|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Nie chcę by kiedyś do mnie przyszły a ktoś z mojej rodziny się brzydko zachował, albo by Oliwia powiedziała coś głupiego nieświadomie albo świadomie. Mam znajomych murzynów, hindusów i muzłumanów i po prostu nie widzę w naszym domu miejsca na nietolerancję. Musiałam trochę z TŻ na ten temat powalczyć. Ale udało się go wychować ![]() Wczoraj wyprałam misie Oliwii, i tam jest taki różowy kucyk pony i mówię do TŻta, że jest tak śliczny, że odłożę go dla Michała. A TŻ krzyczy: RÓŻOWY! Mówię tak, różowy, jak będzie chciał się bawić lalkami też mu pozwolisz, a jak za 20 lat powie, że jest gejem to dalej będziesz go kochać i jego adoptowane ewentualnie dzieci. Jesssuuuu jak on musi mnie kochać ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tej wodzie z cytryną oczywiście słyszałam ale nigdy nie piłam. Może dzięki Twojemu poleceniu się przekonam? Cytat:
![]() ![]() Talantea kciuki za 2.15 ![]()
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam koszulę do szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
Tija, wrzuć na allegro organizer na łóżeczko, coś takiego:
Zobacz ofertę: Przybornik organizer na łóżeczko do łóżeczka http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5768179248 Są tego miliony, moj idealnie pasował na ten dłuższy bok przewijaka. Pod reką na wysokości dziecka ma się wtedy pieluchy, maść, torebki na kupę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam przy córce organizer do łóżeczka.
Trzymałam tam pieluszki, kremy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie zaczęłam troche stresować co bedzie z włosami moimi po porodzie :/ bo teraz są super to pewnie beda wychodziły garściami potem....chyba kupie sobie vitapil mama, co o tym sądzicie? Ziółka mozna pic (chyba Tinker pisała ze skrzyp mozna?) jakos jeszcze mozna działać zeby wzmocnić włosy? W czwartek zaczynam 9 miesiąc....także chwila moment i bedzie donoszona ciąża.... Dzis podpisujemy akt notarialny zakupu mieszkania, w poniedziałek mam nadzieje zaczną wykańczać, a my jeszcze musimy podjąć decyzje w zakresie kuchni, szaf i mebli. Ta kuchnia jest dla mnie największą zagwostką....teściowa mowi zeby wziac jakiegos pana Stasia, stolarza, zeby taniej było....ja znowu chyba najbardzej bym chciała jakas większa firmę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Mam dziś wk@&wa, czeka mnie wizyta w aptece, a że gin wakacjuje, to wypisał mi leki z zapasem, będzie wesoło, dwa opakowania luteiny to ze 240 zł, żelazo x3 to 150, probiotyk, witaminy, magnez- kolejna stówa jak nic. Ciekawe, czy się zmieszczę w 500.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po wizycie. Emi waży od 2200 do 2700 w zależności który pomiar brany pod uwagę. Bałam się tej wagi bo ostatnio było 2300 więc chyba był błędny... no ale nic cieszę siię że w normie i w sam raz. Co do KTG ja mam robione co wizytę od 4mc...ale to chyba ogólnie tak jest w niemczech... no ii teraz wizyty już co tydzień. Nogi muszę trzymać mocno zaciśnięte aż do 12.08 bo dr idzie na urlop ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzi, ze np chlopca trzeba wychowywac jak chłopca, a nie dawac mu sie bawić np lalkami czy ubierac w róz bo wyrosnie jakis dziwak z niego ![]() Ja do niego, to co jesli od małego nasz syn bedzie sie czuł jednak dziewczynką mimo kierowania na chłopaka i bedzie chciał zmienic plec? To sie wytworzyła dyskusja, ze to są jakies wymysły dzisiejszego swiata. Niestety to tesciowa tak go nastawiła bo to wielka przeciwniczka zmiany płci bo kod genetyczny itd nie jest zmienny i od razu ustalony :/ Moim zdaniem to zawsze było tylko ludzie sie kryli z tymi odczuciami bo swiat nie był gotowy na taka otwartość. ![]() Co do gejów i lesbijek raczej nic nie ma i pewnie by nie było problemu z zaakceptowaniem takiego dziecka. Jeszcze raz, bo tesciowa nic do takich ludzi nie ma. Zauwarzyłam, ze czesto ma takie samo zdanie jak ona ehhh ![]() calkiem fajna ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia z aktem ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hahah a serio to taka jego uroda - ma to chyba po mamusi ![]() Mam tą samą... ile zapłaciłaś z ciekawości? Dla mnie jest idealna... byłam w Italian Fashion i była właśnie przeceniona więc przygarnęłam i dokladnie w tym kolorze ![]() Już się pierze ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3826 |
Zadomowienie
|
no !!
w domu mąż go nazywa "Pączusiem" ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
#3828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze zamierzam olejowanie włosów w razie W. Teraz robię to raz na jakiś czas. Ale regularne olejowanie bardzo wspomaga i odbudowuje kondycje włosa. Dodam, ze przy regularnym olejowaniu głownie olejem koko miałam multum baby hair na głowie ![]() Sa jeszcze dziewczyny co piją drożdże ale ja aż taka masochistką nie jestem ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Auc!!! Bedzie bolało ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja teściowa jak tylko wyjeżdżam gdzieś spod domu to siedzi jak na szpilkach..i jak wracam to jeszcze mi gada ,że myslała,że cos się stało ![]() już jej wczoraj zwróciłam uwagę,ale czuję,że to nic nie da i dalej będzie tak siać zamęt.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja wróciłam po dwóch godz do domu, musiałam parę spaw załatwić..czuję się jak po maratonie, mokra cała,spocona, gorąco..tragedia.. byłam u położnej..serducho Małej w porządku..piękne 140ud/min. jej "edukacja" mnie chyba tak zmęczyła..następnym razem bedzie o diecie matki karmiącej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno za duphaston placilam calosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie pisaliście kiedyś ze Luteina jest refundowana tylko do 34tc? Kocham dzis jak opętana. Im bliżej TP tym znów muszę cześciej brać leki na alergie. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez kiedys piłam, ale nie chciałabym wracac do tego ![]() Masz racje, bede tez olejowych ![]() Ziółka rozumiem tez zamierzasz pic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia_Ruda ma luteine chyba 200,wyższą zawartość leku w tabletce w każdym razie i ona nie jest refundowana..a zwykła jest refundowana do 34tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę ze te które do tej pory piłam sa bezpieczne przy karmieniu. Wiec nie będę rezygnować tylko sobie zrobię jakieś ciekawe mieszanki ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Autokorekta wie lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | ||||
Zadomowienie
|
O, ja też mam dwie takie, szarą i błękitną.
![]() Cytat:
![]() Co do kuchni, to jeżeli to jest znany i sprawdzony pan Staś to to mogłaby być spoko opcja. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wizyty często. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dieta matki karmiącej - zachęcające. :P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Rozeznanie
|
Dzwoniłam żeby umówić się na KTG i udało się na dziś na 16:30.
Szkoda że moja położna na urlopie, bo ta już przez telefon była wyniosła i jakaś niemiła... mam nadzieję że tylko takie wrażenie przez tel zrobiła i nie będzie tak źle, liczę też że poinformuje mnie czy wszystko w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zadomowienie
|
No dobra. My tu gadu gadu a obiad sam sie nie zrobi i pranie sie nie wstawi. A TZ mi zapowiedział, ze jak wstanie może odczuwać lekki niepokój
![]() *Kubus Puchatej odczuwał niepokój kiedy był głodny ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.