Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-12, 21:42   #3991
Iwonia27
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mona myślałam o teście ale się boję bo to by była tragedia...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

zrób bedziesz wiedziała (my tez) na czym stoisz. Albo odetchniesz z ulgą albo... kolejna masa szczescia...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 21:48   #3992
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, buciki kupilam w jakims no name sklepiku dzieciecym. Jechalam samochodem, zobaczylam sklepik, zahamowalam niemal z piskiem opon, pobieglam i kupilam. Kupic i tobie?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Kwietniowki 2017? Hmmm...ja po cc i mi przez pol roku nie zalecaja zachodzic w ciaze, wiec ten teges...moze jednak nie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 21:54   #3993
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Rosną te nasze dzieciaczki Chociaż mi się wciąż wydaje małym okruszkiem

A co do ciąży... kwietniówki 2017 to może nie, ale jakbyś planowała majówki 2018 to wchodzę w to
Ja się chętnie zamelduję na majówkach 2019

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 22:06   #3994
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Daj adres na priv i nie pitol
O nie kochana nie bedziesz dokladac do interesu najpierw konto pozniej adres
Cytat:
Rosną te nasze dzieciaczki Chociaż mi się wciąż wydaje małym okruszkiem

A co do ciąży... kwietniówki 2017 to może nie, ale jakbyś planowała majówki 2018 to wchodzę w to
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ja się chętnie zamelduję na majówkach 2019
Proszę jakie kolezanki :p jakbym miała wybór to tez bym chetnie sie meldowała na watku 2018, poki co modle sie zeby okres mnie dopadl przynajmniej za pół roku
A zresztą niech się dzieje wola nieba co mi tam noworodki są takie cudne
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 23:13   #3995
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia, brawo odwołuje służby
Fab- nikt z teściową nie powinien mieszkać, moja jest naprawde super babka. Nie narzuca sie, nie jest nachalna, a jak jestem u niej bez ciazy czy kp to pijemy sobie naleweczki i gadamy o wszystkim. Z mamą przenigdy tak nie rozmawiałam.
A wracajsc do tematu, mimo tego mieszkac z nią bym nie chciała.

Ann kurcze lipa z tym jedzeniem, moze kłodke na lodówke?

U mnie Gabi cały dzień przespała.
Zrobilam próbe i dałam jej mleko z butelki aby wiedzieć ile zje na jedną porcje-50ml.
Mleko z dziś jednak pomroziłam, rozne zrodla roznie podają.
Cholercia, a pokarm w zamrazalniku w lodowce - 2ty choc gdzieniegdzie pisze 1tyd. A dopiero w głebszych zamrazarkach 3 miesiace. Wiec parw woreczków pojdzie w zapomnienie :/

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

I Gabi po butelce 1,5 godz wytrzymała tylko bez jedzenia. Moze za mało jej dałam.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-12 o 23:13
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 23:29   #3996
kaylla
Zakorzenienie

50 ml to może być za mało. A te 2 tygodnie w zamrażalniku to dotyczy chyba takich zamrazalnikow które są jakby w lodówce, mają jedne wspólne drzwi, tak jak kiedyś. Jak masz osobno otwierana lodówkę i osobno zamrazalnik to można dłużej.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 23:30   #3997
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Żabcia, moim zdaniem 50 ml to zdecydowanie za mało, w szpitalu w 3 czy 4 dobie kazały mi dawać 30 ml ostatnio moja dostała ok. 90 ml i też musiałam poprawić cyckiem

A z tą zamrażarką to uważam jak Kaylla

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 23:49   #3998
dzustam
Zakorzenienie

Fab, mi i mojemu mężowi (po urodzeniu się naszej córki) zmienił się stosunek do jego brata. Co prawda nie znam osoby, która by powiedzia o moim szwagrze coś dobrego , ale w ciąży i po urodzeniu dziecka zaczął mnie tak drażnić, że szkoda gadać. Chociaż przed ciąża to on mnie "drażnił", ale jednak kilkanaście lat starałam się szukać pozytywów, tłumaczyć sobie i mężowi, że chociaż my musimy sie wysilić i zachowywać poziom. Teraz to ja stałam się matką lwicą i mamy nadzieję nie przegryźć mu tętnicy. To specyficzna osoba "gbur" to najłagodniejsze określenie, jakie o nim usłyszeliśmy . Pozostałe określenia nie nadają się na forum publiczne... ale to człowiek, która nez skrupułów potrafi przy świątecznym stole usiąść pół bokiem-pół plecami (do tego z naburmuszoną miną) do swojej własnej córki z pierwszego małżeństwa i zagadywać jedynie do syna z drugiego małżeństwa, chociaż córki nie widział z pół roku... Łajza kiedyś za takie zachowanie i traktowanie ludzi jak śmieci zostanie sam jak palec... już nie mówiąc, co sądzą o nim podwładni

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 02:09   #3999
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
50 ml to może być za mało. A te 2 tygodnie w zamrażalniku to dotyczy chyba takich zamrazalnikow które są jakby w lodówce, mają jedne wspólne drzwi, tak jak kiedyś. Jak masz osobno otwierana lodówkę i osobno zamrazalnik to można dłużej.
Cytat:
Żabcia, moim zdaniem 50 ml to zdecydowanie za mało, w szpitalu w 3 czy 4 dobie kazały mi dawać 30 ml ostatnio moja dostała ok. 90 ml i też musiałam poprawić cyckiem

A z tą zamrażarką to uważam jak Kaylla
Chyba nie poznaje kiedy się najada:/
A przekarmienia się boję, bo bez tego problemy brzuszkowe są.
Od 2-3 wlasnie wisiała na piersi, szarpiąc. Nie wiedziałam czy ciągle dostawiać, bo łapać dalej łapałaby ale nie wiedzialam czy z głodu czy po prostu sobie ciumkać. Jak to rozpoznać?
Pozniej sie tuliłysmy zeby uspokoić.I wyciąglam ją z woombie bo chyba miała dość.
Stary 2016-07-13, 03:11   #4000
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mia, buciki kupilam w jakims no name sklepiku dzieciecym. Jechalam samochodem, zobaczylam sklepik, zahamowalam niemal z piskiem opon, pobieglam i kupilam. Kupic i tobie?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Kwietniowki 2017? Hmmm...ja po cc i mi przez pol roku nie zalecaja zachodzic w ciaze, wiec ten teges...moze jednak nie
Pol roku? Mi mowili conajmniej rok, a nawet 2. Hmmm
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 03:38   #4001
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Powaga? To kogo teraz sluchac?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 05:16   #4002
gingerbre
Zakorzenienie

Ja znam opinie dwóch lekarzy i oboje są zgodni. Ciąża po cc tak, ale czekamy minimum rok.

---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Tez mi się wydaje, że te 50 ml to mało.

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

U nas kolejny wczorajszy dzień bez kolkowych atrakcji. Chyba faktycznie minęło
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 05:47   #4003
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
O nie kochana nie bedziesz dokladac do interesu najpierw konto pozniej adres

Proszę jakie kolezanki :p jakbym miała wybór to tez bym chetnie sie meldowała na watku 2018, poki co modle sie zeby okres mnie dopadl przynajmniej za pół roku
A zresztą niech się dzieje wola nieba co mi tam noworodki są takie cudne
Mia, bo nie zdążymy

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ja znam opinie dwóch lekarzy i oboje są zgodni. Ciąża po cc tak, ale czekamy minimum rok.

---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ----------

Tez mi się wydaje, że te 50 ml to mało.

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

U nas kolejny wczorajszy dzień bez kolkowych atrakcji. Chyba faktycznie minęło
Super!!!!

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Już 2gą noc z rzędu udaje mi się przetrzymywac Ninę we śnie do 6.30 ajmsołhepi!
Teraz siedzi w bujaczku a pampers śpiewa aż miło
Stary 2016-07-13, 06:02   #4004
zabciajs
Zakorzenienie

My walczymy znow z bolami, kolejna ciezsza noc i poranek. Kupy od wczoraj pierwszy raz nie ma.

Gigner super sprawa to musi być. Pozbyć sie tego cho.lerstwa
Stary 2016-07-13, 06:24   #4005
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Kocham spectre coraz bardziej - w nocy wpakowałam się do łóżka, podparłam o poduchy i te pół godziny przekimałam, budziłam się jak się sama wyłączała Tylko kociak ma wbudowany radar na moje mleko - myślałam, że będzie spał a tu gdzie tam - co zdążyłam się odpiąć i przelać porcję to zaraz było "eee, no i gdzie to mleko???"

Ja o smoczycy niestety nie mogę powiedzieć, że "to nie jest zła kobieta", bo niestety jest obrzydliwą egoistką i uważa, że wszystko powinno się kręcić wokół niej, zwłaszcza życie mojego męża - ciągle tylko ona, ona, ona a on powinien tylko przy niej skakać i wszystko robić wtedy i tak jak ona chce. Ożenić się po 40, a najlepiej dopiero jak ona umrze, mieszkać koło niej a najlepiej z nią itp.

Edytowane przez pluszowy_kot
Czas edycji: 2016-07-13 o 06:31
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 06:44   #4006
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Zrobilam próbe i dałam jej mleko z butelki aby wiedzieć ile zje na jedną porcje-50ml.
Mleko z dziś jednak pomroziłam, rozne zrodla roznie podają.
Cholercia, a pokarm w zamrazalniku w lodowce - 2ty choc gdzieniegdzie pisze 1tyd. A dopiero w głebszych zamrazarkach 3 miesiace. Wiec parw woreczków pojdzie w zapomnienie :/

I Gabi po butelce 1,5 godz wytrzymała tylko bez jedzenia. Moze za mało jej dałam.
Zabciu, u mnie Młody aktualnie pochłania 160-170 przy wieczornym, przy czym jeszcze z cyca się domaga. Rano czasem wystarczy mu i że 120. Tylko on jest jakiś miesiąc starszy. Jak był młodszy to tak starałam się żeby miał koło ta 100 na moje wyjście.

Co do zamrażalnika - słyszałam o 3 msc przy - 18, bo dopiero przy takiej temp.zatrzymane sa procesy odpowiedzialne za psucie sie np. miesa czy owocow/warzyw. U mnie w lodówce jest opcja ustalenia temperatury, więc wiem dokładnie ile mam, natomiast są lodówki z oddzielnym zamrazalnikiem, gdzie tego nie ma, więc wtedy dobrze jest sprawdzić np.w instrukcji.

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
U mnie po natrulanym mówiła, żeby najlepiej odczekać co najmniej rok, bo wtedy dopiero organizm powinien być w pełni zregenerowany. Także jakby coś to ja wybieram te majówki 2018 ewentualnie 2019
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 07:03   #4007
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Z tego co wiem najwczesniej po 2 latach mozna rodzic naturalnie
po cc. W ciaże mysle ze po roku mozma zachodzic tylko wtedy kolejne cc.

Cytat:
Mia, bo nie zdążymy

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Super!!!!

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Już 2gą noc z rzędu udaje mi się przetrzymywac Ninę we śnie do 6.30 ajmsołhepi!
Teraz siedzi w bujaczku a pampers śpiewa aż miło
I moje dziecko bedzie bez butów - bedziesz współwinna
Stary 2016-07-13, 07:16   #4008
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Zabciu, u mnie Młody aktualnie pochłania 160-170 przy wieczornym, przy czym jeszcze z cyca się domaga. Rano czasem wystarczy mu i że 120. Tylko on jest jakiś miesiąc starszy. Jak był młodszy to tak starałam się żeby miał koło ta 100 na moje wyjście.

Co do zamrażalnika - słyszałam o 3 msc przy - 18, bo dopiero przy takiej temp.zatrzymane sa procesy odpowiedzialne za psucie sie np. miesa czy owocow/warzyw. U mnie w lodówce jest opcja ustalenia temperatury, więc wiem dokładnie ile mam, natomiast są lodówki z oddzielnym zamrazalnikiem, gdzie tego nie ma, więc wtedy dobrze jest sprawdzić np.w instrukcji.

U mnie po natrulanym mówiła, żeby najlepiej odczekać co najmniej rok, bo wtedy dopiero organizm powinien być w pełni zregenerowany. Także jakby coś to ja wybieram te majówki 2018 ewentualnie 2019
Kurcze, cięzko mi te karmienia jeszcze wyczuć. Butelke to juz wogole. Czyli dalej martwienie sie na wyjściach o jedzenie.Zostawie więcej, wole zeby się zmarnowało ale żeby nie byłs głodna.Najgorsze to to, ze Gabi bardzo rzadko domaga sie o jedzenie. Przewaznie poznaje jak ciumka pieluche czy moja reke. Gdyby nie to mam wrażenie, ze jadłab babaardzo ale to baaarszo mało.

Instrukcji do lodowki pewnie nie odnajde, a moze gdziesz znajde na necie info jakie temp. tam panują.
Stary 2016-07-13, 07:42   #4009
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość

160-170????! Ile ma Twoj maluch? U mnie max to 120 rano i wieczorem. W ciagu dnia i w nocy malutko. Dokladnie nie zmierze, bo dostaje tez piers ale jak w dzien zje wiecej niz 60 z butelki to jest duzo. Szczerze mnie to martwi troche..

Mia , nie mam pojecia co bylo zle z bioderkami. Cos chyba nie rowne...

Ja tez sie pisze na majowki 2018 albo 2019 albo na kazdy inny miesiac :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 07:57   #4010
dzustam
Zakorzenienie

Ja coś nie mam okresu, chociaż bity miesiąc minął. I jestem po cc. Mój poziom strachu wzrósł niemiłosiernie.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 07:59   #4011
mialavi
Zakorzenienie

Mona gdzie kupiłas majteczki dla Niny? my wlasnie po usg bioderek nie stwierdził dyzplazji jedynie odchylenie od normy prawej nozki, zeby zadbac o to by sie nie pogorszyło mamy w zaleceniu majtki weickerta.
Mowi że to nic powaznego aleeee.... Takze wole zapobiegac niz leczyc.
Stary 2016-07-13, 08:27   #4012
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Mona gdzie kupiłas majteczki dla Niny? my wlasnie po usg bioderek nie stwierdził dyzplazji jedynie odchylenie od normy prawej nozki, zeby zadbac o to by sie nie pogorszyło mamy w zaleceniu majtki weickerta.
Mowi że to nic powaznego aleeee.... Takze wole zapobiegac niz leczyc.
Tu
http://allegro.pl/sztywna-pielucha-p...313152612.html
Stary 2016-07-13, 09:04   #4013
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Tę ostatnią ma moja koleżanka i poleca
A z kolei inna koleżanka powiedziała że znajoma rehabilitantka odradzała jej wszelkie tego typu maty naładowane różnymi zabawkami, piszczałkami, kolorami itp bo ponoć mocno przebodźcowują dziecko i rozdrażniają je Że lepiej zwykły kocyk i jedna lub dwie zabawki. Sama się teraz zastanawiam czy kupować tą matę czy nie...
Kurcze widzisz ta pierwsza mi sie wydawala spoko bo po rozlozeniu jest dosc stonowana i nie ma bardzo duzo bajerow poza tym ze sie na 3 sposoby rozklada.
Moze ty masz racje z ta mata w sumie z tym przebodzcowaniem bo karuzela mam wrazenie ze taki efekt daje. Mam pytanko...co kupujecie z akcesoriow w tzw. dewocjonaliach? swieca i co jeszcze?
wlasnie...czy Chrzestni cos z takich rzeczy kupuja?bo ja kupowalam szatke dla chrzesnicy na przyklad....

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 09:12   #4014
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Kurcze widzisz ta pierwsza mi sie wydawala spoko bo po rozlozeniu jest dosc stonowana i nie ma bardzo duzo bajerow poza tym ze sie na 3 sposoby rozklada.
Moze ty masz racje z ta mata w sumie z tym przebodzcowaniem bo karuzela mam wrazenie ze taki efekt daje. Mam pytanko...co kupujecie z akcesoriow w tzw. dewocjonaliach? swieca i co jeszcze?
wlasnie...czy Chrzestni cos z takich rzeczy kupuja?bo ja kupowalam szatke dla chrzesnicy na przyklad....
U nas jest tradycja że chrzestna kupuje szatkę a chrzestny świecę
Stary 2016-07-13, 09:13   #4015
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Ja coś nie mam okresu, chociaż bity miesiąc minął. I jestem po cc. Mój poziom strachu wzrósł niemiłosiernie.
Mam to samo. Chyba poszukam testów z czasów starania się o dzidziusia i sikne dla świętego spokoju...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 09:13   #4016
Monanka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie namiar na jakieś ładne zaproszenia?

Mój gin mówił: uważaj na tę teorię z pierwszą miesiączką bo będziesz miała owulację zanim się zorientujesz i nie doczekasz pierwszego okresu, zajdziesz w ciążę dwa tygodnie przed jego nadejściem i go nigdy nie zobaczysz

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-07-13 o 09:18
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 09:14   #4017
Iwonia27
Zakorzenienie

Dzien dobry jestem zooombieee
Od 2 do 4 uskutecznialam usypianie i nie nie nawet w desperacji nie wdrozyłam metody polecanej przez szanowną mamusie meza o kolysaniu na rekach.
Po raz pierwszy zaczelam byc w nocy zla na Igorasa. Aaalez mi ruszyl nerwy. Teraz mam oczywiscie wyrzuty sumienia bo jak mogłam Co odloze to sie budził a na rekach zasypial smiem twierdzic ze gdybym go zaczepiala to by sie zaczal bawic no ale noc jest od spania i kropka. W desperacji jak przysnelam z nim na rekach obudzilam meza zeby go usypial ale zasnal po chwili w trakcie cisiania wiec dalej walczylam sama.
Teraz spi niuniutek i mysle czy pakowac go do wozka czy nie ryzykowac bo pewnie sie zbudzi i ani spaceru nie bedzie ani spania i znowu usypianie
Stary 2016-07-13, 09:15   #4018
zabciajs
Zakorzenienie

Macie nianie? Polecicie jakąś sprawdzoną nie za milion dolców?
Stary 2016-07-13, 09:16   #4019
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest tradycja że chrzestna kupuje szatkę a chrzestny świecę

Co sie robi z ta szatką? Nie mialam stycznosci bycia tak blisko chrzczonego dziecka i zwyczajnie nie wiem.
Stary 2016-07-13, 09:17   #4020
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia kładź się spać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości