest niewyspana i zmęczona i jakoś mi umknęło czy ona ma dłuższą drzemkę czy tylko 2-3 razy po 10 min. Bo nie ma rutyny.
Z tymi drzemkami nic Ci nie podpowiem bo mi było ją ciężko na cokolwiek przestawić. Masz o tyle dobrze, że ona zasypia 21-22. My chodziliśmy spać ok. 1-2 w nocy (!!!).

A z Krzysiem robie to samo co przy niej i jest zupełnie inaczej. Jest dłuższa drzemka. Potem krótsza ok 19 i idziemy spać o 22.. Też się ostatnio budzę więcej ale jestem na tyle nieprzytomna, że nie pamiętam. Wczoraj w opakowaniu poszłam spać...

A jeśli chodzi o spanie na łóżku. Nie możecie np. zakupić materaca dla TŻ-ta? Taki tymczasowy ale zawsze w przypadku gościa/imprezy może się przydać. Myślę o takim gąbczastym na podłogę. W dzień np. Zosia mogłaby się na nim bawić.

My jak się wprowadziliśmy na nowe M. to TŻ spał pół roku na dmuchanym (ale to już gorsza sprawa).

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:39   #3205
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Marcia-czytam Twoje posty i przypomina mi się koszmarek, który miałam z Małgosią (a już zdążyłam zapomnieć).
Miałam identyko od 5 miesiąca. Pobudki w nocy co godzinę. Ja myślę, że to bardzo możliwe, że masz tłuściejszy pokarm w nocy i poprostu ona ma teraz intensywny wzrost i korzysta z tego, żeby w nocy jeść i zbierać masę i energię na machanie i płacz w dzień. U mnie to było do ok. 7-8 miesiąca.

Więc musisz albo zagryźć zęby i to przetrwać albo spróbować z modyfikowanym. Ja przeżyłam bez mm. Po tym 8 miesiącu 2 razy w nocy się budziłam.Dopiero po 1,5 roku miałam przespane noce.

A, że drze się/wyje w dzień po południu to wina tego, że jest niewyspana i zmęczona i jakoś mi umknęło czy ona ma dłuższą drzemkę czy tylko 2-3 razy po 10 min. Bo nie ma rutyny.
Z tymi drzemkami nic Ci nie podpowiem bo mi było ją ciężko na cokolwiek przestawić. Masz o tyle dobrze, że ona zasypia 21-22. My chodziliśmy spać ok. 1-2 w nocy (!!!).

A z Krzysiem robie to samo co przy niej i jest zupełnie inaczej. Jest dłuższa drzemka. Potem krótsza ok 19 i idziemy spać o 22.. Też się ostatnio budzę więcej ale jestem na tyle nieprzytomna, że nie pamiętam. Wczoraj w opakowaniu poszłam spać...

A jeśli chodzi o spanie na łóżku. Nie możecie np. zakupić materaca dla TŻ-ta? Taki tymczasowy ale zawsze w przypadku gościa/imprezy może się przydać. Myślę o takim gąbczastym na podłogę. W dzień np. Zosia mogłaby się na nim bawić.

My jak się wprowadziliśmy na nowe M. to TŻ spał pół roku na dmuchanym (ale to już gorsza sprawa).
Zaczne od konca-Nie mamy gdzie go stawiac tego materaca :-( na dana chwilę mamy jeden pokój. W Zambrowie jest ciut wieksze lozko ale jej z nami po prostu nie wygodnie.

Co do tego co piszesz o Malgosi to nie pocieszylas mnie ale dobrze wiedzieć ze ktos mial taki problem. Nie wiem jak to przetrwalas ja juz wymiekam. Za słaby bolek ze mnie. I mozliwe ze jest jak piszesz. Ze w nocy zbiera energię na dzien a w dzien placze z niewyspania. To przerazajace. Dobrze ze Krzyś jest grzeczny.

Stary 2016-07-12, 14:43   #3206
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Z kieliszka? Strzykawki?

Super Paula że z Mia lepiej. Serio bardzo Tobie i Marcie z całego serca kibicuje. Z Hania od urodzenia nie miałam czegoś takiego jak pobudka co godzinę cała noc i po 4 pobudkach w nocy ledwo żyję i po prostu jesteście dla mnie takim wyznacznikiem siły i że jak ktoś może to i ja dam radę.

Hahahhahahaha z tymi paczkami 😂😂😂 mój mi nie liczy ale jak kiedyś miał w d co przychodzi to teraz pyta co i za ile 😱😱 No ale mamy problem trochę z kasą to dobrze ze mnie trochę kontroluje. Choć ja gruba jestem i potrzebuje nowej garderoby no!!! A Hania też musi mieć piękne ciuszki.
Cytat:
Dzis dalam jej 15 ml lyzeczka bo reszte wyplula albo sie wylalo. Jak narazie jeczy w wozku i placze.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

A co do Zochy nie wiem bede probowac wielu rzeczy i dam znac jak cos podziala hehe...

Właśnie Marta z doświadczenia Ci powiem ze nawet 50 ml mm robi różnicę. Jak macie 15 to już niedaleko. Ja ostatnio przez słabe nocki (jak na nas) z Hania daje jej 90 ml mm (to niedużo bo pełna porcja to 210 ml) i do tego pierś. Tylko moja Hania ostatnio kurde zrobiła z matki smoczka. Nigdy tak nie robiła. Zaśnie przy cycu weźmiesz i wrzask. A mnie sutki bolą od gryzienia. Dziś z nią od 4 do 9 lezalam i ona gadala ssala gryzla i sutki bolą jakby je biczowali. Napisałam tż smsa do pracy że dość i dzisiaj napije się z piersi to albo mm albo od razu do łóżka i w dupie mam że będzie płakać nie można tak. Ma smoczki gryzaki zabawki. Moje piersi nie os tego są.

Teraz też darła się jak głupia a wiedzialam że nic jej nie jest bo jadła i robię "próbę tv" jak włączę jej bajkę i jest cicho znaczy że jej nic nie jest bo by płakała. To odłożyłam do łóżka pełnego zabawek i wł suszarke. Darła się i darła aż w końcu zasnęła. Ja zalałam się łzami w międzycZasie ale dałam radę
Cytat:
Najstarszy ☺

Znalazłam u Marty ząbek! !! Łyżeczka dzwoni 😀

Najstarszy. To wszystko wyjaśnia ☺

Uuuuuuuuu gratulacje i zazdroszczę że tak beZproblemowo!!!! Super u nas też to mam nadzieję kwestia dni/tygodni a nie miesięcy

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

A w ogóle ja tak z innej beczki.... Czy wasze tż też tak uwielbiają seks oralny? bo mój za bardzo i mam problem.... 😞

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:43   #3207
jestinna
Raczkowanie

Cytat:

Lyzeczka chyba najlatwiej. Zanim Nina przekonala sie do butelki to tez jej tak dawalam. Fakt, ze mleko lecialo jej strugami po szyi i ciagle musialam ja przebierac, ale zawsze cos tam zjadla

Cytat:
Najstarszy ☺

Znalazłam u Marty ząbek! !! Łyżeczka dzwoni

Woow. Super! Gratulacje Wyszedl bez problemu? Byly jakies oznaki, ze to juz tuz tuz?

Stary 2016-07-12, 15:00   #3208
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Marcia jest nadzieja! !!

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
Gratulacje! Moze naprawde w koncu przelom? Tez tak mam jak Nina dluzej pospi. Zamiast rozkoszowac sie cisza to latam i ja sprawdzam, bo sobie nie moge miejsca znalezc 27!! Haha dokupilas dodatkowy bagaz?

Autem jedziemy
mamy dużą mazda w combo i bagaznik
Dachowy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 15:04   #3209
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Teraz też darła się jak głupia a wiedzialam że nic jej nie jest bo jadła i robię "próbę tv" jak włączę jej bajkę i jest cicho znaczy że jej nic nie jest bo by płakała. To odłożyłam do łóżka pełnego zabawek i wł suszarke. Darła się i darła aż w końcu zasnęła. Ja zalałam się łzami w międzycZasie ale dałam radę

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

A w ogóle ja tak z innej beczki.... Czy wasze tż też tak uwielbiają seks oralny? bo mój za bardzo i mam problem....

Esor podziwiam, ze dalas rade i nie wyciagnas malej z lozeczka. Ja jestem na to za cienka Moze sprobuje ze sluchawkami na uszach, zeby nie slyszec jej placzu... Co do tz to u nas tez tak jest. A znajdzie sie jakis facet ktory tego nie uwielbia?

Stary 2016-07-12, 15:05   #3210
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Marta po sobie widzę, że Lilka mi sie nie najadała. Teraz gardzi butlą ale ja walczę o laktację... piję po 3 piwka dziennie... karmi + bawaria + lech free 😀

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości