|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Bry wieczór
![]() Nawiązując do tego co było.. Vivien, zdrówka aby nic groźnego wam nie wyszło ![]() Marciar, bosz aby u was nastał w końcu spokój.. Neurolog mi powiedział, że podnoszenie główki do siadu to tak na 6 miesięcy dopiero więc bez paniki Byliśmy jak mały miał niecałe 4 miesiące i podnosił i skarcił go za to ![]() Ja używam ciągle wkładek laktacyjnych, nawet zmieniam kilka razy w ciągu dnia bo wiecznie ufajdane A bez stanika to nie wiem kiedy sie odważę spać. Wyszłam któregos dnia z wanny i smarowałam się balsamem na nogach, schyliłam się, zgniotłam cycki udem i zalałam po kostki ?A najbardziej przeciekam w trakcie tit tiri ![]() Esor, mi Bartuś tak gryzie sutki już drugi miesiąc I jeszcze tak zaciśnie dziąsełka i szoruje sobie sutem na lewo i na prawo Pamiętacie jak w Głupi i głupszy koleś dotknął językiem na mrozie do pręta i jak próbował go oderwać to mu sie ten język tak wydłużał? No, to obserwuję tak codziennie z moim sutem Ciągnie i ciągnie a sut co raz dłuższy Cytat:
Kiedyś siedziałam z tyłu i mu trzymałam. Bo zapomniałam za wczasu pieluche wsadzić Teraz mu czasem motylka podkładam.Jedynie kieyd ciasno było z wkładką to w grubym kombinezonie zimowym. ale teraz jak cienko ubrany to się topi bez. Cytat:
Cytat:
Odebrałam wyniki cytologii i są ksiązkowe, jak nigdy, wow
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-07-11 o 20:33 |
|||
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś mieliśmy stracha kopalismy dziś dziury na szambo i centralnie nad rurą z gazem jeszcze 1-2 ruchy i by rura poszla 😨dobrze ze tz dostał olśnienia
Była u mnie dziś sąsiadka z małą Julka z 29 lutego i przerazilo mnie to jak ona to dziecko trzymała normalnie na siedząco na kolanach, a A pewnym momencie wziela pod paszki i na ziemię i pokazuje jak mała ''chodzi'' Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak myslicie czemu ona sie jiz tyle czasu budzi co godzine? No z zegarkiem w ręku.. Nie wiem moze ona nienajada sie. Bo zje przysnie a ja w ogole juz nie panuje nad tym bo przebudzam sie odkladan ja i poten znów pobudka za chwile. A potem caly dzien sa krzyki bo jest niewyspana.. Ja juz nie wiem. Mm bym dala na noc ale kur.. Jak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Strasznie dawno mnie tu nie było,ale moja doba jest za krótka na wszystko Cytat:
Nie wiem co Ci doradzić, bo pozostali tak samo są wychowywani i śpią jak należy ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i śpimy razem, więc mam mniejszą uciazliwosc karmien i możliwość, że sama jej za szybko przerwę. A Wy nadal na diecie? Ja zgrzeszylam raz na wczasach i 3 noce miałam z pobudkami co godzinę i płaczem, że tz się budził, a zwykle po cichu się budzi i szuka cyca. Może być i tak, że ona przez swój charakterek się tak wybudzala, a teraz już jej zostało. Ja bym się zastanowiła nad rozmową z certyfikowanym doradcą, bo jakby nie patrzeć pobudki co 1h są uciążliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
A moze jej cos nie pasuje... moja tez od jakiegos czasu z miesiac budzi sie co 2 godziny pieresza pobutka o 23 a ona przeciez potrafila przespac cala noc co prawda tylko pare razy ale ladnie spala pobutki byly o 1 i 4- 5 a teraz .... I myślę czy coś jej nie pasuje może ma za zimno, za ciepło, niewygodnie cholera wie.... A teraz w wózku śpi już prawie 3 godziny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na noc to u nas rzadko kiedy zje spokojbie na raz. Najczesciej na raty bo w między czasie jesCze to noga to cos tam. I w koncu sama przestaje. Jak uda mi sie dokarmic to tez sa takie pobudki nie ma reguly. Myslalam ostatnio ze jak dokarmie przed snem ok 12 a ona spala od 21 to pospi. Gowno i tak zaraz pobudka byla.. Tylko ze nocne karmienie wyglada tak ze ja jestem nieprzytomna. Ale nie dam rady nie spac chociaz mocno probuje. Powiedz tylko co ten doradca mi pomoze? Skoro dopoki nie zaczal sie ten skok 14-19 albo moje problemy z tarczyca, nie wiem. To bylo ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś w necie czytałam, że komuś tam pomógł jak chciała skończyć nocne karmienia, ale szczegółów nie znam i dziecko już trochę starsze.
Mi Lusie też wszystko rozprasza z własnymi nogami włącznie, więc jak mi się tylko uda ją trochę wyciszyć, to chwytam rączki, łokciem blokuje nogę i zwykle się udaje, że po chwili zaczyna przysypiac i je spokojnie... czasem (no nie takie czasem) włączam szumisia, bo inaczej by jadła 2 min i za pół h pobudka.... Ja staram się, żeby to karmienie na noc było jak najdłuższe, bo rzekomo późniejsze mleko bardziej treściwe. Działa to różnie, no ale zwykle 3-7h prześpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze na noc dlugo karmie. Szumy przygaszone swiatlo itd.. No rzadko dziala. Do tego ona rzadko chce na siedząco jesc.. A jak ja chce przytrzymac to drze sie. No nie wiem ja nocnego karmiebia nie chcialabym skonczyc ale na pewno takie jak teraz tak bo co mi z tego jak od rana potem jest wycie a juz po południu to i ja wyje
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i wqrza nas ząb nr 2 bo już go dawno widać a nie chce się wykłuć i Patryśka denerwuje... |
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Lena
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3194 | |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ja drugi dzien siedze przeziebiona z mala. Tz w pracy i niby nie moze wziac teraz wolnego ehhh Masakrycznie sie czuje, chociaz Nina jest w miare grzeczna...
Cytat:
Marcia ja po wlasnych przezyciach stawialabym na to, ze sie nie najada. Nina wisiala na cycku, ale sie nie najadala, bo ciagle podjadala i przysypiala. Ciagle byl ryk kiedy chcialam z nia wyjsc, bo zaraz byla glodna a ja myslalam, ze mam upierdliwe dziecko U nas sytuacja sie zmienila kiedy zaczela walczyc z cycem i slabo przybierala na wadze. Byla na 25 centylu i wtedy za rada pediatry dawalam tez mm. Teraz pieknie przybiera na wadze i jest na 75 centylu. Czytalam, ze sklad mleka matki karmiacej jest zawsze taki sam ale mleko moze byc chudsze lub tlustsze. Jesli jestes na diecie to moze to tez ma wplyw? To mogloby moze wyjasnic dlaczego jedne dzieci potrafia przespac cala noc a inne budza sie czesciej na karmienie. U nas jak dam mm na noc to pospi te 6, 7 godzin. Pozniej okolo 3, 4 daje cyca i zazwyczaj budzi sie co godzine- dwie. Co ciekawe w ciagu dnia jak daje cycka po drzemce to rowno po godzinie jest glodna. Po mm jest to jakies 2,5 godziny. Pewnie byloby dluzej ale ona nie potrafi zjesc wiecej na raz. A z kieliszka juz nie chce pic? Moze porozmawiaj z pediatra albo doradca laktacyjnym? W koncu cos musi zadzialac ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Coś musi... Walczę i próbuje wyjścia nie Mam.
|
|
#3196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale pod pachy nie biorę.
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Marcia możliwe że się nie najada Domiś też jadł co 2h cała noc i dzień teraz już się to zmieniło więcej śpi prawie Wogole mi nie placze no inne szczęśliwe dziecko. Tylko to jest to, że Twoja Zosia nie chce nic innego niż cyca. Pediatra to chyba nic nie doradzi ale doradca może spojrzeć na to jak Zosia je i coś Ci doradzi może. Spróbuj bo się wykończysz.
Swoją drogą moz3 tarczyca też ma wpływ na mleko w końcu to hormony ja np mam brać jod że względu na małego przy kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3198 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Kurde z tymi sutkami to masakra. Ale dajesz nadzieję, że przyzwyczają się i nie będą boleć. Tak te kolorowe bd są super tylko kurczak czemu nie mają tego paska jak jedynki który pokazuje stopień zasiusiania pieluchy bo nie wiem jak Wy ale ja nie przewijam po jednym małym siku tylko jak coś tam faktycznie jest. I nic się Hani nie dzieje.Super z cytologia. Też idę niedługo do gin. A Wam, w sensie rodzicom Bartusia kiedy wyszły zęby? Bo brzmicie podobnie do nas tylko ze U Was pediatra powiedział co innego niż u nas, ale pediatrzy różne rzeczy mówią. U nas dziś dziąsła nabrzmiale i jak się patrzy od frontu (nie od góry) to dziąsła nad jedynkami serio już mocno wystają ponad linie dziąseł ogólnie, jedynki obie prześwitują (tylko dolne) i od góry i od frontów ale jak ich nie było tak nie ma. Cytat:
Mm by pewnie ja "zakleiło" ale pytanie czy ona chce mm, w sensie jedzenia czy cyca i uwagi Twojej. A głupie pytanie ale próbowałaś tak np 10-15 min nie reagować na jej krzyk? Cytat:
a Sz jest najstarszy? Przepraszam nie pamiętam który synek to który.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde nie mam pojęcia. ... niby je itp ale może serio się nie najada ? Bo u mojej od razu się zmieniło jak przestała cycka jest i na butle przeszła. Zaczęła się uśmiechać i spać w nocy. Tylko jak ty masz dać jej to mm Z kieliszka? Strzykawki? ![]() U mojej jakiś cud. Wczoraj spala 3 godziny w swoim kozeczka w dzień i w nocy od 19-4 potem od 5:30 -7:30. Poszłam na ostatni spacer z nią w de to spala od 10-12 . I teraz padła w lozeczku ! Jej może jakiś przełom i nie będzie spania na ręku u mnie ? ![]() A ja latam jak kot z pecherzem i nie wiem co ze sobą zrobić Pakuje ostatnie ☠☠☠☠☠☠☠y i robie listę żeby czegoś nie zapomniala. Właśnie mi tata pisałam ze paczka numer 27 właśnie przyszla On mi liczy ile rzeczy zamówiłam z neta
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis dalam jej 15 ml lyzeczka bo reszte wyplula albo sie wylalo. Jak narazie jeczy w wozku i placze. Super ze u Mii progres dajesz nadzieje ❤Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- A co do Zochy nie wiem bede probowac wielu rzeczy i dam znac jak cos podziala hehe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam u Marty ząbek! !! Łyżeczka dzwoni 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! Moze naprawde w koncu przelom? Tez tak mam jak Nina dluzej pospi. Zamiast rozkoszowac sie cisza to latam i ja sprawdzam, bo sobie nie moge miejsca znalezc 27!! Haha dokupilas dodatkowy bagaz?![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam identyko od 5 miesiąca. Pobudki w nocy co godzinę. Ja myślę, że to bardzo możliwe, że masz tłuściejszy pokarm w nocy i poprostu ona ma teraz intensywny wzrost i korzysta z tego, żeby w nocy jeść i zbierać masę i energię na machanie i płacz w dzień. U mnie to było do ok. 7-8 miesiąca. Więc musisz albo zagryźć zęby i to przetrwać albo spróbować z modyfikowanym. Ja przeżyłam bez mm. Po tym 8 miesiącu 2 razy w nocy się budziłam.Dopiero po 1,5 roku miałam przespane noce. A, że drze się/wyje w dzień po południu to wina tego, że jest niewyspana i zmęczona i jakoś mi umknęło czy ona ma dłuższą drzemkę czy tylko 2-3 razy po 10 min. Bo nie ma rutyny. Z tymi drzemkami nic Ci nie podpowiem bo mi było ją ciężko na cokolwiek przestawić. Masz o tyle dobrze, że ona zasypia 21-22. My chodziliśmy spać ok. 1-2 w nocy (!!!). A z Krzysiem robie to samo co przy niej i jest zupełnie inaczej. Jest dłuższa drzemka. Potem krótsza ok 19 i idziemy spać o 22.. Też się ostatnio budzę więcej ale jestem na tyle nieprzytomna, że nie pamiętam. Wczoraj w opakowaniu poszłam spać... A jeśli chodzi o spanie na łóżku. Nie możecie np. zakupić materaca dla TŻ-ta? Taki tymczasowy ale zawsze w przypadku gościa/imprezy może się przydać. Myślę o takim gąbczastym na podłogę. W dzień np. Zosia mogłaby się na nim bawić. My jak się wprowadziliśmy na nowe M. to TŻ spał pół roku na dmuchanym (ale to już gorsza sprawa).
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego co piszesz o Malgosi to nie pocieszylas mnie ale dobrze wiedzieć ze ktos mial taki problem. Nie wiem jak to przetrwalas ja juz wymiekam. Za słaby bolek ze mnie. I mozliwe ze jest jak piszesz. Ze w nocy zbiera energię na dzien a w dzien placze z niewyspania. To przerazajace. Dobrze ze Krzyś jest grzeczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3206 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Hahahhahahaha z tymi paczkami 😂😂😂 mój mi nie liczy ale jak kiedyś miał w d co przychodzi to teraz pyta co i za ile 😱😱 No ale mamy problem trochę z kasą to dobrze ze mnie trochę kontroluje. Choć ja gruba jestem i potrzebuje nowej garderoby no!!! A Hania też musi mieć piękne ciuszki. Cytat:
Teraz też darła się jak głupia a wiedzialam że nic jej nie jest bo jadła i robię "próbę tv" jak włączę jej bajkę i jest cicho znaczy że jej nic nie jest bo by płakała. To odłożyłam do łóżka pełnego zabawek i wł suszarke. Darła się i darła aż w końcu zasnęła. Ja zalałam się łzami w międzycZasie ale dałam radę Cytat:
Uuuuuuuuu gratulacje i zazdroszczę że tak beZproblemowo!!!! Super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- A w ogóle ja tak z innej beczki.... Czy wasze tż też tak uwielbiają seks oralny? bo mój za bardzo i mam problem.... 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3207 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Woow. Super! Gratulacje Wyszedl bez problemu? Byly jakies oznaki, ze to juz tuz tuz?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcia jest nadzieja! !! ![]() Cytat:
Autem jedziemy mamy dużą mazda w combo i bagaznik Dachowy
|
|
|
#3209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Esor podziwiam, ze dalas rade i nie wyciagnas malej z lozeczka. Ja jestem na to za cienka Moze sprobuje ze sluchawkami na uszach, zeby nie slyszec jej placzu... Co do tz to u nas tez tak jest. A znajdzie sie jakis facet ktory tego nie uwielbia? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Pamiętacie jak w Głupi i głupszy koleś dotknął językiem na mrozie do pręta i jak próbował go oderwać to mu sie ten język tak wydłużał?
Ciągnie i ciągnie a sut co raz dłuższy 

Jedziemy my z dzieciakami, siostra M z mezem i dzieciakami...Bilans 5 dzieci- 4latek, 2 3latków, roczna Majka i Patryś

Piekło i bolało tylko na początku, teraz sie znieczuliłam. a i nie daje mu tego robić , zabieram hehe
bo nie wiem jak Wy ale ja nie przewijam po jednym małym siku tylko jak coś tam faktycznie jest. I nic się Hani nie dzieje.
a Sz jest najstarszy? Przepraszam nie pamiętam który synek to który.