|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cześć
![]() Czy mogę dołączyć? Od dawna was poczytuję. Mam na imię Ania. Termin porodu jest na 9 grudnia. |
|
|
|
#1232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście bywają wyjątki, które zamiast zając się domem i dzieckiem wolą się pindrzyć i iść na imprezę, ale to właśnie "wyjątki" ![]() Kciuki za wizytę ![]() Zrobiłam na obiad schaby w pieczarkach, pure i mizerię Pychotka ![]() Teraz samotnie wcinam, bo tż jeszcze z prawy nie wrócił a ja zgłodniałam..
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Folinka
Oszalec można 🙄 A możecie wkleić mi przykład lekkiej składanej spacerówki Ciągle o niej słyszę ale cóż to dokładnie jest? Uscislijmy przedmiot dyskusji 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Z tej strony Mewkaa i Karol🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na mnie w domu czeka warzywne leczo. To jest niesamowite jak to w głowie się zmienia. Kiedyś była tylko czarna kawa + make-up. Śniadanie o 11. Normalnie wraca rozum. Co do tych "wyjątków" , można się malować, dbać o siebie ale bez przesady. Są rzeczy ważne i ważniejsze. A o imprezowaniu już dawno zapomniałam bo lubię się wcześniej położyć spać
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Smacznego Pani Migdałku 😋
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Ja maluje się jak przed ciążą Tzn Lekki podkład, bronzer na policzki i tusz do rzes Nigdy nie miałam większych zdolności w tym zakresie😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Ale zgadzam się z tym że zmieniło się jedno Kiedyś kawa na czczo i do pracy a w niej że 3 kawy jeszcze Teraz śniadanie, herbata z cytryną i witaminka obowiazkowo😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Ja teraz tez chodzę spać mega wcześnie porównując to co było przed ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie na szczęście ominęły wymioty ![]() |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twardnienia teraz łatwo pomylić z wypychaniem się maleństwa więc sama nie wiem...
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
My mamy np valco baby snap 4
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- To jest odpowiedź do mewki w sprawie spacerowki Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem ?
|
|
#1243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tez ciekawe czy ze zgaga tez szczęście dopisze
|
||
|
|
|
#1244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że jest lekki i szybko się składa w porównaniu do tych 3 w 1? Muszę w końcu iść do dużego sklepu i pomacac te wózki Bo tak to nic nie wskuram 🤔 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Też nie wymiotowalam 😆 Raz tylko się zdarzyło po programie Martyny Wojciechowskiej o Tajlandii gdzie jedzą ugotowane małe kurczaki 😣 I drugi - po lodzie. Karol nie trawi big milkow 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Ja jeszcze nie znam plci Także Karol może okazać się Karolina w skrócie zwana Lolą😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Te kurczaki to są takie malutkie w jajku jeszcze😣😣😣😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam na allegro leginsy 3/4 ciążowe i wzięłam S i za małe
a tak czekałam na tą przesyłkę co mnie pokusiło z takim rozmiarem??? ogólnie są ok , fajnie leżą tylko gumka jest za ciasna nad brzuchem... podejdę jutro do krawcowej może mi luźniejszą gumkę włoży ? wymieniać się nie opłaca bo bym opłacała 3 przesyłki... może wymiana gumki wyjdzie taniej... ehh
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
a ZUS to parszywe gnoje. Sami każą płacić składki w terminie a jak oni to mają to gdzieś |
||
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1249 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do tyłka, to tylko to mi przychodzi do głowy Ale tak myślę, że jakbym zobaczyła takie dziewczę w tyłkiem, to chyba bym jej to od razu powiedziała, no ale zawsze mogłaby to być jakaś ekshibicjonistka i mogłabym tylko opiernicz dostać, że psuję jej szoł Cytat:
Dziewczyny, wiem ze mało się udzielam, ale czy mogłabym miec już wstęp do klubu? Tak bardzo chciałabym oglądać Wasze brzuszki ![]() Cytat:
Ja powoli też zmieniam nastawienie do chodzenia do pracy, chyba przez te szybkie zastępstwo jakoś tak czuję się mało potrzebna Myślicie, że to normalne ciążowe smuteczki? Bo ja się boję, że załapię jakiegoś doła
|
||||
|
|
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze ciązowych ciuchów nie kupiłam. jeszcze z miesiąc poczekam. Zobaczę jak bardzo moja Aleksandra będzie się rozpychać.
Dla malej mam już całkiem sporo ciuchów. Teraz robię listę rzeczy do kupienia np. termometr do zdalnego mierzenia temperatury, octanisept, wanienka. Przeglądałam dziś w necie wózki i chyba zdecyduję się na xlander 2 w 1 (chyba używany) jeden chyba idealny znalazłam. Teraz tylko męża przekonać. ![]() Czy miałyście robione badanie na cytomegalowirusa? |
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Mmgi
Fajowy ten twoj wózek Siedzę i czytam o nim teraz 🤓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jedna taka ciemna w chyba mniejsze grochy ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Wybieracie się do szkoły rodzenia? Jesteście już zapisane? ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle że wybrałam te luzniejsze w pasie, oversize Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Monia nie wiem czy pójdę do szkoły Nie myślałam o tym zupełnie jeszcze W końcu jeszcze jest tyyyle czasu😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalne te smuteczki. Jestes zżyta na swój sposób z pracą. Dlatego ja szybko podjęłam decyzje o l4 i długo nie rozmyślałam o tym, że ktoś zajmie moje miejsce. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Miałam badanie na cytomegalie. |
||
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
DoDoo - super ciuszki
![]() Ja dzisiaj na zakupach z mamą i siostrą byłam, ale tym razem obkupiłam siebie a nie małego Jestem wykończona tym upałem i chodzeniem ![]() Słyszałyście o śmierci 3miesięcznej dziewczynki w krakowskim szpitalu? Pielęgniarka pomyliła ampułki i dziecko zmarło! Strasznie mi to w głowie siedzi, biedne maleństwo i rodzice! ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam się o szkoły rodzenia ponieważ przeczytałam, że najlepiej zacząć chodzić od 5-6 m-ca
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam 32 lata. Pracowałam w biurze, ale jestem już na zwolnieniu lekarskim. Teraz jest 19 tydzień ciąży. Tak, będzie chłopiec ![]() Cytat:
Ja już miesiąc temu musiałam kupić spodnie i sukienkę ciążową, bo w swoje ubrania się nie mieściłam.Odnośnie wózków to ja oglądam wózki Camarelo 3w1. Ma któraś? Ja i mąż zaczynamy zajęcia od sierpnia w Poznaniu. Tutaj można zapisać się od 20 tygodnia. |
||
|
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Ja też noszę stare ubrania
Wszystkie spodnie mam na gumce, także pasują Może uda mi się je donosić jeszcze miesiąc, bo wtedy planuję wymianę garderoby
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Zresztą przez następne dni też pewnie nie będę za wiele pisać, bo trzeba dom i pakowanie ogarnąć i w pt lecimy. Dziś wreszcie ma przyjść gość naprawić pralkę
a jutro jeszcze mam wizytę u położnej. Generalnie mam co robić przez następne 2 dni.

Weszłam na forum, jednym z pierwszych postów, które przeczytałam był ten Twój o Mutsy i utknęłam znowu na wózkach w necie 
Może koleżance nie zależało na kp. Przecież po dwóch dobach nie musi jeszcze być nawału, może być i po czterech, ale mleko jest! Siara tworzy się przecież jeszcze w ciąży, jest bardzo wartościowa i wystarcza dziecku w pierwszych dobach...

2×rajstopki, body, spiochy i flanelowa pielucha