Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-12, 09:09   #4801
cavagirl
Rozeznanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6289596 1]Jedyne do nam pozostaje to bym cierpliwymi [/QUOTE]
Oj tak! Moja "wyczekana" @ nadeszła dzisiaj. Na razie nie wiem czy mam siłę jeszcze w tym cyklu iść do lekarza czy dopiero po powrocie z wakacji.

Cytat:
Napisane przez Agneesia Pokaż wiadomość
Dzisiaj w pracy źle się czułam, postanowiłam umówić wizytę u gin. Miałam szczęście, bo był termin i dzisiaj o 18:30 poszłam, serce mi kołatało nie wiedziałam czego się spodziewać czy są szanse czy to jakaś choroba. Okazało się, że na USG widać malutki pęcherzyk <3 gin stwierdziła 4tc kazała brać kwas foliowy za parę dni zrobić bete, a za dwa tygodnie przyjść na wizytę o ile nic wcześniej nie będzie się działo. Jestem w szoku, staraliśmy się i nic, testy owu nic, w tym miesiącu piwsko, pizza, zaangażowanie w prace i masz babo placek Jestem prze szczęśliwa, ale też mam obawy i dzisiaj na zmianę raz płacz raz śmiech ;/ Wiem, że jeszcze różnie może być, ale nie spodziewałam się nawet tego. Pozdrawiam
Gratulacje i kciuki!
Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Noo ta moja siostra trochę jest chyba niedowartosciowana... tylko to tak naprawdę prawdziwa szczęściara bo udało im się w 1cs...
tylko właśnie wkurza mnie to że wie dobrze ze mamy problemy z zafasolkowaniem, że marze o dziecku, a ta codziennie jakiś mmsik o różnych porach
ale postaram się opanować; )
Ja bym nie odpowiadała po prostu na te mmsy. Gdyby nie wiedziała, że się staracie, to co innego.
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja długo przed ciążą kupiłam parę słodkich ubranek i sobie zaglądałam co jakiś czas.
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
U mnie leżą trzy wory różnych ciuszków - część dostałam, a część kupiłam po śmiesznych cenach bo koleżanka kiedyś handlowała. Mam ciuszki i dla chłopca i dla dziewczynki, i tak leżą sobie w szafie, czasem jak mam ochotę to je wyciągam i oglądam. Stoi też przewijak, fotelik samochodowy, stojak pod wanienkę i karuzela - dają nam to biorą. Wierzę, że się kiedyś przydadzą.
I właśnie mam wrażenie, że to mi pomaga. Wiem na pewno, że wcześniej czy później tego wszystkiego użyje. Więc może warto było je kupić Tak z psychologicznego punktu widzenia
No to chyba następnym razem się skuszę. Będę wizualizować i przyciągać energię
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Wiecie, myślę, że ludzie bardziej z bezmyślności, niż złośliwości takie teksty rzucają. Matkom po porodzie coś klika w mózgu, co każe im pokazywać całemu światu ich szczęście. Wiem, bo czułam to samo, ale zwalczałam to dzielnie. Mmsami zasypywałam tylko męża
Moja koleżanka z pracy poroniła i wróciła po miesiącu do pracy. W tym czasie druga była na macierzyńskim i była w domu z trójką dzieci. Przez telefon powiedziała jej: tobie to dobrze, wróciłaś do pracy, a ja tylko dzieci i dzieci. Nie mogłam uwierzyć, że tak mogła powiedzieć.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:43   #4802
raduska
Zakorzenienie

Cava przykro mi
Eh

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:49   #4803
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cava tak mi przykro, tulę Cię mocno

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:52   #4804
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cavagirl przykro mi. Jakkolwiek zrobisz będzie dobrze

A ja czekam na tę moją małpę jak na zbawienie. Nie wiem w sumie kiedy się jej mogę spodziewać, czy wcześniej, czy później. Nic mnie nie kłuje, ani pobolewa, a zazwyczaj w każdym etapie cyklu coś czułam.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:57   #4805
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Oj tak! Moja "wyczekana" @ nadeszła dzisiaj. Na razie nie wiem czy mam siłę jeszcze w tym cyklu iść do lekarza czy dopiero po powrocie z wakacji.
Ehhhhh paskudna małpa!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:01   #4806
Melkaa_89
Raczkowanie

cava
Melkaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:12   #4807
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cava tulam mocno, miałam nadzieję, ze chociaż Tobie się uda Oby w tym cyklu
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:13   #4808
SteveS
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, mało ostatnio bywam, ale czekam z utęsknieniem na urlop. Ten cykl raczej spisuję na straty, test owu wyszedł w sumie jeden, ale mieliśmy imprezę tego dnia, więc działaliśmy następnego dopiero, no i wątpię, czy trafiliśmy. Jeszcze dostałam jakiegoś uczulenia na proszek i po prostu zaraz padnę, dobrze, że antyhistaminowe biorę tak czy siak z uwagi na alergię. Szkoda tylko, że @ ma wypaść w samym środku urlopu...
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:13   #4809
gr8ania
Zakorzenienie

Cava -

Stary 2016-07-12, 10:38   #4810
Lidka99
Zadomowienie

Cava bardzo mi przykro
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:49   #4811
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cava - strasznie mi przykro Bądź dzielna
Stary 2016-07-12, 12:13   #4812
cavagirl
Rozeznanie

raduska, efffpe, jelonekhihi, monika0185, melkaa89, zUa_tysica, gr8ania, Lidka99, Vela_Luca jesteście kochane!!!!
Mega wodnista i dziwna ta @, już się zastanawiam czy to nie bochemiczna czy coś. Zupełniae inna jest niż zawsze, ale może to przez ten zastrzyk po prostu...

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mało ostatnio bywam, ale czekam z utęsknieniem na urlop. Ten cykl raczej spisuję na straty, test owu wyszedł w sumie jeden, ale mieliśmy imprezę tego dnia, więc działaliśmy następnego dopiero, no i wątpię, czy trafiliśmy. Jeszcze dostałam jakiegoś uczulenia na proszek i po prostu zaraz padnę, dobrze, że antyhistaminowe biorę tak czy siak z uwagi na alergię. Szkoda tylko, że @ ma wypaść w samym środku urlopu...
Jeju, to Cię dopadło :/ A kolejna @ również wypada mi w trakcie urlopu, juhuuu
Stary 2016-07-12, 12:19   #4813
Qazsew
Zakorzenienie

cavagirl oby to byl ostatni raz
A mi sie dzis snilo ze udalo mi sie zajsc w ciaze,taka bylam szczesliwa w tym snie,no ale sie obudzilamniby glupi sen ale pokazuje jak bardzo chce tego dzidziusia,mimo tego ze mam marne szanse bo tak dlugim czasie,no ale pomarzyc i pośnić zawsze moznamilego dnia dziewczyny,u mnie od rana deszcz wiec siedzimy z corka grzecznie w domu

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-07-12 o 12:21
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 12:43   #4814
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Cava, Effpe, Sreberko- cieszę się że mnie rozumiecie.. fakt, brak wyczucia z jej strony:/ najgorzej ze nie mogę jej nic powiedzieć, bo wyjdzie ze to ja nie mam wyczucia myslalam żeby jej nic nie odpisywać na te wiadomośćci, ale chyba daruje sobie i to na pewno z czasem jej to minie te mmsowanie fotami dziecka .. niech się cieszy tym swoim bąblem..

AGNEESIA- jesteś żywym przykładem, że jednak warto czasem odpuścić i się za bardzo nie nakręcać!!
GRATULUJĘ CI MOCNIUTKO!!!

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Noo ta moja siostra trochę jest chyba niedowartosciowana... tylko to tak naprawdę prawdziwa szczęściara bo udało im się w 1cs...
tylko właśnie wkurza mnie to że wie dobrze ze mamy problemy z zafasolkowaniem, że marze o dziecku, a ta codziennie jakiś mmsik o różnych porach
ale postaram się opanować; )
maddd, a nie możesz tak bardzo delikatni zwrócić jej uwagę. Powiedzieć, że bardzo cieszysz się jej szczęściem, ale Tobie to nie pomaga. Żeby się nie obrażała, ale lepiej będzie jak nie będzie tak często zalewać Cię zdjęciami dzidziusia. Albo po prostu przestań odpisywać może sama się kapnie.

Agneesia gratulacje!!!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj spotkałam ze Zua_Tysica.

Zua jest taka śliczna, ma figurę jak modelka, wysoka, długie, zgrabne nogi, no cud miód. I świeeeeetnie nam się gadało, nareszcie ktoś, kto nadaje na tych samych falach, a nie same niepoważne dzieciaki.

Zaraz wpierdyknę fotkę do klubu.

No Zua chyba się zarumieni Super, że Wam się udało spotkać.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Stary 2016-07-12, 14:56   #4815
esor
Mamusia Luty 2016

Dziewczyny najmocniej was przepraszam, że mało pisze, ale u nas ciągle masakra i mam nadzieję, że rozumiecie....

Czytam Was i kibicuję, ale pisać nie ma jak

Maddd kochana, ja myślę, że powinnaś powiedzieć wprost swojej siostrze. W koncu to siostra ☺ że rozumiesz, że ona się tak bardzo cieszy dzidziusiem bo to przecie znormalne!!! ☺ i że go kochasz (?) i wogole, ale, że po prostu z powodu Waszych dosyć długich starań jednak tak częste mmsy "jarajace się" że dzidziuś to dzidziuś tamto moga Cie dobijac. Że wiadomo raz na jakiś czas (napisz lepiej jaki np raz na tydzień) bardzo chętnie ale no wiadomo. Ja zupełnie sobie wyobrażam jakby moja siostra mi tak napisała sama ja bombarduje Hanią, ale ona się nie stara o dziecko ani nic, natomiast jakby mi takie coś powiedziała to przecież bym zrozumiała.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cava współczuję @ na urlopie na maksa. My mamy urlop dosłownie tuż po @ i wręcz się boję bo ostatnio plemniki tż przeżyły we mnie 3 doby i stąd jest Hania trzeba będzie się pilnować.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Właśnie mam pytanie do doświadczonych. Dostałam trzecia @ po porodzie, znów z zegarkiem w ręku. Niestety już dużo gorzej się przy niej czuje niż ostatnie dwie ale i Tak dużo lepiej niż te miesiączki przed ciąża.

Ale.

Uwaga, dla mnie nie, ale może kogoś zniesmaczyc tekst poniżej 🔙❕❕❕❕❕

Przed ciąża miałam pierwsze 4 dni @ bardzo intensywne, na noc tampon i podpaska musiały być zmieniane min jeden raz żeby nie zalać łóżka. Do tego to co leciało to często takie hmm galareta w sensie nie krew-woda tylko takie strzępy i dużo tego było.no i 3-4 dni takie były potem 5 dzień luzniejszy i 6-7 dzień nosiłam podpaske bo raz na kilka h dostałam plamienia trochę za dużego na wkładkę.

A teraz po porodzie raz ze krwawienie to intensywne że zmiana w nocy trwa 2 dni (48-60 h) to do tego leci dosłownie "woda". Krew konsystencji wody. Po tych dniach mam 3 dni z podpaska za mocnych na wkładkę plamien i tyle..., czy to może oznaczać coś niedobrego? Że macica po porodzie robi zbyt cienki ten domek na potencjalne dziecko czy coś...?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 15:06   #4816
Melkaa_89
Raczkowanie

esor po porodzie wszystko może sie zmienić. Organizm musi wrócić na "stare" tory. Nie ma sie co stresować
Stary 2016-07-12, 15:19   #4817
jelonekhihi
Zakorzenienie

Esor wyluzuj Normalnie okresy mogą się różnić, a co dopiero po porodzie. Intensywność krwawień nie ma nic do płodności. Ciesz się, że nie są tak intensywne.
Stary 2016-07-12, 15:23   #4818
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
cavagirl oby to byl ostatni raz
A mi sie dzis snilo ze udalo mi sie zajsc w ciaze,taka bylam szczesliwa w tym snie,no ale sie obudzilamniby glupi sen ale pokazuje jak bardzo chce tego dzidziusia,mimo tego ze mam marne szanse bo tak dlugim czasie,no ale pomarzyc i pośnić zawsze moznamilego dnia dziewczyny,u mnie od rana deszcz wiec siedzimy z corka grzecznie w domu
Oby sen się ziścił!!! U mnie ponuro, chcemy iść na spacer z piesem długi dzisiaj i na pizzę, mam nadzieję, że zdążymy przed ulewą
Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Stary 2016-07-12, 15:37   #4819
raduska
Zakorzenienie

Esor ja tez miałam inne ,mega wodniste a przed ciaza miałam zwykle ze skrzepami. Wszystko jest ok zapewne a jesli sie martwisz to idz do gin na usg

Zycze by sen sie spełnił,moze proroczy

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Jak tam kto w najbliższym czasie testuje?

Stary 2016-07-12, 16:19   #4820
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Esor ja tez miałam inne ,mega wodniste a przed ciaza miałam zwykle ze skrzepami. Wszystko jest ok zapewne a jesli sie martwisz to idz do gin na usg

Zycze by sen sie spełnił,moze proroczy

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Jak tam kto w najbliższym czasie testuje?

Ja nie testuje ale będę się nabijac wkrótce po zastrzyku :-D i będę ta testujaca za 2 tyg i będą II :-P :-D

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:23   #4821
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Ja nie testuje ale będę się nabijac wkrótce po zastrzyku :-D i będę ta testujaca za 2 tyg i będą II :-P :-D
Super! Takie nastawienie to połowa sukcesu

A ja jestem załamana tym ile mamuś odchodzi z naszego styczniowego wątku, to jest straszne ile ciąż obumiera dobrze że wczoraj widziałam swojego podskakującego bąbla na usg bo bym zwariowała
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:29   #4822
Konto usunięte

Ja nawet nie wiem kiedy mogłabym testować bo w zeszłym cyklu @ zrobiła psikusa xd
Ale mi się w pracy nie chce siedzieć masakra

Stary 2016-07-12, 16:37   #4823
raduska
Zakorzenienie

Effpe ile jeszcze zostało?
Cos czuje ze bedziesz szczesciara w tym cyklu

Stary 2016-07-12, 16:42   #4824
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

A ja jestem załamana tym ile mamuś odchodzi z naszego styczniowego wątku, to jest straszne ile ciąż obumiera dobrze że wczoraj widziałam swojego podskakującego bąbla na usg bo bym zwariowała
A co bo jak nie my to ktoooo :-D narazie w każdym cyklu się ino pozytywnie nastawiam :-P ale myślę że to tylko narazie ;-) też widzę w swoim otoczeniu dużo poronien, przykre to. Nie wyobrażam się np na swoim przykładzie tyle się starać a później by się nie udało.

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:43   #4825
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Effpe ile jeszcze zostało?
Cos czuje ze bedziesz szczesciara w tym cyklu

Jeżeli cykl miałby trwać tak jak zawsze 28 dni to @ powinna przyjść 23/24 lipiec a jeżeli obsunie się znowu jak w zeszłym cyklu to muszę czekać do 5/6 sierpnia a 7 lecimy do Hiszpanii xd
Ale piersi mnie jeszcze Nie bolą wiec coś czuje ze cykl znowu mi się wydłuży :/

Dziekuje ale sama w to nie wierze co miesiąc tak myślałam ale od jakiegoś czasu w to nie wierze już wole myślec ze @ przyjdzie

Stary 2016-07-12, 16:55   #4826
Melkaa_89
Raczkowanie

effpe to będziemy razem testować 23ego
Stary 2016-07-12, 17:08   #4827
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Na bank! Kciuki!
Stary 2016-07-12, 17:32   #4828
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melkaa_89 Pokaż wiadomość
effpe to będziemy razem testować 23ego

Ja chyba w tym cyklu nie testuje ewentualnie 30/31 lipiec nie chce znowu chodzić jak na szpilkach i cierpliwie poczekam

Stary 2016-07-12, 17:39   #4829
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziś wielki dzień! Żegnam się z moją antykoncepcją Wspaniale mi służyła przez tyle lat ale czas powiedzieć STOP Powrócę do niej już z maleństwem przy sobie. Ekscytujący ten plan wymyśliłam

Cytat:
Bardzo mi się to podoba Życzę Ci aby właśnie tak było!

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

No niestety Okazuje się że samo zajście w ciążę to dopiero początek, później trzeba ją jeszcze utrzymać. Oby w naszym wątku takie historie nie miały już miejsca
Stary 2016-07-12, 17:41   #4830
raduska
Zakorzenienie

Natlem wielkie kciuki

VelalucA powodzenia
Byłyby kwietniowe dzieciaczki juz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości