|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Polecam zajrzeć na pierwszą stronę wątku Gratuluję synka ![]() Ojoj, jak dobrze, że to minęło ![]() Cytat:
![]() Ja na pewno, chcę się douczyć i przy okazji mieć jakieś życie społeczne ![]() Cytat:
![]() Ale lekarze i pielęgniarki to niestety tylko ludzie, nie maszyny. Takie błędy się zdarzają, chociaż nigdy nie powinny. Tragedia
|
|
|
#1262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio zaczynam się martwić czy sobie poradzę z dzieckiem. Czy samo przyjdzie co i jak. Mąż twierdzi, że tak ale ja jak to ja muszę się martwić. |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie do konca bylam przekonana do szkoly rodzenia ale moj maz bardzo chcial bo tam tez duzo mowia wskazowek dla pertnera co do porodu... on sie chce czuc potrzebny wiec w sumie kazde doświadczenie sie przyda;D |
|
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Ja w 2 tygodnie schudłam kilogram, a mąż cały czas mi powtarza, że jestem zdecydowanie chudsza
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba już to badanie ![]() Cytat:
jest śliczna, ja jeszcze muszę gdzieś dorwać jakieś czarny body, bo sukienkę zamówiłam na 62 cm, więc coś pod nią z długim rękawkiem wypadałoby na zimę mieć ![]() Cytat:
Ja na pewno, ale jeszcze nie wgryzałam się w temat ![]() Cytat:
Co do Camarelo to mi się marzy model Carera (ale 2 w 1), jeszcze na żywo go niestety nie widziałam
|
||||
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja jakoś sobie odpuszczam ten temat
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, ja mam dziecko 1,5 roczne w dodatku drobne, ale myślę że 2,5 latek spokojnie.
Marlen, nie martw sie, wszystko przyjdzie samo Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyli mi robić kuchnie jutro mogę gotować bożeeee tak się cieszę
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje odkrytych plci, udanych wizyt i ciuszkow
czytalam was ale nie mam sily pisac bo nadal choruje jeszcze jutro mam wolne wiec juz jutro MUSZE wyzdrowiec. Jak bede sie czula lepiej to zaczne sie udzielac znowu
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Papaya - zdrówka!! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1274 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i 20 tydzien wlasnie dzis zaczęłam wiec musze szukać szybko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1275 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie idę ani nie byłam w pierwszej ciąży.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Papaya trzymaj się 😚
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Ja wstyd się przyznać ale nie mam czasu🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
https://www.instagram.com/p/BHxcQ5-gqqC/
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przytyłam 3kg.Cytat:
Tutaj są fajnie opisane szkoły w Poznaniu: http://mala-rzecz-a-cieszy.blogspot....-poznaniu.html Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-07-12 o 21:50 |
||
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, a mi sie wydawalo, ze na myslenie o szkole rodzenia to mam jeszcze mnóstwo czasu a Wy juz lecicie z tematem :$
Sama nie wiem czy chce chodzic.... Gratuluje poznanych plci i witam nowa kolezanke My dzis bylismy na wizycie i mamy juz 10cm dziecka B-) na i dalej prognoze na chlopca Strasznie mnie dzis plecy bola, nawet siasc sama nie moge tylko mi maz pomaga, mam nadzieje, ze szybko przejdzie :-/ Bierzecie witamine d3? |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniaamelia wiesz co, czytałam o rwie kiedyś ale to chyba nie to. Mnie po drugim porodzie strasznie bolała kość ogonowa (czułam dokładnie tą gulałkę na końcu kręgosłupa ![]() PapaPapaya zdrówka ja nie chodziłam na szkołę rodzenia i raczej nie będę ale w sumie to zazdroszczę trochę tym, które się wybierają zawsze to jakaś wiedza, nawet jak ja już jestem, powiedzmy, doświadczona![]() Dziewczyny, co do obaw o to czy dacie sobie radę po porodzie, TAK, BĘDZIECIE NAJLEPSZYMI MAMAMI DLA SWOICH DZIECI. Serio, serio Jednak instynkt w tym wypadku nie zawodzi
|
|
|
#1286 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że ostatnie się nie sprawdzi ![]() Cytat:
Też czasami myślę, czy sobie poradzę, czy nie zwątpię, czy nie załamię się, ale staram się właśnie myśleć tak jak napisałaś ![]() Co do szkoły rodzenia, to dla pierworódki, to super sprawa. Nie dość, że można razem z innymi mamami obgadać sprawy ciążowe, to przy ciąży, porodzie i po nim jest się spokojniejszą, bo jednak jakaś wiedza jest ![]() Szczególnie dla takich, których mamy, ciotki, babcie nie uczyły ani opowiadały o zajmowaniu się niemowlakiem..
|
|
|
#1287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam cos o nich ale z tego co pamietam trzeba chyba od nich wziac położna żeby miec za darmo szkole (a watpię żeby przyjeżdżały do mnie poza poznań) |
|
|
|
|
#1288 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Rany, ale się nasprzątałam dziś
Prawie jak na święta sprzątanie było Więc dziś przynajmniej z czystym sumieniem odpoczywam sobie przy wizażu, a nie jak to często bywa po połowie dnia leniuchowania ![]() Cytat:
A ja mówiłam o swoich swoich normalnych ubraniach, więc tu nie ma czego zazdrościć Wiadomo cieszę się, że brzuszek rośnie, ale jest też gdzieś tam z głowy taka mała babska myśl - czy wrócę i kiedy wrócę do tych ubrań, tzn. do tego rozmiaru...Cytat:
To jest takie bezsensowne błędne koło w Pl. Ale teraz to już Cię chyba przekonali, żebyś poszła na zwolnienie?Cytat:
![]() Coś mi się zdaje, że już kiedyś się z nami witałaś. Pewnie, zostań na dłużej teraz. Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=4_480 Nie chodzi mi tu o żadną konkretną markę, tylko po prostu o zdjęcia jako odpowiedź na pytanie "co to jest lekka spacerówka". Lekka, bo takie wózki średnio ważą 8-9 kg, a te spacerówki z zestawów 3w1 to średnio 14 kg. Cytat:
Wiesz, trochę tak egoistycznie też pytałam, bo powiem Ci, że w ostatnich kilku dniach nieraz mi się zdarzyło mieć też to uczucie twardnienia brzucha... Też się zdziwiłam i od razu pomyślałam o Tobie. A może to się zdarza ogólnie częściej w ciąży, ale my już znamy dobrze to uczucie i je szybko wyłapujemy? Nie wiem, dziwne to trochę, ja mam dopiero 16 tc i nie czuję jeszcze ruchów. Myślę też, że na tym etapie to raczej dzidziol się tak mocno jeszcze nie wypycha, żebyś te dwa odczucia pomyliła Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To mocno się boli! Odpoczywaj!Biorę zestaw witamin i pewnie tam jest. Odnośnie szkoły rodzenia podrzucę Wam jeszcze taką myśl, że poza oczywistym walorem poszerzenia wiedzy jest to super pomocne, jeśli chodzi się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym będzie się rodzić. Po pierwsze odnośnie przebiegu porodu czy zwyczajów na oddziale, odnośnie różnych procedur dowiadujecie się nie jak to zwykle jest, tylko jak to oni konkretnie w tym szpitalu przeprowadzają, jak jest z dostępnością zzo i wiele innych. Po drugie zwykle w ramach takiej szkoły rodzenia jest też oprowadzenie po porodówce, więc kiedy później tam przyjeżdżacie nie jest to aż takie obce miejsce. Wiecie chociaż odrobinę co, gdzie i jak. Myślę, że to dodaje sporo poczucia bezpieczeństwa tak bardzo potrzebnego podczas porodu. |
||||||||
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka, no jak pamiętasz to mi też właśnie w okolicach 16-17 tygodnia to się zaczęło. Lekarzowi jeszcze nie mówiłam bo wizytę mam w piątek dopiero. Po prostu jak czuję, że czeka mnie większy wysiłek lub tak po prostu zaczyna twardnieć to biorę no-spę (aktualnie Desspę-tańszy odpowowiednik). Poza tym już od 12 tygodnia biorę luteinę więc tak sobie myślę, że to wystarczy póki co. No martwię się tym oczywiście bo w pierwszej ciąży w ogóle nie wiedziałam co to skurcze przepowiadające i bałam się, że nie zauważę rozpoczynającego się porodu a teraz jak na złe, ciągle w tej ciąży coś (dlatego też stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że to moja ostatnia ciąża-zdrowie moje i dziecka najważniejsze a widocznie mój organizm jest już na to za słaby).
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Miala ktoras w 19t polowkowe? Ja mam jutro wizyte na nfz, bede w 18t5d, czyli 19t.
Alez mnie ladnie karateka przywital, kop za kopem
Poskramiasz we mnie bestie, poskramiasz we mnie lwa, pojawiasz sie dzis we snie mym niechaj sen trwa... Edytowane przez DoDoo Czas edycji: 2016-07-13 o 08:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

czytalam was ale nie mam sily pisac bo nadal choruje 
Prawie jak na święta sprzątanie było